Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
teatrisse minna...
 
alla 14a laps 29. oktoober 2009, kl 17.51
mis te arvate, kas ma võiksin ja sobiks 12 aastast last teatrisse kaasa võtta. läheksime vaatama "võta Mind." teater ei soovita küll alla 14 aastastele, aga mul on just üks pilet üle ja ei taha päris raisku lasta minna.
 
t 29. oktoober 2009, kl 17.58
ei võtaks last sellele etendusele kaasa
 
Marla 29. oktoober 2009, kl 18.25
Oleneb lapsest. Mõni on 12-13 aastasena väga laps alles ja naiivne, kogenematu ja hellik. Teine kaotab samas vanuses juba otsapidi süütust. Nii et eks sa mõtle konkreetsele lapsele. Mul oli veel 12ndas klassiski selline tüdruk, kes seksijutu peale kõrvuni punastas ja ei suutnud kuidagi oma silmi peita kuskile.
 
alla 14a laps 29. oktoober 2009, kl 22.26
teatris käidud ja last(poiss) kaasa ei võtnud. hea et ei võtnud, temale poleks see tükk sobinud vaatamiseks tõesti ja ega ei näinud ka ühtegi last seal.
 
? 29. oktoober 2009, kl 22.46
Kus siin SEKS on:
http://kultuuriaken.tartu.ee/?event=1194528245
 
teater rx 30. oktoober 2009, kl 09.24
See on ülimalt tore,kui ema pojaga või isa tütrega teatrisse läheb.Ei pea ju ainult noored või ainult vanad seal käima.Siis lapsed harjuvad ka partneriga avalikus soliidses kohas koos viibima.Pärast nad ei hakka kohe punastama,kui tüdruk poissi teatrisse kutsub.Õpib poiss ka lipsusõlme tegema. Iseasi,kas just nii vanalt ja sellele etendusele.
 
ka üks ema 30. oktoober 2009, kl 10.25
Meil oli just hiljuti jutuajamine 10 aastase pojaga teatri teemadel. Kui ta väike oli, käisime väga tihti teatris - vaatasime ära kõik Tallinna teatrite lasteetendused (mida on vähe!) ja Nukuteatris etenduva. Aga siis selgus, et uusi asju ei olegi peale tulemas. Ja väga paljud etendused hakkasid talle "titekateks" jääma. Viimase 2 aasta jooksul oleme käinud jõilulavastusi vaatamas ja suvel Rakveres "Lõvisüdameid". Seal sai poiss omamoodi shoki - positiivse loomulikult. Midagi nii head ta polevatki enne näinud. Käin ise väga palju teatris ja peale viimast kogemust kuulab ta mind üle - millisesse teatrisse ja mida vaatama lähed. Ja siis ütles otse ära - miks meie sinuga nii vähe teatris käime. Võtsin siis teatrite kavad lahti. Nädala sees kell 12 on laps koolis. Nädalavahetusel kell 12 on Nukuteatris tavaliselt väikelaste etendused (või siis need vanad, mida me oleme näinud). Draamas on midagi uut välja tulemas lõpuks. Ja see on kõik .... Eks me hoia pilku peal ka teiste Eesti linnade teatrite mängikavadel. Ja muidugi jõulumuusikalid ja -etendused on hoogu sisse saamas.

Pika jutu lõpuks konkreetne küsimus - mida Tallinnas mängitavatest täiskasvanute tükkidest võiks vaatama minna 10-aastase poisiga? Oskab keegi soovitada? Enda poolt nähtutest ei kvalifitseeru ükski (isegi mitte "Vombat").
 
negative creep 30. oktoober 2009, kl 20.42
Mõni ballett või ooper äkki?
 
ka üks ema 30. oktoober 2009, kl 21.21
ei, balletti ja ooperit ei taha ta kindlasti mitte vaadata :D
 
kkkk 01. november 2009, kl 17.16
linnateatris on "päike soojem, taevas sinisem" - täiskasvanud mängivad lapsi. lapsed vaatavad seda teise pilguga, aga pärast annab ju tuua paralleele täiskasvanutega ja veidi selgitustööd teha.
 
