Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Öö-Päevarahu

Jaaniline 25. juuni 2012, kl 11.53
Kas keegi oskab öelda kus leiab määruse seaduse seoses öörahuga meie riigis ja päeva. Meil on väike küla. 4talu lähestiku. Kõik peale ühe saavad hästi omavahe hästi läbi. No ja siis meil olid kolme talu jaanid ja see neljas talu kutsus meile mendi öösel 23.12 Muidugi meil miskit suurt müra ei olnud. Lõke , saun, rahvalaulud. Aga neid häiris ja avalduse tegid ka. Mind ja veel kahte talu aga häirib juba see neljas naaber. Sest tegelikuses on nii, et politsei käib meie kolme õuel tihti just neljanda talu pärast. Täiesti tüütu on juba selliste naabritega koos elada. Ja ei kaevata ööde pärast...ka päeva- koerad hauguvad liiga kõvasti, lapsed mängivad liiga kõvasti jne jne.

mukk 25. juuni 2012, kl 12.28
Kas seal neljandas elavad vanemad inimesed või?
Mis siin seadustega ikka jageleda. Vaevalt, et määrustega vehkides teie eluolu seal paremaks läheb. Leppige kolme taluga ükskord kokku, küpsetage kook ja minge neljandale külla. Näidake, et te olete toredad inimesed ja küll siis suhted ka paranevad.

mukk 25. juuni 2012, kl 12.29
Seda muidugi juhul, kui te tõepoolest olete toredad :) sest neljanda talu inimeste seisukohta me pole ju kuulnud

fe 25. juuni 2012, kl 12.39
müra normtasmed. On tüütu, tean omastkäest. aga üldiselt on nii, et ei ole reglementeeritud kui kõva /vaikne võib olla olmemüra(va öisel ajal).Mõõteriistad politseil puuduvad ja rikkumine toimub täpselt nii kuidas nemad kuulevad. samas võib ju teid ka häirida näiteks nende trimmerdamine ja muru niitmine.See ongi nagu hea tavakomme. Päevasel ajal pead taluma teatud tegevustest tekitatud mõjusid. Käinud ise selle teemaga nii politseis kui juristi juures abi saamas.

alu 25. juuni 2012, kl 12.43
nii armas ja eestipärane-yksteist vihatakse lihtsalt vihkamise enda pärast:)

Agnes 25. juuni 2012, kl 13.17
Õhtu otsa otsa rahvalaulud...mente vist ei kutsuks, aga paneks oma kõlari akna peale :)

Tuidur 25. juuni 2012, kl 13.25
Jaanipäeval ja Vana-Aasta õhtul ei lähtuta traditsiooniliset öörahu printsiibist kella 23 alates.

nuh 25. juuni 2012, kl 13.26
kasuta googlet ometigi. või riigi teatajat. uuri ka kohaliku omavalitsuse vastavaid eeskirju.

peast tean öelda, et politsei kodulehelt sai kunagi loetud, et uus-aasta ööl ja jaanilaupäeval võib lärmata nagu süda kutsub. kas või hommikuni välja. imelik, et politsei selle kutse peale välja tuli. ju siis valetati kõvasti, et kaklused vms. laske rahulikult edasi.
isemaag 25. juuni 2012, kl 14.20
Selline mantra on olemas

Kaasaegne autokõlarite saund peaks asja ära ajama küll vist. Pagasnik ikka rahutu naabri poole avali ja TULD.
Saabub totaalne vaikus. irvv. Proovitud ja mitte üks piuks pole enam tulnud.

milleks 25. juuni 2012, kl 16.10
jaurata? Parem püüdke tõesti sõbruneda ja uskuge, need inimesed pole koletised nagu siit välja lugeda võib.

Meil oli muideks samamoodi. Tuli uus pere meie külla ja noh, ta ei tajunud, et maal asjad kostuvad väga kaugele.
Pani ikka oma kõllid uugama ja kisa käis kõigest üle. Nii päevad ja ööd jutti.
Ajas vääääga tigedaks.
Rääkimine ei aidanud üldsegi.

