Kanepi osas ei võta sõna, ei kuulu selle aine tarvitajate hulka ega kavatse seda ka tulevikus proovida. Küsimus pole siin selles, kumb on ohtlikum, mõlemad on ohtlikud. Alkoholi kuritarvitamine on probleem ja jääb selleks. Kindlasti põhjustab alkohol palju probleeme, rikub tervise, lõhub perekondi jne. Jah, paljud liiklusõnnetused, kukkumised ja tapmised on põhjustatud alkoholist ja see on traagiline.
Aga meie räägime perevägivallast. Räägime aastaid kestvast, süstemaatilisest, ühe inimese poolt teisele tekitatud suurest vaimsest ja füüsilisest kahjust, mis saavutatakse pikaajalise allasurumise, hirmutamise, manipuleerimise, teistest inimestest isoleerimise ja füüsilise vägivallaga. Inimesed, kes selliseid asju teevad, ei ole alkohoolikud. Kõik siinsed kanepi promojad võiksid aru saada, et me räägime sotsiopaatidest, haigetest inimestest, kellele meeldib teiste kontrollimine, hirmutamine ja nad teevad seda suurima mõnuga. Koduvägivald ei ole selline, et naine ja mees joovad koos ja siis alkohol muudab mehe vägivaldseks ja ta lööb naist. Seda juhtub kahtlemata ka ja see on väga halb. Aga manipuleeriv ja kontrolliv vägivallatseja ei ole selliseks muutunud alkoholi kuritarvitamise tagajärjel. Selline mees, kellest algne teemaalgataja rääkis.
Minu elukaaslane, kes aastaid tegeles mu enesekindluse hävitamisega, põhjusetu armukadetsemisega, ei lubanud mul kuhugi minna, peksis, karjus, sõimas ropult, tekitas alaväärsuskompleksi ja pideva hirmu all elamise tunde, ei olnud alkohoolik. Ta jõi tunduvalt vähem kui keskmine Eesti mees, õigupoolest suhteliselt harva. Natukenegi alkoholi kasutanuna oli ta heatujuline ja läks lihtsalt magama ära. Kõik rängad peksmised ja tunde kestvad sõimamised sooritas 100% kaine peaga.