Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Milline on naiselik naine?
 
Senza la Donna 22. september 2014, kl 21.41
Ajendatuna teisest teemast mõtlesin, et uurin, milles väljendub naiselikkus?
Mõne arvates on see õrn ja habras olemine, mõne arvates õpitud abitus, mõne arvates pitsilised kleidid ja muu selline butafooria.

Isiklikust kogemusest võin öelda, et eelkõige peetakse naiselikuks olemise all silmas seda õpitud abitust - kõik tööd, mis vähegi võimalik aetakse mehe kaela, sest tal tuleb see ju paremini välja, alates auto tankimisest kuni lae värvimiseni.
 
Agnes 22. september 2014, kl 21.53
Mjaa..ma mäletan seda delfi mammutteemat õpitud abitusest ja seda peksu, mis ma seal sain :)
Õnneks tuli üks mulle appi..see oli armas :)

Nüüd ma tangin juba ammu oma autot ise..rehve veel ei vaheta, aga kevadel murdsin peakest, millised ma nüüd siis ostan. Loodetavasti tegin hea valiku.
 
Senza la Donna 22. september 2014, kl 22.03
Kusjuures mina ei mäleta küll siin mingeid mammut-teemasid, aga kui sul isiklik kogemus, siis küll. Tegelikult jäin ma hoopis riietuse üle mõtlema. Mu kallimal ei ole näiteks ühtegi kleiti (väike must muidugi välja arvata) ja enamuse ta garderoobist moodustavad kostüümid ja teksad, aga sellegipoolest on ta üdini naiselik naine. Milles siis ikkagi väljendub see naiselikkus. Sest nagu Agnes siin ütles, ei ole iga naine naiselik. Mõni võib mehisem olla, kui tavamees ongi.
 
ahzooloog 22. september 2014, kl 22.07
Ma pole siin vist nii kaua olnud, sellist teemat ei mäleta. Aga muidu sellest õpitud abitusest on mingit kasu ka v?:)

aga tegelikult. Me võime siin jaurata riietusest ja kondikava haprusest ja millest iganes. Tegelt paneb selle naiselikkuse paika hormoonide tasakaal. Lihtne füsioloogiline värk. Nii kui seal süsteemis miskit paigast läheb, kaob ka naiselikkus.
 
üks 22. september 2014, kl 22.08
Naise ülim soov on luua ilu ja harmooniat. Armastada oma keha. Ümbritseda ennast iluga, lubada endale naudinguid. Mehele pakub suurimat naudingut näha naist nautimas. Naiseliku naise mees tahaks olla tema armastuse energia sees igal ajal ja igal pool...

eeeeeeeeeeee...
.....mõtle, mis on sinu meelest naiselik, mis mitte. Igaühes meis on oma vastused. Kas sinu välimus on vastavuses sinu sisemise tunnetusega? Milline naine sa tahaksid olla? Mõtle kujunenud soorollide peale ja vali, milline naine sa tegelikult tahad olla.

Tee seda, mis sulle meeldib ja leia viis, kuidas lahendada naiseks olemine sinu moodi. Võibolla polegi paljusid asju vaja teha, võibolla on midagi olulist jäänud tegemata? Kuidas sa suhtud söögi tegemisse, laste kasvatamisse, abielusse, seksi, raseerimisse, tehnikasse, koristamisse, rahasse, karjääri või meestesse? Kas sulle meeldib meikida, kanda kleite ja kõrgeid kontsi?
 
piripiiga 22. september 2014, kl 22.08
nagu kummitus selles eelmises teemas väga tabavalt ütles, seda pole võimalik defineerida või lõplikult paika panna. igaüks näeb seda oma nurga alt. see on see miski, mis teisele inimesele mõju avaldab.
 
seda et 22. september 2014, kl 22.13
naine esindab neid aspekte: elu, tervenemine, abstraktsus, suure pildi nägemine, tolerantsus, empaatia, emadus, voolamine, piiritu, ühendamine, hoolitsus, armastamine, sisemine nägemine, intuitsioon, ilu, koostöö, suhtlemine, mõistmine, elutarkus, taastamine, muundamine, loomine, sünd, tundlikkus, avatus, vastuvõtlikkus, kaastunne, andestamine, ühendus, sensuaalsus ja harmoonia.
 
