Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Alkohol ei tõsta elamise kvaliteeti
 
Loora 09. mai 2016, kl 23.22
Olen jõudnud elus üht-teist teha ja pidusid ka peetud omajagu. Korraga ühel hetkel tundsin, et kaev sai täis ja loobusin täielikult alkoholist. Põhjuseks see, et alkohol tegelikult ei lisa mitte ühte grammi mulle elukvaliteeti juurde. Soovin elada väga kvaliteetset ja rikast elu, napsutamine ei anna mitte midagi elule juurde, seepärast tundub mõttetu ja rumal mürki enesele vabatahtlikult sisse kallata. Nii lihtne see ongi.
 
Alu 10. mai 2016, kl 00.11
No selge:) kaine peaga on paljudel kahju mahajoodud rahast.
 
ehheee 10. mai 2016, kl 07.49
Paljud jõuavad hommikul samale järeldusele. Paraku on see möödaminev nähtus.
 
Loora 10. mai 2016, kl 08.24
Tegelikult pole möödaminev nähtus. Kui mingi asi tundub ebavajalik ja ei anna mingit väärtust ja mõnu juurde, siis milleks? Sellest tundest ja otsusest on möödas juba üle aasta ja mida aeg edasi, seda enam saan aru, et milleks mürgitada oma elu? Seltskonna pärast? Nii rumal ma ikka ei sa ju olla. Pole vajadust lihtsalt. Ja kui oleks pidev vajadus, siis järelikult asi kipub juba alkoholism olema. Alkohol vähendab elamise väärtust, mitte ei tõsta seda.
 
Alu 10. mai 2016, kl 10.40
Mis oleks see, mis tõstab elamise väärtust, milline on kvaliteetne elu?
Karl Kindermacher 10. mai 2016, kl 11.00
Nagu tuhksuhkur koogi peal. Kooki paremaks ei tee, aga aitab peita pagari vigu. Samamoodi alkoga: elu paremaks ei tee, aga jommis peaga on probleemidest poogen.
 
Alu 10. mai 2016, kl 11.37
Ega seepärast pea veel ise jooma, et eelarve aukusid täita. Võib ju alati põhjustada kellelegi meelehärmi ja lohutada teda, et ega ikka kaine peaga sest yle ei saa.
 
Ei noh 10. mai 2016, kl 12.03
Kõike saab ju ometi mõistuse piires tarbida ning palaval suvepäeval klaas külma valget veini või siis õlut parandab minu elu kvaliteeti kohe kindlasti. Või siis klaas punast veini mahlase liha kõrvale parandab suurepäraselt minu maitse elamust.
 
Alu 10. mai 2016, kl 12.49
Joomise saab asendada nt seksimisega, kui autor muidugi yldse teab, mis see on.
 
Esopus Spitzenburg 10. mai 2016, kl 13.38
Hea meel su üle, teemaalgataja....aga ära sa nüüd jumala eest hakka on uut elukvaliteeti teistele peale suruma:) Igaüks peab ikka enda elukvaliteedi eest ise vastutama, isegi need, kelle jaoks see kvaliteet ka alkoholi sisaldab.
Ja rääkides endale mürgi sisse kallamisest, siis noh...teatud kogustes pole alkohol kohe kindlasti mürk ja näiteks piimavastaste meelest on ka piima joomine endale mürgi sisse kallamine:)
 
Agnes 10. mai 2016, kl 14.06
Nojah. Mina loobusin sexist, sest mingit elukvaliteedi paranemist ei märganud.
Nüüd joon veini..aega ja energiat palju rohkem ja elu on hoopis kvaliteetsem :)
 
