Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Miks peaksin noorusaega taga nutma?
 
Agnes 21. september 2014, kl 09.45
Nii mõnedki selle teema, kui ka üldse terve foorumi peale (igas rubriigis, eriti..hmm..tutvustes) on ikka väga palju kirjutatud veenvaid ja põhjendatud postitusi küpsete naiste hea ja hoolitsetud välimuse, hoiaku, positiivse ellusuhtumise jmt kohta.
Keegi sõnaosav hea sulesepp suudab kenasti kõik selle ilusa küpse naise ilusa elu kirja panna ja ülejäänud !naised! kiidavad (nais)autorit takka: " Just! Täpsel! Nii ongi. Väga hästi öeldud"

Kurb selle asja juures on see, et selline arvamus ja suhtumine naistesse ei tule meeste sulest..nii vahest harvagi..et eksiks paar meeste poolset kommentaari siia naiste endi kirjutatud oodide vahele ära.

Kas pole mõni sellisel arvamusel mees siia sattunud..
Või ei arva tõepoolest ise küpsed mehed küpse naise ilust ja elust mitte kui midagi.
Ja nii jäävadki naised teineteisele traktaate toksima, teineteise närtsivat ilu kiitma..ammutades sedasi elujõudu, enesekindlust ja tahet optimistlikult tutvustes rallida..või siis üksinda ja sisendatud rahuloluga edasi astuda.
 
Senza la Donna 21. september 2014, kl 10.33
Agnes, provotseerid niisama või tõesti ei mäleta foorumi ajalugu? ;)
Aga tegelikult on sul õigus, naised (kui vähesed erandid välja arvata) on igas vanuses meestele atraktiivsed kuni umbes 35 aasta vanuseni. Siis ei ole veel kortsud nägu kündma hakanud ja mõistust ning elukogemust on juba piisavalt kogunenud. Edasi hakkab füüsis järjest kiiremas tempos ära väsima ja reeglina see müstiline "sisemine ilu" ei kompenseeri enam välise kadumist. Kui selleks vanuseks naine omale head ja hoolivat meest leidnud ei ole, siis eks tulebki sellega leppida, et jääb üksikuks (kui just suvalise paadialusega leppida ei taha). Mõnele üksiolek sobib, teine aga jääbki oma möödunud elu taga nutma.
mansion ghost 21. september 2014, kl 10.38
Tean juba ette, et hakatakse süüdistama vaenulikkuses "küpsete" naiste suhtes aga siiski.
Omavanune 40+ naine võib olla täitsa OK, kui ta on eelnevad aastakümned su kõrval olnud. Aga vaadates neid "vabasid" ja "küpseid" tekib küsimus - milleks?
Koduabiline-prostituut? Vabandage vulgaarsuse pärast :(
Vähe on neid, keda aastad on säästnud, sellegipoolest hõljub enesehinnang ülevalpool pilvi. Samaealised mehed, kes on kodu või mitu rajanud, soovivad ehk juba veidi tagasi tõmbuda ning rahulikumalt toimetada aga mingi hüperaktiivne 40+ tahab kõike saamatajäänut veel kätte saada.
 
Agnes 21. september 2014, kl 11.03
Senza la Donna,

Mõtlesin, et nii mõnedki mehed siin on nn uuendukuuri läbi teinud ja nime muutnud.
Et nimi meest ei muuda, see on kindel, siis mul tekkis küsimus, et miks sa oma esimest nime ei võtnud? VJ? :) See oleks sobinud märksa paremini :)
Pakuksin omaltpoolt sulle ühte head poisslapse nime V.. valge J.. :))

Ei, ma ei provotseeri! Vaid avaldan arvamust :)

Ja arvan, et kui see 35 kukub, siis kukuvad ka naise põsed ja kannikad kohe lonti :)

Mis meestesse puutub, siis häid-hoolivaid mehi on saadaval ka 35+ naiste jaoks. Põhjus lihtne - esimene ring on neil juba läbi saanud (ka head ja hoolivad mehed jäetakse maha või lahkuvad nad ise).
Kuigi turg neist ei kubise, siis puudust ka pole.
Aga siin ongi see koht - nad on head ja hoolivad ja võib olla see ongi kõik, mis neil pakkuda.
Suurim kaasavara on hea süda ja kõrge potents..mõnel ka põhjendamtult kõrge enesehinnang ja kibestunud maailmavaade ning suhtumine naistesse, et niikuinii nad jahivad ainult raha, tulemata ise selle peale, et ei saa jahti pidada sellele, mida lihtsalt ei ole.

