Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Joomased lapsnaised emadeks?
 
tige tädi 06. juuli 2012, kl 13.59
Mida teha joomamasõltlastest lasteemadega avalikel üritustel nagu Õllesummer? Milleks üldse muretsevad sellised kasvatamatud noorukid, lapsnaised omale lapsi, nad pole ju emaks ettegi valmistunud ja selle all kannatavad väikesed lapsed, kus neid siis sõimatakse, karjutakse ja muudmoodi kiusatakse, suhtutakse kui segavatesse faktoritesse joomapeol. Mida teha joomasõltlastest lapseemadega, äkki hakkavad Lastekaitse ametnikud asja uurima, et päästa lapsi õnnetust lapsepõlvest joomanooremade käes.
 
selliseid 06. juuli 2012, kl 14.09
joomaseid lapsnaisi ju kasvatasid ka emad ehk võtame need ennem ette.
 
. 06. juuli 2012, kl 14.14
Probleem täitsa olemas, aga teha ju polemidagi.Isegi vaatan võõrastavalt emasid, kes käru taga koni imevad ja lisakson ka ette tulnud olukordi, kus lausa alkopudel käes. Olen muide märkusi teinud mitmes suunas, aga no keda see kotib tegelikult. Üsna võõrastavalt vaatan ka sellele, kui emmekene jookseb poodi ja laps jääb kärusse karjuma ukse taga. Selles suhtes ka tähelepanu pööratud!
 
juula 06. juuli 2012, kl 14.24
teavtiage politseid, et selline laps on ohus.
Karl Kindermacher 06. juuli 2012, kl 14.42
Vaat, suhtumine suguellu on muutunud. Loe kasvõi sedasama foorumit: suguelu alustatakse vara, kelgitakse partnerite arvuga. Naised arutavad, millisest tähtkujust mees on kõige parem voodis ja mõni kurdab, et näe, ambureid olen veel liiga vähe proovinud - ei oska seisukohta võtta. Päris piinlik lugu ju kui süütus alles või partnereid on vähe olnud :P

Põhjused? Jah, kasvatus saab alguse kodust. Õpsid on ju kõik saurused ja nende juttu ei tohi ometi tõsiselt võtta - mis sihukesed ka elust teavad. 13-14 -aastane tahab "kõik ära proovida, kuni ma veel noor olen". Märkasite? Lapsi ei nimeta me enam mitte lasteks, ka mitte teismelisteks, vaid noorteks. Just nagu rõhutaks ise, et ta on juba kõigeks küps. Aga sõna "laps" on talle ju solvav.
Või võtame näiteks massimeedia. Kui filmi tutvustuses seisab "noortekomöödia", siis tõenäoliselt on seal tegelasteks kamp poisse, kes otsivad võimalust juua ja sugu teha. Jumala eest mitte õppida või hoidku selle eest, et kodus midagi kasulikku teha. Alati on sellistes filmides ka 1-2 "nohikut". Need on sellised tegelased, kellel on igaks tunniks õpitud ja kes kuulavad vanemate sõna. Nad on seal filmis ainult selleks, et neid mõnitada.
jne. Põhjusi otsida võiks veelgi, aga palun ärge hakake seda kõike siduma mingite juutide või vabamüürlaste vandenõudega.

Lihtne talupojaloogika ütleb, et mida rohkem vahekordi, seda suurem võimalus rasestuda. Ja kui see kõik saab alguse juba siis, kui usin seksija pole veel ise täielikult vastutusvõimeline, siis ongi tulemus käes.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Karl Kindermacher 06.07.2012 14.43.
 
ingrid 06. juuli 2012, kl 14.53
Lapsnaised saavad lapsi, sest tänapäeval ühiskond pigem toetab neid, seda ei peeta enam häbiks. Kõik on nii sallivad-sallivad....toetame noori, võtame koorma oma õlgadele, ehk lõpetavad kooli, ehk saavad jalad alla. Läbi mille siis? Läbi teiste kohuse-ja kaastunde? Las aga rabelevad ise. Ja las tunnevad, et nii pole õige. See ei tähenda muidugi, et peaksime vältima inimlikku suhtlemist.
Kõnealusel juhul ma ei saanud muffigi aru, et mis siis häda on? Joovaid noori on kõik täis, tahad neil kõigil sabas käia ja õigluse jalule seada? Hea inimene. Ei ole midagi teha. Kuni on au sees niisama kooselud ja moekad vabaabielud, avalikud litutamised ja litsilöömised, poolikute õdede-vendade juurdetootmine, ei kao ka need poolteismelised emad oma tittedega kuskile.
 