Senza la Donna 22. september 2014, kl 22.17
Mul on mitut sorti naiselikkusega tulnud rinda pista. Üks on siis see, et naine ei saa midagi tehtud, sest ta on ju NAINE ja teine on siis selline, et teeb kõik tööd mehe eest ära, sest NAINE peab ju mehe eest hoolitsema (eeldusel, et viimane on pere toitja). Mõlema naise meelest oli nende käitumine naiselik ja õige.
 
piripiiga 22. september 2014, kl 22.19
Senza - küss on selles, et mis on sinu jaoks naiselik?
 
Agnes 22. september 2014, kl 22.20
Aga ehk hoopis see, millisena teised meid näevad ja näevad nad ju meid erinevalt.
Ja ma kohe kindlasti arvan, et erinevad inimesed toovad meis välja erinevad küljed.

Võib olla mõni mees toob naises välja naiselikkuse.
Teine ajendab käituma nagu oleks õlise ninaga rehvivahetaja :)
 
kuidas küla koerale, nii koer külale 22. september 2014, kl 22.22
Naistele võib ju paljusid omadusi külge unistada, tegelikult aga on kõik minu poolt kohatud naised olnud ahned, alatud, valetajad, silmakirjalikud, vargad, enesemüüjad, eputajad, tänitajad, sõimajad, vingujad. Ei usu, et oleks ka mõnda muud sorti naisi siin maapeal.
 
kuts 22. september 2014, kl 22.24
minuarust on see lihtne- naiselik naine on ILUS
ja ilu on teadupärast vaataja silmades. Kelle meelest on ilus tütar, kelle meelest ema... igaüks tajub ilu erinevalt- niisamuti ka naiselikust...
ka ilul ja ilus olemise püüdlusel on vahe- vastavalt hindaja tajule ... Ilus inimene minu taju järgi on hea inimene- lahke, sõbralik, abivalmis, kaastundlik ja haritud- ja see teeb inimese ilusaks: naise naiselikuks ja kasvõi mehe mehelikuks :) Ilusaks püüdlemine on pigem väline punnitamine, millegi puuduoleva kompenseerimine kunstlikult rõhutatud ilus olemisega.
Kindlasti ei tõmbaks ma paralleele abitusel ja naiselikkusel...
 
no ei tea 22. september 2014, kl 22.29
mõni ilus on ikka väga bitsh
mis naiselik selline
 
ahzooloog 22. september 2014, kl 22.29
kuidas küla koerale, nii koer külale Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Naistele võib ju paljusid omadusi külge unistada,
> tegelikult aga on kõik minu poolt kohatud naised o
> lnud ahned, alatud, valetajad, silmakirjalikud, va
> rgad, enesemüüjad, eputajad, tänitajad, sõimajad,
> vingujad. Ei usu, et oleks ka mõnda muud sorti nai
> si siin maapeal.

No täpselt, nagu küla koerale, nii koer külale. Ehk siis maailm peegeldab läbi naiste sind ennast sulle vastu...
 
naene 22. september 2014, kl 22.31
Üldinimlik naiselikkus on igas naises, naine ongi naiselik ja naiselikkus ongi naine. Ülejäänu on võlts teesklemine ja kellegile meele järele olla tahtmine. Paljude meeste jaoks on naiselikkus enamasti vaid see, mis tekitab seksuaalset iha. Kui naine iha ei tekita, järelikult on väärtusetu. Paljud noored aga ka vanad naised püüavad seepärast olla hästi väärtuslikud ja püüdlikult sätivad end meeste jaoks ihaldusväärseks, unustades seejuures, et nad on naised ja on naiselikud ilma igasugu pingutuseta.
 