On inimlik tahta, et meid võetakse sellistena nagu me oleme - mehed head ja suure südamega ja naised..naised, lihtsalt närtsivad, ilu hääbub..

Nii lihtsalt on. See on paratamatus.
Ja minu arust on see puhas vale ja silmakirjalikkus, et naine on nagu vein..mis taga oligi..läheb aina paremaks..Mis ta nüüd ikka niiväga paremaks läheb, lõpuks on nagu käärind peet ja selle peedi headust ühes avalikus foorumis, endast poole noorematele naistele ja omavanustele meestele, alles annab ära tõestada :) Pigem on see enda lolliks tegemine :)
mansion ghost 21. september 2014, kl 11.16
´Agnes´
"Ja minu arust on see puhas vale ja silmakirjalikkus, et naine on nagu vein..mis taga oligi..läheb aina paremaks..Mis ta nüüd ikka niiväga paremaks läheb, lõpuks on nagu käärind peet ja selle peedi headust ühes avalikus foorumis, endast poole noorematele naistele ja omavanustele meestele, alles annab ära tõestada :) Pigem on see enda lolliks tegemine :)"

Jah, selle veini headusega pannakse reeglina kõvasti puusse, arvates, et vanus määrab veini headuse.
Veini headuse määrab saagi aasta ja istandus. Seega veini headus on määratud tema sünniaastaga, mitte vanusega ja tõuseb hind vaid seetõttu, et juurde seda aastatega tekkida ei saa, vähemaks aga jääb paratamatult. Lahtikorgitud vein kaotab palju oma väärtusest kuni selleni, et sest saab liisunud äädikas. Kui lahti korgid, tarbi lõpuni.
Võibolla paljudele arusaamatu ja isegi solvav aga naistega on lugu üsna sarnane.
 
samad sõnad tagasi 21. september 2014, kl 13.03
aga miks peaks 40-ne naine mingit vanameest nagu mansion ghost järgi lohistama hakkama. et mis mõte sel nagu oleks?
ja mansion ghosti rippuv kortsus till ja tema välimine lühijalgusus on igavese ilu etalon ju, mis kunagi ei muutu, kahjuks ka ei tõuse enam.
 
ripub ei ripu 21. september 2014, kl 13.05
no neid vanamehi, nii üle 40-ne, rippuvate kehaosadega ka pole ju mõtet tülitada igavese nooruse teemadel: mis läind, see läind.
mansion ghost 21. september 2014, kl 13.18
Igavesti noor nimetu troll, võta vabalt, Sa ei pea kummitust kuhugi lohistama.
Aga see Sinu vimm ja kibestumus viitab ilmselgele ilmajäetusele.
See on paratamatus - samaealistel, veel tegusatel meestel on lai valikuvõimalus ja kasvõi pirtsakalt üksi olla ning mitte leppida mingi hullu eidega.
Arusaamatu, mida üks trolliv moor taotleb aga olgu talgi pisike rõõm päevas(t).
 
