Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
endalt elu võtmine
 
Liisu 21. märts 2009, kl 10.51
Ei teagi,kas püstitasin teema õigesse kohta,aga olen hakanud suurt hirmu kartma elukaaslase pärast,kes on mitu korda öelnud,et tahab vooluga end tappa või veenid läbi lõigata.Ei julge ka veel sellest arutada tema pojaga,seega siis küsin või soovin arutleda,et kas inimene tõepoolest tõsiselt seda plaanib teha.Kas kellelgi tuttavatest on sellist asja ette tulnud,et kui räägib,siis ka teo korda saadab?Krdan tõesti väga,sest armastan üle kõige teda.Ja seda hullu tegu plaanib teoks viia sellepärast,et tervisega probleeme,st.liigesevalud,lihasevalud,aga arsti juurde ka ei lähe,kuna arvab sealt abi mitte saavat.Mida arvata või mida teha?Palun aidake!
 
mhm 21. märts 2009, kl 10.58
Osta talle hobusepalsam, las määrib ennast. Tappa jõuab hiljem kaa.
 
k 21. märts 2009, kl 10.59
minu suguvõsas on mitu meest ennast üles poonud. keegi neist ei rääkinud oma plaanidest kellelegi. samuti on mitu inimest ähvardanud ennast tappa, elavad siiani.
mida soovitada. räägi temaga rahulikult kui väga sa temast hoolid ja soovita tal ikka arsti poole pöörduda, on hullemaidki haiguseid kui liigesevalud.
 
... 21. märts 2009, kl 10.59
Inimene, kes tahab end tõesti tappa, ei reklaami seda nii valjuhäälselt vaid ajab asja vaikselt korda. Asi, mida su mees oma "ähvardustega" saavutada tahab, on tähelepanu ja haletsus.
Anna talle zilett kätte ja ütle, et lõigaku ikka piki veeni... ja vaata, mis nägu teeb.
 
to.mhm 21. märts 2009, kl 11.04
Talle kõiksugu salve määritud,ei ole tal usku nendesse,ise arvan ka,et tahab tähelepanu rohkem,isver,saan aru,aga ega ma ainult hooldaja siiski ole,vaid naine s.o.mõttes.Kõigest saan aru,aga mõni asi on liig mis liig.
 
mann 21. märts 2009, kl 11.58
Mina soovitan rääkida temaga. Ütle talle, et sa tahaksid temaga rääkida. See on vajalik selleks, et ta ära ei jookseks kui jutt talle ebamugavaks muutub. Küsi talt kahekesi olles, et kas ta mõtleb seda tapmist tõsiselt või? Küsi otse kas ta tahab päriselt ka surra. Püüa rääkida surmast, milline tema nägemus sellest on. Ja anna teada, et see teeb sulle haiget kui ta niimoodi ütleb ja kui tal sellega tõsi taga ei ole, siis ärgu seda tehku. Las mõtleb mis tunne tal oleks kui sinul oleks kavatsus ennast ära tappa ja kui ta teaks, et sul sellised mõtted on. Küsigi kohe, et mida ta teeks ja kuidas ta ennast tunneks. Las ta vastab. Ühesõnaga tuleb ennast kehtestada. Ei saa lasta teisel enda tunnetega manipuleerida, see on temast väga vastutustundetu.
Sedasi saad sa koguda ka informatsiooni selle kohta kas ta on tõepoolest depressioonis ja suitsiidi poole kalduv või lihtsalt ei talu kannatamist ja südametäiega sellist jama suust välja ajab. Liigese ja lihasevaludega võib esialgu kasvõi võtta ibuprofeni 400 mg - seid 3 korda päevas. Teha üks kuur läbi. Tee talle ise nats massaaži ja ikka meelita, et ta arsti juurde läheks.
 
tehtud 21. märts 2009, kl 12.41
Ulata nöör ja on enesetapujuttudel lõpp.
 