Agnes 06. juuli 2012, kl 15.21
Praegu ongi moes olla usin moodne ema, kes käib lapsega igal pool. Titt tõmmatakse rihmadega kere külge ja poole ööni lärmi sees olles harjuvad nad magama.
Kas just joomased lapsnaised on need, kes ilma peal töllerdavad?
Tänavapilt ja tutvusringkond näitab, et moes on 4o+ emmed, mida mina isiklikult ei poolda, nagu ei poolda lastega joomaüritustel käimist.
 
lapsi pole 06. juuli 2012, kl 16.25
Ma pole õllesummeril kunagi käinud, aga mille poolest ta muudest vabaõhuüritustest erineb? Või kodusest aiapeost, pulmadest? Mitte millegagi. Miks sinna summerile lastega minna ei või? Ei käi seal mingi umbejoomine ega laaberdamine, lastele on seal omad atraktsioonid.

Ei käida nende lastega midagist igal pool. Meie kliimas ainult suviti. Lapsi ei pea toas ega hoovis kinni hoidma, nendega peabki ringi käima ka. Kus nad muidu sotsiaalseks saavad? Ja lapsi ei muretse küll keegi neljakümendates, sest see on moes. Täitsa loll jutt.
 
uhh ma ei kannata 06. juuli 2012, kl 16.47
Nõukaegseid tädisid, kes peale keskat esimesele musuandjale mehele pandi, järjest kaks või kolm titte taha tehti ja ülejäänud elu kodu ja vabriku vahet totserdades taguotsa kasvatanud. Ja oi-oi kui targad kätsatajad, kuidas maailm on hukas.
 
Vox Agnesele 06. juuli 2012, kl 20.48
Agnes, aga mis siis, kui naine on üle kümne aasta üritanud last saada ning tervislikel põhjustel pole saanud ja 40+ eas see laps lõpuks tuli. Mis see naine siis sinu meelest tegema peaks? Aborti? Et jumala eest mitte 40+ ema olla? Sellise avalduse peale tahaks sulle väga halvasti öelda (mida minu sisemine kultuuritase paraku avalikus kohas teha ei luba), sest sellise suhtumisega võid sa nii mõnelegi heale inimesele haiget teha.

Joodikemad on teine teema sellele olen isegi vastu.
 
Agnes 06. juuli 2012, kl 21.30
Vox,
andestust, ma tõesti ei märganud kirjutada laiemalt, see oli nüüd ilma igasuguse irooniata.
Loomulikult jahh, siis tuleb laps saada!!!
Ma ei hakka lahkama naiste viljatust üksikasjalikult, kuid ma olen näinud mitmenda viljastamiskatse ebaõnnestumist, sündimata beebi suremist...naiste ahastust, nuttu ja imetlust uue elu üle.
Enamikel naistel on see ürgne instinkt olemas ja ideaalis võiks see olla apse saamine mehe-naise ühine soov. Tõenäoliselt ei ole midagi suuremat, kui sulle kalli mehe siiras soov sinuga laps saada või tõdemus, et meil oleks võinud olla.
Absoluutselt kindlasti ei ilgu ma sellise teema üle ja kui keegi vaevub märkama, siis kogu oma mölas ei maini ma kunagi lapsi.
Küll aga ei kannata ma naisi, kes mehe titega õnge tõmbavad. Aga see selleks.
 
