No mina pelgasin paaniliselt rasedust ja sünnitust, ei tahtnud mingeid lapsi oma elu solkima. Nii huvitav oli maailma avastada.
Ühel hetkel aga käis mingi krõks ja äkki tahtsin hirmsasti last ja sain ka - tervelt kaks tükki.
Eks hirm oli ja ega see emmetamine kerge olnud, aga ega midagi sellepärast tegemata küll ei jäänud ega kahetse ka.
Jutt, et lapse pärast 18 aastat elust maha on kirjutatud, on lihtsalt haige!
Minu vanemad õpetasid mind endaga hakkama saama juba enne kooli. Mingit "õppida aitamist" ja koolitööde kontrollimist ei olnud, ise pidin vaatama kuidas välja vingerdan - hinded pidid olema positiivsed, muidu läks asi karmiks. Muide - olid ka!
Samamoodi õpetasin-kasvatasin oma lapsi, eks mees ja vanaemad ikka andsid vahel vaba aega ka kui lapsed väga tillud olid. Aga nad õppisid kiirest iseseisvaks ja nad pole mulle iial koormaks kaelas olnud, läbisaamine praegugi hea.
Loomulikult oli aegu, kus tuli nende pärast muretseda (peamiselt haigused), aga samamoodi muretsed ju teiste pereliikmete pärast ka (vanemad, abikaasa, õed-vennad), kui sa just täiesti tundetu tükk ei ole.
Igaüks teeb oma otsused ise ja pole minu asi, millised.
Ütlen vaid: Never say never!