Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Naistele, meeste kohta, kes te olete meestes pettunud

Logan 21. detsember 2004, kl 14.19
Ärge kunagi kerjake ühegi mehe käest armastust. Ärge küsige, miks teie mees teid pettis. Sellele on üks ja väga hea vastus, halb inimene on lihtsalt, sest ükski hea inimene ei tee teisele haiget. Usun, et kui me austaksime ja armastaksime rohkem iseendid, siis armastatakse ka meid. Ainult, et kas´me hiljem soovime enam nende inimeste armastust, kes on meid petnud. Siis kindlasti mitte. Tuleb olla lihtsalt asjadest üle ja mõelda et kõigi jaoks on kusagil keegi, kes oskab sind hinnata ja armastada. Ja isiklikult leian, et iga naine on väärt et teda armastatakse. Nii, et armsad naised Te olete kõik väärt häid mehi. Tuleb nad ainult ülesse leida. Ja kirjutasin need laused selleks, et sain väga haiget ja petetud ühe mehe poolt. Ma andestasin talle iseenda pärast, aga unustada ei suuda valusat ja halba käitumist enda suhtes kunagi.
Aga kuna olen enesekindel, mis aitab elus kiirelt edasi liikuda, siis soovitan kõigile, olge enesekindlamad ja ärge kannatage asju, mida te ei taha kannatada. Kauneid algavaid jõulupühi kõigile lugejatel

piiga 21. detsember 2004, kl 14.34
kibestumus kumab siiski läbi su kirja....
Mis vahe on andestamisel ja unustamisel?Kuidas saad öelda et ANDESTASDID aga ei unustanud?Mida see tähendab in reality?kas seda et naeratad ja käitud normaalselt(oled andestanud)-sisimas mõtled kui paha inimene ta ikka on-küll ikka teeb haiget ja halb käitumine.PESUEHTNE SILMAKIRJALIKKUS ON SEE.Mitte mingi andestamine....kallis naine, karta on, et sa ei tea mis asi on andestamine....see et sa vihast üle oled sand ja välisilmet juba lihvida suudad ei tähenda andestamist!!!!!!!!!!!!!!

Nii et see kes petab on halb inimene?Aahah.Mida siin petmise all mõeldakse siis?kas vargamist ja sullerlust või teise naisega mehkeldamist?Kui viimane variant,siis oled ikka ise vähe valel teel.natuke naiivne on end ikka maailmanabaks pidada.Pelegi sulle ei tehta haiget-vaid sa ise teed endale haiget..luues illusioone ja nende purunemisel süüdistad kõiki teisi,s.h oma meest.
Ma olen nii mõnegi mehega "käinud","kohtunud"..kooski elanud..mida iganes.Ja neid ka petnud vahel,ja mõned neist mindki.Praegust meest ma lihtsalt EI TAHA petta,sest tema on minu jaoks õige.Kui tuleb välja et tema seda ei arva ja läheb ära-järelikult oli tal õigus.Polnudki tema see õige.
Viimased aastad lihtsalt arvan et minu jooksud ja vahetamised on tehtud.
(ja ei tasu arvata et mu eelmised suhted mingid kerged kargamised on olnud-aastaid jagamist ja pisaraid ja rõõmu,abieluettepanekuid ja lapseplaneerimist....Lihtsalt see suhe on kuidagi teistmoodi..mitte tugevamate tunnetega ega midagi....aga lihtsalt.Ma ei taha teda petta!!!!!!!!mitte tema pärast aga enda pärast)

ja sina autor..kust võid sina arvata et sina olid nende jaoks õige kes sind petsid.Miks and ei oleks pidanud seda tegema?nende õige jääks neil leidmata juu.....kui and sind ei petaks....see et nad üldse sinuga jamama hakaksid on tavaline.Sest kõik suhted mis sul elu jooksul on ei ole ju NEED ÕIGED..enamus on katsetused,üritused,ka valearvestused.....

tips 21. detsember 2004, kl 14.35
Täitsa õige jutt!!Ja paari aasta pärast vaatad tagasi ja mõtled, krt hea, et nii läks ja selle mehega kokku ei jäänud-iga asi on millekski hea kuigi alguses tahab krbus tappa!Nii et edu meile:)))

hark 21. detsember 2004, kl 14.46
to: piiga

andestamine tähendab sõna otseses mõttes andestamist... mitte nagu sa arvad:
...et naeratad ja käitud normaalselt(oled andestanud)-sisimas mõtled kui paha inimene ta ikka on-küll ikka teeb haiget ja halb käitumine...
lihtsalt oled ettevaatlikum oma otsustes... ma arvan, et autor mõtles sellist andestamist...

