Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
mees ärritub iga asja peale
 
panda 12. november 2007, kl 21.03
nimelt igas situatsioonis, kui ma ei tee parajasti nii nagu tema arvab, et peaks tegema, ütleb halvasti- nt sa ikka ei oska, või siis kõrgendatud hääletoonil, miks sa nii teed, mis sul viga on, sa ka ei kuule jne. täna näiteks hüüdsin alt köögist teda, et ta tuleks appi ja ta karjus väga ebameeldival toonil vastu, et mis sa tahad??? kui ma tema hääletoonile tähelepanu pöörasin, siis ta ütles, et ma kujutan asju ette ja et tema ütles väga rahulikult. näiteid on lugematul arvul ja iga kord jään mina justkui süüdi, kui julgen nendele tähelepanu pöörata. Ometi toob ta oma ema kogu aeg näiteks, et kuidas tema ei oska ennast rahulikult väljendada ja et tema hääletoon ajab juba närvi, kui ütlesin talle, et sa ise käitud ju samamoodi, siis ta jälle solvus.
Ta ei ole iseenesest halb inimene, aga ilmselt teiste halvustamine ja iga asja peale ärritumine on tal vist lapsest kaasa antud.
Kas on võimalik kuidagi selliseid inimesi muuta, olen üritanud rahulikult situatsiooni analüüsida, et teada, kas ta saab aru üldse, et on võimalik muud moodi käituda, aga iga kord, kui teema tõstatan, siis ta jälle solvub

oehh.. praegu just jooksis uksest välja, sest ma polnud nõus tema koeraga jalutama minema, kuna ta oli eelnevalt mu peale jälle kuri olnud.
 
2 12. november 2007, kl 21.06
2 varianti-jõle lastetuba või armuke.
 
des 12. november 2007, kl 21.07
Võibolla õnnestub sul öelda, kuidas sa ennast tunned kui ta sel toonil räägib. Kui tal on kogemus olemas, siis äkki mõistab, kuidas see sulle mõjub. Seda tuleks teha mina-teatena: ma tunnen end alandatuna, ma tunnen, et minust ei peeta lugu. sina teated Sa vingud, sa karjud sa süüdistad on kindlasti solvavad. Kuigi eks mehele ei pruugi tema vigade meenutamine meeldida.
 
? 12. november 2007, kl 21.08
kas ta on esimesest tutvumise päevast alates selline? kaua koos elate? on ta ka enesega rahulolematu?
ehk on suured probleemid, millest Sul aimugi pole ja kõik ümberringi ajab seetõttu teda endast välja?
 
mis 12. november 2007, kl 21.20
sa jamad sellise jopskiga, mees ei pea sust grammigi lugu.
 
panda 12. november 2007, kl 21.22
ei ole veel lapsi, ega ka mehel armukest. koos oldud 2.5 aastat. selle külje temast avastasin ikka natuke hiljem, kui tutvumisepäeval, tõesti, väga palju asju ajab teda närvi nt kas või liikluses (kes meist ei läheks ummikus närvi tegelikult), tema enda vanemad kohati, minu vend ja veel palju teisi, aga ma pole sellest erilist probleemi tekitanud. olen vaid pööranud tähelepanu, et kas sa pidid nüüd just nii ütlema? Ja tean seda mina-taktikat. täna just ütlesin, et kas sa tead, et see, kui sa nii ütled, tekitab minus halva tunde? ja selle peale ütles ta, et miks peaks minu tunded teda huvitama? see vist tuli kogemata, ma loodan, sest ta parandas ennast. aga ikkagi. ma kardan, et probleemi algus on lapsepõlves. ta ema ärritub kergesti ja annab asjadele väga kummalisi hinnanguid. halvustatakse ka tema peres tihti ja ei kiideta mitte kunagi. nende arvates kiidetakse ainult koera.
 
panda 12. november 2007, kl 21.27
kusjuures on hetki, mil ta kordab, et kui palju mind armastab ja jumaldab, võib olla ääretult tähelepanelik ja armas. Kihlusime mõned nädalad tagasi ja kuigi ta pole eriti tihti kingitustetegija kinkis täiesti omavalitud omal initsiatiivil superilusa teemantsõrmuse
 
sel 12. november 2007, kl 21.30
mehel ju närvid täiesti läbi, kui ta end ei suuda muuta siis su elu muutub põrguks, kui juba seda pole.
 
nii ja naa 12. november 2007, kl 21.46
oh, kulla teemaalgataja, need on sul alles õied, VILJAD alles tulevad ja siis sa siin juba nii rahulikku juttu ei räägi.

