Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Usklikud mehed
 
mari 07. mai 2010, kl 13.20
Millised on olnud teie kogemused väga usklike meestega? Enda kogemuse põhjal võin öelda, et nende seas on valelikke, otsustusvõimetuid, endast heal arvamusel mehi, kes kasutavad naisi ära ja mõtlevad ainult oma vajaduste rahuldamise peale.
 
ärinaine 07. mai 2010, kl 13.46
Kristliku taustaga inimestesse suhtun erilise umbusuga, sest nad reeglina kipuvad süüdimatult võlgu jääma. Muide, palju sagedamini kui uskmatud.
 
mannu 08. mai 2010, kl 10.31
vaevalt tõsiusklik mees üldse uskmatutest ja ebasüntsate eluviisidega naistest huvitatud on. saate neilt lihtsalt korvi.
ma isegi ei usu, et nendega teil eriti kokkupuudet olla saab, aga lisaks on muidugi igasuguseid silmakirjateenreid.
 
TO MANNU 08. mai 2010, kl 12.31
N6us to mannu 10.31!
 
murakas 08. mai 2010, kl 13.44
Kui mees on tihedalt kirikuga seotud, nii oma töös kui elus, siis võiks eeldada, et ta on tõsiusklik. Kahjuks on nende seas silmakirjateenreid, kes räägivad teile tõsimeeli kristlikkust maailmavaatest, pereväärtuste hindamisest, kuid kellel pole naistega muud plaani, kui kasutada teadlikult oma ihuvajaduste rahuldamiseks.
 
nusberg 08. mai 2010, kl 18.27
mari
mis see "usklik" sinu meelest tähendab?
kõik inimesed on usklikud, mis on normaalne, sest me kõik usume millessegi.
kui aga tegemist on jehovisti või mingi muu sekti liikmega, siis sellisele on tehtud ajupesu ning ta pole normaalne või on ta ise ajupesu tegija, mis tähendab, et ta on kuritegeliku taustaga.
asjalik tore inimene elab tavalist kõlbelist elu ning ei patra usust, sest tema jaoks on kõlbelised normid isenesestmõistetavad. kui inimene hakkab aga oma usklikkust ja näit. kristlaseks olemist rõhutama, siis sellisega tuleb olla ettevaatlik. tegemist ei ole hea inimesega, või teine võimalus, et ta on vaimse hälbega.
 
kata 08. mai 2010, kl 19.14
Just minu tähelepanek: kui inimene eriliselt rõhutab oma kristlikku tausta, on kuri ja sallimatu nende vastu, kes tema maailmavaadet ei jaga, siis on mõstlik temast eemale hoida. Tegelikult mistahes eluvaldkonnas on selliseid "teistest paremaid" inimesi ja neid on võimalik eristada just selle põhjal, kuivõrd sallivad nad endast erinevate suhtes on.

Olen vaid ühe kristlasest mehega lähemalt kokku puutunud, tema polnud küll kuri, oli lihtsalt... tiba imelik. Aga ta leidis üsna kiirelt omale kallima, keda tean täpselt, et on diagnoosiga. Ju siis sarnane tõmbas sarnast. Kuigi mees esialgu ja välisel vaatlusel kohtlast muljet ei jätnudki.

Aga tean mitut väga toredat ja intelligentset inimest, kes muuhulgas kuuluvad erinevatesse kogudustesse - jehoovakas, baptist, õigeusk. Kihvt on see, et jehoovakas ja baptist saavad omavahel väga hästi läbi :)
 
triini 09. mai 2010, kl 09.52
ainlt mina teangi kuda teised elavad.seda usklikku ainlt kätte ei saand.oleksin paremini sobinud iga kell, raudselt.point selles
 
irw 09. mai 2010, kl 16.50
vaevalt küll, et kõikide uskude suhtes lugupidav Jehoova tunnistajast mees huvituks mõneks keskmisest jumalatust eesti naisest, kel tühja hinge taga vaid klamüüdia, papilloomviirus või isegi HIV ja virn tont teab kellelt hangitud lapsi

küll aga on naisi, kes sellist meest otsivad, aga kahjuks valest kohast

babtist kuulub samasse sekti, mis iga kolmainsust kummardav lahkusk
 
just 09. mai 2010, kl 17.01
jehoova tunnistajad ongi need kõige kavalamad ja kõige suuremad valetajad
 
võeh 09. mai 2010, kl 17.51
irw
no sa oled ikka eriliselt ropu sisemusega - kus luges alles asju ette:))
Jehovistid ei pea millestki ega kellestki endast erinevast lugu. ajupestud häiritud inimesed.
 
point... 09. mai 2010, kl 18.07
...ongi selles, et on usklikud ja on "usklikud".
Usklikud ja "usklikud" on eelnevates kommentaarides juba kenasti kirjeldatud. Iseasi muidugi, kas need kirjeldused meile sobivad, sest ega meid ei huvita millised keegi tegelikult on, vaid meid huvitab oma mõttemallist kramplkult kinni hoidmine. Kui ikka olen omale ehitanud maailma, kus usklik on ainult ja alati "usklik", siis usklikule ei leia seal küll ruumi.
 
saaresinine 10. mai 2010, kl 16.40
minu kogemus uskliku mehega näitas, et nendel on ikka väga tugevalt juurdunud arusaam "käigu minu sõnade, mitte minu tegude järgi". Väga-väga ebameeldiv kogemus ning kinnitas minu avamust, et usk on oopium rahvale.
 
nusberg 10. mai 2010, kl 22.25
saaresinine
nii et tegid siis ühe tobukese põhjal järelduse kogu usu ja religioonide kohta?
pidasin sind ikka avarama mõttemaailmaga inimeseks.
mina tean kahjuks väga palju kuritegelikke, rumalaid ja kitsarinnalisi kristlasi. katolik kirik - korrumpeerunud, kohati lausa kuritegelik organisatsioon..
kas see teeb kristluse, kui religiooni halvaks ja jeesuse kurjategijaks?
need on ikka inimesed, mitte usk, milles probleem seisneb.
 
