Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Kui oluline on naistele mehe palk?
 
Ellu 26. detsember 2011, kl 08.36
Mul saab mees 400 ja imeliselt õnnelik on olla.Kui mõni näeb rahas õnne võiks pudrumääle piimajõe äärde kadjada.
 
kahekümpine 26. detsember 2011, kl 09.32
Kõvad linnavurled, ma vaatan. Maakohas peaks vist kõik mehed nina norgus käima ja silmad peast häbenema... Vähesed teenivad kohapeal üle 550 euri.
 
Miski vend 26. detsember 2011, kl 09.47
To:vähe

"Kui jutt tuleb rahast, on mehed suured võrdõiguslikkuse pooldajad, kui jutt tuleb ühistest kodutöödest ja lapse kasvatusest, lükkavad eesti mehed laisalt jalad seinale."

Heh ja kas mitte pole ka nii, et kui juttu tuleb palgast siis on naised suured võrdõiguslikkuse pooldajad, kui juttu tuleb ühistest kulutustest kodule, autole jms. siis lükkavad eesti naised jalad laisalt seinale - ehk siis mehe palk on pere oma ja kulub perele, naise palk on naise oma ja kulub ainult naisele.
 
n50 26. detsember 2011, kl 09.55
Pere loomisel tuleb esmalt kõne alla ikka mees ise ja tunded loomulikult. Raha on oluline, eriti selle puudumine. Küsimus tuleks esitada, miks mees teenib just sellise summa. On ta võimeline rohkemaks, tegutseb tuleviku nimel? Kolmandaks, kuidas oskab ta majandada? Kui ta elab veel vanemate juures ning ta teenistus viimse sendini vaid isiklikuks otstarbeks ära kulub, siis oleks küll kahtlane sellise mehega peret looma hakata. Teisalt võib ta olla haridust omandav noor mees, kel tulevikuks suured plaanid ja osa teenitud rahast on mõeldud nt korteri sissemaksuks. Võib-olla on ta neljakümnendais mees, kel kõik vajalik juba olemas ja nüüd võtab vabamalt.
Kõik sõltub. Rahanumber üksi ei näita mitte midagi.
 
swiss 26. detsember 2011, kl 09.56
aga nii ongi, nagu miski vend kirjutas. mehe palk kuulubki perele ja naise palk tema hobidele ja nipsasjakestele. see on olnud nii aegade algusest.
 
mm 26. detsember 2011, kl 11.05
Mehe palk on mulle nii palju tähtis, alguses, et ei hakkaks minu käest laenama kui kohtingul käime. Kui suhe läheb tõsisemaks ja näiteks kokku kolime siis kulud ikka pooleks w kokkuleppe , kes maksab mida, mitte nii et üks maksab kõik. Isegi kui lapseootele jään ei peaks mees kõike maksma.
Eestis pole see 550 vähe ju. Siin kus ma elan muidugi on.
 
vähe 26. detsember 2011, kl 13.17
to miski vend:

Aga nii ongi. Laste kasvatamine + kodutööd on täistöökoht. See "rõõm" tulebki mehel kinni maksta. Kui naine läheb veel lisaks tööle, siis see ongi tema raha. Sest et kodutööd + laste kasvatamine on tema töö niikuinii.

Ma ei kavatsegi mingit "misjonitööd" siin eesti meestele teha. Tean ju väga hästi te tausta ja kasvatust. Minu variandid eesti mehele on: abieluleping, mehe poole suurem palk minu omast ja selle panustamine pere heaks, mitmeaastane katseaeg koos mehega, kus veendun 101%, et mees teeb minuga sama kvaliteedi ja mahuga kodutöid. Kui ei sobi, pole muret.