irooniapõõsas 21. september 2014, kl 14.41
no ma saan aru, et ma olen pisut eluvõõras ja boheemlaslik, kuid arvan, et headus ja hoolivus on päris suur kaasavara, mida peale 35ndat eluaastat kaasas kanda, nii meeste kui naiste puhul. Kui neid ei ole, siis pole ka selle suure raha- ja kinnisvarahunnikuga midagi peale hakata. Ja ma ütleks, et enamus normaalseid inimesi saab selleks vanuseks oma eluga kenasti toime. Ilmselt siin lähevadki minu ja Agnese arusaamad lahku, et mida selle kenasti toimetuleku all silmas pidada:)
Noorusaeg oli muidugi ilus ja mul poleks iseenesest midagi selle vastu, kui saaksin sama kena ja prink olla, nagu siis. Aga no ei ole ju:) Kuna ma pole kunagi miski eriliselt ilus meestemurdjast kaunitar olnudki, siis pole mul ka suurt midagi, mida taga nutta ega tõestamisvajadust, et ma ikka veel tahetav, nooruslik või mida iganes olen. Saan olla täpselt samasugune harju keskmine, nagu alati:)
 
irooniapõõsas 21. september 2014, kl 14.41
nojahh, tegelt mul nagu midagi väga tarka polnudki öelda....a no mida iganes...
 
pesumodell 21. september 2014, kl 15.12
Agnes, päriselt ka usud, et "kui see 35 kukub, siis kukuvad ka naise põsed ja kannikad kohe lonti"? ega ometi omaenda peegelpildi põhjal?:p

aga eks see käärinud veini ja peedi või supinoku teooria kehtib ka vananevate meeste kohta. kes enamasti seda tunnistada ei taha ja naiselt ikka igavest veatut ilu ja prinki nooruslikkust eeldavad.
hallipäise kõhuka onkli käevangus tilbendav noor beibe aga ei vii kellegi mõtteid suurele armastusele vaid ikka onkli rahakoti paksusele...
eskortteenuse ostmisega võrduv suhe ei väärtusta tegelikult kumbagi osapoolt. ega muuda ka vanameest uuesti nooreks täkuks, paraku.
 
ang 21. september 2014, kl 16.11
Lugesin ja läksin murega peegli ette, et lontivajunud põski uurida. Kurask. Ise ei täheldanud veel, aga ju on ka silmanägemine võrdeliselt töntsim.

Juba kümme aastat olen lontis kannikaid järel lohistanud, ise seda teadmata. Masendav. :) Õnneks on ka mees pime vist.

Ja samas ma ei ütleks, et vananemine mingi rõõm oleks. Vastupidi, ikka aeg-ajalt meenub, et "iga elatud päev on samm lähemale iseenda surmale" ning sellega on mul raske leppida. Elu on nii kuradima valus ja ilus, et ei sooviks temast sugugi veel niipea loobuda.

Meeste tähelepanu jääb mulle vajalikuks ilmselt ka veel 80-aastasena. Mitte, et meestest minu elus ja hakkamasaamises midagi muutuks, aga ikkagi on tore, kui mees ütleb, et ilus oled. Või hea. Või misiganes. Kes ei tahaks oma päevadesse väikest lisasära. Samas lihtsam on sellega täna küll, kui 20 aasta eest, ilmselt seetõttu, et võtan ennast nüüd oluliselt vähem tõsiselt. Teisi ka.
 
Agnes 21. september 2014, kl 20.41
Õige, mansion ghost, vanus ei määra headust, samas, mida vanem aastakäik seda kallim ju..niiet, võta sa nüüd kinni :)
Naiste-veini võrdlust ma heaks ei pea, aga meeste-konjaki oma küll :)

Mõtlema jäin, et viimased kommentaarid on ründavad (v.a ang). Kummaline, miks paneb mehe eelistus (vanemale nooremat) naised tuld purskama. Ang ausalt tunnistab, et meeste tähelepanu on oluline ja see on loomulik.
Aga miks olla terav ja sarkastiline, kui mees kiidab noore naise ilu ja ütleb otsesõnu välja, et vanemaks saades me pole enam nii kenad?
Naiste eelistused meeste osas on ju ka erinevad..mõnele meeldivad pikad kõhnad kõrendid, mõnele tursked eesti keskmised..mõnele lokilised põhupead, mõnele alati seksikad kiilakad. Maitsed on erinevad :)