üks inimene 21. märts 2009, kl 14.32
minu isa rääkis ka mitu korda, et võtab endalt elu. kuu aega tagasi ta siis üritaski. tal oleks see isegi korda läinud, kui ma poleks õigel ajal koju tulnud. peale isa tegu pole ma enam endine ...
enesetapjaid on igasuguseid - need, kes räägivad ette, need, kes ei räägi üldse. tegelikult peaks su elukaaslane külastama psühhiaatrit. aga kui ta juba tavalise arsti juurde ei lähe, siis sinna ammugi mitte.
sellised ähvardused teevad loomulikult ettevaatlikuks ja närviliseks. mina elan pidevas hirmus, et isa proovib uuesti. sellised ähvardused, et tee siis ära, mõjuks tema puhul stiimulina. ja psühhiaatri juurde saada on teda võimatu.
 
on olnud 21. märts 2009, kl 15.32
Sõber rääkis, et teeb ja tegi. Kaks esimest katset ebaõnnestusid, kolmandast enam eluga ei pääsenudki.
 
:( 21. märts 2009, kl 16.17
mu isa rääkis ja lõpuks ka tegi.
 
ae 21. märts 2009, kl 17.00
OK, esimene mõte oli ka, nagu siin mõnel teiselgi, aga siis oleks jälle sõimata saanud. Rääkima peaksid temaga tõesti, arsti juurde tasuks ka minna. Tihtipeale aga on liigese- ja lihasvalude puhul parimaks "ravimiks" lihtsalt liikumine. Minge koos loodusesse jalutama/jooksma. Tihtipeale aitab :-)
 
ae 21. märts 2009, kl 17.08
Aga ei saa kuidagi lisamata jätta, et normaalne mees sellist jura suust välja ei ajaks!
 
raske 21. märts 2009, kl 17.10
juhus. inimesi on erinevaid.mõni otsib tähelepanu, mõni aga viibki asja läbi. tean kahet inimest, kes rääkisid eelnevalt üsna paljudele, et kavatsevad end tappa ja lõpuks tapsidki. tädimees üritas end puua, konks ei pidanud vastu ja poomine ebaõnnestus. kahe nädala pärast proovis uuesti ja õnnestus
 
to ae 21. märts 2009, kl 18.27
ja hakkas sul nüüd kergem, et said jälle ära öelda?:((
 
lii 21. märts 2009, kl 19.27
eelmisele:
Kas siis sinu arust on see mees normaalne?Ae ütles selle täitsa õigesti välja.See inimene tuleks tõesti psühhiaatri juurde viia,ilmselt on tal depressioon.Sellest juba niisama jalutades lahti ei saa.
 
julm 21. märts 2009, kl 20.13
Kui inimene ei taha elada, kas peab teda elama sundima? Miks peame tingimata vastu töötama kui keegi tahab lahkuda? Probleem on raske aga inimene ei ole selliste mõtete pärast veel ebanormaalne nagu siin mõni väidab, pigem vastupidi. Igaüks olgu oma elu peremees.
 
lii 21. märts 2009, kl 21.45
Kui ta nii kangesti tahab olla oma elu peremees,miks tal siis elukaaslane on võetud?Kes peab seda kõike taluma.Kui ta elaks üksi,siis tehku tõesti,mis tahab,kätt ette panna ei saa.
Enesetapjale on surm kõige lahendus,aga mis saab lähedastest?
 
ml 21. märts 2009, kl 22.28
minul on õde selline, kes ütleme nii, et 20 aasatat ennast muudkui poos ja lõikas veene läbi. nööri otsas rippus tõesti, ema nägi ja päästis. aga veeni lõikamist pole keegi näinid, ainult kõndis õhtul ringi pussnoaga, et nüüd lõikab veenid läbi. põhjus see, et mees jõi ja ei tulnud mitu päeva kodutöid tegema. elu on maal. kunagi nooruspõlves võttus mingit mürki ka ja siis tehti maoloputust. niiet kriitilisematel hetkedel on ema jaole saanud ja päästnud ta. nüüdseks on mu õde saanud 50 aastaseks ja elab minuteada ilma selliste probleemideta, meeski teine.
 
:( 22. märts 2009, kl 11.12
sellised inimesed, kes niimoodi teiste elusid põrguks teevad, ei väärigi elu.
 
hmm 22. märts 2009, kl 11.21
valude käes piinlevad teevad väga palju enesetappe.aastas 200!!!
 
kepphobu 22. märts 2009, kl 11.30
Keelita ja meelita ta ikka arsti juurde. Isegi kui liigesehädad pole ravitavad, saab vähemalt valu vastugi abi.
 
t 22. märts 2009, kl 13.15
Tasub jah kuskile asjalikku kohta arsti juurde minna, mitte perearsti vahet joosta ja salve-geele määrida (v.a. see õige hipodroomi apteegist ostetud 500ml ja ~630.- salv)
Näiteks uuri Tallinnas Tiit Ilvese Taastusravi kodulehelt!
 
