Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
elatisest ja suhetest
 
saara 01. detsember 2009, kl 17.03
Küsimus naistele, kellel sama tee läbi käidud. Kui kohus on mõistnud lapse isalt välja elatise tunduvalt alla miinimumi, sest lapse isa tuleb kohtusse 100 tõendiga, üritades kõiki veenda, et ta elu on nii-nii raske, kodulaenumakse ca 10000 krooni kuus, lisaks ülekanded sõbra nimele tehtud, kommentaariga "(lapse nimi) riided, mänguasjad vmt". Lisaks mõnitab, sõimab ja solvab lapse isa igal sammul, kui vähegi võimalus avaneb, teeb ettekirjutusi, kuidas last peaks kasvatama ja mida süüa andma, sest mina teen kõik valesti, ehkki ise võtab lapse enda juurde 4x aastas. Ja siis ka saate nimekirja, millised riided jm, nt jalgratas, lapsele kaasa pakkida. Kuidas tulete toime asja emotsionaalse poolega? Kust leiate jõudu, et lapse ees rõõmsat nägu teha "oi kui tore, lähed täna issi juurde"? Kuidas suudate rahulikuks jääda, saades tagasi kaheksaks sõidetud jalgratta ja katkise põlvega püksid, mille teie emana olete loomulikult kohustatud asendama? Ja leppida ikka sellega, et kohus ju nii otsustas, järelikult on kõik õiglane?
 
blah 01. detsember 2009, kl 18.01
S*takottide meestega polegi midagi teha kui vihata, need keeravad end kasvõi sõlme, et alimente vms mitte maksta. Küll sebitakse nedale igasugused puuded ja invaliidsused külge+ kanditakse vara kellegi teise nimele ja mida iganes. %¤#"
 
lembitu 01. detsember 2009, kl 18.14
aga võib ju lapse mehele anda ja ise alimente maksta!
see peaks ju probleemi lahendama.
 
to lembitu 01. detsember 2009, kl 19.37
tahab see rott jah seda last omale kaelapeale... Paha lugu on see, et alguses ei tea kunagi, millise indiviidiga suhtled... ja pärast kipub juba hilja olema :/
Aga seda varianti pakkuda, et ise maksad elatist, võib ju proovida küll. Teisest küljest jälle papaal kohe trump käes, et näe laps, emme sind tegelikult ei tahagi...
Susi söögu neid isaseid.
 
to lembitu 01. detsember 2009, kl 23.10
Paistab et see teema kuidagi puudutab sind,aga soovin et võiksid uskuda seda ,et nagu kõik mehed pole sead pole seda ka kõik naised.
 
+- 02. detsember 2009, kl 09.08
Selliste ebameeldivate probleemide vastu aitab see, kui arvestada ainult iseenda suutlikkusega! Last (lapsi) pole mõtet sünnitada, kui pole kindel, kas nad ka ise ja üksi üles suudad kasvatada.
Mina küll mõtlesin enne laste saamist ja ka laste saamise ajal just nii. See on muidugi tore, kui mees ka olemas on ja toetab, aga arvestada saab ainult iseendaga.
 
kogemus 03. detsember 2009, kl 00.53
Minu lapseisal oli võetud advokaat ja üritas samuti tõendada mitmete paberitega ,et pole raha maksta jne.Kuid mul olid vastavad paberid põhjalikult valmistatud,tehtud lapsele minevad kalkulatsioonid,kuhu raha läheb jne..rõhusin sellele ka ,et kasvatan last üksi ja isa käib last vaatamas kaks korda aastas..s,t et minu panus lapse kasvatamisesse on kordi suurem.Lugu lõppes sellega määrati 4000 krooni kuus.Lapseisa kaebas edasi ringkonna kohtusse ,seal samuti jäeti otsus samaks ja riigikohus ei võtnud arutamisele.Praegu maksab ilusti igal kuul ja mingeid probleeme pole.Tuleb lihtsalt korralikult kohtuks valmistuda ja kui ise pabereid teha ei oska ,paluda juristi abi.Kõike ilusat!
 