üks 22. september 2014, kl 22.34
Ma olen suhelnud oma elus päris inetu kuid väga naiseliku naisega. Loodus on tema välimuse kompenseerinud meeletult naiseliku olemisega. Kõik temas on naiselik : tema hääl, tema graatsilised liigutused, tema empaatia, tema mõistus, tema malbe olek. Ja mida rohkem ma temaga suhtlesin, seda ilusam ta tundus.
 
seda et 22. september 2014, kl 22.38
naene
aga sellepärast ei olegi me kesksoolised, et nii peabki olema.
 
to üks 22. september 2014, kl 22.39
ja naiselikus tegi ta ilusaks- sinu jaoks. Aga keegi teine tajub teda siiski näotuna- suhteline ...
 
üks 22. september 2014, kl 22.42
Eks ta inetu ole ikka edasi, kuid ta on naiselik. See naiselikkus aitas tal lihtsalt kenam välja paista.
Oma jutuga tahtsin sinna jõuda, et naiselik ja ilus pole siiski sünonüümid.
 
kuts 22. september 2014, kl 22.46
ilu ei ole tajutav mitte ainult välise pildi järgi- nagu üks ütles- ilu võib olla ka hääles- liigutustes- mõtetes- tegudes- retoorikas jne jne
Piiratud inimene näeb enda jaoks ilu ainult välis kestas- ning piiratud maailmatunnetusega inimese jaoks on paraku ka ilu piiratud- nad tajuvad tihti vaid välist nn pildi ilu ja ei suuda hoomata seda miskit ... kahju- nende maailm on lihtsalt selle võrra vaesem- nad tajuvad vähem ilu .. :)
 
Arvan 22. september 2014, kl 22.55
Ma arvan, et olek on oluline. Mõni naine on nagu tüdruk pigem, ei õhku seda seksapiilsust ja naiselikkust. Mõnest aga õhkab väga hästi (positiitvset seksapiilsust mitte labast!) ning kui panna mõned naised kõrvuti, siis mõnele lihtsalt ei ütleks, et naiselik naine. Olgu, ilusad riided (siidised topid, kingad jne), kuid seda nagu niiöelda X-faktorit pole. Ehk siis stiililt see ka samas ei olene.

Ka juustest mitte, ei ka meigist.

Milleni tahan jõuda on see, et KEHAhoiak, ka keha ise. Üldjuhul pean mina naiselikuks naist, kellel on puusad. Ei pea isegi olema suurt rinnapartiid, et olla naiselik. Lihtsalt kogu see olek, naise kehahoiak kõik annab selle miski, mis teeb naisest naise!

Sul võib olla seljas siidine kleit, kaunid kingad, uhke soeng ning meik aga ei anna välja seda naiselikkust aga selle naise kõrval võib hoopis olla naine, kellel on seljas tavaline maika ning teksad ja näeb lihtsalt uskumatult naiselik välja!

Nii et võta näpust! Naiselikkus ei ole ka iseloomujoontest olenev, see on mingi sisemine sära/enesekindlus/teadmine, kes sa oled.. see kõik annabki kokku selle, mis paneb pead pöörama ja vaatama, et oh! see on alles naine!
 
üks 22. september 2014, kl 23.05
Naine on leebe ja hellitav nagu vesi jões, mis voolab rohukõrte ja kivikeste vahelt läbi. Naiselikkust on raske sõnadega kirjeldada, sest ta on füüsiliste arusaamade ja omaduste järgi kirjeldamatu. Kuidas kirjeldada valgust, lõhna, ilu või värvi? See avaldub läbi mateeria, sõnade ja tegude, läbi mehelikkuse.

