Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Lillede kinkimine

lady in blue 16. oktoober 2009, kl 00.42
Mina ostan endale vahel ise lilli ja tunnen sellest rõõmu, kui neid kodus vaasis vaatan. Pealegi saan valida täpselt selliseid, mis meeldivad ja ei pea leppima sellistega, mis ei meeldi.

naine 16. oktoober 2009, kl 10.40
Ma ostan ka endale vahest ise lilli, aga see pole ikka see. Mees ise võiks lilli kinkida. Ei ole ju ületamatu raskus?

mehhiko kadakas 16. oktoober 2009, kl 10.51
Läksin naisterahvale külla, lilled näpus ja temal polnud lillevaasigi majapidamises :)

n29 16. oktoober 2009, kl 10.59
Mul eelmised kavaleid ka ei kinkinud lilli, kuigi vihjasin neile et mulle meeldiks. Nagu vaadati mööda või pandi kõrvad lukku. ja muide seda tehti enamike asjadega, mida nad teadsid et mulle meeldib-aga mis oleks neilt aega, raha või liigutamist nõudnud. ja ega ma ju protestinud ega karsitanud ega kapriisitsenud kui ei saanud...nii et milleks neil siis oli vaja tõmmelda?:)Mõtlesin et ju siis mehed ongi sellised.

Praegune mees loeb soove mu silmist, ja mul on alati lilled vaasis. Kui ära närtsivad-tuuakse uued. Olengi vist ära hellitatud juba. Aga siiski ma hindan seda fväga väga kõrgelt. Mu mees ei pea kunagi paljuks mulle rõõmu valmistada-ja ta ise otsib võimalusi et mulle väikest asjadega heameelt teha. ja see pakub talle samapalju rõõmu, kui mulle.

Pean vajalikuks mainida et mina küll otseselt kingitusi ei tee talle. Kuid tema lemmiktoitu ja magsutoitu küll hea meelega. Ja nt massaazi või midagi. Minumeelest on siis tal kõige parem meel, kui ma ise pakun et teen talle midagi head.

Minumeelest ikka kui inimene hoolib ja armastab siis ta ju tahab heameelt teha. olgugi mehel mingi maiteamis põhimõte, aga kui ta teab et naisele lilled meeldivad, siis ta kindlasti tooks. Kuigi paljudel inimestel ei ole sellist harjumust ja vajadust et teisi rõõmustada ja head teha-lihtsalt niisama. Ju pole nad avastanud kinkimise rõõmu.

alu 16. oktoober 2009, kl 11.27
ahjaa. kust tulevad lilled vaasi?

ise aiapidajana ytleks, et vaadates lilleõie arengut mugulast või roosipõõsast...vähe on neid naisi, kelle nimel ta sealt maha murraks.

uhuu 16. oktoober 2009, kl 13.54
sa alu korrigeeri oma lauset

m 16. oktoober 2009, kl 14.14
Mina soovitan oma poegadele, et nad iial ei viiks neiule lõikelilli. Kui on tundlikum ja loovama natuuriga neiu, võib selle kimbu laipade pärast ennast väga halvasti tunda. Potilill on alati ok :-)

piiga 16. oktoober 2009, kl 15.14
see lõikelillede lapiadeks nimetamine on äärmiselt silmakirjalik ju!
Kus nüdü tulid animistid välja, või koguni herbotistid!

Jube hea pugeda mingi vabanduse taha et ei peaks lilli tooma. potililli ju iganädal ei kingi!