Halb sõnastus mu kommentaaris oli tõesti. Parandus: ei ole ikka nii, et kui 35+ kukub siis kukuvad põsed ja kannikad ka kohe lörtsti lonti :) SiD i arust see nii käib :)

"ega ometi omaenda peegelpildi põhjal?:p" /pesumodell/
Tüüpline rumal delfi reageering..ei suvatse kommenteerida.
 
piripiiga 21. september 2014, kl 21.16
see võib teravaks muuta küll. noored naised on nõus vanema mehega lisaks intiimsuhetele ka abielluma või kooselama. noored mehed on nõus vanema naisterahvaga küll intiimsuhteid edendama, aga koju ema juurde või sõpradega välja teda vist ei kutsuta? nagu ülekohtune või nii :D
mansion ghost 21. september 2014, kl 22.03
´Agnes´
"Õige, mansion ghost, vanus ei määra headust, samas, mida vanem aastakäik seda kallim ju..niiet, võta sa nüüd kinni :)
Naiste-veini võrdlust ma heaks ei pea, aga meeste-konjaki oma küll :)"

Nojah, võrdlus on suhteline, mitte absoluutne.
Aga veinimaailmast veel täpsustuseks. Kui 1924.a. vein oli väga hea, siis on ta hea ka täna, kuid arvatavasti on teda ääretult vähe järele jäänud. 1917 toodetu oli kehvavõitu lake ja on seda ka täna aga ka see on nüüd haruldane ehk kollektsionääride jaoks kallis. Tavajoodiku jaoks on mõlemad ühesugused peedikad kõik, ainult lollimoodi maksavad.
Mehed ja konjak?
Üks tammevaadis laagerdatud viinamarjapuskar kõik, sõltumata nimest ja algmaterjalist. Kuigi "Konjak" on ühe piirkonna viinamarjapuskari kaubamärk, ülejäänud on "Brändid"
Kokkuvõttes peab asjatundja olema, et neil vahet teha - kõik mehed on sead(?)
 
naene 21. september 2014, kl 22.07
Tundub, et teema on omadega täitsa suvalisse rappa purjetanud. Alustasin tegelikult juttu sellest, et maailmas on väga palju ilusat ja huvitavat peale meeste tähelepanu ja mida vanemaks saad, seda vähem sõltub hea enesetunne kellestki teisest. Siin aga hoopis arutletakse selle üle, et meestele ikka vanad naised ei meeldi. Eks igaüks räägib sellest, kust king kõige rohkem pigistab. Kui inimene tõesti ei suuda peale peegli ja meeste millegist muust rõõmu tunda, siis tunnen lihtsalt kaasa, sellise naise vananemine on ränk äravajumine ja halenaljakas "olen veel täitsa noor ja pandav" esinemine. Sellest ei saa jälle mina aru. Mulle tundub selline punnitav noor olla tahtmine jabur. üle 50-se naise enesehinnag ja rahulolu võiks ikka tema enese seest tulla, mitte sõltuda sellest, mida näiteks mehed ütlevad või sinust mõtlevad.
 
imestan 21. september 2014, kl 22.15
Kui meestel on nii lai valikuvabadus, siis miks küll nad ikkagi käivad siin halvustamas ja paika panemas. Nautigu parem seda valikuvabadust.
 
tulekeel 21. september 2014, kl 22.19
Inimloomusele on omane vastassugupoole tähelepanu nautimine. Kui sinul, teemaalgataja seda vajadust ei ole, siis järelikult oled sa vana.
mansion ghost 21. september 2014, kl 22.25
´naene´
"Eks igaüks räägib sellest, kust king kõige rohkem pigistab. Kui inimene tõesti ei suuda peale peegli ja meeste millegist muust rõõmu tunda, siis tunnen lihtsalt kaasa, sellise naise vananemine on ränk äravajumine ja halenaljakas "olen veel täitsa noor ja pandav" esinemine."