:) 11. mai 2010, kl 10.40
Kogemus jehoovatunnistajast mehega.
Parim abikaasa juba 3 aastat. Laste vastu sõbralik. Truu, aus, hoolitseb pere materiaalsete vajaduste eest, kuni mina titega kodus istun. Intelligentne ja näeb veel hää välja ka.
Ei oskaks paremat tahtagi. Ise pole ristitud.
 
sadaneliteist 11. mai 2010, kl 10.55
mis see ristimine siia puutub, moslemid ka pole ristitud.
 
Ehhee 11. mai 2010, kl 11.18
No minul on ka kogemus üheainsa mehega, kusjuures mehega, kes ka ajakirjanduses nimetab end kristlaseks. Käib kirikus. Peab kristlikke pühi - ju selles mõttes on. Aga...ütleme nii, et mina kui mittekristlane (agnostik) tean Piiblist nii palju, kui on vaja olnud seoses kunsti ja kirjandusega, kuid kümmet käsku tean küll peast, eks need ole ju normaalse inimese moraalikoodeks. Ja tema on neist kuut palju ja kõvasti rikkunud.
Aga mis seal imestada: kristlaste suurim rõõmupüha on väidetavalt ülestõusmispüha, Jeesus Kristus tõusis üles, et lunastada inimkonna patud. Seega, keegi teine vastutab tema tegude eest, mitte tema ise. Silmakirjalikkus on nende loosung!
 
saaresinine 11. mai 2010, kl 15.41
no kuule, ega sa ometi arva, et ma kõikidest oma kohtumistest usklike inimestega siia kirjutan.
 
saaresinine 11. mai 2010, kl 15.42
ja veel - ma ei teinud järeldust mitte usu kohta (see oli juba enne negatiivne), vaid usklike kohta, kes käivad & patravad nii, et suu vahus, & samas tegutsevad nii, et teod päevavalgust ei kannata. see on väga suur vahe.
 
nõus 12. mai 2010, kl 13.12
Mõne usumehe teod tõesti ei kannata päevavalgust. :D
 
l 12. mai 2010, kl 13.18
miks on selline suhtumine, et usklik on nagu eriti jube ja halb kui on midagi halba teinud võrreldes tavalise inimesega. mina tunnen paljusid kristlaseid ja ka muudest uskudest inimesi(seda peamiselt välismaal) ja enamus on väga toredad ja viisakad ja avatud inimesed. ise olin mitu aastat suhtes kristlasega. väga tore ja meeldiv mees oli. lahku läksime kuna tundsime, et midagi siiski jääb puudu ja ei ole enam nii armunud. aga suhtes olles alati oli väga hooliv.
 
saaresinine 12. mai 2010, kl 13.26
http://www.ap3.ee/?PublicationId=cba66a53-8ef5-4f9a-a45f-7973e1668b25
 
N30 12. mai 2010, kl 13.37
usklik iseenesest ei olegi midagi jubedat. aga jube on see, kui usklik avalikult räägib piiblist ja vooruslikkusest ja headusest jne.... aga ise tegelikult on hullem suslik.
 
hoiak 12. mai 2010, kl 16.39
Valelikest meestest, kellel pole muud plaani, kui teid vajaduste rahuldamiseks kasutada, tuleb võimalikult kaugele hoida.
 
n40 12. mai 2010, kl 16.49
Mina olen kokku puutunud kirikuõpetajatega, kes ei väida ennast olevat tõsiusklikud. Mina olen nendest väga heal arvamusel, nende enesehinnang on paigas, maailmavaade väljakujunenud. Nad ei ole kunagi üritanud teiste maailmavaadet hukka mõista! Nad on äärmiselt tasakaalukad ja hoolivad teiste inimeste vastu, üritanud halvas head näha.
 
nusberg 12. mai 2010, kl 23.11
n40
nõus. ega siis uskilkkus või mitteusklikkus midagi tähenda. oluline on see, et inimesel oleksid väärtushinnangud paigas.
kui inimene on kiiksuga, siis pole vahet, on ta usklik või mitte usklik.
nii et teemaalgataja küsimus oli juba natuke valesti asetatud.
 
ee 15. mai 2010, kl 11.17
Pigem halvad kogemused, eriti kui tegu on materiaalsete kohustustega, võlgadega jne. eriti nõme on see kui mõni rõhutab oma usklikkust kui tõendust sellest, et on usaldusväärne inimene.
Samas on mul usklikke sõpru, kaks katoliiklast, üks õigeusklik, need on normaalsed toredad inimesed.
 
Attila 15. mai 2010, kl 11.33
Mul on jälle nii kõrini usklikest naistest, lihtsalt minumeelest on neid kordades enam kui mehi. Seejuures oleks siis vähemalt terviklik usk mida nad usuvad, ei, kus sa sellellega, nende meelest piisab horoskoopidest küll. Kusjuures kõike seletatakse horoskoobiga, ise veel surmtõsiselt noogutades.
Tule taevas appi!
Selliseid naisi ei saa ju tõsiselt võtta.
 
nusberg 16. mai 2010, kl 22.47
Attila
kus sa sellistega küll kohtud?:)))
mul ei ole ühtegi tuttavat, kes suhtuks horoskoopidesse tõsiselt.
 
liisumiisu 18. mai 2010, kl 09.17
minul ei läind mitte hästi aivariga.ronisin ja trügisin aga ei midagist.kas jummala karistus?kellegi kuri silm raudselt
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!