Elan üksi ja naudin ise oma palka ja/või loon suhte/perekonna Lääne mehega. Mingit tragöödiat ma siin oma sisukohast ei näe.
 
hästi teeniv eesti mees 26. detsember 2011, kl 15.06
Vähe, su jutt on kummaline:

"Kui naine läheb veel lisaks tööle, siis see ongi tema raha. Sest et kodutööd + laste kasvatamine on tema töö niikuinii"

"veendun 101%, et mees teeb minuga sama kvaliteedi ja mahuga kodutöid"

Oot ma ei saa nüüd aru - kes siis neid kodutöid teeb?
 
vähe 26. detsember 2011, kl 15.26
to 15:06:

on võimalus nr 1: teenime eesti mehega võrdset palka (miinimum 1000 eurot neto) ja kodutööd + lapse kasvatamine on jagatud ka võrdses mahus. Et selles 101% veenduda, on mitu aastat kestev kooselu eesti mehega, kus selgub tema võimekus ja valmisolek kodutöödeks. Aastaid ei saa valetada ja teeselda soovi ja tahtmist kodutöid teha.

võimalus nr 2: mees teenib minust poole rohkem palka (miinimum 2000 neto). Minu rida on laps ja kodutööd. Kui lähen tööle, siis seal teenitav palk ongi minu raha. Sest see ongi siis mu teine töökoht.

Mõlema võimaluse juurde käib kindlasti abieluleping.

võimalus nr 3: naudin üksi oma palka ja elan üksi.

võimalus nr 4: loon suhte/perekonna Lääne mehega. Teades, kui hea on enamiku meeste kasvatus seal võrrelds eesti meestega ja kui naist ja lapsi toetavad on enamiku Lääne riikide pereseadused, ei tunne ma mingit erilist hirmu enda sidumise ees Lääne mehega. Inimesed on inimesed igal pool, neid tunnen ma niigi hästi, kuid perekultuur on Läänes tugevam kui siin.
 
viimasele 26. detsember 2011, kl 17.38
Viies võimalus: elan eesti mehega, aga ei mingeid lapsi.
 
alu 26. detsember 2011, kl 17.42
kui nende kodutöödega on mõne naise silmis nii suur probleem täpselt võrdsel jagunemisel, siis on tegelikult naine ise sama laisk, kui jalgade seinale lykkaja mees. kahte parasiiti yhte majapidamisee aga ilma teenijata ilmselt panna ei saa. seega ei jäägi vähe naistel muud yle kui välismaa mehele pyyda saada. kui ei õnnestu, jäävad unistused. ja muidugi eneseõigustus vaadates kohlikele meestele:)
 
kiska 26. detsember 2011, kl 17.56
mõtlesin sama asja öelda, mida n50. Mees on oluline ja tähtis on ka see, miks on just selline palk. Kas on ta töökohal just alustanud, äkki teeb lihtsalt tööd, mida armastab (aga palju ei teeni), jne.

Kui mees teeb 35+ aastasena nt liinitööd, sellest rõõmu ei tunne, teenib 550€ ja ei püüdlegi paremat, siis minu jaoks see mees vast ei sobiks, sest meil oleks suure tõenäosusega huvid ja tõekspidamised liiga erinevad. Aga meessoost õpetaja teenib suure tõenäosusega ka u 550€ kätte, sellise ameti esindaja võiks hoopis sobivam tunduda.

Kui ise teeniks umbes sama palju, siis saaks ju täitsa normaalselt hakkama.
 
Miski vend 26. detsember 2011, kl 18.16
To:vähe

Su jutt on vähe imelik.

"Aga nii ongi. Laste kasvatamine + kodutööd on täistöökoht. See "rõõm" tulebki mehel kinni maksta."

Kas lapsed on ainult meherõõm? Et sulle hakkab vastu aga meheheaks kasvatad? Enamjaolt on lapsed ikka naise eraprojekt peale mida mees unarusse jäetaksse ja ainult käsi pikalt ees raha oodatakse. Seksi eest küsid ka kindlasti mehekäest raha kuna sulle on ju kohutavalt piinarikas ja vastumeelne aga aint meherõõmuks :-DDD Millist täiskohaga kodutööd sa kodus teed? Ma ei usu, et ükski kokk saab täispalka selle eest, et päevas korra võileibu teeb ja korra makarone hakklihaga mikrouunis soendab. Vaevalt ükski koristaja saab täiskoha palka selle eest, et korra nädalas pool tunnikest tolmuimejaga tolmu võtab. Ükski nõudepesija vist ka täispalka ei saa kuna korra nädalas nõudepesumasina tööle paneb. Tänapäeval tavalisel keskmisel naisel pole kodus praktiliselt mitte sit*agi teha. Loomulikult alati võib nagu filmides lõigata ühte kurki 20 minutit aga see vaevalt efektiivne töötegemine on.