Kuidas sa saad kindla peale väita, et tal pole armukest? Noor oled alles...

Ka minul on selle seletuseks vaid kaks varianti, nagu 2 pakkus: armuke või jõle lastetuba. Ja need põhjused teevad varsti su elu põrguks. Kahju sinust!
 
matsi ex 12. november 2007, kl 21.51
Inimesele kas pole antud võimet mõelda, mida tunneb kõrvalolija või/ja teda ka ei huvita, mida sa tunned. Egoist. Kui veel rasedaks jääd ja tahad lapsele isa säilitada, siis läheb asi veel hullemaks, kui ta teab, et pole niipea sinu poolt mahajätmistki karta.
Minu mees ütles ka, et tal on lihtsalt kõva hääl, ta ei karju, tegelikult mind solvas hääletoon, mitte detsibellid.
Vahel ütles, et sa ju tunned mind, ära siis ärrita. Minu viga.
Viga oli lihtsalt selles, et mees oli täielik mats. Kiita sain 15 aasta jooksul paar korda. Kiita ei tohtinud, aga sõimata võis, et naine veel parem pingutaks olla...
 
hhhh 12. november 2007, kl 21.52
kui ta praegu juba selline on, mis siis edaspidid saab. lapsed ju ei ole vait, kui tema tahab rahus olla.
mõtle ikka enne, kui abielluma kipud. ise ju ka saad aru, et selline mees ei muutu (vähemalt paremuse poole mitte)
 
desyre 12. november 2007, kl 21.58
tean, mida sa tunned. mul omal mees oli ka suhte algul selline. ja äi on 10X võimendatult närvihaige. õnneks see äia käitumine on minu mehele õppematerjaliks olnud (olen talle öelnud, et kui ta ennast muuta ei kavatse, siis vanaduses on nagu ta isa. ja seda peab ta jubedaks) nii et on ikka õnneks ise end parandanud.
sina peaks ka just tema ema näiteks tooma, et muutud ajapikku samasuguseks, kui endaga tööd ei tee.
armukest ei pruugi olla.
 
panda 12. november 2007, kl 22.05
novot, ma ikkagi loodan, et minu võimuses on teda mõjutada käituma teistmoodi, kui ta ikkagi näeb, et mind haavab temapoolne ükskõiksus minu tunnete vastu. ta ikka ka noor veel, emotsionaalselt kindlasti noorem, kui mina, ikkagi rikaste pere ainuke laps, ema valvsa silma all jätkuvalt, minul tunduvalt rohkem elukogemust erinevate inimeste ja konfliktsituatsioonidega, ei lase endal nii kergesti ärrituda, kui tema. Ta ise on mind kasvatanud kannatama rohkem, kui tegin seda varem. Ma tõesti loodan, et ühel hetkel ta teadvustab endale, et käitub minu suhtes ebaausalt ja jämedalt.
 
nu-nu 12. november 2007, kl 22.07
esita endale siis küsimus, et kas sa tahad siduda oma elu mehega, kes sind nagu nartsu kohtleb? ma saaks aru, kui 25-aastaga tüdimus tuleb ja vahel veits vingutakse, kuid algusest peale sihukest igapäevast kriunumist kannatada...arumaeisaa. kraabi nüüd kokku oma veel säilinud eneseväärikus ja hangi endale uus elu. ära püüa muuta mölakat, inimesed ei muutu!
 
hhhh 12. november 2007, kl 22.07
üldse mitte paha pärast - aga tead ju küll, mida öeldakse meeste muutmise võimalikkuse kohta
 
mann 12. november 2007, kl 22.45
Inimest muuta ei ole võimalik, INIMENE MUUTUB AINULT SIIS KUI ISE SEDA SOOVIB. Ära loo mingeid illusioone. Sa võid muuta iseennast aga mitte teda. Isegi ütled, et oled muutunud kannatlikumaks. Sest sa imselt armastad teda ja oled tema nimel valmis muutuma. Aga tema....
 
,,,,, 13. november 2007, kl 01.41
Tal probleemid tööl või on rahag midagi, ole lihtsalt olemas ja ära temaga kogua eg õienda, oleneb kui vanad te olete mõlemad. Kui keskealised, siis tahab ta sust lahti saada, kui noored, siis raha ja töömured.
 
panda 13. november 2007, kl 08.18
ei ole justkui rahaga probleeme, kuigi oleme üliõpilased, saab ta väga normaalset palka, töö pole ka kuigi vastutusrikas. oleme ikka noored, teie mõistes väga noored, mina 19, tema 23.
 