Huvitav kas te nahkjakki ja nahk jalanõusid kandes ka räägite et käite laipades ringi? ostate koju vorsti siis ütlete naisele et" näed tõin laiba sulle, tee üks võileib sellest"

saage aru kallid laiskvorstid ja egomanikaid et siuskeid haledaid vabandusi võite oma vanemale öelda! Kui ei viitsi/ saa / ei taha/ poel aega ega vajadust siis nii öelegi näkku! mida keerutamist?

piiga 16. oktoober 2009, kl 15.24
roheline sibul supi sees on ka laibad ve?
Jõuludeks sööte pratud laipu ve? (kapsast)

Loodan et teie naised lõpetavad teile laipade valmistamise ükskord!

alu 16. oktoober 2009, kl 18.51
piiga,

seda et...kas sulle on keegi lillede asemel sibulat kinkinud?

kuulge 16. oktoober 2009, kl 23.10
lõpuks koguneb neid erinevaid potte ikka üksjagu ja ei sobi omavahel kokkugi vbl...

m 17. oktoober 2009, kl 08.49
Einoh, kui teie soovite surnud asju oma öölauale, andke tuld, mina ei soovi. Surnud kärbsed, surnud lilled...
Ja muidugi söön ma porgandit ja kapsast nii, et nad on surnud. Nad ju ei kasva ja arene enam, eks. Ja lambaid ja kitsi ka söön surnuna. Üks asi on toituda, teine asi on ilu pärast surnud taimesid soovida ja pahandada, kui neid ei saa. Ja jalas kannan ma laiba ümber võetud nahast jalatseid ka. Ei saa olla mitte nii silmakirjalik, et mitte tunnistada valusat tõde - juurelt kaksatud lill ei ela enam. Ta hääbub, ta sureb, ta ongi laip. Nagu on laip ka see lammas, kelle karreed ma täna oma poegadele teen.

alu 17. oktoober 2009, kl 11.21
samas on naisele lõikelille kinkimisel palju irooniat-symboolika närtsimise täheldamiseks. naised vist tunnevad uhkust, et lõikelill siiski kärbub ja kuivab kiiremini, kui nad ise.

Margit 17. oktoober 2009, kl 14.03
Kui mees ei taha kinkida lille, siis ärge seda nõudke. Väljapressitud kingitusest rõõmu saavad ainult tuult saanud inimesed tunda. Valige juba alguses omale mees, kes lilledega sina peal on, mitte ärge inisege eluaeg ühe asja kallal.

Keegi siin eespool mainis, et lilled meeldivad, aga endale neid vaasi ei osta/ei too. Kuule, siis sulle ikka lilled ei meeldi.

R 17. oktoober 2009, kl 15.35
Tõin naisele lilli ja tegin komplimente, kuni naine ütles, et teda säärane emotsionaalne jama ei huvita. Rohkem ei too kah.

mel 17. oktoober 2009, kl 18.50
Minu mees toob mulle lilli kaunis tihti, sest lilled talle endalegi meeldivad:) See jutt surnud lilledest meenutab mulle igasuguseid ekstermiste (loomanahad, veganid jms.), kellest ma midagi ei pea.
Üks lahedamaid asju, mida mu mees tegi, oli see, et varahommikul pärast pulmapäeva oli ta kõik kingitud lilled vaasidega maja ümber murule pannud. Väga sürr nägi välja - aga väga ilus.

vegan 20. aprill 2010, kl 19.22
Loomanahad on tõesti väga ekstreemsed.

naine 20. aprill 2010, kl 20.31
minu mees toob ka mulle lilli. Vahepeal tõi rohkem , vahepeal unustas tihemini ära ja tõi vähem, nüüd on jälle rohkem toonud viimasel ajal. Eelmine nädal sain 5 pikka roosi mittemillegi puhul. Super mees on. Teeb mu alati õnnelikuks ja tuju mitu päeva hea.

selle kohta, et mees ütleb "rohkem ei too kah" on nõme. Kui sina naise tehtud sööki 1 päev ei söö, kas tema ütleb ka et "enam ei tee sulle süüa". Üllatada võib alati. Selles see point ongi, et näitad et mõtled naisele ja pead teda meeles, hindad teda...te ei pea lilli viima ju, viige miskit muud - väike sokolaad, kommikarp, ehe, pehme mänguasi(osadele meeldib),või kutsuge oma naine niisama jalutama.