Agnes 06. juuli 2012, kl 21.31
vigaselt sai, aga vast on loetav :(
 
Vox Agnesele 06. juuli 2012, kl 21.36
Seletus vastu võetud :) Näide sellest, et kõik, mida sa ütled, kirjutad ja isegi mõtled tuleb enne paar korda läbi mõelda, et kuidas see välja kukub.
 
Agnes 06. juuli 2012, kl 21.41
Kommentaarid võivad meid puudutada moel või teisel. Kirjutades kõige peale mõelda ei jõua ja lugedes on hea meeles pidada, et see võis olla kellegi lühikokkuvõte.
Ma näiteks ei loe kunagi pikki postitusi, lihtsalt ei viitsi.
See siin on hell teema ja minu esimene postitus oli asja üks külg.
Vabandused siiski, kui kellegile liiga tegin.
 
naine40-ndates 07. juuli 2012, kl 04.33
Ei näe liiga noori emasid eriti. Rohkem torkavad tõesti silma nii 40a lapse muretsenud naised.
Kui ise olin 17, siis paljud eakaaslased vene tüdrukud olid rasedad või laps käes. Eesti tüdrukud alustasid natuke hiljem. Tänapäeva vabakasvatuse juures on just üllatavalt vähe noorukesi emasid.
 
M 07. juuli 2012, kl 08.05
Kõhubeebidega tibuemmed on nii armsad ja seksikad;)
 
maal 07. juuli 2012, kl 10.06
kõik koht neid täis.issid on joodikud ja töötud elavad ka laste rahadest.enamusel on kärgpered.kõik teavad,et nii on aga oodatakse,et ehk mees tuleb ikka minu juurde ja tehakse lapsi juurde-nende jooksus isastega.nende lapsnaiste emad vaatavad kõike pealt ja on õnnelikud,et peaasi,et keegi tütart jõnksutaks.aga neid vaeseid lapsi muudkui sigib juurde.ega need emmed isegi neist suur ei hooli.söövad kõige odavavamat säästutoit-mis on ebatervislik,riideid ja mänguasju ostavad kirbuturult.teistsugust elu need lapsed ei näegi.kahju,et nende tütarde emad neile mõistust ei too.
 
nojah 07. juuli 2012, kl 10.46
alkolembesed teismelised plikad on lasknud endale tited taha keerata, eks siis kooberdavadki kärudega pidudel, tähtis nägu ees, ega siis eluke täitsa elamata kah saa jääda. näitavad veel uhkesti oma tittesid sõpradele-tuttavatele. samadelt pidudelt joovate-laaberdavade nolgiräbalate hulgast võiks nende tittede papasid hulgemini leida, kui aga keegi otsiks...
 
piduema 40ndates 07. juuli 2012, kl 12.12
eks pidustsejal ja pidutsejal võib ikka suur vahe olla. kus oligi see joodikema, kel lapsed pidid väidetavalt nälja tõttu vanemate okset sööma... endast,et sain tollase kombe kohaselt lapsed 20ndate alguses ülikooli ajal ja sai ikka mehega pidutsemas käidud omajagu, lapsed kaasas.kuid alati oli see teadmine, et vähemalt EMB-KUMB peab meist adekvaatseks jääma ja lapsi jälgima. nüüd lapsed ise kõik üliõpilased, suht karsked meiega võrreldes, ja meenutavad igasugu lõbusaid üritusi, kus sai käidud. õllesummerist, et minu arust algul see nagu oligi üsna viisakas lastega käidav üritus, ent mõne aastaga mandus jõlejoomiseks.
 
ekstaole 07. juuli 2012, kl 18.54
nõus nojah´iga, tõesti vastik vaadata ja pisikestest kahju, mis neid ees veel ootab, mitte midagi, joodikust lapsema ja vaimne vaesus...ühe käega lükkab käru, teise käe otsas vänderdab pisike, kõht lisaks juba uuega ees ja pläru hambus..pole harv pilt, väkk!
 
