See, kes toda "Uri Kelleri" nimevormi kasutab ajab ka midagi segamini, seepärast ma tahangi teada, mida ta silmas peab.
Konjektuur on oletus, mis juhuslikult osutub tõeks, kuid mille reeglipärasuse põhjuseid ei oska keegi tõestada.
Seega peab konjektuuri puhul olema esiteks oletus ja teiseks piisav hulk sellele oletusele vastavaid sündmusi vms. Seega peaks poliitikas olema konjektuuri reeglipärasus statistiliselt tõestatav, olgu, et põhjuslikku seost millegiga tõestada ei ole võimalik.
Ma olen väga sügavalt veendunud, et poliitika ja sisetunde põhjal otsustamine ei sobi kokku. Jah, saadikud hääletavad oma veendumuste, kui neid pole, siis sisetunde ja kui on tegemist nukkudega, siis parteidistsipliini järgi.
Aga ma usun, et Fukuyama kirjeldatud liberaaldemokraatia on parim. Jätaks hetkeks samasoolised paarid välja ja vaatame, mida liberaaldemokraatia võimaldab sellist, mida otesedemokraatiaga ei oleks saanud. Kujutle referendumil küsimust, kas võimaldada aidsihaigetele tasuta ravimeid, kusjuures tuuakse välja ka summa per inimene: umbes 3000 eurot aastas.
Milline oleks otsus otsedemokraatia puhul, pole vist väga raske arvata.
Või näitena korduvalt välja toodud referendum kriminaalseaduste üle. No ei ole me veel nii kaugel "silm silma, hammas hamba vastu " -moraalist
Sallivuse hartat oled lugenud?
http://web.archive.org/web/20070928095304...Lapsendamisest kõneldes - seadust oled ikka lugenud, loodan? Lapsendada saab selle järgi vaid partneri lihast last. Ka praegu ei saa näiteks kasuisa või kasuema lapsendada oma partneri last muidu kui ainult siis, kui teiselt lihaselt lapsevanemalt tuleb nõusolek sellele.
Kui lapse teine lihane vanem sisuliselt "annab oma lapse ära", siis ma ei näe, et siin midagi viltu oleks. Jutt, et lapsel tekib segadus, kes on peres kes ja laps saab traumaatilise kogemuse teadmisest, kuidas ta vanemad seksivad.. appi, minu vanemad, kui ma ise laps olin.. nemad küll ei seksinud, mul ei tulnud see küsimus pähegi :D
Lodetavasti saad viimase lause lõpu irooniast aru. (lihtsalt igaks juhuks mainin)