Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
defineerige edukas naine
 
mlö 30. jaanuar 2012, kl 15.57
Erialaselt edukas ei vaja vist lahtiseletamist (kindlasti mitte "erialalt tibi")
Majanduslikult edukas samuti (minu jaoks tähendab see kindlasti võlavaba vara olemasolu(mitte ainult elementaarne auto/korter) ja alati piisavalt vabu vahendeid oma soovide realiseerimiseks).
Emana edukas saab olla siis, kui lapsed juba omal rajal astuvad ja neist on saanud terved, toredad ja edasijõudvad inimesed.

Naisena edukas kõlab tobedalt. Rajalt mahavõetud meeste arvu poolest? Läbipõletatud abielude arv? Edukas lahutus?

Ühesõnaga edukas võib olla kas ühel viisil või kõige raskemalt saavutatav maksimum on kompott erialalisest ning majanduslikust (edu)seisust ja emana täitunud ootustest/lootustest seoses lastega.
 
ahah siis 30. jaanuar 2012, kl 23.25
tore teada, et efukal naisel on terved lapsed. irw. kui laps sünnib puudega või saab vigastada, siis ju naine enam edukas ka pole. huumorinurgake.
mees38 31. jaanuar 2012, kl 09.17
Naljakas muidugi naiste versioone lugeda, et edukas naine on see, kellel on tore harmooniline pereelu ja palju lapsi :)

Mehena tunnen eduka naise tänaval ära kõnnaku, riietuse, kodu ja auto järgi. Viimane on naljakas. Mõni edukas mees võib ringi sõita ka poolromuga. Naistel seevastu vastavalt sissetulekule. A ja mees.. eduka naise kõrval on tavaliselt sama edukas mees või siis 20a noorem poiss.
 
kk 31. jaanuar 2012, kl 09.40
minu meelest on edukas inimene, kes on raske tööga endale hea sissetuleku taganud - kellele ei ole õnn sülle kukkunud, vaid edu on tulnud läbi järjekindla tegutsemine oma eesmärkide suunas.

Eraldi teema on muidugi, kas ta sisemiselt on rahul sellega, mida teeb ehk kas ta armastab oma tööd. Paljudel juhtudel mitte.
 
To ahah siis 31. jaanuar 2012, kl 09.47
See võib kõlada huumorina või ka julmalt, aga mina ei peaks ka kunagi edukaks naist, kes pole suutnud sünnitada terveid lapsi ja kasvatada neist hea tervisega ja piisava intelligentsiga inimesi!
Mis siis, et puude tekkimine ei ole otseselt naise süü. Maailma püsima jäämiseks on oluline, et sünniks ja kasvaks uus tugev põlvkond ning kes sellesse vääriliselt panustada ei suuda, seda ei saa pidada ka edukaks inimeseks. Samamoodi on ju ka rahamaalimas - kellel ei õnnestu varandust kokku ajada või kes selle kaotab (olgu või endast mittesõltuvatel põhjustel), see ei ole selles valdkonnas edukas ja punkt.
mees38 31. jaanuar 2012, kl 10.40
kk mis puudutab lotovõitu ja pärandust nõus, kui aga on osatud õige(te)le mehele/meestele külje alla pugeda ja nende positsiooni kasutada, siis see on ka nutikus, töö ja oskus.

Mis puudutab sünnitamist üldse ja veel tervete laste sünnitamist, kas seda arvestatakse edukuse puhul a la et kas tasub Kroonikas äramärkimist. Kas Kristiina Smigun oli enne laste saamist vähemedukam, kui nüüd?
 
Arvamus 31. jaanuar 2012, kl 11.02
Kristiina Smigun oli edukas sportlane. Praegusel hetkel ei ole ta nagu midagi, eks elu ja aeg näitavad, kas temast ka edukas naine saab. Edukas naine on ikka see, kes on lisaks tööalasele edule (mis Kristiinal oli suusatmine) on edukas ka ereluslises plaanis. Ja kuna naiste põhiülesanne siin maailmas on kikkagi indlustada järelkasv, siis loomulikult võib naist naisena lugeda üldises plaanis edukaks vaid siis, kui ta on suutnud sünnitada ja üles kasvatada terved ja haritud lapsed.
 