ilus naine 07. juuli 2012, kl 19.18
Kas te sellest täditsemisest ja kätsatamisest ükskord ära ei väsi või? Igav ei hakka ühtedel ja samadel teemadel kogu aeg jahuda?
 
hm,m 07. juuli 2012, kl 19.27
See on nende tädikeste karuteene, kes koguaeg meelitavad noori lapsi saama, et ilam lapseta naine on üks õnnetu ja tühi hing ja kindlasti peab lapse noorelt saama ja üleüldse peab naisel laps olema. Tänu sellistele ühiskondlikele ajupesudele mõni ullike treibki lapse valmis ja kannatab paraku laps.
Karl Kindermacher 07. juuli 2012, kl 22.26
ingrid Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kuni on au sees niisama koo
> selud ja moekad vabaabielud, avalikud litutamised
> ja litsilöömised, ...

Mis on Sul vabaabielude vastu? Ma olen oma küljeluuga elanud kakskümmend aastat koos. Esimesed kümme aastat vabaabielus, siis alles sai paberid sisse viidud. Ja arva ära, mis on muutunud? Mitte muhvigi peale selle, et nüüd on sahtlis üks paber rohkem. Mitte paber pole see, mis inimesi seob.
 
Agnes 08. juuli 2012, kl 08.35
Igale täiskasvanule on päevselge, et abielludes ei muutu mitte midagi peale naise nime (mis komme see üldse on).
Kui ollakse 10 aastat koos, nagu Karl ja alles peale pikka "katseaega" otsustatakse abielluda, siis mis pidigi muutuma? Õigemini, millised olid ootused? Võib olla on see, kui suhte värskendus...tekib ju 10 aastaga omamoodi rutiin :)
Tean mitut paari, kes on 20..25 kooseluaastal lahku läinud :) Lapsed on juba suured ja .... :))
Pisike pühapäevahommikune must huumor :))
Karl Kindermacher 08. juuli 2012, kl 09.00
Ega pidanudki muutuma, polnud eesmärgikski. Lihtsalt esimesed kümme aastat elasime teadmisega, et ükskord registreerime ära küll jah. No ja kui 10 hakkas täis saama, siis leidsimegi paraja aja olevat. Tegelikult muutus üks asi veel: saab ühist tuludeklaratsiooni esitada ja tänu sellele saab rohkem maksuametist tagasi.

Aga mu eelmise postituse mõte peaks olema ikkagi see, et vabaabielu ja hooramise vahele ei tasu alati võrdusmärki tõmmata.
 
Agnes 08. juuli 2012, kl 09.25
Mul oli tuludekl. meeles küll, aga ei hakanud mainima :))
Loomulikult ei ole tegemist hooramisega. Abiellumine on rohkem naiste teema, mehed seda nii tähtsaks ei pea :) Ja mis seal salata, korra elus võib ka selle läbi teha, kogemus ikkagi ;)
Kuigi ma vist eelistaks just vanemas eas abiellumist, siis oled rohkem täie mõistuse juures :)
 
m 08. juuli 2012, kl 12.52
Mind ei häiri tited üritustel, häirivad siis ikka purjus lapsevanemad, kes oma tittede eest ei suuda hoolitseda..seda ei suuda nad ka kodus.
Lapsed peavadki vanematega kaasas olema ja ausalt me ei tea kas need vanemad käivad igal õhtul lastega pidutsemas või on korra aastas väljas. Sildistatud ei ole ju keegi, samuti ei saa sidistada ema, kes lapsega kahekesi väljas on, see ei tee teda litsiks onju.
Samuti ei nimeta vabaabielu hooramiseks...kuidas üldse keegi võtab sellise õiguse teistele moraali lugeda.
 
to 18.54 08. juuli 2012, kl 23.39
Eestlaste hulgas on ikka vähe neid noorukesi, kel mitu last. Aga suitsetav ema vankriga on küll halb vaadata.
 
to psühh 09. juuli 2012, kl 20.22
Endast räägid või?
 
jätame meelde 11. juuli 2012, kl 00.23
selleks, et laps sünniks on ikka isa ka vaja.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!