meil ka probleemid täiskasvanud tütrega, kellega koos elame.
Probleemiks see, et ei taha/suuda/saa kuidagi kõrgkooli lõpetatud. Samas ka tööle ei taha minna. Elamine ja söök on prii, olen maksnud ka tema telefoniarveid ja võlgu ja vahel raha andnud, kui küsib.
Hakkama saan ainult selletõttu, et kokkuhoidlik olen ja endale midagi ei luba. Tema arvates see peabki nii olema ja tema ei pea isegi mitte viisakalt käituma, vaid võib öelda, mida sülg suhu toob ja mul pole mingit õigust midagi öelda, et jätku logelemine ja enesehaletsemine ja kas lõpetagu kool või mingu tööle. Olen püüdnud rääkida, et ärgu hammustagu kätt, mis teda toidab ja ema on alati talle abiks, kui vaja on, sõpradel oma elud ja mured, kellelt sa niiväga abi saad, kui tõsine mure on. Vahel isegi saab aru, palub andeks oma halba käitumist ja halbu sõnu... kuni järgmise korrani. Enda õigustuseks ütleb, et tal oli paha tuju, stress, mis ma solvun tema ütlemiste peale, teised emad küll ei solvu (justkui tema teaks)jne. Tundub, nagu oleks hilinenud puberteet, ometi ammu täiskasvanud inimene.
Olen mõelnud, et üldiselt noor inimene tahab iseseisvaks saada, kodunt ära, tööle, oma raha, teen mis tahan. Tema nagu kardaks seda kõike. Ütles, et ta ilma minuta hakkama ei saa, aga samas käitub jätkuvalt nii, et rahus ka elada ei saa.
Kusjuures õiges teismikueas polnud selliseid probleeme ja poleks osanud uneski näha, et nüüd veel tekkida võivad.
Oma emaga on mul väga head suhted kogu elu olnud ja tema ka ei mõista, miks tüdruk käitub nii. Lohutab ainult, et küll ükskord mõistus pähe tuleb ja aru hakkab saama, kui ükskord endal lapsed on.