Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
kuhu viia kasutatud riided?
 
jälle 08. september 2014, kl 10.19
Seda teemat on olnud delfis juba küll aga mingid väga vanad postitused. Et siis, kuhu viia kasutatud riided ja riided, mida ei olegi kasutatud...?

Et vaataisin tallinna kodulehekülge ja üheks kohaks on humana. Aga mu meelest humana müüb need riided ju edasi??? Et siis lähen ja teen eraettevõtjale lihtsalt niisama heast peast käivet või? Ma tahaks ikka, et need riided tasuta edasi jagatakse ju.
 
irooniapõõsas 08. september 2014, kl 10.41
No siis on kõige kindlam, kui ise isiklikult kellelegile need üle annad. Näiteks spunk.ee on selline lehekülg, kus saab tasuta asju ära anda.
Ja siis on veel mingid rohelised konteinerid linna peal, üks on Mustamäe teel, Marja peatuse lähedal.
Ma olen ikka Humanasse viinud. See, kas keegi mulle kasutuks jäänud hilpude eest veel raha teenib on teisejärguline võrreldes sellega, et nad kellelegile veel kandmiskõlbulikud võiksid olla.
 
noh 08. september 2014, kl 11.21
jah, humana paneb need müüki. Ja samamoodi võtavad osad teised kaltsukad riideid vastu ja panevad samuti müüki. Samas peaks olema ka mingid asutused, mis sotsabi jagavad, need peaks ka riideid jms. vastu võtma. Uuri äkki KOV-st
 
to jälle 08. september 2014, kl 12.46
Ma tahaks Sulle kirjutada ja nende riiete kohta täpsemalt küsida. Võib juhtuda, et neid vajatakse. Võrumaal.
 
Kai 08. september 2014, kl 13.10
Mina olen enda jaoks leidnud Spunk.ee lehe. Seal saab tõesti oma mittevajalikke asju abivajajatele ära anda. Ja mitte ainult riideid vaid kõike .
 
veel 08. september 2014, kl 13.33
Taaskasutuskeskused
 
hähh 08. september 2014, kl 14.13
taaskasutuskeskustes jagavad müüjad parem kraami omavahel ära ja ülejäänud asjad lähevad müüki.
kuigi, ei saa aru inimestest, kellel nagunii oma vanu hilpe enam vaja pole, ise müüa ei oska/viitsi ja siis põevad kui keegi väikse kasumi vahelt teenib.
 
jälle 08. september 2014, kl 14.36
Põen jah, et keegi väikese kasumi teenib, sest ma tahan neid tasuta ära anda. Et miks peaks keegi nende eest veel maksma??? Ja miks peaks keegi teine nende pealt teenima, kui mina ei teeni? Et see on ka huvitav äriline lähenemine, et anna riided mulle, meie teenime aga sulle ütleme aitäh? Oleks, et nad siis annetaks kuhugi vms
Aga panen spunki siis. Et lähevad nad sealt võrumaale või mujale...misiganes.
 
viskan 08. september 2014, kl 19.52
prügikasti.
 
jutsik 08. september 2014, kl 22.57
mina annan ära inimestele, keda tunnen, osad lõikan kaltsuks, osad annan heategevuspoodi, mille tulu läheb loomade varjupaiga toetuseks. kahjuks on see viimane võimalus olemas vaid välismaal.

jälle
olen absoluutselt nõus. mina ei soovi samuti toetada oma riietega kaltsuka omanikku vaid ikka abivajajaid.
see on täpselt sama süsteem nagu tipi andmisega. ma pole kunagi aru saanud, miks me peaksime toetama näiteks taksojuhte ja ettekandajaid. kas nemad on tõesti eestis see kõige õnnetum ja viletsam inimkooslus?

hähh
ei näe siin mingit põdemist, vaid teemaalgataja küsib nõu. kas sina põed alati, kui teistega asju arutad? ei tasu kõike enda järgi arvestada.
oma väikesest palgast ja võimalustest toetan siiski vanureid, lapsi, invaliide ja loomi. millisesse kategooriasse kuuluvad siit siis näiteks taksojuhid, ettekandjad ja kaltsuka omanikud?
 
