Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
kompliment
Karl Kindermacher 15. juuni 2012, kl 17.06
Väike arutlusteema siis.
Me teame, et kõik naised armastavad komplimente. Aga mis on kompliment? On see pigem ilus vale või fakt? Kas lausele: "Ei-ei, see pole kompliment, vaid fakt!" on teie silmis mingi väärtus?
Kas komplimendid devalveeruvad kui neid liiga sageli loopida?
Kuivõrd naised aduvad, et mehed näevad neid hoopis teisiti, kui nad ise endid näevad? ("Issand, ma ju tean, et ma ei näe hea välja. Mul polnud hommikul üldse aega korralikult meiki teha. Ta valetab ju!" - samal ajal kui mees vaimustub kaunist naeratusest või sädemest silmist ja tegelikult üldse ei märka su pintslitõmbeid)
 
Naine 15. juuni 2012, kl 17.23
Komplimendi väärtus on võrdeline tema eesmärgiga.
Püksi pugemise jaoks tehtud kompliment on võlts ja paistab läbi, seega on tegemist meelitusega.
Fakt, ehk südamest tulnud tagamõtteta kompliment on igale naisele väärtuslik, olgu või 10 korda päevas.
("Issand, ma ju tean, et ma ei näe hea välja. Mul polnud hommikul üldse aega korralikult meiki teha. Ta valetab ju!") on tegelikult väljapressimine ja tähendab: ohh, see on nii armas, ütle seda veel mitu-mitu korda ja palun detailselt iga ilus ning armas osa minust esile tuua.
 
KD 15. juuni 2012, kl 19.12
No selle positiivse energia tunnevad ära (punastavad).
 
KD 15. juuni 2012, kl 19.16
Ok, punastada võib veel mitmel muul põhjusel, aga ma arvan et sa said aru, mida ma mõtlesin.
 
:) 15. juuni 2012, kl 19.18
Ehk oskad tuua näite püksi pugemise ja südamest tulnud komplimenti kohta ? Minumeelest ega seal vahet pole, pigem oleneb see ütlejast. Võõra suhtes ollakse kaitsval positsioonis ja kõike võetakse katsena saada püksi. Kui tegu juba hea tuttavaga või partneriga, siis võetakse komplimenti komplimendina ja mitte mingi hullu moosimisena.
 
keegi 15. juuni 2012, kl 20.20
Kes see oli kes eestlste kohta ütles, et niipea kui neile kompliment teha nad mõtlevad, mida ta nüüd saada tahab?
Ei maksa teha mingeid ülivõrdes ülevoolavalt kiitvaid komplimente (umbes nagu neid viimasel ajal harrastab Anu Välba), need lihtsalt ei lähe peale, ei tundu siirad.
Selliseid teevad võõramaalased ja siis nad ei mõista miks eestlannad vihastavad või silmi pööritavad.

Ma tegelikult võin öelda, et ma ei oska adekvaatselt komplimente vastu võtta oma madala enesehinnangu tõttu, lapsest peale on mulle lähedased öelnud asju mida ei oleks pidanud lapsele ütlema.

Veits samal teemal ingliskeelne videoloeng: http://www.youtube.com/watch?v=GFXHYtY9ag8&NR=1&feature=endscreen
 
m 15. juuni 2012, kl 22.05
Naisena tunnen ära, kas kompliment on siirast südamest tulnud või tagamõttega. Ei pea alati võõral meesterahval olema tagamõtet, et midagi ilusat öelda. Mina ise teen muide väga hea meelega komplimente kui miski ikka väga meeldib, ei ole veel keegi viltu vaadanud. Kõlab kummaliselt aga kui keegi on kena, hoolitsetus ja välimuse nimel pingutanus, miks mitte siis öelda, et oi kui kena ja särav sa välja näed. Ja mis salata ega need eestlased enam nii tagasihoidlikud komplimente vastu võtma ei ole ;)
 
alu 15. juuni 2012, kl 23.38
kompliment naisele mehelt on lihtlabane flirt, muud midagi. on naisi, kes saavad komplimente ja naisi, kes neid kunagi ei saa. arvata võib, et millised need viimased välja näevad..
Karl Kindermacher 16. juuni 2012, kl 10.26
alu, aga kui naine on tõesti ilus ja sa ütled selle välja ilma igasuguse tagamõtteta, lihtsalt nendid fakti või väljendad vaimustust. Kas see on siis kompliment ja kas see on ka flirt?