N 13. november 2007, kl 08.42
olen ise ka selline... mõnikord ei tahaks selline olla, aga midagi ikka sunnib. jonni pärast ei saa ennast enam alandada ja sõnad tagasi võtta või ütlemata jätta. lapsepõlves mind hellitati ära, nii ja naa olen eluaeg mässanud depressiooniga ka. ma ei tea miks see nii on... antidepressandid minu puhul on selle vastu aidanud. aga noh, see ei tulene otseselt depressioonist, see on lihtsalt raske iseloom.

ahjaa, tavaliselt võimendub see teiste maha tegemine ja ärritumine, kui on stressirohke periood... mõtle, millal ta on ikkagi heas tujus ja tähelepanelik sinu suhtes. et mis tegur siis sellel ajal puudus või olemas oli... äkki oli temale midagi head tehtud/öeldud, ja siis ta andis selle edasi sinule... mida tavaliselt ei juhtu.
 
tttt 13. november 2007, kl 08.47
Ma arvan, et ta näeb küll ja saab aru, et ta sind solvab. Aga tal on mugav nii teha ja ta on niimoodi harjunud. Miks ta peaks tegema midagi teistmoodi, kui sina ise lubad endaga niimoodi käituda? Ta teeb sellest ainult järelduse, et selline käitumine on igati normaalne. Pead kiiremas korras asuma enda eest seisma. Liigne kannatlikkus ei tule kasuks. Praegu olete veel noored ja lapsi ei ole, võibolla suudad ennast veel kehtestada. Aga lõpututest loengutest ei ole kasu. Pead muutma oma käitumist.
 
juba kaua abielus. 13. november 2007, kl 09.00
sa teemaalgataja kirjutad justkui minu mehest. kõik on nii tuttav. pole mina ka suutnud ennast kehtestada ja tõmbun hoopis omaette ja poetan vaikselt pisara, mis on ilmselt vale.
 
. 13. november 2007, kl 09.51
Pead talle jah väga konkreetselt asja selgeks tegema või siis kannatama. Ja tõesti, miks arvad, et armuke pole välistatud, kuidas sa seda ikka niiii kindlalt tead? Mõnikord tasub vanemaid inimesi ka kuulata, et mitte samu vigu teha. Alguses ärritub, siis hakkab riietest kiskuma, lõpuka tuleb mõni sinikas ka silma alla.
 
tean 13. november 2007, kl 09.54
Põhjused, miks inimene ärritub sageli :
a)stress, deprekas
b)sügismasendus
c)pidev väsimus
d)pikemat aega vähe seksi
e)pidev rahapuudus
f)armuke
Vali ise, milline su mehe põhjus.
Ise tunnen, et mul pime ja külm aeg tekitab masendust ja seetõttu ärritun kergesti tühjast asjast.Niipea kui tuleb kevad ja päike, on masendus pühitud.
 
aveli 13. november 2007, kl 10.00
Ma ka viimasel ajal ärritun kõige ja kõigi peale, nii võõraste kui oma mehe. Varem polnud selline.
Liikluses kui keegi signaali annab, tahaks ta ära tappa.See ei ole vist normaalne reakstsioon.Kui keegi poejärjekorras ette trügib, saab sellise sõimuvalangu kaela, et nutab. Jne jne. Pime aeg, vastik olla, närv must ja raha vähe.Palk on samaks jäänud, hinnad aga alates elementaarsest söögist tõusevad päevadega.Viha on.
 
õpetaja 13. november 2007, kl 11.37
No aga mis sa poputad?! Kui järgmine kord haukuma hakkab, siis käratagi, et kas ta inimese kombel üldse rääkida ei oska?! Kui kipub virisema ja uritsema, põruta kohe vastu, et tehku ise või olgu vait! Kui söök ei meeldi, kobigu lauast minema, kui autosõit ei meeldi, käigu kurat jala, jne, jne. Mis õigust on tal sinu kallal haukuda?!
Saan aru, et tuleb proovida ilusti, no aga kui mitte ei mõika! Kaua sa teda lunid, et rääkigu sinuga ilusti? Ela oma viha välja, mis sa tast kogud! Pea talle kasvõi pikk tiraad, näägu ka vanade asjade eest. Kalla kõik talle pähe tagasi, muidu jääbki su peale jalgu pühkima.
Kõlab küll nagu vana ärapeetud muti õpetus, a ma olen sedasi nii mõnegi inimese rääkima õpetanud.
 
