Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
ma armastan sind
 
kookon 16. november 2001, kl 15.43
Miks on meestel nende kolme sõna: "ma armastan sind" ütlemine nii raske, samas kui nad igal sammul võivad kinnitada, et sa oled neile kõige armsam, kõige kallim, kõige parem, ja üleüldse kõige, kõige, kõige... See peaks ju nagu armastust tähendama või ei tähenda?
 
n25 16. november 2001, kl 15.53
Ei julge seda sinu juttu üldistada: minu mees ütleb päevas mulle väga-väga palju kordi, et armastab. Seda aga et kõige, kõige - ei.
 
Tabu 16. november 2001, kl 16.11
Mina ei lähegi voodisse mehega, kes ei tõesta, et armastab mind...
 
Fööniks 16. november 2001, kl 16.13
Tabu: Ja parim viis tõestamiseks on sõnad? :)
 
Indrek 16. november 2001, kl 16.14
Kas armastus pole mitte sõnades vaid tegudes???
 
n25 16. november 2001, kl 16.15
Tekkis ka küsimus Tabule: tõestab kuidas? Ja kes siin üldse voodist rääkis?
 
Tabu 16. november 2001, kl 16.15
Fööniks: jah, sõnad või kallid kingitused (kuld, vääriskivid, karusnahk, välisreisid :)))
 
n25 16. november 2001, kl 16.16
Tabu - sinuga on siis selge!
 
Tabu 16. november 2001, kl 16.17
n25 - joke :)
 
Anna 16. november 2001, kl 16.21
Tabu

Mis siis saab kui abielu mees kelle sõrmust sa näinud ei ole ütleb et armastab sind, lähed siis ju kohe voodisse.
Ja siis see abielumees peale tormilist ööd teatab:

JOKE:)

olen abielus

Kelle sa siis mõrvad enda või tolle mehe?
 
kookon 16. november 2001, kl 16.21
Tore muidugi, kui armastust tegudes väljendatakse, aga vahel tahaks neid sõnu ka ikkagi kuulda.
 
Anna 16. november 2001, kl 16.34
Kookon

Ära ole kurb
Mulle meeldivad ka sõnad tegelikult, öeldakse ju ka et naised armastavad kõrvadega, samas on mul nii kahju, et ei meenu üks Fööniksi kommentaar, ei mäleta ka teemat mille all see oli ja ei mäleta ka kommentaari täpset sisu, aga mina sain tänu sellele kommentaarile küll aru, et tihti need sõnad võivad just seda fantastilist tunnet hoopis rikkuda ja kalli inimesga olles on hea ka vaikida ja tunnetada et armastab küll!
 
Lilaya 16. november 2001, kl 16.54
Kui mulle ütleks keegi iga päev, et ta armastab mind, siis ma neid sõnu eriti ei väärtustaks.
Sõnades on jõud, nad võivad meile anda palju, aga ka võtta...
Alati ei kasutata neid parimal otstarbel, nendega võib ka manipuleerida.
Sõnad üksi on siiski vaid sõnad. Oluline on ju see, kuidas öeldakse, mida seejuures tuntakse jpm.
Mina igatahes ei ületähtsusta sõnu, vaid pigem tundeid. Mina tajun küll iga oma keharakuga mulle oluliste inimeste puhul, mida nad minu vastu tunnevad. Kui minu poolt tajutud tunne ja öeldud sõnad kokku ei lähe, siis pole sõnadel kaalu.
Muidugi tundub hinnalise kingitusena, kui VAHEL HARVA tugevalt tajutud tunnetele lisaks ilusad sõnad öeldakse.

Ise tarvitan sõna "armastus" küll väga-väga harva.
Ei raatsi nagu lörtsida.
 
Katja 16. november 2001, kl 16.57
Tõesti, üldistus on üleliigne. Minu mees ütleb mulle tihti, et armastab mind, et olen jube ilus ja seksikas ja kõige parem naine :o) See pole vist eesti meeste puhul kuigi tavaline (ka väga hea suhe pole tavaline). Ilmselt tunnevad mehed sellist tunnistust andes, et on oma nõrkust üles näidanud, sest armastav inimene on alati haavatav :(
 
Lollike 16. november 2001, kl 17.04
Jah, mehed üldjuhul kardavad, et tunnistavad sellega oma nõrkust ja annavad naisele liiga suure võimu.
 
lily 16. november 2001, kl 17.21
Tõesti, ei ole ka mina ammu seda lauset kuulnud, kuigi teinekord väga tahaks. Kui olen oma noormehega sellest juttu teinud, vastab ta kui iseenesest mõistetavalt: Sa ju tead mida ma tunnen - muidugi(!) ma armastan, muidu ei oleks me ju koos.
Ma usun, et paljudele teie hulgast meeldiks teinekord saada oma armastatult lilli koos selle lausega (ja mitte ainult sünnipäeval vaid võibolla ka lihtsalt ilusa pühapäevase päeva puhul).
Muidugi, kui seda korrutatakse iga päev, esiteks ei paneks me seda tähelegi ja teiseks ehk tunduks see isegi lihtaslt sõnakõlksuna...
 