eku 03. detsember 2009, kl 10.01
minul selline kogemus...oma praeguse abikaasaga kohtudes teadsin, et tal eelmisest kooselust 3 tütart ja juttude järgi nõiast eks ja seda mitte mehe jutu põhjal vaid kuulsin seda teistelt inimestelt, kes nendega lävisid.võtsin asja mõistusega, et eks need eksid ongi alati pahad, on nad seda või ei ja jätsin eksi suhtes arvamuse lahtiseks.kuid kahjuks pidin peagi nö. külajuttudega nõustuma.naine oli muidugi hirmus kuri, et mehel uus naine ja mina nende lahkuminekus süüdi, mis tegelikult nii polud, kuna saime mehega kokku mitu kuud peale nende lahkuminekut.aga litsiks jäin ma ikkagi, kes mehele peale seksi midagi muud ei suutnud pakkuda-need naise enda sõnad.
mida aeg edasi, seda karminaks mängud muutusid....kurb on vaadata isa, kes nutab pimedas köögis, kuna igatseb lapsi, aga eks kokku saada ei luba.ka mina üritasin lastega läbi saada, aga tehti üheselt selgeks,et seda ma ei tohi!?üx näide, mees leppis eksiga kuidagiviisi kokku, et võtab tüdrukud ja lähevad linna soppama(oli plaanis plikadele uued joped v mantlid osta). mind võeti ka kaasa nö moeeksperdiks.kuigi oli kokku lepitud, et sealt majapidamisest tulevad linna ainult tüdrukud otsustas ex, et tema tuleb ka.kui mees selle mõtte maha laitis(poleks me ju kuuekesi autosse ära mahtunud)saatis naine juba riietatud lapsed ukselt tagasi, öeldes, et minge tuppa, isa ei taha teid?????ja seda mehe kuuldes(mees oli muidugi väga vihane ja kurb, aga mida teha, mehel ju selles osas õigusi polud)
siis hakkasid tulema prügiarvete ümbrikutele kirjutatud sõimukirjad, sisuga, nüüd sa maksad raisk, saadan sulle mehed kaela, nutad veel kibedaid psaraid, too see ja see tagasi(aga see oli naisel meelest läinud, et mees ei võtnud peale oma riiete sealt midagi kaasa, järelmaksud muidugi ka(mööbel, kodumasinad)mille ta kohusetundlikult ära maksis)
siis otsustas naine, et teeb diili. too mulle talvepuud, siis ma aasta otsa su käeast alimente ei nõua.lõime käed.lollid olime.paberit ei teinud selle kokkuleppe kohta ja kui puud toodud siis kuu aega hilem kohtukutse.nii palju siis kokkuleppest!!!siis olin mina juba marus ja ütlesin mehele, et lähed tood ära need puud, kokkulepe ju oli, aga mehel lastest kahju, nemad ju ka külmetavad, kui puid pole.ok sain aru(kuigi hambad vihast krigisesid-tundsime mehega nagu viimased idioodid)

alimentideks määrati igale lapsele miinimum, aga kokku üle nelja tuhande.tööga oli see aeg, nii nagu ta oli, mees leidis tööd tallinnas, hea palk jne...ja siis järgmine mats, tuli kiri, et alimendid, pluss 20% palgast(alimendi võlg)ja nii ta seal rabas kätte sai nats üle 2000 krooni(eks sai samal ajal 10 000)tore ju.Ühesõnaga mehel tuli deprekas, mis pideva palavikuna väljendus, õnneks sai tablakatest abi.Ta tuli viljandisse tagasi, aga ega siin pole ju sellise palgaga töökohti....................................................................oleme mehega kooa elanud üle viie aasta nüüdse majandussurutise aeg saab ta palka täpselt sama palju kui alimente peaks maksma...saba kinni, nokk lahti jne...

aga millega keegi ei arvesta ka mina ja minu lapsed kannatavad selle tõttu, saan ennast lohutada sellega, et see ei kesta igavesti....aga kannatusel on ju ka piirid...vihkan seda olukorda, vihkan seda naist ja tema õelust....kui teed lapsed pole ainult mehe ülesanne neid üleval pidada, krt saa hakkama, minul on ka jõud otsas.

mul on ainult üks asi mille üle uhke olla ...minu mees armastab mind ja meie lapsi. kurb on see, et oma esimeste lastega ei oska ta enam midagi peale hakata...armastab neid küll ja hoolib, aga tuttavate inimeste tasandil....ei oska neid enam oma lastena võtta.....säh sulle ex said mis tahtsid!! ;(

ühesõnaga, kõik mehe ei ole alimentidest möödahiilivad mölakad(kuigi tean ka selliseid)
 
kati 03. detsember 2009, kl 16.52
No aga las läheb siis kohtusse, siis saab isa ka ametlikult õiguse oma lapsi näha. Ja elatist õle miinimumi vaevalt välja nõutakse, arvestades olukorda. Summa, mis praegu vähem maksab, peaks ju nagunii tagant järgi ära maksma (võiks vähemalt). Kohus ei muudaks mehe jaoks midagi halvemaks, kui praegu on.