Logan 21. detsember 2004, kl 14.47
Piigale,

Mina olin armuke ja minu mees ei petnudki mind, kuna mul pole meest. Mina ei lasknud antud mehel enam petta oma naist. Vat NII

N 21. detsember 2004, kl 14.48
nõus, et iga halb millekski hea.

mammu 21. detsember 2004, kl 14.50
hm.... võib-olla tahtis ta ütelda, et võib unustada aga mitte andestada..

Logan 21. detsember 2004, kl 14.53
to Piiga veel

Ja andestamise all mõtlesin seda, et ma ei vihka inimest, kuna vihkamises on raske elada. Tean millene see mees on lihtsalt ja ma ei naerata talle, ta teab isegi mis ta teinud on. Andestamine on see, et sa ei pea viha inimese peale. Unustada pole elus võimalik väga paljusid asju. Öeldakse, et sa võid andestada, aga ei unusta. Oled ettevaatlik, et omi vigu rohkem ei kordaks. Arvan, et kui ilmas oleks rohkem tõelist armastust, oleksid inimesed sallivamad ka üksteise vastu. Enda juhtumi puhul ütlen, et ma soovisin oma ellu ausaid ja häid suhteid kauneid tundeid, mis tekkisid ja ma pidin nendest loobuma, kuna antud mees oli kinnine. Ja me ei kohtu enam, sest mu süda ei pidanud sellele lihtsalt vastu.

piiga 21. detsember 2004, kl 14.57
Ma andestasin talle iseenda pärast, aga unustada ei suuda valusat ja halba käitumist enda suhtes kunagi.

haloooo....Proa Logan...sinu lause.Ära palun tule nüüd rääkima et sa midagi kellegi pärast tegid onju?:)vastasel juhul sa poleks armukeseks hakanudki!

to hark:mis otsustes näiteks.Kui inimene ütleb selge sõnaga et ei suuda kunagi unustada kuidas keegi teine talle haiget tegi.Tähendab see andestamatust.ja kõik ülejäänu on silmakirjalikkus.Kahjuks.....Inimesed lihtsalt ei tea kui tore on andestada ja kui vabalt end pärast seda tunda saab.see nirune endale ja teistele valetamine et jaa andestasin...aga salamis ikka vaenupidamine(ei unusta iial=mõlgub meeles aegajalt)...sellest, eesti naised, vähk tulebki!!!!!!!

Äärmiselt rumal,silmakirjalik jutt autori poolt.Aga vabandan juba ette-sest autor kindlasti mõtles seda heast südamest....Ja ma olen vastik solvaja....vabandust.ASa mõte jääb samaks

muhv 21. detsember 2004, kl 15.00
piigale... no sinu jutust kumab see eest läbi täielik õelus ja tigedus ja paandunud pessimist.. kahju sinust

Logan 21. detsember 2004, kl 15.04
to hark

Sul on õigus seda mõtlesin jah andestamise all. Aga ei saa unustada lihtsalt seda, kui palju sa oled haiget saanud. See pole lihtsalt võimalik. Ja eks ma sellepärast ka kirjutangi hetkel, et hing on haige ja ongi kõik.
Antud juhtumi puhul ainult, et käskisin saada mehel vabaks meheks minu pärast, mida ta ei teinud. Sellest ma järeldasin, et ta ei armastanud mind piisavalt. Ja sellepärast ütlengi kõigile, et usun, et kui mees armastab teeb ta lõpuks valiku ikka naise kasuks, keda armastab ja seetõttu ei hakanud mina ka antud mehelt armastust kerjama mida ma tegin. See on alandav ja soovitan ka teistele, et ärge tehke seda. Ma isegi tean, et see mees teab, et ta peab oma naise maha jätma, kuna ta ei armasta teda. Aga tal polnud julgust seda käiku teha lihtsalt. Ja seetõttu kadusin ma tema elust ära sest tean, et kui armastatakse siis ka üles otsitakse teineteist ja kogu eluks. Tuleb lihtsalt uskuda, et tõeline armastus on olemas meie kõigi jaoks. Ja me kõik tunnetame ära selle õige. Nii, et soovin, et kes te loete leiate kõik armastuse, mille nimel tasub elada. Ma muutusin vist väga romantiliseks.

piiga 21. detsember 2004, kl 15.04
:DD teate olete ikka naljatilgad siin!