Teised siis tahtsid ka oma musa kuulata, aga mida sa kuulad, kui nende tümakas kõik lämmatas.

Pollasid ei kutsunud ometigi keegi ja ega keegi nüüd ei suhtu erilise heatahtlikkusega ka neisse.
Ise valisid sellise suhtumise ja paras neile. Aga aru hakkavad saama ja on tunduvalt tagasi tõmmanud.

Ei saa ikka nii, et keegi laus-terroriseerib teisi- müraga justnimelt. Minginegi norm suhtumine peaks nagu ikka jääma ja polegi tähtis, et teid oli 3 peret ja neid vaid üks.

Pealegi, me tõesti ei ole ära kuulanud seda üht peret.

Ehk oletegi ülemõistuse teisi mittearvestavad ja see, et lapsed röögivad, on tegelt ka vääääga vastik, muideks.
Pole oluline, et lapsed jne - ka lapsed võivad arvestada teistega, mitte teha seda, mis parasjagu pähe tuleb.
Kui elatakse teistega koos, siis viisakas inimene EI MÕTLE vaid enda peale .
Isegi viisaka inimese koerad ei haugu päevade-ööde viisi.

Kõik see on MÜRA ja kui see ikka kestab pidevalt, siis anna kannatust, on ikka jube tõega.

See, et kuskil eeskirjades on kirjas, et uue-aasta ööl ja jaanipäeval tohib vaid röökida ja müra tekitada, pole mingine vabandus.
See on MÜRA-terror ja selle tekitajad on terroristid. Vot sedasi, kullakesed.-

irw 25. juuni 2012, kl 16.30
Isegi maal oma majas ei saa teha, seda mida ise tahad. Kurb!

aga 25. juuni 2012, kl 17.52
ehk olete ise selle pere oma ühisüritustelt kõrvale jätnud? Ehk nad on teist vanemad ja ülejäänud nooremad ning seetõttu klapite paremini. Nemad aga peavad isegi jaanipõhtul omaette olema - muidugi teeb meele mõruks.
Kui elate nii pisikeses külakeses, siis kutsutakse osalema kõik elanikud, sõltumata nende vanusest või millest iganes.

See koogi-mõte oli hea. Proovige leida nende inimestega kontakt ja võite avastada, et teil on fantastilised naabrid.
isemaag 25. juuni 2012, kl 18.38
Äkki ongi jah fantastilised naabrid. Tasub proovida, kas oskavad TERE vastu ütelda. Ja kui ei oskagi, siis ikka minge värdjatele koogiga külla. Ühe sellise pesakonna vaigistasin lihtsa trikiga, neil tekkis tohutult kiire minekukihk. Auto ei läinud käima, lükati ja saadi kuidagi ära. Teise pesakonna jaoks kulus ühe teadja abi korduvalt, ei aidanud lõplikult ka une kaudu öeldud ehmatamine. Aga mantra toimis täiega. Ei olnud jauramist enam ja pole olnud aasta otsa. Sai nakkusest puhastatud ümbrus.

aga 25. juuni 2012, kl 19.16
mina küll aru ei saanud, et need inimesed jauranud oleks.
Sa isemaag, õpi alustuseks lugemine selgeks ja siis mõtle peeglisse vaadates sügavalt järele, kas sa ise ikka oled nii tore inimene, nagu sa ise arvad end olevat.

Ühte sellist hullupaari nagu sina endast tundud kujutavat, oli mul kah au tunda. Ega muu ei aidanudki, kaetasin nad ära ja ennäe - ei läinud viit aastatki, kui mul aiataga uued naabrid ja endised naudivad igavest vaikust ja rahu põlispuude all...
Niiet ära jaura siin midagi oma maagiliste võimetega - on need teistelgi olemas ja nad võivad need ka sinu vastu pöörata.
isemaag 25. juuni 2012, kl 23.47
Ma saan aru et keegi tuututab kui õelad temaga ollakse. Mantra aitab alati. Um Maani Paadre Huum. Um Maani Paadre Huum. Um Maani Paadre Huum. Korda seda oma igapäevase virina asemel iga päev, igas kohas, igas elujuhtumis. Ja Jumal avab naeratuseks oma absoluutmõõtudes suu. Pole teada milleks.