Kaili 09. september 2014, kl 07.13
Tallinnas, Järveotsa kooli bussipeatuse juures, ilmselt ka mujal, on spetsiaalne kast, kuhu üleliigseid riideid abivajajatele korjatakse. See roheline metallist kast ilmus sinna alles sel suvel, nii et tasuks uurida, kuhu veel, kuid vaevalt, et neid nüüd igas asustatud punktis on.
Kaltsukates on ka kastid, kuhu saab panna või ilma rahata võtta. Kuulu järgi tegeldakse ka kirikutes sellega, aga kas pidevalt või hooti, ei tea.
Soovitus otse abivajajale viia, ei sobi kõigile, sest ei pruugi selliseid ju teada.
 
hähh 09. september 2014, kl 07.31
asi selles ongi, et vanade riiete minemaviimine ei võrdu ju oma palgast kellegi toetamisega. nagunii sa ju viskaksid need asjad ära?
mõned väidavad ka, et ennem lõikavad oma hilbud ribadeks ja topivad prügikasti kui nt. humanasse viivad. kas pole veidi arusaamatu loogika, ökoloogilisest seisukohast? kaltsukas ju antakse riietele uus elu ja keegi hakkab neid kandma, selle asemel et ära visata.
mind küll ei pane kadedusest vinguma, et selle töö eest palka makstakse ja isegi kasumit teenitakse. sest see on töö nagu iga teinegi.


jutsik Kirjutas:
------------------------------------------------------->
hähh

> oma väikesest
> palgast ja võimalustest toetan siiski vanureid, l
> apsi, invaliide ja loomi. millisesse kategooriasse
> kuuluvad siit siis näiteks taksojuhid, ettekandja
> d ja kaltsuka omanikud?
 
NäkkDonalds 09. september 2014, kl 07.44
no üks võimalus on veel minna Telliskivi kirbuturule ja seal oma riided, üks euro tükk, maha müüa. Aga see vist ka ei sobi, sest kirbuturu korraldajatele tuleb ju kohamaksu maksta ja jälle äkki teenivad sinu hilpude pealt, issand kui hirmus.
 
kle näkk 09. september 2014, kl 10.44
Kui kirbuturu korraldajad teenivad, siis teenib ju riietemüüja ka (no kui õnnestub müüa). Sa oled ikka ehtne selline sovjetiaegne tegelane.
 
hähh 09. september 2014, kl 11.58
riietemüüjal pole garantiid, et teenib. isegi kui keegi ühtki hilpu ei osta, peab kohamaksu ikka tasuma:p
aga et kui ise ka teeniksid, siis oleks kadedus väiksem, et keegi su vanadest riietest tulu saab? huvitav moraal:D
 
jälle 09. september 2014, kl 12.11
hähhile
Ma ei taha jah, et keegi minu riiete pealt teenib, kui mina ise olen otsustanud nende pealt mitte teeninda. Kuidas sulle endale meeldiks, kui läheksid kuhugi kaltsukasse ja tahaksid sealt osta asja, mis maksab nt 15 euri , kuigi sa tegelt tead, et selle asja sa oleksid võinud ka tasuta saada?
Et kui sa nii isetu oled, siis mine lihtsalt vii kaltsukatesse sularaha. Teeb sama välja.
 
heldus 09. september 2014, kl 13.51
hahh
kuule, kas sul on m6ttepeetus v6i?
me ju raagime siin, et me EI VISKA asju ara, vaid yritame nendega midagi KASULIKKU ette v6tta.
sina leidsid aga yhe punkti, kuhu kinni jaid ning ei saa sest yle ega ymber.
kas sinu meelest l6ikab jutsik kaltse ribadeks mingi vaimse halbe v6i sundkaitumise t6ttu?
ei - ta teeb neist ilmselt kaltsuvaibad ning tekid.
mina naiteks teen nii.
 
hähh 09. september 2014, kl 17.39
minu jaoks on siiski kaks eri asja, kas viia kaltsukasse sularaha või vanad riided, mis nagunii äraviskamisele läheksid.
ning ei arva, et kaltsukast peaks kõike tasuta saama. seal teevad ka inimesed tööd, muide.
olen lugenud tarku mõtteavaldusi(mitte käesolevas teemas), et lõigatakse riided ribadeks ja pannakse prügikasti, et jumala pärast mingil viisil ahnete kaltsukaärikate kätte ei satuks:D kas pole veidi tobe? ning mitte just eriti ökoloogiline mõtteviis.
 