Ja pealegi on meestel nõme komme, et kui eksile ei meeldiud lilled, siis jäävad nad sellesse kinni, et naistele ei meeldi lilled. Ja uuele ei toodagi kunagi, kuna nad teavad, et naistele ei meeldi.

jan 21. aprill 2010, kl 07.27
Vaid südamega kingitud lilled on need mida vaasis imetleda. Kui ikka tuuakse lill vaid kindlal päeval või peale suurt nurumist, siis ei ole asjal mõtet.
Kui ka naine lilleõit vaadates lausub: "Poleks vaja olnud, mis sa raiskad..." See ei tähenda seda et ta lilli enam kunagi ei taha. Hinges on ta nii happy et maailm vikerkaareline.
Tõesti on väga nõme meeste mõttemaailm: naabrinaine ei taha lilli, sõbra nais(t)ele ei meeldi lilled, ju siis minu naine ka neid ei taha.
Kõige parem viis näidata mehele, et sulle meeldivad lilled on neid ise osta ja siis vaasis imetleda. Kunagi peab ju mehel midagi koitma hakkama.

manfred 21. aprill 2010, kl 09.00
no paljugi mis meeldivad, ikkagi ei kingi. las lilled kasvad! kui neid veel ostma peaks..., see ju täiesti mahavisatud raha.

:) 21. aprill 2010, kl 09.07
nõmedad mehed , kes oma naisele lilli ei vii. krdi töllmokkadest ihnuskoid! sellised ei väärigi naist omale! ärge imestage kah, kui naine uue ja parema leiab!

Lilled 21. aprill 2010, kl 10.11
Väike laiendus teemale ja mõtteaine naistele, kelle mehed lilli ei kingi: kas teie olete oma meestele midagi kinkinud? Kah nii lilledega samamoodi, spontaanselt? Mees lilli ei taha, aga rõõmustab mõne muu väikse tähelepanuavalduse üle ju samamoodi. Tehnikahuvilisele mõni uus tehnikaajakiri, niisama rõõmsale diivanilvedelejale DVD, vbl kasvõi pakk krõpse või beef jerkyt. Mehel läheb ka silm hirmsat moodi särama ja naine tuleb lilleleti ees kohe palju paremini meelde. :) Kui aga naine ise tuimalt kodus ootab, et ainult teda hellitama peab või siis püüab end õigustada, et "Ma ju teen talle toitu, mis maitseb.." siis on selge, et mees ei viitsi ka lisaks pingutada. Mõtleb kah, et "ma ju teen talle hommikuti kohvi " v et "ma ju teen talle seksi, mis meeldib".

Lilled 21. aprill 2010, kl 10.11
Väike laiendus teemale ja mõtteaine naistele, kelle mehed lilli ei kingi: kas teie olete oma meestele midagi kinkinud? Kah nii lilledega samamoodi, spontaanselt? Mees lilli ei taha, aga rõõmustab mõne muu väikse tähelepanuavalduse üle ju samamoodi. Tehnikahuvilisele mõni uus tehnikaajakiri, niisama rõõmsale diivanilvedelejale DVD, vbl kasvõi pakk krõpse või beef jerkyt. Mehel läheb ka silm hirmsat moodi särama ja naine tuleb lilleleti ees kohe palju paremini meelde. :) Kui aga naine ise tuimalt kodus ootab, et ainult teda hellitama peab või siis püüab end õigustada, et "Ma ju teen talle toitu, mis maitseb.." siis on selge, et mees ei viitsi ka lisaks pingutada. Mõtleb kah, et "ma ju teen talle hommikuti kohvi " v et "ma ju teen talle seksi, mis meeldib".

jan 21. aprill 2010, kl 10.42
Vaidlen vastu. Ei pane see kingituste tegemine ka meest naisele lilli ostma. Kui talle ei ole seda nö. viisakuselementi sisse kodeeritud, siis ta seda lihtsalt ei tee.
Olen mehele igasugu vidinaid vedanud alates tehnikaajakirjast mutrivõtmeni. Lilledki olen mehele kinkinud ise. Kui on põmmpea, siis selleks ta jääbki.
Mõni mees kurdab ju et naised neile ka lilli ei kingi ja miks nemad siis peavad. No mõned naised ikka kingivad, et oleks vähem vingumist sel teemal. Arvate et see siis aitab? Ei.