Aga Logan:tundud väga õrnahingeline ja tundlik inimene..Vabandan,oleks pidanud end ilusamini ja vähem solvavalt väljendama eelmistes kirjades.

Andetsamine ei tähenda viha kadumist,ega kaotamist.
Andestamise sõnagi on sellepärast välja mõeldud et tal on oma tähendus.

Pealegi pole su vimm ammugi kadunud kui sa sellise lause sellsies sõnastuses kirjutad et:EI UNUSTA IIAL MIS TA MULLE TEGI!

P.S:unustamise all ei mõtle ma muidugi mälukaotust,loomulikult tuleb meelde kuikeegi küsib:mäletad..oli nii?
Aga iseseisev pidev heietamine ja mõttes urgitsemine TÄHENDABKI ANDESTAMATUST!

piiga 21. detsember 2004, kl 15.07
to muhv::DD jube imelik...ma just vaatasin et issand mis pessimistid ja heietajad....ja sinuarust hoopis MINA pessimist!
palun too välja siis üks minuenda kohta käiv mõte kust loed välja et ma pessimist!:)

to:piiga 21. detsember 2004, kl 15.12
Jah olen tõesti väga õrnahingeline. Mõtle läbi lause. Andestad, aga ei unusta. See on sügavamõtteline lause.
Ja ma ei hakka kellegagi vaidlema, kirjutasin vaid selleks, et lugesin siin eelnevaid artikleid, kes kurdavad, kuidas nende mehed neid petavad ja tahtsin lühidalt öelda, et ärge elage petistega koos, te olete väärt parimaid mehi. Ja kui sa piiga sellega nõus pole on see sinu probleem. Kirjutasin tõesti heast tahtes ainult. Ja kui enadst räägin, siis just sellepärast ma armuke ei olegi, et olen hea inimene ja kõik. ja see et olin oli seetõttu, et arvasin, et mees tahab oma elu muuta ja kõik. Kui nägin et ei taha siis pole mulle iial vaja sellist meest, kes on arglik petis.

poStikana 21. detsember 2004, kl 15.14
no mida sa pressid piiga oma sappi, inimesi on mitmesuguseid ja loodan südamest, et vaatamata su ponnistustele, ei hakka enamus su käitumismalli pühaks siin pidama ....ainus, kes hetkel mingit tigedust ja sappi täis on, oled sina.
* loodan, et ka sul läks piiga nüüd eluke heldemaks siin jauramisest nagu Loganilgi...

** aga ämmerdame me ikka enamus, nii et Loganist täitsa hea meel;)

soodake 21. detsember 2004, kl 15.22
Piigal väga hea kiri!:))))Ärge ajage, inimesed, pessimismi segamini selge mõistmisega....
to Logan: kellegi mingi teo järgi ei saa öelda, et see on halb inimene! See on pimesikumängimine. Ma ei õigusta kellegi liiderlikkust, palun ka mitte sega ajada...tegu pole meeste kaitsmisega.

kai 21. detsember 2004, kl 15.25
to Logan
sa võiks selle mehe initsiaalid anda, naine tunneb ta ära ja annab ise paberid sisse

huvitav teemaalgatajale 21. detsember 2004, kl 15.25
Sinu loogika järgi mees armastab küll oma naist. Ise sa ütlesid, et mees teeb lõpliku valiku naise kasuks, keda armastab. Tähendab, et ta siiski ju armastab oma naist.

ohoo 21. detsember 2004, kl 15.26
Olgu siis sihuke mõte:
andesta, aga ära unusta õppetundi.

Ainus asi, mis pisut kulme kergitama pani - miks peetakse osasid inimesi headeks, teisi halbadeks? Tegelikult pole ju suisa halbu ja häid inimesi olemaski, kõigil omad voorused ja vead. Raske uskuda, aga nii ta on, kui mitme kandi pealt mistahes inimest uurida. Mis muidugi ei tähenda, et inimese halbu (teisi inimesi, loodust otseselt kahjustavaid) TEGUSID tolereerima peaks.

