Feministi nurgake
Mehed, lahkuminek ja Facebook.

milleks see kino? 24. veebruar 2016, kl 19.53
Läksin enda elukaaslasest lahku 2 kuud tagasi. Põhjuseks olid väidetavalt minu iseloomuomadused, millega ta leppida ei suutnud ja väidetav tunnete kadumine, mis sest, et pärast lahkuminekut tunnistas ta korduvalt (kirjutas mulle), et tal on väga raske hakkama saada. Võta siis kinni. Meil ei olnud palju ühiseid sõpru, ainus, kes jäi, oli minu hea sõbranna, kes hiljuti teatas, et tüüp on muutunud. Täpsemalt siis teeb sisselogimisi, selfisid jne. Ta pole kunagi varem nii käitunud. Sõbranna ütles, et tal hakkas lausa piinlik ja kustutas tüübi enda sõbralistist (mina tegin seda kohe pärast lahkuminekut, seega ma ei tea, mida ta jagab). Küsimus siis - kas see ongi normaalne meeste suhtest tervenemise viis? Jagada kõike, mida sa teed?

agga 24. veebruar 2016, kl 20.38
a mis sul sellest?

tüüp 24. veebruar 2016, kl 20.46
kui endine elukaaslane on tüüp, no mis sõnavara see on, ju siis ei sobinud sulle see "tüüp", sõbranna kustutas selle tüübi
Kas see on "normaalne" meeste tervenemise viis ? Mida tähendab normaalne, ühe inimese jaoks on normaalne, teise jaoks vastuvõetamatu...

noo 24. veebruar 2016, kl 21.10
on mõnel alles probleemid. Tiinekate värk ilmselt...

Alu 24. veebruar 2016, kl 21.38
On see siis ebanormaalne või haiglane, kui facebookis iga oma liigutust promotakse?

selge 24. veebruar 2016, kl 22.20
Selge see, et teemaalgataja näol on tegemist teismelisega. Vaat kui saad täiskasvanuks, siis saad ka aru, et see mida keegi jagab või teeb, on igaühe oma asi ja seda nii kaua kui see ei puuduta sind. Julgus oma peaga mõelda ning teha seda, mida teha meeldib, aga mitte jooksta kambavaimus teistega kaasa, käib täiskasvanu elu juurde.

Siin on minu nägemus 25. veebruar 2016, kl 12.58
.. mis ilmselt ka tõele vastab.

1. See on tema viis lahkuminekuga toime tulla;
2. Kuna ta enam kaaslaselt tähelepanu ei saa, siis proovib seda mujalt saada. Eks me kõik ju tahame seda;
3. Ta teeb seda meelega;
4. Ta üritab jätta muljet, et kõik on hästi, ta on õnnelik, kuid mida rohkem ta postitab ja jagab, seda enam näitab ta teistele, kuidas ta kannatab. Eriti veel arvestades asjaolu, et selline käitumismuster ei ole talle omane.

geko 25. veebruar 2016, kl 15.01
Teeb facebookis sisselogimisi ja selfisid ning su sõbrannal hakkas piinlik....?
Tule taevas appi!
Üksikud inimesed tihti suhtlevad Facebookis rohkem, siin ei ole midagi kummalist ja see ei olene üldse soost. Igaljuhul on see parem kui jooma minemine.
Sinul aga on tegelikult hoopis probleem, muidu poleks sa seda teemat siia teinud.

hm 25. veebruar 2016, kl 15.11
minu meelest pole siin märkigi suhtest tervenemisest. mees on vaba ja vabad mehed võivad teha selfisid nii palju kui soovivad, pole armukadedat mutti kõrval kaagutamas, et mida sa nüüd teed. tundub, et sina hoopis põed seda lahkuminekut ja lased end eksi tegemistest häirida.

Hmm 25. veebruar 2016, kl 15.30
Kirjas oli ju, et mees ei käitunud enne nii...

Äää 25. veebruar 2016, kl 15.40
Minu jaoks on need selfid ja checkinid yldse vaid tähelepanupuuduses vaevlevate inimeste teema.

hm 25. veebruar 2016, kl 15.51
enne ta polnud vaba ka. naistel esineb selline periood kui nad lapse saavad ja titepilte ja selfisid koos titega on terve fb täis. igal perioodil on omad "kiiksud". hetkel pole aru saada, mille jaoks naine üldse seda postitust siia teeb. oma selfidega ta kuidagi ju naise heaolu ei kahjusta ehk mis see sinu asi on? ta on sinu eks ja tema tegemised ega pildid ei kuulu sinu ellu.

Hmm 25. veebruar 2016, kl 16.30
Mis vahet sel on, miks ta midagi teeb? Ju siis tunneb ikka tundeid veel või on mures. 2 kuud pole just pikk aeg ja ega minevik nii kiiresti ka unune. Ilmselt tundis naine seda meest üpris hästi, kui arvas, et midagi valesti on. Mina ei nõustu, et iga perioodiga käivad kaasas kiiksud. Sa kas oled selfitaja või ei. Laste piltide lisamisest saan ma aru.

nojahh 27. veebruar 2016, kl 19.43
Ma ka ei saa aru, milles probleem. Kuidas su sõbranna üldse teab, kui palju su eksmees sisse logib? Ma ei tea selliseid asju isegi kõige lähedasemate tuttavate puhul. Ainus võimalus on tõesti ise pidevalt jälgida, et kas on chatis online ja spetsiaalselt otsida, milliseid pilte on ta laikinud ja mis kellaajal. Niisama kasutades ei ole aimugi, et millal keegi sisse logib.
Selfisid tehakse ja online ollaksegi siis, kuipäris elus on vähem tuttavaid (mõned on jah sellised, et ka sõpradega koos olles in instagram või facebook lahti, aga neid on vähe). Enamik ikka unustab facebooki suhtes olles mõneks ajaks, v.a juhul, kui tal ongi kaugemal elavaid sõpru või kasutab seda töö pärast, näiteks oma loomingu jagamiseks, ürituste promomiseks vms. Siis on veel sellised liidri tüüpi inimesed, kes pidevalt postitavad üleskutseid, reisipilte, konverentsimuljeid jms, aga nende töö on ka internetiga seotud. Enamik on siiski sellised, kel pole ühel või teisel põhjusel võimalik päriselus suhelda, kas elatakse välismaal, väikeses kohas või ei ole suhet ja sõpru. Loogiline, et siis tehakse ka rohkem selfisid. Eriti pärast suhet, kes koosolemise pilte ei taheta üles panna. Minu jaoks on hoopis kummaline, et miks sa üldse oma eksi ära kustutasid, normaalne oleks ju ikka suhelda. Ja juba see ühiste sõprade puudumine, meenutab tõelist idaeuroopalikku suhtumist, et naised ikka meestekambaga ei suhtle, kogunetakse soo alusel sõbrannatsemise või kõrtsijoodikute kampadesse. Isegi uue sõbra saamise puhul ju suheldakse ka tema sõpradega. Suhtes on hoopis kummaline, et üldse ühiseid sõpru ei teki, kui just tahtlikult ei väldita. Muidugi võib ka eraldi väljas käia, aga normaalses suhtes tekivad ikka ühised sõbrad
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!