Mu enda elukaaslase ex nõudis kunagi 4000 krooni aga mõisteti välja miinimum, üle kahe midagi. Oli paras sõda, tema advokaat loopis solvanguid mehe ja isegi minu pihta. Väga inetu. Praegu mees töötu ja rahatu, elame minu kulul koos ühise lapsega. Elatist hetkel maksta ei saa aga ega see võlg kuhugi kao. Ex käib tööl ja elab oma majas, saab hakkama. Aeg-ajalt käime neil külas ja viha ei pea keegi.
 
eku 04. detsember 2009, kl 08.36
oleks meil ka nii lihtne, käiks hea meelega läbi nendega, aga kui pärast noa selga saan, siis ise süüdi. lapsed saavad isaga kokku salaja , mehe õe kaudu, emale nad sellest vaevalt räägivad....nendest lastest kahju, oma lastest kahju, mehest kahju....aga kõik ei kesta igavesti...nii, et....hingame sügavalt sisse ja marsime edasi :) meie, kes me omame nö. second hand meest :))

ole tubli
 
nagu kaardid ausalt näitavad 04. detsember 2009, kl 09.09
Ei maksa igasugu raibete peale oma aega kulutada ja asi lihtne. Kes ainult last tahab, saab ka mõne prostituudi tellida üheks ööks, ei pea meesraibet selle pärast üleval pidama.
 
muidugi elus ka selliseid 04. detsember 2009, kl 09.14
Muidugi on ka naisprostituute, kes ennast mehe raha nimel mehe ümber väänavad. Ja kui raha läinud, läinud ka mees... Mis siis lastest saab?? Kuuse alla magama, kui mehe süda lapsi kaasa võtma ei nõustu.
 
nagu eespool 04. detsember 2009, kl 09.16
Aga üldiselt on kõik sellised inimesed raiped.
 
inimsuhete koha pealt 04. detsember 2009, kl 09.30
Mõtlen praegu, et mõned inimesed ongi prostituudid, täpselt sellised raiped, kes isegi pole sülitamist, vaid otseses mõttes vaimselt-füüsiliselt lömastamist väärt. Ja mida kiiremini nad sellest aru saavad, seda parem.
 
värvule 04. detsember 2009, kl 09.41
Olen ma seda sulle öelnud, KA SINA OLED PROSTITUUT. Kõige ehtsam, ei midagi muud inimeste jaoks. Pea seda meeles, mis praegu ütlen, et sa MITTE KUNAGI MIND ENAM EI TÜLITAKS, RAIPEST SUGUTI.
 
aus arusaamine 04. detsember 2009, kl 09.46
Sellise ausa arusaamiseni jõudis Sannu.
 
teematajale 04. detsember 2009, kl 12.10
soovitan pöörduda kohtusse ja nõuda elatise suurendamist ning jääda oma nõutud summale kindlaks.
ei ole võimalik, et kui su mehel pangalaen 10 000 kuus, et siis maksab lastele alla miinimumi. ju ise olid nõus..
 
mees nagu @!#$ 04. detsember 2009, kl 12.21
kahju naisest, kes selliselt keppi sai
irv

:D
 
armas inimene 02. aprill 2020, kl 14.28
milleks tehakse laps siis,kindla kavatsusega saada lillelise elule,muud ma siin ei nae loogilist arusaama.Teen mehega lapse ja saan prii elu,nautida lapsega koos alimendi raha,kohutav arusaam.Mehi kasutatakse lihtsalt lapse tegemiseks,valitakse valja tola kellele luuletatakse kokku romaan suurest armastusest,aasta saab otsa,visatakse uulitsale ja kasutatakse riiki,et seda vaest olevust seadusega mutta tallata,tore.Aga mis saab tulevikus,kui isa ei ole maksnud,seoses sisemise valu parast,pettumusest,et temaga nii tehti.Saab see,et kui isa vanaks saab ja sureb,hakkab see samune laps isa volga tasuma,lahe.Kas naised on ikka nii targad ja on arutanud sellest,vaevalt,sest naad on nii kuradi targad,et seda ette naha.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!