Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Miks naised usuvad müstikasse a'la horosloobid.. hiina kalender jne
 
Vastus naiste igivanale küsimusele 22. märts 2016, kl 00.05
on ilmselge, et, mida madalam iq, seda rohkem seda jama usutakse, et keegi inimene suudab energiat nihutada :D
 
hahaa 22. märts 2016, kl 01.36
Ja vandenõuteoreetikud on enamasti mehed. Lameda maa teooria, holokausti eitamine, 9/11 valitsuse korraldatud, sisaliktulnukad, keemiapilved, juutide vereliinid, illuminati jms on kõik enamasti meeste seas populaarsed. Sellised mehed lihtsalt ei loe oma lõbuks, vaid teevad youtube'i videoid, kuidas Lady Gaga on illuminaatide nukk või Bush muundus sisalikuks, pühendunumad otsivad popmuusikast tagurpidi mängides saatanlikke sõnumeid või üritavad numbrite alusel tõestada, miks maa on lapik ja 9/11 põhjustas USA valitsuse ja tulnukate koostöö.
 
123 24. märts 2016, kl 09.16
Täiesti nõus teemaalgatajaga ja ka teise postitusega :) Ma olen ka tähele pannud almighty Facebookis, et sellist saasta jagavad need, kes natuke peast lihtsamad on :)
 
Holl 24. märts 2016, kl 09.45
Usun ettemääratusse mingil määral ja geenidesse ja keskonna mõjudesse.Siiski pean tunnistama,et vahel lähevad inimese plaanid läbi kui lepase reega,ise eriti pingutamata,teinekord aga näed näiliselt lihtsa asjaga ränka vaeva.Nende asjade seletamine on raske ja siis otsitaksegi mingit seletust ja seost,näit. karmast ja tähtede seisust.Teema autor ilmselt noor hing,kelle jaks käegakatsutav piisavalt huvitav ja väljakutseid pakkuv aines.Mina näiteks olen sellest elust juba ammu aru ssanud ja see mateeria on mind ära tüüdanud.Seega otsin oleluse sügavamaid tähendusi ja seoseid nähtamatute asjade ja mateeria vahel.
 
njahh 24. märts 2016, kl 10.41
igaüks läheb lolliks omamoodi. Naised usuvad horoskoope, aga veelgi enam süvenevad nad tervislikesse eluviisidesse: pelgavad suhkrut, gluteeni ja laktoosi, söövad idusid ja toetavad ökokaubandust.
Mehed, nagu juba siin kirjutati, on valdavalt vandenõuteooriate pooldajad.

Muide, 2/3 Vikerraadio päevastesse saadetesse vinguvate kõnede tegijad on mehed.
 
prioriteedid paigas! 24. märts 2016, kl 13.51
https://mobile.twitter.com/asvpxmvzen/status/685985104062222336
 
Alu 24. märts 2016, kl 16.50
Tohoh! See on kyll meeste lollitamiseks uskumus. Minuteada naised usuvad ikka rahasse, seal kus teda on või saab, ei kasuta keegi mingeid horoskoope ega maagiat.
 
alukene 24. märts 2016, kl 19.37
Tegelikult on nii, et ainult rumalad mehed lasevad rahausku naisi ligi. Sellised lendavad lausa ise kohale-võta ainult ja nopi.
 
metsik 24. märts 2016, kl 21.30
Ei tea midagi. Vandenõuteooriad võivad küllaltki keerulised olla. Ei pruugi olla madal IQ. Mingi muu eripära. Ebakriitilisus, maailmavaate erijooned, varjatud vaimuhaigus. Mõni ajab küüniliselt pappi kokku. Mõnel võibolla ongi õigus;)
 
njahh 24. märts 2016, kl 22.57
madala IQ-ga pole ebateaduste puhul enamasti miskit tegemist. tean mitmeid kõrgharitud ortorektikuid ja vandenõuteooriate väljamõtlejaid.
 
ilus naine 25. märts 2016, kl 09.58
Ega kõrgharidus ei taga veel kõrget iq.

Inimesed kes on fanaatilised vaktsiini vastased, haiguste vastu tarvitavad soodat või usuvad juutide vandenõud on kinldasti mingi kiiksuga, mis läheb kaugemale lihtsalt madalast iq-st.


Puudub kriitiline ja loogiline mõtlemine. Kalduvus paranoiale.
 
njahh 25. märts 2016, kl 12.16
no ei usu ma, et iga teine meist mingi vaimse kiiksuga on. Pigem on probleem massipsühhoosis.

Vaja vaid üht osavat jutlustajat ning vastavate teadmisteta ja seega kriitikavõimetu mass usub tema õpetusi pimesi...

Eks see on ju toiminud ajast aega läbi sajandite.
 
bastione 25. märts 2016, kl 12.28
Muide massipsühhoos töötab ka igal muul alal, mitte ainult parateadustes. Sõltub, kes on ees nö jutlustaja. Kas ta läheb sihtrühmale peale või mitte. Ehk siis igale sihtrühmale on võimalik tekitada oma psühhoos sõltumata alast.

Äkki on Eestis inimestel liiga hea elu, et tegeletakse mitte enam esmaste vajaduste rahuldamisega? Meil on üheks väljendusviisiks kristluse asemel muu.
 
nojahh 26. märts 2016, kl 04.11
IQ on kunagi kutsevalikuks tehtud test, mis ei näitagi, kes saab tulevikus edukaks ja kes mitte. See näitab ehk ainult läänemaailma haridusele omaste tüüpülesannete lahendamise oskust, aga mitte erioskusi või praktilist taiplikkust. Mingil määral võib väga madala IQga inimesi pidada lolliks, aga IQ-testiks on täiesti võimalik harjutada ja oma tulemust parandada.
Madala intelligentsiga inimene võib mõnes valdkonnas tark olla ja vastupidi.

