Oo, lemmikteema...
Mingi loogika ütleb, et naistele peaks kõige rohkem meeldima keskmist kasvu või veidi pikemad mehed. Äärmuste suhtes vast ollakse ettevaatlikud, seal võib midagi geneetiliselt mäda olla. Muidugi, keskmine mees paistab naistele juba pikk:) Samuti, kui tahetakse tarka meest, ei peeta ju silmas poolhullu geeniust, pigem ikka keskmist edukat juristi.
Mina teistele oma vaateid peale suruma ei hakka. Kui tõesti ainult korvpallurid meeldivad, eks ise tea. Aga kui suur hulk kandidaate esimesest pilgust kõrvale jäetakse, võib hea kaaslase leidmine keeruliseks minna. Siin tuleb ka endalt küsida, miks pikkus tundub oluline, kas see on oma maitse või avaliku arvamuse surve.
Statistikat ka. Tuleb jälgida aastakäiku, noored on igal pool pikemad. Ma arvan, Eestis võib meeste keskmine vanuses 20-30 aastat olla 1,85. See tundub optimistlik pakkumine, aga võibolla ongi eestlased maailma pikim rahvas?;) Kõike, mis räägitakse, ei maksa ka uskuda. Kilosid ja aastaid ümardatakse alla, sentimeetreid ikka üles, eks ole ju. Kui olen mõnele öelnud oma täpse pikkuse, on seni kõik suured silmad teinud: ei ole võimalik, sa pole nii väike! Milles asi, eks igaüks ise võib oletada.
Wikipedia Human Height lehelt leiab päris asjaliku statistika mitme rahvuse kohta aastakäikude kaupa. Kõige pikemad seal on taanlased. 1978.-ndal sündinud (praegu umbes 30-aastased) Taani meeste keskmine pikkus on 182,6cm, standardhälbega 6,8cm. Selle järgi võiks teha niisuguse jaotuse:
üle 199,6 - väga pikk
192,8 - 199,6 pikk
186 - 192,8 - üle keskmise
179,2 - 186 - keskmine
172,4 - 179,2 - alla keskmise
165,6 - 172,4 - lühike
alla 165,6 - väga lühike
Tundub mõistlik? Pakun, et naiste lemmik-kategooriad siin on teine ja kolmas. Kes leiab, et ülemist piiri üldse ei ole, mõelge, kas 2,15 kolakas on ikka teile ideaalne...
Plärtsutamine jupatsite ja pampude teemal on tõesti solvav ja näitab pealegi rääkija pinnapealsust või noorust. Kui te arvate, et väikesed mehed on mõttetud, uurige, kellega on Jennifer Lopez abielus;)
Olgu, aitab sellest. Lähen nüüd põdema, et habe ei taha ette kasvada (mingeid vahendeid kellelgi välja pakkuda?). Tänan tähelepanu eest.