hula 06. november 2009, kl 21.14
Aga kust sa tead - minge näiteks "Kolme musketäri" Estoniasse vaatama, mis sest et ballett, muidugi väike eeltöö pole paha. Ma olen ise õpetaja kaugel maakoolis ja mäletan, kuidas tõin oma 7. klassi, kes polnud kunagi "päris" teatris käinud, Estoniasse "Luikede järve" vaatama. Poisid ka. Enne sai muidugi neid koos muusikaõpetajaga ette valmistatud, st natuke sellest loost ja muusikast räägitud ja tegime ka maha, et kui see tõenäoliselt võib jääda su elu ainukeseks balletietenduseks, siis olgu see "Luikede järv". Ja usud või ei, kõik see lavakujundus ja pidulikult riides publik ja teatrimaja ise, suur orkester jne. täitsa töötas. Ja poisid julgesid pärast tunnistada, et "polnudki nii hull midagi, täitsa kõlbas vaadata". (Mitte et nad nüüd ballettidele tormi jooksma oleks hakanud!) Aga "elu ainukese ooperi" vaatasime nendega ka järgmisel aastal ära - selleks oli "Traviata". Tüdrukud nutsid. Poisid ei kommenteerinud. Arvan ise, et Carmen oleks ka sama "töö ära teinud".

PS Lõvisüdamed oli sul hea valik! Mulle ka meeldis ja mu sõbranna pojale.
 
Liina 08. november 2009, kl 08.36
ei võtaks kaasa. Küll sa mõne sõbranna ikka leiad.
 
nnooohhh 08. november 2009, kl 11.13
"võta mind" pole kindlasti selline lavastus,mis lapseohtu noort võiks hullult köita ja hirmus kähku positiivse laksu anda.

Nö.keelu peale muidugi last ukselt tagasi ei saadeta ja ega seal midagi hirmsat polegi-natuke tuimi seksistseeni ärakasutamise eesmärgil....eks pead ise oma last tundma:kui vaadata ja kaasa mõelda oskab,keskenduda suudab jne.-siis miks ka mitte.

Kuid alati on võimalus,et tal hakkab siiski väga igav ja kas ta siis enam teinekord palju etema lavastuse peale kaasa tulla tahabki...
Mina isiklikult ei kutsuks näiteks teatri suhtes eiraval seisukohal olevat noort seda lavastust vaatama.
 
to ka üks ema 08. november 2009, kl 11.28
Raske soovitada-luusisisn ise ka siin väheke mängukavasid mööda ja...no ei olegi nagu lapsele midagi erilist.
No üks võimalus oleks Vat teatri "Pal tänava poisid"-JUHUKS kui seda pole näinud(kuigi vaevalt-see ju nii palju aastaid kavas olnud).
Aga äkki siiski Estonias mingi lastepärane muusikaetendus?Neil tavaliselt ikka huumor,efektid,palju värve,valgustust,tossu,mõnus muusika jne.Proovi rääkida,et lastele tehaks ikka huvitavamalt ja pilupüüdvamalt kui täiskasvanutele.
Vanemuises on vahva lastemuusikal "Detektiiv Lotte"...ja mitu lastelavastust tuleb ka peale:nt. ise ootan pikisilmi kevade poole etenduvat "Ninasarvik ottot".Tahaks näha juba seepärast,et enda lapsepõlves nägin kunagi Ugakla versiooni,mis avaldas väga muljet.
 
ühele emale 15. november 2009, kl 19.29
Balletti ei taha - aga ,, Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi `` - fantastiline tükk. Mul küll laps alles 4-aastane, aga nautisime seda mõlemad.
Nukuteatris ,, Väike nõid `´ tulemas, samuti julgen soovitada ,, Oskar ja Roosa Mamma `` - kui arenenud poiss, siis mõistab seda etendust, täiskasvanuna nautisin seda väga. Ka ,, Võlurätik `´ ei tohiks veel titekas olla, ,, Lutsukomm ja 200 vanaisa `´, ,, Kuldvõtmeke`´, ,, Otsast alates`´.Ülejäänud vast ,, jäävad talle pisut väikseks`´ ehk on noorematele ja kindlasti tal ka nähtud.
Draamateatris ,, Võluõunad ``, ,, Piparkoogimehike `´
Estonia Talveaias ,, Piip ja Tuut köögis`´, ,, Ooperimäng `´
Teoteatris ,, Tädi Fantaasia`´, ,, Noshipo ehk Aafrika kingitus `´
Kahjuks soovitan vaid lasteetendusi, kuna käin teatris vaid lapsega ( täiskasvanute etenduste ajal pole lihtsalt last kuskile jätta )

Tartus ka tõesti praegu rohkelt uusi lavastusi, mis võiksid talle sobida.
Tore on see, et Sinu laps tahab Sinuga koos teatris käia!!!
 
Teater 17. november 2022, kl 19.01
https://www.neti.ee/cgi-bin/teema/HARIDUS_JA_KULTUUR/Teater
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!