New Page1 21. detsember 2004, kl 15.28
Kust see soe Logan siia sattus :S
Jõuluaeg on ikka jube aeg - iga tainapea hakkab filosoofiks!

kah armuke 21. detsember 2004, kl 15.29
Logan, aga kuidas sa saad ühtäkki öelda "halb" mehe kohta keda senini armastasid? Kas nüüd on armastus lõppenud? Ütle mulle ka kuidas sa nii suutsid, ma tahaks ka järgi teha...

New Page1 21. detsember 2004, kl 15.31
Jah, istume ringis ümber kuuse ja laseme Logani elufilosoofial enda sisse hoovata..... Appi, kui nõder!!!!

mismoodi 21. detsember 2004, kl 15.36
mismoodi saab armukest petta, ei saa aru? ja veel oma naisega?

päh 21. detsember 2004, kl 15.40
oi kui üllameelsed te kõik olete! Irw. Oma naised need head ja õiged, võõrad pahad-pahad...!!!
Elus juhtub asju - nii lihtsalt on. Ja mis enda hetke-eluga kokku ei sobi, seda kritiseeritakse. Igal ajahetkel võib aga elu pöörduda! Ja mis te siis teete, kelle rinnal te siis nutate???

piiga 21. detsember 2004, kl 15.42
eriline sapp küll ikka...:) aga noh elage siis õndas usus edasi et te olete õrnad kannatajad ja ümbritsevad inimesed on halvad ja teevad haiget.Ja "andestage siis"...kuid leierdage seda ikka mälus edasi.Vot see on norm......
Mis nüüd minusugune pessimist ja sapipritsija ikka teab....:)

kui inimene ikka tahab endale keerata ja õnnetu olla ei takista teda mitte keegi.Kui üritad saad ise vastu pead

kuule päh 21. detsember 2004, kl 15.44
Sa vist ei saanud aru, et teemaalgataja tituleeris mehe halvaks, sest too ei suvatsenud oma naist jätta ja teda ei valinud. Keegi pole siin oma naisi kiitnud ja armukesi maha teinud. Pigem ajab selline suhtumine naerma, et mind ei valinud on paha mees ja petja ning puha. Kui oleks valinud armukese, siis oleks tubli ja mittepetja mees.

selle mehe naine 21. detsember 2004, kl 15.50
paras sulle preili Logan !!
ja ple sa ei esimene ega viimane armuke, keda "tillist" tõmmati, kah mul hea inimene, sitaratas oled hoopis

G 21. detsember 2004, kl 16.10
selle mehe naine kah veider proua - sai mehe tagasi aga ikka sõimab. no kui haige võib ikka olla...

karina 21. detsember 2004, kl 16.14
vaidleksin piigaga edasi andestamise mõiste üle - saan Loganist aru nii, et kui nt mees on naisele haiget teinud, siis võib see naine mehele andestada, tema tegu üritada mõista. Kuid ta ei pea sellepärast sellele mehele uut võimalust andma talle uuesti haiget teha.
Mina ei nimetaks seda silmakirjalikkuseks, vaid lihtsalt enesest hoolimiseks. Mitte keegi ei saa olla tähtsam minu elus kui mina ise.
Sina mõtled siis andestamise all ehk Kristuse moodi teise põse ette keeramist ja uue hoobi ootamist? Tuletan siiski meelde, et Kristus võis seda suuta, sest tema oli Jumala Poeg, kes oli oma elu pühendanud inimestele, aga meie oleme vaid inimesed. Mina ei soovi oma elu pühendada mitte kellegi teenimiseks.
Kui minu usaldust kuritarvitatakse ja mulle haiget tehakse - ma võin sellest inimesest aru saada, teda mõista ja mitte viha pidada - kuid ma ei ole nii massohistlik, et saaksin soovida kõige sellega veel kord riskida.
Ma arvan, et hoopis sina oled andestamise mõistest valesti aru saanud. Andestamine ei tähenda eneseohverdust.

J.P 21. detsember 2004, kl 16.23
Logan, tunnen sulle kaasa mul sama lugu....:(
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!