Livia 31. jaanuar 2012, kl 11.23
teemaalgatajale

kui sul on edukuse definitsiooni suhtes kahtlusi, siis ilmselt sa ise eriti edukas ei ole.
 
eh 31. jaanuar 2012, kl 11.31
Just nimelt, küsimus ei olnud, kas keegi on ametialaselt edukas, vaid naisena edukas.
Täpselt samuti ma arvan, et mehena edukas on see, kes on suutnud tagada endale õnnestunud järelkasvu.
 
huh 31. jaanuar 2012, kl 19.36
To ahah siis Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> See võib kõlada huumorina või ka julmalt, aga mina
> ei peaks ka kunagi edukaks naist, kes pole suutnu
> d sünnitada terveid lapsi ja kasvatada neist hea t
> ervisega ja piisava intelligentsiga inimesi!
> M
> is siis, et puude tekkimine ei ole otseselt naise
> süü. Maailma püsima jäämiseks on oluline, et sünni
> ks ja kasvaks uus tugev põlvkond ning kes sellesse
> vääriliselt panustada ei suuda, seda ei saa pidad
> a ka edukaks inimeseks. Samamoodi on ju ka rahamaa
> limas - kellel ei õnnestu varandust kokku ajada võ
> i kes selle kaotab (olgu või endast mittesõltuvate
> l põhjustel), see ei ole selles valdkonnas edukas
> ja punkt.

issand, nii idiootliku mõtlemisega inimene on siis ka olemas? kurb lugeda. loodan, et Sul (kui sünnitamiseks liiga vana oled, siis Su lastel) endal sünnib terve laps, kes saab õnnetuses vigastada või arstide süül jääb invaliidiks. on mu lootus nüüd huumor või julmus?
 
alu 31. jaanuar 2012, kl 20.51
defineerida ei ole just lihtne ,kuid näite varal on edukas naine nt Kati Toots. ta on kena, on kindlalt löönud yle tegija mehe, tal on laps temaga ja piisavalt tulevikku, kus tal on võimalik jääda naiselikuks ning tähelepanu väärivaks kõige oma tagasihoidlikuse juures.
tal pole vaja tõmmelda tundmatuseni meigituna mingi nähtamatu karjääri nimel kambas omasugustega, kes kibestununa pyyavad välja selgitada oma väheseid võimalusi yldse mingi mehe leidmiseks. ja yritavad veel selleski olukorras teineteise kõri läbi närida. kui keegi otsib sellest ja kogu olukorra eest saadavast teenistusest edukust, siis on ta kahjuks langenud galojani tasemele. see on põgenemine vääriti loodud kuulsuse eest.
 
to alu 31. jaanuar 2012, kl 21.18
"tagasihoidlikuse" kirjutatakse antud kontekstis kahe tõhhiga. ja üleüldse olin ma sinust paremal arvamusel...se kati ja rikka äti jutt on küll üpris jabur....
 
meeldis alu jutt 31. jaanuar 2012, kl 21.59
minule see Kati Tootsi näide meeldis. ise mõtlesin seda teemat lugedes ka just temale.
mis seal salata, temasugused naised on vägagi edukad. oma tutvusringkonnas on ka üks selline. välimus peab olema üle keskmise kindlasti.
 
lihtne 31. jaanuar 2012, kl 22.07
Edukas on mees, kes suudab teenida rohkem kui naine kulutada jõuab. Edukas on naine, kes sellise mehe leiab.
 
alu 31. jaanuar 2012, kl 22.36
defineerida edukaks võiks samas iga naist, kel on eelis teatava hulga ylejäänute ees luua omale tingimused või võimalused, mida nood ydini kadestavad. näiteks on edukas kahekymbine naine jõugu 4kymbiste ees, võttes neil nina alt ära mehe, keda nad kõik jahivad.
seega on hea välimusega naisel täiesti võimalik oma edukus ise valida.
 
hem 31. jaanuar 2012, kl 23.15
nagu juba öeldud, see on subjektiivne. ise ei pea küll edukaks ühtegi naist, kelle põhiline saavutus on rikka mehega magamine. aeg läheb edasi ja seda naist ei jää ajalugu rohkem meenutama kui suvalist poemüüjat.
 
mees 31. jaanuar 2012, kl 23.53
edukas naine on minu silmis keegi kes klassikaliste asjade nagu haridus või perekond või ilu ja peale ise-endaga hakkama saamise suudab välja poole elada ja teistele talutav või isegi rõõmu pakkuv olla st. positiivne olla. tubli olemisest on vähe.
lihtsalt nimekiri ankeedist ei tee ju täit inimest.
 
nokkija 01. veebruar 2012, kl 02.13
_ Minu jaoks on edukas naine keegi, kes on osanud ühendada suurepärase eneseteostuse pereeluga ning suutnud sealjuures jääda väärikaks. Juba siin nimetatud Tiina Mõis. _