Võrdlemisi haruldane lähenemine naise poolt, kuigi ´Agnes´egi toetab ehk servapidi sama.
Aga mida sa hing teed, kui kogu senise elu mõte on olnud võimalikult paljude meeste tähelepanu püüdmine ja selle keskmes olemine ning ühtäkki ei tunne su vastu keegi huvi, justkui nähtamatuks oleks muutunud. Ajab mõne vist vihaseks küll :D) "Kuidas nad(mehed) küll julgevad nii teha?"
 
Agnes 21. september 2014, kl 22.29
Einotõesti..tundub, et sa mansion ghost oled tõeline kärakaasjatundja :) No või siis omaette sommeljee :)
Ei ole ma ka meesteasjatundja (nii hea), et arvata, et nad kõik on sead, ega pane nende vahele võrdusmärki.
Mulle ikkagi meeldib mehi võrrelda lumega :)

Aga vbla ah-zooloog, meie kuulus loomauurija, oskab meeste kohta midagi täpsemalt öelda :)
mansion ghost 21. september 2014, kl 22.47
Inimene võib ju tunda paljusid elualasid, selleks ei pea ise kõike isiklikult kogema. Asjatundja või mitte aga elujooksul tarbitud absoluutalkoholi hulk ei tekitaks vist täiskasvanud naiselgi korralikku suminat peas. Aga bioloogi arvamus inimese seksuaalkäitumisest ajaks mõne lausa marru, see on täiesti irratsionaalne. Käitumine siis, mitte arvamus. Kas te ikka tahaksite, et see oleks nii nagu see vabas looduses toimub?
 
ahzooloog 21. september 2014, kl 22.54
Kust otsast ma kuulus olen?

Mul on elu jooksul õnnestunud ainult paari-kolme meest lähemalt näperdada ja sigu nende hulgas pole olnud:)

Pisut arusaamatu tegelt, miks Agnes mu üldse sellesse teemasse sisse tõi?
 
Senza la Donna 21. september 2014, kl 22.54
naene 21. september 2014, kl 22.07

"Tundub, et teema on omadega täitsa suvalisse rappa purjetanud. Alustasin tegelikult juttu sellest, et maailmas on väga palju ilusat ja huvitavat peale meeste tähelepanu ja mida vanemaks saad, seda vähem sõltub hea enesetunne kellestki teisest. Siin aga hoopis arutletakse selle üle, et meestele ikka vanad naised ei meeldi."

Tähelepanu pole kunagi liiga palju, sa ju isegi tegid teema, et tähelepanu saada. Sama siin, eks minagi heietan paljast tähelepanu puudusest siin :D
Lihtsalt naistel on vanuse kasvades järjest raskem seda tähelepanu püüda ja seepärast ka see vanuse teema siia sisse tuli. Peale kõige muu on aga ilusa ja huvitava avastamine kahekesi koos palju meeldivam tegevus, kui üksinda.

Agnes 21. september 2014, kl 11.03

"Mõtlesin, et nii mõnedki mehed siin on nn uuendukuuri läbi teinud ja nime muutnud.
Et nimi meest ei muuda, see on kindel, siis mul tekkis küsimus, et miks sa oma esimest nime ei võtnud?"

No sa ju pole nii rumal, peaksid mu nime tähendusest aru saama küll. See, mis nime keegi omale mingil ajahetkel valib, peaks ikka ta enda asi olema. Ju siis ma leian, et mu nimi mulle praegu sobib. :)
 
naene 21. september 2014, kl 23.32
Kui naise rahulolukeskus on ehitatud vaid välise tähelepanu ja ilusaks olemise ümber, siis varem või hiljem vanuse kasvades kukub see kaardimajake valusalt kokku. Tark naine teeb õnne ja rahulolu telje ikka tugevamast materjalist. Pole vaja uskuda kellegi poolt pähemääritud jama, et naine peab olema ilus, armas, õrn ja leebe ja siis saabub igavene õnn printsi näol ta õuele. Et naisele on vaja meest täiuslikuks rahuloluks. Ikka oma peaga peab mõtlema ja oma isikliku ja sõltumatu rahulolu leidma. Loomulikult võib ka mees olla aga see ei ole ainus tingimus õnnelikule elule. Uskumatult raskeks ja keeruliseks oskavad mõned oma elu ja õnne vormida, pannes selle ainult meestest ja ilust sõltuma.
 