raske 22. märts 2009, kl 13.54
julm
neid asju ei saa nii üheselt võtta. teinekord on mure nö tühine, millele saab kergesti abi, kasvõi tablettidega. inimene tuleb lihstalt raskest hetkest üle aidata. seetõttu ongi vajalik rääkimine ja arsti juurde kasvõi vägisi vedamine.
ei saa kuidagi õigustada teismeliste enesetappe näiteks.

iseasi on siis, kui tegemist ravimatu haigusega vms. siis ei on loomulikult raskem lahendust leida.
 
Juurikas 23. märts 2009, kl 15.13
Ma loodan, et ta seda siiski ei tee. Loodan, et ta püüab saada sinult lisatähelepanu. Kes teab, miks ta seda lisa vajab või miks talle praegusest väheks jääb.
Pööra talle rohkem tähelepanu, samas püüdes teda arstile suunata. Usu, praegu on ravimeid ka liigeste ja lihaste abiks.
Kui oled piisavalt veenev, küll ta asjaga kaasa tuleb.
 
Tean mida sa tunned. 23. märts 2009, kl 19.16
enesetapu sooritanud on sellest ka enemasti enne rääkinud, nii ütleb statistika. Arvatavasti on tegu depressiooniga. Tuleks lasta antidepressandid määrata. tervisemurega soovitaks muuhulgas ka homöopaadi poole pöörduda, paljud on nii abi saanud. Hakka tegutsema.
 
vot 23. märts 2009, kl 19.51
vastu tahtmist ei saa kedagi kuhugi viia, see on fakt.
 
kahjuks 24. märts 2009, kl 06.44
on nii, et need kes räägivad, need ka teevad.
 
?! 25. märts 2009, kl 11.16
kunagi õrnas nooruses käisin kutiga kes hakkas suhte lagunemise ajal innukalt oma suitsiidplaane kirjeldama...oi ta tegi mulle sellist näitemängu,et naera ribadeks,kuid tollal elasin kuude kauppa närvivapustuse piiril.enne kui tema haige aju vastu võttis,et kõigest hoolimata ma ei taha temaga enam edasi suhelda.muuseas-aastaid hiljem nägin teda:rõõmus nagu hernes,lapse isa,naine,elu korras nagu norras.

praegu läheksin vist sellise jutu peale mõnusalt närvi-suruksin ziletid,köied,tabletid talle pihku ja käseksin asja ära teha,mis ta ähvardab ja hirmutab mind kogu aeg.
just-selline asi ju HIRMUTAB ja näitab et ega mees sinust tegelikult ei hooligi:teda ei koti kuidas sa peaksid end tundma leides ühel päeval koju tulles eest laiba või teadvuseta inimese.ja kuidas sa end hiljem tunned.
okei-mees vajab tähelepanu,kuulamist,valudele leevendust-,aga kui sa püüad rääkida,kuulata,aidata,nõu anda ja miski ei aita...ei kuula su nõuandeid,ei lähe arstile jne.no kaua üks naisterahvas seda terrorit taluma peakski?
üks asi on kembelda nt.jonni ajava ja "ei tea isegi mida tahtva" väikelapsega,teine asi on ikka siis kui tegu täismehega kes suudaks oma probleemidele veel lahendust leida küll:leppida tõsiasjaga et valude põhjust saab leida ja ravida jne.
 
to ?! 25. märts 2009, kl 11.29
mis sa nüüd kutitad, selliseid etendusi teevad ka kolme lapse emad, keda on omaenese lapsed ära tüüdanud ja kelle ainuke unistus on, et keegi need talle vastikud, jonnivad, kraaklevad lapsed üles kasvataks. veel üks tähelepanek kui inimene on end laenuorjusesse mässinud, siis ühel hetkel hakatakse selliseid stseene ümbritsevatele inimestele korraldama. eespool ühes postituses 12.41 on tegutsemisjuhis kirjas. oleme oma perega nii teinud, toimib. nüüd korraldab isend etendusi juba viiendat aastat järjest teistele.
 
xa 25. märts 2009, kl 18.49
aga mind huvitab, mida te reaalselt olete ette võtnud, kui inimene on üritanud enesetappu teha või räägib sellest? see pole ju normaalne. mina küll ei teaks, kust abi otsida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!