Fööniks 16. november 2001, kl 17.25
Anna: see oli üks luuletus. Ma võiks selle sulle saata, kui teaks kuhu :)
 
mina 16. november 2001, kl 23.14
tüüpilise eesti mehe käest peab neid sõnu lausa tangidega suust välja kiskuma, nii et jääb mulje nagu oleks neid püssi ähvardusel armastust avaldama sunnitud.
 
Kathy 16. november 2001, kl 23.36
Palju sa neid mehi siis pidanud oled et üldistama tuled?
 
Indrek 17. november 2001, kl 14.22
I said I loved you, but I lied.......
 
Mikk 17. november 2001, kl 20.33
Olen tuupiline eesti mees vahemalt enda arvates, eriti kui loen mis probleem siin on. Kuidas ma utlen midagi sellist,mis on ilus puha ja salaparane? Kuid samas, mis on armastus? Mu naine oli alguses vaga pahane mu peale, kui kusisin, mis asi on armastus? Taiesti oige, mis asi? Vastus tuli peale 2 aastat ja sisaldas uldsonaliselt:koige, koige, koige parem ja uhkem tunne! Kuidas valjendada tunnet ainult sonadega, see valjendub tegudes,kehakeeles ja ka sonades. Kuid kasutada ainult sonu on vist liiast, siis nagu on asi uhekulgne ja sonad kuluvad, aga teod jaavad.
Ette tanades
 
karina 17. november 2001, kl 20.50
Üldiselt olen nõus selle arvamusega,et ega eesti mehed eriti ei taha seda va a-tähega sõna kasutada,aga samas kui järgi mõelda,siis ega ma isegi seda väga tihti kipu ütlema.
Olin kunagi aastakese väljamaal ja kohtasin seal oma ex-boyfriendi ja võin öelda,et seal õppisin ma tõeliselt seda sõna hindama. Olin olnud temaga tuttav vaevalt kuukese ja juba ta patras seda armastust ette ja taha,muudkui I love you ja I love you.Ma siis püüdsin talle selgeks teha,et ära ütle seda kogu aeg,mis lovest siin juttu saab olle kui me ei tunnegi teineteist eriti hästi. Mina ütlen seda ikka siis kui tõesti selline suur tunne peal on :) Lõpuks oli vaene vennike minuga nii hädas,et küll on ikka imelik tüdruk,teised kõik kukuvad kohe põlved veriseks,aga see ei taha armastusest kuuldagi...heheheee!
Lõpuks,aga sai ikka asjast aru ja kui mina siis peale poolt aastat suhtlemist talle seda ütlesin,pidi äärepealt ära minestama,et polegi me eestis kõik pingviinid,kes ainult vodkat joovad :) süda ka ikka sees!
 
Weera 18. november 2001, kl 01.12
Minul on just nii,et mehed ütlevad liig kergelt seda lauset, umbes nagu alguses armastab armastab, paar kuud möödas ja ei tunne kah enam.
 
. 18. november 2001, kl 21.28
Aga mina olen vagusi ja ootan, et mees mulle ütleks:
Kallis, ma armastan sind...
tegudes on ta seda kõikke juba tõestanud.
Istun ja ootan, annan talle veel aega ja kui enne ei tule, siis uuel aastal ütlen talle ise, et armastan teda.
 
Salme 19. november 2001, kl 10.44
ka minu oma pole öelnud -- ja mina hakkan ennast juba halvasti tundma (oleme juba mitu aastat koos). Tegudest on küll vahest arusaada, et nagu midagi seall põues oleks aga kas oma tunnetest on siist töesti nii raske rääkida või on see lihtsalt sellest et mina ei vääri neid sõnu. Kui väga aus olla siis viimasel ajal tunnen end litsina, sest nende vastu tavaliselt tundeid ei tekki. Huvitav kui mees lihtsalt maha jätta juba põhimõttepärast, et kui sul on rakske öelda kolm sõna, mis elu(raskusi) me ikka siin koos jagame - need on hoopiski raskemad ja keerulisemad.
 
TESS 21. november 2001, kl 09.53
Sõnad pole need, mis midagi tõestaks.Teod ja hoolimine ikka...
aga kui mees, kes on tuntud oma enesevalitsuse ja välise külmuse poolest...ikka ühel hetkel seda niiiiii ilusti ja niiiii ilusas kontekstis ütles(ja see polnud mingi intiimsusehetk), võttis ikka jalad nõrgaks küll.Ja et ta oli end ka tegudes pikka aega nii väljendanud siis oli sõnadel kaalu ja väärtust.
Selle pika bla-bla´ga tahtsin vaid öelda seda, et kui mehel võimas tunne üle ääre ajab, siis tulevad need sõnad ilma pinnimata:) ka kõige puritaanlikuma inimese huultele.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!