hj 09. september 2014, kl 20.10
Aga siiski. Kui ma tahaks need riided tasuta ära anda ja tahan et keegi abivajaja saaks need tasuta, siis kuhu? Loomulikult lõhki lõikamine ja ära viskamine on kõige halvem variant.
 
irooniapõõsas 09. september 2014, kl 20.49
Aga on ju veel Päästearmee ja kas mitte Oleviste kirikus jõulude ajal kodututele riideid ka ei jagata. Vbl küsidki mõne koguduse käest, et kas nad ei taha.
 
.. 28. september 2014, kl 14.41
Ma ei saa aru miks foorumites alati teemast kõrvale kaldutakse ja hakatakse vaidlema mis miks ja kui nõme on inimese vaatenurk. Ma ise ka viin sinna rohelisse konteinerisse. Kuigi õismäel kullerkupu peatuses on ühel pool teed humana kogumis konteiner ja teisel pool teed see roheline. Ja ma kõnnin humana kastist mööda ja lähen üle tee, kuna tean et kes on abivajaja ei pruugi leida raha et osta endale riideid. Ja asi pole üldse selles et humana saab kasu või mitte.
 
punapea 28. september 2014, kl 17.26
just hilkuti viisin terve hunniku riideid siin eelpool mainitud rohelisse konteinerisse. mõnest asjast oli kahju küll, kuid loopisin nad kiirelt sinna sisse, et ei näeks ega mõtleks, et mis nad kõik väärt on. kaltsukatesse ja komkadesse olen ka viinud, aga seal lüüakse hinnad nii lakke, pannes pea 100 % minu soovitud hinnale otsa, et loobusin lõpuks nendest haisvatest kaltsukatest, ja viskan kõik rohelisse kasti. ei taha mõeldagi, et minu ilusatest asjadest keegi kasu teenib. las leiavad abivajajad tasuta ka midagi ilusat, mitte seda kõige viimast, mis ahnete kaltsuhullude kappi tee leiavad.
 
punapea 28. september 2014, kl 17.32
* mitte seda kõige viimast, mis jäänud järgi ahnete kaltsuhullude ülekäimisest, ja paremad palad nende kappi tee leiavad. /vat see on et ei viitsi oma lauset lõpuni läbi mõelda/:D
et siis jah, vanad/kasutatud/mittevajalikuks osutunud riided peavad jõudma abivajajateni, mitte nendeni, kes veel oma ahnuses viimast välja pigistavad. ei meeldi need kaltsuärid üldse. kõik peaks olema omaniku enda poolt müüdud või üldse kuskil välja pandult tasuta.
 
maire 04. oktoober 2014, kl 11.46
Minu teada Humana ja mõned teised kaltsukad on tegelikult MTÜ-d, ja see osa kaubast, mida kogutakse aga ära müüa ei saa, jagataksegi abivajajatele. Suurtele peredele, kodutute varjupaikadele jne.
 
teistpidi viis 04. oktoober 2014, kl 18.06
on veel üks võimalus, mina viin PUHTAD korralikud asjad pealelõunasel ajal prügikonteineri kõrvale- ei ole veel juhtunud et järgmiseks hommikuks need sealt kadunud poleks (ei ole kojamees ka prügikasti visanud, et jalust ära- seda ikka vaatasin :).
ja ajastada üritan ka nii et kampsuneid-jopesid sorteerin ja viin välja sügisel, suveriideid kevadel, nagunii tuleb enda jaoks kappides inventuur teha.
humanale vms anda ei soovi, et need tasuta asjad hirmkallilt (käisin huvi pärast hindu vaatamas kunagi) maha müüks ja see niisiis suht ideaalne lahendus.
Sama olen teinud ka seismajäänud kuivainetega näiteks, no manna ja herkulad mida selgus et laps ei söö- läbipaistvasse kinnisesse kilekotti ja kadunud oli poole tunni pärast. sai selle siis suurelapseline pere kes rõõmuga putru keetis, vanamammi kes selle tuvidele puistas või minu poolest kasvõi narkomaan või kes iganes, aga loodetavasti läks vähemalt asja ette, nii või naa.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!