Heh, täiesti üllatav, et siin polegi laus räuskamist, sõimamist, lastetusmaksu pooldamist jms., mis tavaliselt selliste teemade peale tuleb, samas lastega inimeste poolt "õige tee" näitamist kohtab siingi, samas need, kes ütlevad, et kohe kindlasti lapsi ei taha, kritiseerivad üliharva perega inimesi.
Võtame ühe tsitaadi:
"Abielu ja lapsekasvatamine polegi ju mingi roosamanna, õnnis tunne ja pidev rahulolu. See on raske töö."
Abielu/kooselu koha pealt jään küll eriarvamusele, aga laste peale läheb palju nii aega kui raha ja seda ikka üsna pikka aega. Pereinimesed süüdistavad tihti neid, kes lapsi ei taha, tihti isekas käitumises väites, et elu koosnebki kohustustest, lastetud elavad materiaalselt paremini oma sündimata laste arvelt jms. Lapse saamine oleks siis nagu kohustus, kuid küsiks siinkohal vastu, kelle ees? Stop, enne kui hakkate elu mõttest ja ülesandest rääkima, vaatame pisut, mis see elu mõte ja missioon siis olla võiks. Oletame, et järglaste saamine ja kasvatamine. Aga miks järglased, mis nende elu mõte on? Ikka järglasi saada. Ühesõnaga "peab sellepärast, et peab", samas kurb aga tõsi - kui kogu inimkond välja sureks, siis mitte keegi meist puudust ei tunneks. Lihtsalt olla ja võtta kohustusi selleks, et olla ja kohustusi võtta on ka nagu tobe, seega hästi elu mõtteks ei sobi, see tekitaks liiga destruktiivseid mõtteid.
Samas... enamik inimesi püüdleb teadlikult või alateadlikult ikka parema ja õnnelikuma elu poole. Elu nautida ehk õnnelikult elada kõlab juba palju paremini ja mina siin elus muud mõtet ei otsiksi. Kui võtta kohustusi, siis minu tagasihoidliku arvamuse järgi vaid selleks, et läbi nende saada midagi, mis elu kuidagi paremaks/õnnelikumaks muudab. Paljud soovivad lapsi ja perekonda ja usuvad, et see neid õnnelikumaks teeb. Tihti ka teeb ja kes saaks neile seda siis keelata. Samas mis õigusega tulevad nad ütlema, kuidas teised oma elu elama peavad? Kui nad on nii õnnelikud ja rahulolevad, siis miks nad ei naudi, miks nad kulutavad oma väärtuslikku aega hoopis üritades parandada asju, mis polegi katki ehk jäärapäiselt juhatada "õigele teele" neid, kes on küll teistsugused valikud teinud, kuid samuti oma eluga rahul. Olen üldiselt tolerantne inimene, aga see tõesti ärritab, kui keegi arvab, et teab paremini, mida ma tahan ja kuidas ma oma elu pean elama ning surub seda arvamust lolli järjekindlusega peale.
Lõpetuseks üks natuke teistsugune lugu. Tean üht 30ndates naist, kellel on tõesti ilusad pikad juuksed. Ilu on muidugi vaataja silmades, aga minu arvates on ta väga kena. Sõbrannad ja kolleegid küsivad ikka ühtepuhku, millal ta juuksed ära lõikab, aga talle meeldib nii ja ei lõika. Meeste tähelepanu saab ta rohkem kui sõbrannad ja kolleegid(raske muidugi hinnata, palju juuksed siin määravad, aga kuigipalju kindlasti). Siinkohal võiks küsida, miks sõbrannadel/kolleegidel tema juustega nii suur mure on, kas a) kadedus b) nende arvates ei sobi c) siiras mure, et nende juuste kammimisele ja pesemisele kulub rohkem aega ja seda aega saaks palju kasulikumalt kasutada. Isiklikult arvan, et pigem variant a... ja paralleele tõmmates ei erine see oluliselt neist, kes on n+1 titte (tahtnud ja) saanud, vinguvad nüüd kui raske neil on, aga teisi agiteerivad ikka lapsi saama ja muidugi mida rohkem seda uhkem.
Kui keegi seda ikka veel loeb, siis midagi natuke lõbusamat http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?f=83&i=66047&t=66047 - nali naljaks, aga kas see peakski siis elu unistus olema?:)