Pealegi ärme unustame seda, et naise eeldus meheseljas parasiteerides on see, et mees tagaks elamise, transpordi jne. Äkki peaks siis ka kõik need asjad kuludesse panema? Fakt on see, et kui mees lööks kõik oma kulud kokku ja siis ütleks, et okei, ta võib ka vahelduseks nõud pesumasinasse panna aga naine plekkigu kuludest pool siis tuleks naisel rahast puudu.

Ja ära jaura siin oma lääne meestest midagi - jah paljudes maades on tänu eestist oluliselt suuremale usklike hulgale ka teistsugune peremudel kus vahmiilivärk tundub ilusam aga sellevõrra on ka oluliselt rohkem seda kus lapsepärast elatakse hambad ristis koos ja lihtsalt tehakse head nägu. Samuti maades kus mees on see kes teeb, toob viib jne. kipub olema sedasi, et mida tähtsam on peres mees seda vähemtähtis on naine. Ei maksa arvata, et kui mõni italjaano sind hotellitoas pärakusse keppis ning samal ajal rääkis kuidas oled ilusaim naine maailmas ja tema otsivat ainult pikaajalist tõsisit suhet siis tegu on musterisaga :-DDD
 
vähe 26. detsember 2011, kl 18.43
Ega mu eesmärk polegi siin eesti meestele "misjonitööd" teha. Ei sobi tingimused, siis ei sobi. Siis on muudki meeldivad variandid elamiseks olemas.

Ja viies variant mulle ei sobi. Ma ei suuda koos elada mehega, kes enda järelt koristada ei oska, viimse kulutatud sendi peres pooleks saeb ja mulle aastast aastasse ajudele käib, et tahaks last, aga ainult su enda vastutusel.

Õigustama ei pea ma ennast kellegi ees. Mul on kena elu ja kasvatamata ja/või vaesel eesti mehel ma seda ära rikkuda ei lase. Ja ei mingit muud tuumateadust.
 
Leelo 26. detsember 2011, kl 19.20
hästi paned, vähe! :)

tegelikult soovitan sellelt kommentaatorilt eesti naistel veidigi eeskuju võtta nii eneseväärikuse kui eneseväärtustamise suhtes.
 
alu 26. detsember 2011, kl 19.30
"Ma ei suuda koos elada mehega, kes enda järelt koristada ei oska, viimse kulutatud sendi peres pooleks saeb ja mulle aastast aastasse ajudele käib, et tahaks last, aga ainult su enda vastutusel."

ma ei suuda koos elada naisega, kellel koristamine yldse on probleem, viimasegi kui kodutöö piinliku täpsusega jagab pooleks ja kooselu algusest peale tahaks lapsi, kuid mehe kulul.

imelik, eksole, kuid väheda arvamuse peegelpilt. ju siis taolise naisega elu ongi nagu plaanimajandus ja äriprojekt, mille tagatiseks nõutakse kindlustust. yhesõnaga "asi" millel pole midagi pistmist eri soopoolel esinevate tunnetega ja mida normaalne inimene siiski väldib.

portselanist naine.
 
õlakehitus 26. detsember 2011, kl 20.12
kui keegi alu ei suuda sellise naisega elada, siis järelikult ei peagi. alu, ütlesid, et oled vaene.
seega ikka oma võimete kohaselt.
mees38 26. detsember 2011, kl 21.34
Omal nahal järgi proovitud, rohkemteeniv naine ei loo suhet endast vähemteeniva mehega.
 
alu 26. detsember 2011, kl 21.41
armas õlakehitus,

olengi vaene. mitte nii rikas, et luua suhet rotiga, kes iriseb võõras viljasalves nakitsemise yle.
 