Öko, toitumine jms teemad tegelikult põhinevad teadusel, kuid on väga sageli kellegi majanduslike huvide tõttu moonutatud või internetis liialdatud. Toitumine on ju täiesti teaduslik. Ökoloogilise kaubamärgi eelistamine annab teatud kvaliteeditagatise, aga see ei tähenda, et mitteökoloogiline igas valdkonnas halvem oleks. Või, et kui riigil on nagunii normid, siis need ju rakenduvad kõigile toodetele.
Vandenõuteooriaid on ikka ka päris lolle. Mitte ainult midagi sellist, kus tuleb sadadest allikatest infot otsida ja numeroloogiaga tegeleda. Mitte, et viimased õigemad oleks. Enamasti jagatakse ju täielikku hülgemöla clickbaidi formaadis.
 
njahh 26. märts 2016, kl 11.06
no näed, ilmuski üks, kes toitumisteooriates ja öko-mökos korraliku ajupesu saanud on...

Madala IQ-ga inimese tarkusevaldkonnad on ikka väga piiratud ja nõuavad enamasti väga väheseid vaimseid teadmisi.

Tõepoolest võib kodanik K olla koristamistehnikate tundmises oluliselt targem akadeemikust, kuid kas see näitab tema kõrget vaimset taset.
Karl Kindermacher 26. märts 2016, kl 15.15
Noh, nüüd võiks siis kahest eelnevast uue mõttekäigu aretada. Öeldakse, et "sa oled see, mida sa sööd". Aga kui tarbitakse vaimses mõttes saasta, kas see siis inimest ei muuda?
Piisavalt palju vanendõuteooriaid, vastuolulisi toitumissoovitusi või "inglite juhiseid" keerab ikka katuse sõitma küll.
 
nojahh 26. märts 2016, kl 18.14
Kui mõtled mind, siis ei ole kindlasti öko või toitumisteooriate automaatne pooldaja ega ka vastane. Tegelikult toitumisteooriatest isegi ei rääkinud, vaid toitumisest kui teadusest, mida õpitakse ka ülikoolis. See, kui keegi tunneb huvi tervisliku toitumise vastu, ei tähenda automaatselt, et ta peaks PH-dieeti või võtaks MMSi. Või vastupidi, et tema blogi oleks teaduslikult korrektne. Aga kui äärmused välja jätta, siis toitumise kohta uuriv inimene teab sellest muidugi rohkem kui see, kes arvab, et kõik poes müüdav on ühtviisi tervislik või ei pööra tähelepanu.
Öko on samamoodi - et märgistus tagab teatud kvaliteedi ja töötab üle maailma, siis võib see olla kvaliteetsem, kui näiteks suvaline toode Nigeeria turul. Sest Nigeeria turg on reguleerimata. Samas ei ole öko võib-olla parem kui Eesti seaduses nõuavad, tegelikult võivad mõned ökotooted isegi seaduslikke norme mitte täita. Arvesta veel, et mõõdetakse erinevate komponentide taset ja seega on pilt veel mitmekesisem.
Teiseks, öko valimisel ei ole alati tervislikku põhjust. Mõned eelistavad ökoloogilisi tooteid keskkondlikel põhjustel, sest teavad, et need ettevõtted ei raiu maha vihmametsi, ei raja hiiglaslikke monokultuurseid põlde, mis hiljem ala viljatuks muudavad, ei mürgita ümberkaudseid elanikke ning ei toeta korporatsioone, nagu Monsanto, mis oma ebaeetiliste praktikatega lihtsameelsed kolmanda maailma põllumehed pankrotti ajavad. Kusjuures nad ei pruugi ideoloogiliselt GMO-vastased olla, vaid selle vastu, kuidas neid hetkel ühiskonnas kasutatakse. Kui inimene ei toeta näiteks kiirmoekette, suuri panku või McDonaldsit, siis on loogiline, et ta ei taha toetada ka toidukorporatsioone, mis patendeerivad seemneid ja annavad suvalisi väiketalunikke kohtusse, sest nende põllult leiti paar taime patendeeritud seemnetega. Hoolimata, et nende seemned tulid ehk tuulega naaberpõllult.

IQ-test ei ole lihtsalt hea üldintelligentsi näitaja. See ehk näitab akadeemilist võimekust teatud süsteemis, kus inimesed on harjunud sarnaseid tüüpteste lahendama. Näiteks õpilased, keda tihti vastusevariantidega testitakse, on IQ-testis paremad, kui õpilased, kes peavad tegema grupitööd ja testid üldse puuduvad. IQ-test on inimeste poolt väljamõeldud vahend ja ei ole absoluutne, nagu paljud siin mõelda armastavad.

njahh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> no näed, ilmuski üks, kes toitumisteooriates ja ök
> o-mökos korraliku ajupesu saanud on...
>
> Mada
> la IQ-ga inimese tarkusevaldkonnad on ikka väga pi
> iratud ja nõuavad enamasti väga väheseid vaimseid
> teadmisi.
>
> Tõepoolest võib kodanik K olla
> koristamistehnikate tundmises oluliselt targem ak
> adeemikust, kuid kas see näitab tema kõrget vaimse
> t taset.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!