Omapärane jutt ja näide.
Hansapanga raamatupidajaks sai ta tänu mehele.
Rikkaks sai tänu lahutusele.
Mees vahetas ta noore naise vastu.
Kogu edu taga seisab üks mees?
 
njajnjah 01. veebruar 2012, kl 10.28
alu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> defineerida edukaks võiks samas iga naist, kel on
> eelis teatava hulga ylejäänute ees luua omale ting
> imused või võimalused, mida nood ydini kadestavad.
> näiteks on edukas kahekymbine naine jõugu 4kymbis
> te ees, võttes neil nina alt ära mehe, keda nad kõ
> ik jahivad.
> seega on hea välimusega naisel täie
> sti võimalik oma edukus ise valida.
=--------------------------------------------------
See on ikka tüüpiline mega-tangidega pähe saanud hälviku ila!!!
Alu Su mõistusekomponendi hajuvusmõõdud on ikka kirjeldamatud. Minimaalne mõtlemine 0 ja maksimaalne mõtlemine 0, variatsioonrea ulatusest ei tasu rääkidagi. Huvitav millisest vaakum- dimensioonist Alu küll välja imetud on?
Telepurki topitud kargavad mutukad ja marutaudi-kalduvusega ilapuhujad küll nüüd edukust ei näita!
Edukus on raske tööga teenitud saavutus ja selle hoidmine, mitte saavutatu kohe laiaks lüüa! Sellised on täis amatöör-idioodid, kellel raha näpuvahel ei seisa ja nagu karud mesipuude vahel jõlguvad lootes, et seekord õnneks läheb.
Kui need viis punkti on oma igapäevases töös edukalt täidetud ja järgitud, siis edu ei jää ka tulemata!
1)valmisolek
2)tahtejõud
2)pädevus
3)koostöö
4)pühendumine
5)innovatsioon
Kindlasti ei ole see mingi 9-5-ni töö kus oma FB kontot täiendatakse ja nätsukummi hammaste vahel näppudega pikaks venitatakse või posti otsas oma tagumikku välgutatakse jne. – jne.
Aga Alu ju ehtne idioot, kes edukust mõõdab m.nni suuruse, kortsude, tagumiku, tissi ja kes teab võib-olla ka t.ssilaiuse järgi, mida pähe saaks tõmmata. Alul kortsud juba kadedusest nii sügavad, et kannavad 3-e päeva vihma ja vesi tilgub kõrva ning lühises olekus ägiseb oma olematut edukuse filosoofiat. Alu ikka kosmilise hälbega toodang!
 
primadonna 01. veebruar 2012, kl 10.45
alu, väga huvitav lähenemine sinu poolt:
"näiteks on edukas kahekymbine naine jõugu 4kymbiste ees, võttes neil nina alt ära mehe, keda nad kõik jahivad.
seega on hea välimusega naisel täiesti võimalik oma edukus ise valida."

niisiis, kui mina 4-kümbisena lõin 2-kümbiselt naiselt 2-kümbise mehe üle, siis järelikult olen lausa topelt"edukas"?
haige mõtteviis tegelikult, meie haiges ühiskonnas kahjuks vägagi aktsepteeritud. tunded ja suhted oleks nagu kaup. kes oma jalgevahe aktsiad kõrgemaks suudab ajada, on edukas- kellena? prostituudina?
 
subjektiiv 01. veebruar 2012, kl 11.25
nokkija: Päris nii labanae see siiski pole. Iga rikkuri naine finantsasutuse raamatupidajana hakkama ei saa. Pärandusi ja lotovõite saavad ka üsna paljud, samas kunst on suuta saadud varandust mahalaristamise asemel kasvatada.
 
jummel 01. veebruar 2012, kl 11.28
sappi nii palju et järjekordne väljutusprotsess käivitunud.
küll selles ollakse edukad.
 
nokkija 01. veebruar 2012, kl 13.00
Ega raamatupidaja pole mingi visionäär. Raamatupidaja paneb lihtsalt kirja, mida teised juba teinud on. Kahtlematult nõuab see teadmisi, aga Eestis on aegade jooksul olnud palju finantsasutuste raamatupidajaid ja pole neist keegi selle tööga rikkaks saanud.
Kui väidad, et proua pole lahutusega saadud raha maha laristanud, siis oleks korrektsem öelda, et ta pole luuser.
 