IT_maag 26. juuni 2012, kl 13.59
Ma saan aru, et isemaagil on aeg hullarisse tagasi siieduda, kust ta käima lasti.

Pille 26. juuni 2012, kl 14.48
no kui "neljanda talu pärast" on politsei sagedaminei külas käinud, tuleks ehk korraks peeglisse vaadata. Kas politsei käib ikka neljanda talu pärast või hoopis teie kolme talu pärast, kes neljandat segab? Vaevalt, et nad muruniitmise peale politsei kutsuvad...

Paraku kui on soov oma koduõuel jaani tähistada, tulebki naabritega arvestada. Ei ole nii, et mina ja maailm, et jaaniööl on kõik lubatud ja vot ei huvita, kui kõrvaltalus inimesed pidutsemise asemel magada tahavad.

IT_maag 26. juuni 2012, kl 15.28
isemaag Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Äkki ongi jah fantastilised naabrid. Tasub proovid
> a, kas oskavad TERE vastu ütelda. Ja kui ei oskagi
> , siis ikka minge värdjatele koogiga külla. Ühe se
> llise pesakonna vaigistasin lihtsa trikiga, neil t
> ekkis tohutult kiire minekukihk. Auto ei läinud kä
> ima, lükati ja saadi kuidagi ära. Teise pesakonna
> jaoks kulus ühe teadja abi korduvalt, ei aidanud l
> õplikult ka une kaudu öeldud ehmatamine. Aga mant
> ra toimis täiega. Ei olnud jauramist enam ja pole
> olnud aasta otsa. Sai nakkusest puhastatud ümbrus.
----------------
Tule Antzip appi!
Mis autost sa räägid Elva hull?! Sul pole lube ja autot ammugi mitte, rahast ja mõistusest, et lube teha ja masinat muretseda ma ei räägigi.
Skisorfeenikud ei saagi lube..kus kukkus tuututama!
Täis olid jälle või?

Jaaniline 27. juuni 2012, kl 12.46
Olen üritanud naabritega hästi läbi saada, head paremat saatnud, viisakas olnud. Aga kui sinna kolisin siis teiste talude rahavas teatas- et selle talu perega pole kõik korras. Aed on neil triikis igasugu manti täis, kole vaadata.. nagu oleks prügimäel. Paarike on kuskil minu vanune. Seal on kolm last, kes suudavad ikka ühel ja teisel moel korraliku lärmi teha. Sammuti on neil kaks ketikoera, kes ei ole ka kõige vaiksemast tõust. Seal peres on kombeks ükteise peale karjuda. Sõnu valimata. Kuna järveni läheb tee läbimetsa vaid selle naabri õue lähedalt..siis olen mitmeid kordi kuulnud, milline hoor jne. olen. Naabritega otsustasime, et teeme ise avalduse. Keegi oli kunagi korter majas yhele vanamehele teinud avalduse, et see ei lase rahus elada.. kloppib isegi vee jooksmise peale vastu radikaid ja oli kutsunud ka iga sammu peale mendi välja. Ja peale avalduse tegemist oli vaikus majas. Ma ei ütleks, et meie kolm talu nagu oleksid mingi hälbega. Tavalised pereinimesed, päeval tööl, õhtu aias, kasvatame löapsi, jõule, jaani ja aastavahetust peame koos. Ja kuna meil endil ka kõigil lapsed..siis ei saagi me endale keegi tohutut jämmi elu lubada.

Imre 07. august 2019, kl 20.08
Tervist. Öörahust ma saan aru aga kas keegi leiab mõne koha v seaduse päevarahukohta diis palun andke mulle ka teada. Ei leia kusagilt..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!