kohutav äratundmine 21. aprill 2010, kl 10.44
Väike uitmõte teemale järjeks...Ja pange end nüüd meeste olukorda, kellele naiste sisemine maailma niigi keeruline ja raskesti loogikale alluv tundub:).Kellele lill potis, kellele potita, kes hindab vaid kingitud lille sobivust oma interjööri, kes kardab lõkelilli, kes otsib tähendusi lilleliigiti ja värviti, kes ei armasta lilli saada kohtingul, kes peab nende mittekinkimist suhte surmaks enne algust,kellele lille hind kellele vastuteene hind...Vaesed õnnetud mehed!

häda ajab härja kaevu 21. aprill 2010, kl 10.54
need vaesed õnnetud mehed võiksid ükskordki elus oma kinnisest kapslist välja tulla ja KÜSIDA OTSE oma naiselt, milliseid on tema lemmiklilled ja mis ja kuidas? tõesti on nii raske küsida või? ei pea need mehed midagi mõistatama ega kohvipaksu pealt ennustama, mida naine tahab. kui ikka oma naisega koos ollakse, siis eeldan, et omavaheline suhe on vaba ja mees julgeb ikka küsida naiselt otse, mitte ei ürita mingeid müstilisi märke lugeda või naise päevikus sobrada! teõesti eesti mehed siis nii mökud ja saamatud on v?

mees 23. aprill 2010, kl 00.07
ma olen oma naisele ikka viinud lilli vahel,mitte tähtpäeva puhul,vaid lihtsalt niisama.ka tähtpäevadeks viin,aga need kipuvad meelest minema just õigel päeval,kusjuures mõned päevad enne sündmust just üritan neid endale mällu kinnistada.

manfred 23. aprill 2010, kl 07.09
huvitav, miks küll naised meestele lilli ei kingi? kas te arvate, et mehele pole tähelepanu vaja osutada ja meelt rõõmsaks teha?
eh, no on ikka mõni oma soorollis nii kinni ja siis tahab võrdsust.

Aia 23. aprill 2010, kl 07.32
Minule on kingitud ja tõenäoselt kingtakse edaspidigi.
On muidugi mehi kes teatavad 8 märtsil et, see on nõuka. aegne igand ja tema seda ei tähista mingu naine oma soovidega tead kuhu.
Kõik teavd ju et, see ei ole nõukaga midagi pistmist. Püha on saanud alguse hoopis kaugemalt malt ja hoopis teistel alustel. Mehed näitavad oma lollust ja ülbust sellega. Saavad muidugi ka vastu seda kuid jah see neile enam ei meeldi.

Mis puutub naise kingituse tegemisse mehele siis kulla mehed teheke silmad lahti ja nähke seda mis naine teile iga päev kingib. Kui sa seda märkad näed ise seda on väga palju.

Kohtumine ja lilled. Olen nõus väitega et, kui on plaanis esimesel kohtingul konno minna või teatrise siis pole tõesti vaja lilli kaasa tuua. Kui aga ollekse kohvikus siis vaasi toob iga teenindaja küsimatta. Mõelda suudab ju iga üks.

Lilled ja laibad. Kui lill on laip siis tead pane või pakk radika vahele ja nühi sinna oma pauk lahti. Vahet ju pole kuhu sa seda teed. Naist saad siis kui naine seda teheb.
Vot nii, laibad.

alu 23. aprill 2010, kl 14.12
no mõne sinilille võiks ju metsa alt mõnele eriti väärt eksemplarile ikka vahel kinkida-aastaaega, kus neid seal leidub, polegi ju nii pikalt, et aastaläbi lille kinkida..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!