m, kus on garantii, et alati õigesti tunned? Tunnetega on juba kord nii, et vahel on iseennastki raske tõlgendada, teist ammugi.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Karl Kindermacher 16.06.2012 10.27.
 
alu 16. juuni 2012, kl 12.00
kui naine on tõesti ilus-siis sa ju flirdid temaga, oled vaimustuses tõdesid välja laduma. muidu nagu ju ei teeks seda või?
koledast naisest nagunii vaimustusse vist ei satu..
sama lugu on selle kord nähtud ja kinnitatud iluga, et kipub ajas ja silmis devalveeruma-ei toimu ju enam mingeid tõehetki selle kinnitamiseks rääkimata vaimustusest, mis on ammu kandunud uutele iludele:)
 
m 16. juuni 2012, kl 13.08
Vastassugupooled ikka tõmbavad kui inimesed on sümpaatsed, loomulikult mees teeb naisele komplimendi eesmärgiga kontakt luua. Õige või vale..no komplimendi õtlejast saab ikka väga aru kas ta on niisama moosija või on inimene avatud ja teeb komplimenti. Kindlasti ei saa väita, et kõik komplimendi tegijad eeldavad kohe voodisse minekut.
Karl Kindermacher 16. juuni 2012, kl 13.39
m Kirjutas:
-------------------------------------------------------
>Kindlasti ei saa väita, et kõik komplimendi tegijad eeldavad kohe voodisse minekut.

Vaat seda oli küll hää kuulda.
 
Agnes 16. juuni 2012, kl 14.44
Ei suhtu, ei arva meeste poolt tehtud komplimentidesse eelarvamusega. Valetaksin, kui ütleksin, et ilusaid tähelepanekuid tuleb nagu seeni pärast vihma. Kuid need üksikud on kenad ja armsad. Tagamõtet neist ei otsi. Kui asi on loodud muutuma intiimseks, siis jõuab ta sinnani ka ilma suurte sõnadeta.

Autor ise on teinud mulle komplimendi. Küll virtuaalse, kuid see ei vähenda selle väärtust. Ootamatu, millele reageerisin okkaliselt.
Minu siirad vabandused Karl Kindermacheri ees.

Ja sulatõsi on see, et mistahes kompliment, suusõnaline või kirjalik on meeldiv, ega jäta ükskõikseks.
Karl Kindermacher 16. juuni 2012, kl 14.49
Ära põe, Agnes - see okas on nõnda pisike, et ei märganudki õieti teist ;)
 
alu 16. juuni 2012, kl 18.33
arumaisaa-mis komplimente siin saab kellegile teha?? et nojaa-"Agnes" kirjapildis-pole viga eksole, ilus, pole paha.

nagu kõrvust tõstetud nyyd vä?
 
m 16. juuni 2012, kl 22.35
Mis Agnese teravatesse sõnavõttudesse puutub, siis mulle meeldivad inimesed kellel on oma arvamus. Kõik ei pea mõtlema nagu mina aga kui inimene oskab oma seisukohti väljendada on see kiiduväärt või komplimenti :)
Karl Kindermacher 02. september 2012, kl 22.17
Huvitav, mis tuleks välja, kui see teema nüüd daamide teemaga siduda. Ja eriti veel selle jutuga, mis sealt daamide teemast praeguseks on kujunenud ...
 
Agnes 03. september 2012, kl 10.23
...kujunenud on sellest vanade (ja uute sõprade) kohtumispaik ja näide, et kõik head sõnad on loetud.
Ehk delfi keskkonnas peab ärapanemist tõlkima komplimendiks.
Samas väike aasimine käib flirdi, meelitamise ja meeldida tahtmise juurde :)
"Sa tundud sümpaatne, kena, meeliv.." - on äkki vanamoeline, kuiv ja mitte eriti tõsiseltvõetav :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!