Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
tõe varjamine=valetamine?
 
küss 20. märts 2011, kl 16.46
Tere. On naistele küsimus. Kuidas suhtuksite teie oma mehe väitesse, et kui ta täit tõtt asjadest ei räägi ja jätab osa asju rääkimata siis võrdub see mitte valetamisega? St et ta räägib kus oli, kuid jätab rääkimata mis tegi, kellega oli jne. Või siis ilustab asju. tagant järgi on paljud asjad ajapikku ikka välja tulnud, kuid tema väidab et see on minu enda huvides, et ei taha mind häirida pisiasjadega jne. Põhim. saan aru aga pika peale muutub see juba häirivaks.Mis teie arvate asjast?
 
yyy 20. märts 2011, kl 16.53
aga kas sina räägid oma mehele alati kõik ära, mida sa teed, räägid jne.?
mina küll mitte. milleks inimest asjata häirida.
ma ei mõtle siin muidugi petmist. kui juba petta, siis ka jätta.
 
ilus 20. märts 2011, kl 16.58
kui ma õhutan meest rääkima ka rõvedatest pisiasjadest, aga tema ei räägi, sest ei taha mind koormata, siis on tegu debiilse valetamisega ja vassimisega.
 
c 20. märts 2011, kl 17.05
minu jaoks on see valetamine, ilmselt mitte kõigi jaoks. Sina ela oma arusaamade järgi, teiste omadest lähtumine sulle hingerahu ei anna. Lisaks tuleb meeste puhul tähele panna mida nad tegemata jätavad, sest mehed ei tegele ebaoluliste asjadega
 
aus inimene 20. märts 2011, kl 17.06
Ei, detailide mainimata jätmine ei ole valetamine. Kui mees räägib, et käis sõpradega väljas ja jätab mainimata, et 2/3 sõpradest olid naised, siis see ei ole valetamine. Kui sa aga küsid, et kas 2/3 olid naised ja ta ütleb ei, vot see on valetamine. Väga lihtne.
 
yyy 20. märts 2011, kl 17.12
mehed ei pea paljusid asju oluliseks, et neid üldse mainidagi.
aga eks sa pead ise analüüsima, kas su mees lihtsalt ei viitsi või ei pea tähtsaks asju mainida, või ta tõesti varjab oma tegevust.

aus inimene on väga hästi seletanud.
 
N41 20. märts 2011, kl 17.15
Vaikimine on vaikimine s.t. mitte midagi rääkimine.
Vale nime hakkab jutt alles rääkides kandama.
See pärast ongi parem mitte midagi küsida, vaid lasta rääkida.
Kui aga juba küsida siis peab olema valmis seesmiselt vastuseks mis ei pruugi meeldida.
Kui selleks viimaseks ollakse valmis tegelikuses siis ei saa ükski vastus haiget teha mitte kellelegi mitte kunagi.
Olgu ta siis mees või naine lähteasend on üks, ta on inimene. Valetava inimese aga tunneb juba kaugelt see ära kes on ise valetanud või teeb seda ka praegu. Nad võib öelda lausa haistavad valet kuna nad teavad kuidas tegelikult süsteem käib. Ja mis vigu teevad rääkides valetajad. Millega nad muidugi ennast reedavad.
 
- 20. märts 2011, kl 17.16
TEEMAALGATAJA VÄITIS, ET MEES NÖ ILUSTAB ASJU.
VOT SEE ONGI VALE.
etkui käis väljas näiteks sõpradega kepppimas, kuid väidab, et sai sõpradega kokku, siis see ongi ilustamine.
 
aus inimene 20. märts 2011, kl 17.22
No ma ei tea, ilustamine on ikka teine asi. Kui mu sõber mu auto ära lõhkus, siis ta helistas ja ütles, et küljekarp sai "pisut kannatada". Noh, paartuhat krooni mõlgi eemaldamisele ja ülevärvimisele.
Reaalsus oli see, et küljekarp oli täiesti sodi ja kogu detail tuli vahetada, mis läks maksma viiekohalise numbri. Ta ei valetanud - küljekarp oli tõesti kannatada saanud, aga ta jättis mainimata, kuivõrd suur kahjustus oli. See on ilustamine.
 
küss 20. märts 2011, kl 17.36
Ja vot siit tekivadki suhtes probleemid, tähtsusetud pisidetailid, mis kokkuvõttes solgivad suhet ja tekib alateadlik hoiak kahtlustada mehe tegudes, mis on kurb. Tahad usaldada aga teades, et tõde ei ole alati see mida sulle väidetakse. Tahad usaldada aga kardad, et äkki oled naiivne ja usud pimesi kõike.
 
to N41 20. märts 2011, kl 21.28
selleks ei pea ise valetaja olema, et valetajaid käigu pealt ära tunda, reeglina nad ise räägivad ennast sisse iga kord ise juttu rääkides. Vilunumad ilmselt on ka inimesed, kes tõiselt palju inimestega kokku puutuvad ja peavad nende kõnes vasturääkivusi märkama ja kontrollima.
 
Zizz 20. märts 2011, kl 23.03
Kyss ytles jumala õieti ja just sedasi see ongi.Varjamine on valetamine sest miks varjata kui midagi varjata pole või pole sellleks põhjust.Lihtsalt usaldus saab sedasi kannatada ja seda taastada on väga raske.
 
ehee 21. märts 2011, kl 01.36
kunagi ütles ka minu mees, et jättis rääkimata (väga olulise!) pererahu huvides. asja ilmsiks tulekul kordas sama, saamata aru, et tõega oleks tekkinud olukorra kas ära hoidnud või mulle tunduvalt kergemini talutavaks teinud. kui kord oled avastanud, et sulle valetatakse, siis tapab see ju usalduse ja nii need probleemid lumepallina kasvama hakkavad.
 
jopski 21. märts 2011, kl 12.33
aus inimene Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ei, detailide mainimata jätmine ei ole valetamine.
> Kui mees räägib, et käis sõpradega väljas ja jäta
> b mainimata, et 2/3 sõpradest olid naised, siis se
> e ei ole valetamine. Kui sa aga küsid, et kas 2/3
> olid naised ja ta ütleb ei, vot see on valetamine.
> Väga lihtne.



100% nõus.
 
n30 21. märts 2011, kl 12.46
Ka vaikides saab valetada. Minumeelest on see 100% valetamine kui räägitakse õigeid fakte küll, kuid jutuga jäetakse asjaoludest meelega hoopis teine mulje. Oluline pole sõnaseadmine vaid info mis edasi antakse.
 
pähh 21. märts 2011, kl 13.37
Varjamine on loomulikult valetamine. Sinna alla ei kuulu ebaoluline info.
 
Kirsika 02. aprill 2021, kl 03.42
Olen väsinud sellest,et jäetakse osa asju rääkimast näiteks minnakse poodi jäätist ostma tegelikult minnakse toitu ostma,unustatakse mind ootama kuigi teab,et ootan,või või öeldakse,et soovitakse tass kohvi tegelikult oodatakse appi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!