õlakehitus 26. detsember 2011, kl 21.55
armas alu,

olles rott nagu tunnistasid, lood sa justnimelt suhte ainult omasugusega.
mida vaesem rott, seda ka muidugi ihnem ja vihasem. loodusseadus. head paljunemist.
 
irw 26. detsember 2011, kl 22.37
550 pole mõne naise jaoks siiski piisav, et iseseisvalt paljuneda?
 
eelmisele 26. detsember 2011, kl 22.42
ei, see on piisav neile meestele, et omale kumminukk osta.
 
kumminukk 26. detsember 2011, kl 22.47
Elu nagu lill. Mehed tagavad meie olemasolu, samal ajal kui oponendid ei saagi paljuneda.
 
küss 26. detsember 2011, kl 22.52
mehed on ainult paljunemiseks?
siis piisab ühest. nii 100-le. :D
vastupidi? :P
 
alu 26. detsember 2011, kl 22.56
vestlus päris närviliseks läinud:)

maltsal on kah suurepärane võime paljuneda:)
 
mina 26. detsember 2011, kl 22.56
appi, kui hale.....mulle on oluline, et ma oma meest armastaksin. ja seda nii rikkuses, kui vaesuses, õnnes, kui õnnetuses.
on olnud aegu, kus teenime mehega mõlemad sellest summast kordi rohkem. on olnud aegu, kus üks meist üldse ei teeni. armastust ei ole see kunagi mõjutanud. selliste summade puhul ei saa rääkida rikkusest, küll aga kenasti hakkama saamisest, õnnelikust elust ja ühisest ajaviitmisest. ja seal ei ole erilist vahet - kas sissetulek on 500 või 1500.- üpris närused on mõlemad. aga kuna raha ei ole õnn ja armastus, siis pole rohkem vajagi. mulle pakuti hiljuti ühel erialasel konverentsil üpris spetsiifilist tööd naaberriiki. lubati mu diplomite tingimusteta tunnistamist ja 4000.- kuupalka. ma ütlesin ära, sest mu kodu on siin ja perekond ei soovi eestist lahkuda.
 
Agnes 27. detsember 2011, kl 09.09
Kolmas vaatevinkel. Raha ja võim ehk kuidas armastada rikast meest. Nt. 5 x 550 eurot teeniv mees annab turvatunde, kuid niisama kergesti võib ta selle ka võtta. Ja kui ta seda ei võta, on võimalik osavasti manipuleerida.
Materiaalse heaoluga (turvatundega) mida mees pakub, harjub kergesti ära, omakorda on sellega seotud järglased. Turvatundest on asi väga kaugel, kui sa ei vasta hästi teeniva mehe ootustele.
Kõrvad jäävad mehe pihku ikka tükiks ajaks :))

Mees ja palk - variante on mitmeid ;)
 
alu 27. detsember 2011, kl 13.09
jõukalt mehelt turvatunnet omale hankida on kõrge pilotaaz, mis polegi kavaluse ja väljanägemise kohane sooritus igale tiiu talu tytrele, kes pettununa vaatab välismaa mehe poole. yldiselt on need naised ikka luuserid kyll, kes oma võimeid yle hindasid ning nyyd mehi lihtsalt maha teevad.
 
ärinaine 27. detsember 2011, kl 14.36
Olen nõus Agnesega. Kes maksab, see tellib muusika. Olen pärit perest, kus isa jaoks raha oli manipuleerimisvahend naise ja lastega käitumisel. Seepärast on minul alateadlik vastikustunne "otsi rikas mees, tema tagab turvatunde" klišee vastu.
 
swiss 27. detsember 2011, kl 14.43
et ei tekiks sellist olukorda, nagu ärinaine ja Agnes kirjeldasid, pole mehe palganumril tähtsust. oluline on inimene. rahaga manipuleeriv mees on reeglina naise teene, kes ainult rahanumbrist huvitub.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!