Igatahes mehed tunnevad kohe ära, kui naine kannab seda maagilist jõudu. Meestes tekitab see tunde, et nad on kõikvõimsad.
 
lisan 22. september 2014, kl 23.15
Arvan,
päris ilus lugu.
mansion ghost 23. september 2014, kl 00.03
Naiselikkus?
See pole ainult väline kest, puhas butafooria "smoke and mirrors", see on nähtamatu, kuid tajutav.
Äkki on see väärikus, iseteadvus, uhkus(mitte upsakus) jne sobivas pakendis?
See on tõesti nagu valguse või soojuse kirjeldamine. :)
 
to üks 23. september 2014, kl 00.24
Aga mille poolest täpsemalt selle inetu, aga sinu jsoks naiseliku naise välimus siis kole oli? Kas see oli midagi niisugust, mida oleks saanud ehk muuta, näiteks tugev ülekaal?
 
Senza la Donna 23. september 2014, kl 08.00
piripiiga Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Senza - küss on selles, et mis on sinu jaoks naise
> lik?

Jube raske küsimus tegelikult. Kuna mul on pikaaegne kogemus sellise naiselikkusega, kus naine tegeles vaid "naiseliku" näputööga ja ülejäänuga pidin mina hakkama saama, siis loomulikult ma sellist naiselikkust eriti ei hinda. Ka pitside ja satsidega maani kleidid ning puusadeni pikad juuksed on minu jaoks samal põhjusel pigem "out". Samas on naiselik naine kindlasti ilus naine, aga mis on ilus?

Pigem on minu jaoks naiselik naine see, kes mind täiendab mu meheks olemises, mitte ei vastandu sellele. :D
 
punapea 23. september 2014, kl 08.43
naiselikkus kui selline pole enam moes. kuna uus pealekasvav põlvkond on nn pehmode põlvkond, siis vana hea tuntud naiselikkus pole enam tähtis. nüüd on moes nn kamraadi tüüpi naised - karjeristid, võimsad tegijad, hea raha teenijad/tegijad ja ka miks mitte militaarsed mutid. naist kui sellist ootab väljasuremine. seega naiselikkus pole enam vajalik. äärmisel juhul emalik, sest tittesid on ju juurde vaja, kellega saab manipuleerida:D
kui pole mehelikke mehi, pole vajadus ka naiselike naiste järele:P
 
irooniapõõsas 23. september 2014, kl 09.02
jama jutt, punapea.... või ma ei tea, mis noortega sa suhtled....sa ajad naiselikkuse emalikkusega segi või kodukanalikkusega:)naiselikkus ei sega karjääri tegemast ega vastupidi. Ega naiselik olemine ei välista aju kasutamisoskust.
Minu arvates on naiselik naine naiselik ka siis, kui ta on sunnitud ise haamri kätte võtma või ummistunud kraanitorudega tegelema.
Ja no pehmode põlvkonna meeste kohta ma miskit ei oska öelda, aga need hipsteripiigad näevad mu meelest küll naiselikud välja oma vanaemade vintagekleitides:)
 
punapea 23. september 2014, kl 09.17
mina ei aja midagi segi. sa ise lähed peast segi, kui mu jutust sellist asja välja loed. naiselik naine pole mingi karjerist - üle laipade mineja. ta pole võimeline päid maha võtma, et edu saavutada. sellised on need naismehed, kes peavad end naiselikeks, kuna pehmod (emme nõuannete järgi elavad manipuleeritavad mehetunnustega kesksoolised) peavad neid selleks, sest mehelikkust kui sellist nende geenides enam pole - emmed on valinud nõrgad geenid, sest naismees armastab allutamist-domineerimist. ja kui see ei õnnestu, hävitatakse see mees - mees joob end surnuks, töötab ogaraks või läheb kasvõi võõrleegionisse teisi omasuguseid tapma. käivitub enesehävitusprotsess, sest tegelikult pole ses naises jõudu, mis mehelikkust üleval hoiaks. nii see mees põgenebki - kas siis surma, töösse või teiste pehmode hulka:D
 
piripiiga 23. september 2014, kl 10.14
kelle seas on kamraadi tüüpi naised moes? meeste? või teiste naiste?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!