"Me mõlemad üldistame muidugi isikliku kogemuse pealt. Samas objektiivselt võttes on ikkagi keisrilõige naisele ohtlikum, võimalikud tüsistused on palju raskemad. Ka veremürgituse risk on kordi suurem. Seda kinnitab iga arst."
vale jutt. Keegi ei saa öelad, kumb on ohtlikum. On naisi/lapsi, kelle elu saaks keisrilõikega päästa, sest loomulik sünnitus on võimatu või raskendatud (veremürgitus, rebendid, kitsas vaagen, suur laps, nabanöör ümber lapse kaela). Selliseid asju ei saa ette teada. Sellepärast ongi loomulik sünnitus ohtlikum, kuna ei näe osasid asju ette, keisrilõige läheb aga 99% tõenäosusega kindlat rada pidi ja kõik on ette teada. Muidugi ei saa välistada, et keisri puhul midagi ei juhtuks, aga lapsele on see ohtutum, kuna laps ei saa kuskile kinni jääda ega lämbuda. Lõppude lõpuks polegi vahet, kumb on ohtutum või mugavam. Naisel ON ÕIGUS valida, kumba tema tahab. On naisi , kelle jaoks tundub keisrilõige ainus inimlik väljapääs, teise jaoks on keisrilõige kõige hullem asi mis üldse olla võib. On naisi, kes on peale keisrit sama päev ringi kepsutamas ja ei valuta midagi ja on naisi, kes nädalaid ja kuid ei suuda end liigutada. Täpselt sama kehtib ka sünnituse kohta, mõni saab 10 minutiga lapsega maha ilma mingite valudetta ja teine talub põrgupiinu 2 ööpäeva jutti ja siis lõpetab ka keisriga. Mind näiteks hirmutabki see, et ma ei tea ette. Loomuliku sünnituse kulgu ei tea kunagi ette , keisrilõike puhul tean täpselt , mis mind ees ootab ja oskan sellele lainele end sättida. Kui pärast virisen, siis oma süü -. ise valisin selle ja saan jrgmine kord teist teed proovida kui ei meeldinud. See on minu keha ja minu otsustada kas ma tahan sünnitada vees, selili, kõhugi, kükakil, keisrilõikega v´ms. Teised ärgu tulgu moraali lugema ja õpetama. Eeldatavasti on tulevase lapse ema mingigi hariduse omandanud, maailmavaade on välja kujunenud, on uurinud erinevate meetodite plusse ja miinuseid, tunneb ise oma keha ja vaimu ning soovib lapsele parimat. Sellepärast ongi äärmiselt kummaline, et 21. sajandil peab keisrilõiget nuruma. See, et ema nii soovib, on ka PÕHJUS, mitte pühjus pole ainult puhtfüüsiline. Keisrisoov ei tule lambist. Mind küll ei häiri või ei sega, kui kodanik Maarja tahab keisrit. Minu pärast tehku või 10 keisrit jutti, mis see minu elu segab? Peaasi, et inimene ise on rahul ja õnnelik. Kui mina tahan, sünnitan ise kui ei taha, teen keisrilõike. Kelle asi see on? Selline tunne, et tuliselt keisrite laitjad on tõsises hirmus, nagu otsustaksid keisrinnad nende saatust. Olge õnnelikud oma valikutega ja las teised teevad ka omi valikuid. Keegi ei suru kellelegi midagi peale.