Loora 10. mai 2016, kl 14.19
Loomulikult annan aru, et ega kõik pea kohe samale arusaamisele ühel ja samal hetkel ei pea jõudma. Alkohol võib- olla tõesti sobib pinges ja kurnatud inimesele, et lõõgastada organismi või siis unustada hetkeks raske ja probleemiderohke elu, olla natuke teises reaalsuses. Sobib ka neile, kes soovivad nüristada ajutiselt oma maailma tajumist, olla tuimem. Mõnel seda vajadust pole ja sooviks just olla 100% kohal ja tunda elust ja ümbritsevast rõõmu selge pilgu ja erksa ajuga. Nii nagu mõni ei oska ühtegi tähtpäeva ilma alkota läbi ajada ei oska ma enam näha mitte midagi positiivset või ahvatlevat tipsutamises. Tundub selline enese tuimestamine ja jobuks olemine rohkem.
 
Agnes 10. mai 2016, kl 14.25
Mulle tundub, et need, kes alkoholist täielikult loobuvad, on olnud tõsisemalt hädas selle manustamise ja piiri pidamisega. Alkoholi tarbimine ei tähenda alkoholismi, ega viita depressioonile. Murega joomine on absoluutne lollus..sama mis antidepressantide sisse söömine. See pole tuimesti.
Igas mõttes terve inimene suudab juua mõistlikult, jääda selle juures normaalseks ja jõuab järgmine päev tööle ka.
 
Ei noh 10. mai 2016, kl 14.27
no need peod olid sul Loora siis ikka mega läbustamised, peale sellist joomist saaks ise kah vist mingil hetkel aru, et parem on mitte tarbida.
 
Alu 10. mai 2016, kl 16.06
Kellele kuidas alko mõjub. Mõni läheb tuimaks ja jobuks ega viici enam seksidagi (mehed) teise teeb jälle pysti näljaseks(naised). Loomulikult on ka meeldivaid erandeid nagu alkost põhjustatud ergas meel, särav andekus ärapanekul ja mõningaste kirjavigadega kommenteerimine:)
 
Loora 10. mai 2016, kl 19.29
Aga milline on siis alkoholist tulenev positiivne mõju? Täitsa huvitav oleks teada. Millega alkohol elu rikastab?
 
Alu 10. mai 2016, kl 20.24
Kyll sa tead isegi, millega rikastab. Ilmaasjata tarbisid enne, lihtsalt teiste eeskujul või?:)
 
Agnes 10. mai 2016, kl 20.51
Miks alkohol?

No näiteks sellistel põhjustel vein ja ma juhiks autori tähelepanu punktile nr. 7 :)


Vein mõjub südamele hästi. Veinis olevad fütokemikaalid tõstavad hea kolesterooli taset, samal ajal kui antioksüdandid kaitsevad pärgartereid. Ent seda vaid juhul, kui piirdud päevas 1-2 klaasi veiniga.

Vein aitab ennetada mürast tingitud kuulmise kaotust. Punases veinis sisalduv resveratrool võib aidata kõrvakuulmist kaitsta. Seega võta klaasike veini ja kuula julgelt oma lemmikmuusikat.

Vein kaitseb nahka. Jällegi mängib rolli resveratrool, mis neutraliseerib vabasid radikaale, mis võivad muidu nahka rünnata. Vala omale klaasike veini ja jäta nahakahjustustega hüvasti!

Vein võib aidata ennetada insulti. Mõõdukas alkoholi tarbimine võib aidata ennetada vereklompide tekkimist, samuti aitab see ennetada kolesterooli kogunemist arterites, mis omakorda vähendab insuldi riski.

Vein aitab reguleerida veresuhkrut. Alkohol parandab keha reageeringut insuliinile, mis reguleerib veresuhkrut. Kui veresuhkur on kontrolli all, siis ei hoia keha endas rasvana niivõrd palju glükoosi.

Vein võib aidata meestel toota parema kvaliteediga spermat. Head uudised neile, kes üritavad rasedaks jääda: värsked uuringud on näidanud, et nädalas 1-3 korda veini joomine suurendab meestel kvaliteetse sperma kogust.