ang 01. veebruar 2012, kl 17.38
Edukas on inimene, kelle ettevõtmised vilja kannavad. Igaüks määrab ise oma edukuse - kui minu eesmärk on luua firma, mille raamatud plussis püsivad ja ma seda ka teen, siis on mu ettevõtmine olnud edukas. Kellegi kolmanda inimese subjektiivse arvamuse järgi ei pruugi keegi kunagi edukas olla. Paistab, et naisi peetakse siin mingiteks arhailisteks sünnitajateks siiski, kui nii üheülbaselt naise edu järelkasvust sõltub. Nii naine kui mees, kel peret pole, võivad vabalt edukad olla ja sageli ongi, sest see sõltub ainult ja vaid neist eesmärkidest, mille nad ise endale püstitanud on.
 
alu 01. veebruar 2012, kl 18.13
ang'i näite varal ei saa taolises ettevõtmises kuidagi lugeda ainult naist edukaks vaid eduka ettevõtmise eestvedajaks. kui sedagi, sest hea töö ja kvaliteetne tulemus sõltuvad siiski oluliselt nii materjalist kui tööriistast. ehk siis firma materiaalsest baasist ja orjatööjõust. on ta siis motiveeritud või lootis saada selleks, on iseasi. idee andja on kindlasti olulise tähtsusega kuid mitte ainuvõimalik, sest kellegi idee äris pole täiuslikult geniaalne ja vajab alati tuge, arendamist ja kohandamist muutuvatele oludele, mida ainuisik kogu ettevõtmise raames läbi yksi ei hammusta.

seega on edukaks naiseks siiski võimalik lugeda ainuisikuliste isikuomadustega naist tema võimetel meest, rikast või potensiaalset, sõrme ymber keerata. ja seda nii, et yheskoos saadud järeltulijate kasvatamises leiatakse võrdset indu, tahtmist ja huvi. see on ainus viis inimkonna elu edukalt edasi viia.

mingeid mutte, kes nutavad taga jalga lasnud meest ja aastaid saamata "alimente" võib selles kontekstis pidada täiuslikeks luusereiks ja läbikukkuneiks. neil pole mõtet ja nende jaoks polegi elus muud kohta, kui raasukeste nokkimine aknalaualt või selle alt. seda kinnitab juba nende meestevalik ja kogu projekti läbi kukkumine isikliku pankroti tasemel.
 
ilus naine 01. veebruar 2012, kl 19.14
Eelnevat jura lugemata.

Edukas inimene on see kellel on eesmärgid ja eneseteostus. Ta teab, kes ta on, mida ta tahab ja tal on visadust ja oskusi selle poole pürgida ja seda saavutada.

Kindasti ei ole edukas inimene, kes ise arvab, et on. Teised peavad seda inimest autoriteedina tunnustama.
 
primadonna 01. veebruar 2012, kl 20.56
alu on justkui kõikide eesti shovinistlike jobumeeste hääletoru.
lapsed on naise isiklik projekt? lahutuse puhul on loomulik, et mees tõmbab saba jalge vahel minema ja naine on luuser kui ei suuda mehelt seaduslikke alimente kätte saada? no tere talv.
 
Agnes 01. veebruar 2012, kl 21.27
edukas kelle silmis? naabri, võõra, iseenda? millega seda mõõta või võrrelda?
erinevalt ilusast naisest ei arva ma, et edu peavad tunnustama teised inimesed. inimese edu on tema rahulolu.
arvan, et edukus pole sugugi materiaalne. vahest loobutakse maisest tühjast-tähjast ja see võib su elu hoopis edukamaks muuta.
me väärtustame erinevid asju.
 
Liisalotta 02. veebruar 2012, kl 10.05
Eduka naise ja eduka mehe mõõdupuud on samad:edukas inimene= majanduslikult edukas + kõrgharitud + abielus ja lastega. Ehk edukas nii tööalaselt kui eraelus. On näiteks magistrikraadiga firmajuht ja samal ajal eraelus õnnelikult abielus ning lapsevanem.
Tegelikult kas seal 25 või 45 puhul nii erinevust ongi? Ka 25-ne võib olla näit. kõrgharidusega firmajuht, kes on juba ka abielus ja lapse ema/isa.
 
Kai 02. veebruar 2012, kl 10.09
Edukas naine on näiteks 40-ndates eluaastates Maarja Kruusmaa, kes on nende 99 inimese hulgas, kes saavad Valgetähe V klassi teenetemärgi oma töö eest: tänastes lehtedes igal pool, TTÜ biorobootika keskuse juhataja ja doktorikraadiga ning samal ajal abielus ja 4 lapse ema.Tehke järgi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!