seeme 22. september 2014, kl 07.11
See on see...kuidas nüüd öeldagi....leppimine paratamatusega. Nii loomad, taimed kui ka inimkond elavad selleks, et liiki jätkata. Mingis eas see enam võimalik pole ja siis kaob ka selle vastu huvi. Naistel toimub huvikaotus palju varem kui meestel...
Tore on, kui üks naisterahvas seda ei põe, vaid hoopis naudib. Aga see on siiski individuaalne ja mina naudin küll meeste tähelepanu suurima heameelega, mis omakorda ei tähenda seda, et see on ainuke asi minu elus, mida naudin.
 
ang 22. september 2014, kl 07.12
Vanusest ja ilust... A vaat ma pole ilus mitte ilmaski olnud, ei noorena, ei nüüd. Aga nüüd on julgust olla, kes olen.

Ja nüüd julgen ka tunnistada, et naudin jah tähelepanu. Noorena ajasin ka mingit umbluud idamaistest tarkustest ja vaatasin aga enda sisemusse (välimust ei tahtnud eriti vaadata). Oli hariv ja rahustav, aga no lõbus ei olnud. Ju mul on elustaadiumid sassi läinud. :)
 
ang 22. september 2014, kl 07.14
"Loomulikult võib ka mees olla aga see ei ole ainus tingimus õnnelikule elule."

Ütlen veel ausalt, et ilma oma meheta ei kujutaks ma oma elu küll eriti õnnelikuna ette. Enne temaga kohtumist mõtlesin teistmoodi, aga ta ei ole mingi suvaline mees. Ehk on mul lihtsalt vedanud.
 
vanem eit 22. september 2014, kl 09.20
kõik siin nagu juba ära öeldud, lisan veel, et kõik need üksinduse kiitjad ja nautijad on mingil ajahetkel omale ikkagi mingid mehed leidnud. vaatamata sellele, et üksi pidavat nende jutu järgi palju parem olema. sellepärast ei usu ma kunagi seda kiidulaulu üksindusele. see on paratamatus ja intelligentne inimene lihtsalt kohaneb.
 
Neeva 22. september 2014, kl 09.35
Loodetavasti meil pole kodumaal palju selliseid idioote nagu Robert? Naise väärtus!!!? My ass, räägiks justkui mingist bemmi jupist vm. Robert on mingi omaette tõug, krants oleks palju öelda. Tegelikult mulle meeldib idamaade suhtumine, kus naine tõuseb austusväärseks siis, kui ta saab vanavanemaks. Selleks ajaks on ta sisuliselt kuninganna staatuses, sest- tal on teadmised ja elutarkus, mida edasi anda. Aga sina Robs, mine arene veel veits, piinlik oled!
 
pesumodell 22. september 2014, kl 13.33
huvitav arvamus sinu poolt.
aga mida sellest arvad:
" Kui naise seksuaalsuse kõrgpunkt on tavaliselt 40 aastaselt, siis meestel on see 20 aastaselt."
"Rootsi Kanal-5 ja TNS-SIFO poolt läbiviidud uurimuse alusel arvab 25% rootsi meestest, et kõige atraktiivsemad on naised vanuses 36-55."
http://www.ohmygossip.ee/articles/6165-kas-keskealised-naised-on-meeste-hulgas-populaarseks-muutumas?locale=et

või arvad, et eesti meestel on miskipärast vastupidi, et alles 5-kümbiselt täkku täis lähevad?:p


seeme Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> See on see...kuidas nüüd öeldagi....leppimine para
> tamatusega. Nii loomad, taimed kui ka inimkond ela
> vad selleks, et liiki jätkata. Mingis eas see enam
> võimalik pole ja siis kaob ka selle vastu huvi. N
> aistel toimub huvikaotus palju varem kui meestel..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!