Vein mõjub hästi mõistusele. Mõõdukas alkoholi tarbimine soodustab vereringe paranemist ajus ja mõjub seeläbi mõistusele hästi.
 
Esopus Spitzenburg 10. mai 2016, kl 21.38
Kamoon, teemaalgataja ju esimeses postis mainis omajagu peetud pidusid...see juba vihjab, et alkoholi mõistlikult, toidu või meeldiva vestluse kõrvale tarbinud pole ta ilmselt kordagi. Lisaks veel see, et noored pidutsedes joovad igasugu solki, peaasi, et pähe hakkab. Täiesti mõistetav siis, et pokaali veini või pitsikese konjaki tarbimine neile arusaamatu müstikana näib:)
 
Loora 10. mai 2016, kl 22.00
Aga see kõik on ju viinamarjades ka! Miks peab seda kääritatud kujul tarbima? Ikka vaimse teistmoodi surina pärast, mis teeb meeled uimasemaks tegelikult.
 
Loora 10. mai 2016, kl 22.06
Agnes
10. mai 2016, kl 20.51

Kullake, ära usu veinitootjate reklaamjutte.
 
Loora 10. mai 2016, kl 22.15
Kui veinide peale juba jutt läks, siis ei tasu olla naiivne. Lugege siltidelt ja näete, et säilitamiseks lisatakse suurtootmises omajagu mürki, mida pole mitte mõttekas ensele sisse kulistada. Tööstuslikult kasvatatavad viinamarjad on mürgitamistest läbi imbunud, veinis on ka taimekaitsevahendite jäägid, mida samuti omale sisse rüübata ja maksa lõbustada.
Karl Kindermacher 10. mai 2016, kl 22.36
Kes tahab kolli näha, see leiab kolli alati üles.
 
Agnes 11. mai 2016, kl 01.07
Loora,

Ma ei ole sulle mingi kullake!

Teiseks ma ei osta ühtegi jooki reklaami pärast.
Kolmandaks, kui pakendeid luubiga uurima hakata, siis ei saa peaaegu mittemidagi endale sisse süüa-juua ja toituda saaks ainult nagu korilane..ses asjus pöördu tutvumisnurka, seal neid on :)

Küsiks vastu, et kui ma joon näiteks teisipäeval pokaali veini ja reedel peaaegu terve pudeli, siis mis minuga juhtub? Mis see minuga siis teeb?
Mittemidagi, pakun ma..ma ei hakka vindisena isegi meestele helistama..kuigi, kui kaine peaga ja purjuspeaga helistad ühele ja samale mehele, siis see pidavat armastus olema :)
 
Loora 11. mai 2016, kl 07.46
Ega ma ei propageeri ainult padukarsklust, lihtsalt olen ise jõudnud arusaamisele, et minu ellu ei anna alkohol mingit kvaliteeti juurde, sest ei ma vaja lihtsalt uimastavaid aineid, pole soovi. Huvi pärast küsisin, et mida peavad teised positiivseks alko tarbimise juures. No vaevalt tervise pärast keegi napsutab, ikka selle pärast, et purju jääda. Ütles ju Liblegi "Kui purju ei teeks, siis ei võtaks tilkagi" Alkoholi pole tegelikult ellu vajagi, võib loomulikult, aga otsest vajadust ju tegelikult pole.
 
Huvituja 11. mai 2016, kl 09.34
Räägi, Loora, kuidas alkoholi mittetarbimine su suhteid sõprade ja kaaslastega on muutnud?
Kas osaled endise intensiivsusega seltsielus või oled hakanud kõrvale hoidma?

Kas vintis kaaslaste jutt tundub nõme ja ei aja enam naerma, kas mõttes kritiseerid nende valikuid ja ootad peo lõppu, sest sul on igav?
 