K. 13. november 2007, kl 11.52
Mul ka selline pisut tigedik. Aidanud on erinevad asjad. Vahel tuleb vastu karjuda. Vahel teiste kuuldes norida /tögada. Vahel öelda, et mulle ei meeldi. Viimasel asja olen lihtsalt itsitama hakanud kui jälle kõva häälega ja norivas toonis midagi seletatakse. Sellele ta kaua vastu ei pea, naeratab ja siis on ilmelik edasi vinguda. Meil 14. aasta käsil.
 
n 13. november 2007, kl 12.31
oli mul selline kallim, kes ka aegajalt häält tõstis, aga 5 minuti pärast säras nagu päike, justkui polekski midagi öelnud, minul pikaks ajaks tuju läinud. Kuni hakkasin talle samamoodi vastu karjuma ja siis küsisin, kas ta tahabki, et me edaspidi niimoodi suhtleme, vastastikku karjudes. Sai aru ja tõmbas tagasi. Kui ära unustas ja uuesti hakkas häält tõstma, tuletasin vastu karjudes meelde. Õigustas oma karjumist sellega, et tal palju tööd ja muret, eks oligi, ei eita. Vastasin, et OK, siis on mul ka õigus tema peale oma pingeid välja elada ja iga kuu ka, kui pahad päevad on.

Ma arvan, et see on kasvatamatus ja teisega mittearvestamine, samuti ka ebakindlus ja domineerimisvajadus suhtes. Ta ju ütles sulle näkku, et mis talle sinu tunded korda lähevad. Tegelikult ongi see nii. Ehk tunneb ta end kuidagi sinust üle olevat (kirjutasid, et ta rikkast perest, ehk sina vaesest?) ja ebakindla inimesena sunnib see teda end niimoodi sinu arvel välja elama?
Igatahes pead 100 x järele mõtlema, kas ikka tasub temaga abielluda, liiati sa nii noor alles, sellega pole kusagile kiiret. Sest kui ta ise ennast ei muuda, siis sina ei suuda teda kuidagi muuta, peale abiellumist laseb ta end veelgi lõdvemale ja teie pereelu saab üks paras košmaar olema, kus vaesed lapsed peavad kuulma isa pidevat karjumist, küll ema küll laste peale.
 
38 13. november 2007, kl 17.23
ei usu et kedagi täiskasvanud inimest muuta saab kergem on ennast ja oma suhtumist muuta .ja ilmselt tema ei tahagi muutuda tal ju probleemi ei ole kõik teised on halvad.ilmselt on tal omal mingi kompleks mida teiste peal välja elada.
 
üks 13. november 2007, kl 17.55
õpetajal on õigus, oma mehega käitusin just nii nagu õpetaja ütles, aitas. Ikka tema oma keeles tuleb vastata. Enne hoiatasin ka, et ma hakkan sinuga samamoodi käituma, kui sa ei jäta, aga ta ei saanud aru, siis hakkasingi - just täpselt nii, et ära vingu, kui ei meeldi, tee ise, kui ei meeldi, kuidas ma autoga sõidan, käi jala või sõida ise (jätsin ikka auto tee äärde seisma ja astusin välja ka, tema oli paar õlut joonud ja siis ta ei sõida kunagi). Tasapisi hakkas mõjuma, tuleb ikka mehi kasvatada, tema ema imestab siiani, kuidas ma temaga hakkama saan, eks tema teab...
 
ds 13. november 2007, kl 19.23
Kui mees pole kunagi tundnud, mida tähendab, see kui tema tunnetest ei hoolita, siis ta tõesti ei pruugi mõista.

Öeldes, et teda ei huvita su tunded, ütleb ta, et Sina pole oluline ja pole oluline, kuidas Sa ennast temaga tunned.

Öeldakse, et armumine kestab 2 aastat, siis pilk partneri suhtes kainem. Kui ootused opartnerile on liiga kõrged, siis on teisel võimatu surelikuna sellele vastata. Tagajärjeks pettumus, süüdistused.

Kinkigu pealegi teemantsõrmuseid, aga kas tahad olla inimesega, kes sinuga ei arvesta ? Kes pole valmis parema suhte nimel arenema ? Tuleks pidada üks suurem jutuajamine ootustest ja vajadustest. Mida on õnneks tarvis.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!