Esopus Spitzenburg 11. mai 2016, kl 09.35
Pokaal veini toidu juurde võetakse selleks, et purju jääda???
Sa Loora võiksid enda jaoks siiski selgeks mõelda, et alkoholi tarbimisel ja alkoholi tarbimisel on ääretu vahe...see, kui sina oled joonud vaid pidudel ja selleks, et purju jääda ei tähenda, et alkoholi selle pärast ainult tarbitaksegi:) Ja tegelikult ongi inimesi, kes võtavad näiteks pitsikese konjakit justnimelt tervise pärast....samuti tehakse paljusid ravimtinktuure alkoholibaasil, sest alkoholi abil saab taimedest kasulikud ained kätte.
Karl Kindermacher 11. mai 2016, kl 09.54
Loora Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Huvi pärast küsisin, et mida peavad teised positiivseks alko tarbimise juures.

Konkreetselt õlu on parim janukustutaja. Mõõdukalt muidugi, sest suuremates kogustes hakkab pigem vedelikku välja kandma lõpuks. Sama tõhus on ka tugevalt lahjendatud koduvein.
Kui päeval on olnud palju higistamist, palju rääkimist / laulmist (või mida iganes kellegi töö nõuab), siis paar kannu külma õhtust õlut tõstab küll elukvaliteeti.
 
Ülla-ülla 11. mai 2016, kl 10.50
Klaasike šampust peo algul tõstab tugevalt elu kvaliteeti. Või vähemalt selle peo alguse kvaliteeti.

Kääritatud joogis olev gaas paneb kõik maos sisalduva kiiremini imenduma. Suure januga võid tavalist vett sisse larpida lõpmatuseni, aga janu ei kustu kohe, samas gaseeritud vesi kustutab janu kiiremini. Samuti veini võid limpsida pikka aega, enne kui miskit tundma hakkad, šampuseklaasike hakkab kohe naksti pähe. Vanem põlvkond mäletab, kuidas vene ajal sai populaarseks šampusekokteil likööriga - see jõuab pähe pärale kiiremini kui liköör, ehkki likööris on alkoholiprotsent suurem.

Ja seetõttu pakutaksegi peo algul just šampust, et kõik saaks kohe lõbusamasse ja elevamasse tujusse. Sest tunnistame ausalt, et tüüpiline eestlane (keskealine ja vanem) on suht pikka vinnaga aeglane tüüp, kes pigem nohiseb natuke nurgas kui hoobilt lõbusalt suhtlema hakkab.

Ja sellele alkoholi uimasekstegemise väitjale: joomisel ja joomisel on vahe. Kui alkohol sind uimaseks teeb, siis oled liiga palju joonud. Juuakse parajasti nii palju, et hakkab lõbus ja hea olla. Mis üle selle, on liiast. Raiskamine. Mõnele (nagu mina) piisab täiesti ühest klaasist, mõnele läheb kaks-kolm klaasi. Ja selline kogus parandab elu kvaliteeti küll.

(Sellised äkitselt loobujad on üldjuhul need, kes pole osanud piiri pidada ja on joonud nii palju, et kasu asemel on saanud kahju - no kasvõi see uimaseks tegemise väide siinsamas. Nende puhul on loobumine kohane. Sest üldjuhul pole neil niipalju enesedistsipliini, et piirduks mõistliku alkoholimääraga, millest kasu on)
 
Agnes 11. mai 2016, kl 10.59
Loora, eks need asjad on ikka oma sisetunde järgi.
Mõni leiab, et schokolaad teeb paksuks või sport on saatanast või liha sulaselge roiskunud laip. Diskuteerida, mis see sulle annab ja miks sa seda teed, on mõttetu - teen mis tahan ja püüan teha neid asju, mis mulle meeldivad ja rahuldust pakuvad.
Paraku ei suutnud sa ära põhjendada, mida kurja see alkohol teeb ja nagu E.S ütles - joomisel ja joomisel on vahe. Kõike võib, kui sellega liiale ei lähe.
Ausalt öeldes on vahest üks "peatäis" lihtsalt hea :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!