Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Vastu tahtmist spermadoonoriks
 
Emily 22. november 2001, kl 19.14
Kuidas suhtuda, kui naine hangib mehelt lapse, nii et mees ei teagi? Mul üks töökaaslane sai sellega hiljuti hakkama. Ta rääkis juba aastat kolm, et selle ükskord ära teeb. Et meest ta endale niikuinii ei leia. Mis on ka õige, ise mehena ka vist teda eriti ei himustaks. Koostöötatud aastate jooksul pole tal mingit intiimelu küll täheldanud. On selline üheltpoolt kuivik ja teisalt kiiksuga. Aga latt on hirmus kõrgel. See selleks.
Nüüd on kõhuke ees. Meeskolleegidest osad on aga tigedad, et nii ei tohi teha.
 
Ex 22. november 2001, kl 19.21
Minu ex sai niiviisi isax ja exix korraga, elab selle kolliga nüüd koos aga nutab ja helistab mulle juba 3a järjest - tüütu.
 
AGA 22. november 2001, kl 19.22
ons see doonor kolleegide hulgast?
siis võib aru saada et pahased...

kui pole, siis pole nende mure justkui
 
Loori 22. november 2001, kl 20.06
Vatu tahtmist võib siis spermadoonoriks saada kui kellelgi õnnestub salaja mingi kogus spermat lihtsalt ära varastada. Kus mehe vastutus on kui naisega voodisse läheb? Enamik täiskasvanud mehi on ikkagi juba kuulnud, kust lapsed tulevad ja mitte kurg ei too.
 
nutikas-lutikas 22. november 2001, kl 20.26
Loorile
No aga kondoomi jääb ju alati mingi kogus spermat?
Kondoomi(isiklikku) võib ka väikese augukese teha(nõelga näiteks).
Võib ka väga veenva häälega öelda et "võtan e-pille ja pole kellegiga maganud juba pool aastat".
Võib ka magada xmehega ja öelda tuima näoga zmehele et too on lapse isa.
Mustmiljon varianti...
 
kypsis 22. november 2001, kl 20.56
Minu meelest on see tore, kui see naine lapse saab, kui ta seda nii väga on tahtnud juba aastaid!

On kyllalt isasid, kes oma lastest ei hooli, miks pahaks panna emale, kel on julgust ja tahtmist oma lapsele olla nii ema kui isa eest?

Samas kui keegi teine naine võib oma abielu küll alustada toreda mehe kõrval, kuid kui nende naiste lapsed on näiteks 10aastased, kasvatavad neid ikkagi ainult emad... Seda ju juhtub, et tore mees jätab oma naise ja lapsed maha ja kokkuvõttes - vahet pole!

Olge tolerantsemad.
 
Emily 22. november 2001, kl 21.40
Isa ei ole kolleegide hulgast. Mehed on pahased solidaarsusest. Nad on meil kõik vastutustundlikud, tublid pereisad, keegi ei taha, et tal kusagil küla peal laps oleks, kelle elus ta ei saa osaleda. Samas on mingi väide, et mehel olla instinktiivne vajadus oma seemet võimalikult laiali külvata.
 
nutikas-lutikas 22. november 2001, kl 21.58
Nagu see naine on vastik oportunist on teie mehed totakad moraalijüngrid(tundub et keegi neist on siiski isa, sestap nad nii leilis on).
Ja see seemne jutt pissib mind päris tõeliselt ära...
 
Maila 22. november 2001, kl 22.35
Mehed on pahased hoopistykkis seep8rast, et v8ljavalitu ei olnud nende hulgast. Naisterahvas tegi tegi v8ga 6igesti, et omal k8el endale lapse muretses. Kui meeste kylget6mbev6ime ja (v6i) v8line atraktiivsus puudub, siis tuleb ju endal midagi ette v6tte.
 
mees 22. november 2001, kl 22.37
aga pane end siis polema! vahet pole on neist keegi isa voi mitte. tegu on iseenest sigadus ,eriti veel kui ta peax sellest sellele mehele raakima. kui omale hoiab ,pole probleem.
 
Feliks 23. november 2001, kl 08.18
MI skrt! MIna oleksin kah sihukese peale vihane! Lisaks naisele on ka mees inimene...arusaam, et isasel on oma järeltulijatest kama, on väär isegi siis, kui isa lapsest mingil moel välja ei tee. Et lapsel pole justkui midagi isaga pistmist, paistab ka mujalt välja, näiteks ei saa vastsündinud last isa elukohta sisse registreerida jnejne. Laps on võrdväärselt nii isa kui ema järeltulija ja pole ühelgi naisel õigust last isalt ära võtta ja vastpidi.
On erand, kui isa on nõus ja vabatahtlikult ainult lapse tegemiseks palutud(pagatud?) - nt spermapanga doonor.
 
chameleon 23. november 2001, kl 09.05
Feliks
Eks igaüks võib vaadata asja oma mätta otsast, nii minagi. Ja kuna minul teistsugused kogemused puuduvad, siis võiksin raiuda sulle kurjalt vastu, et "isasel" ON oma järeltulijatest kama, kama, kama... 120x KAMA!!!
 
ellu 23. november 2001, kl 09.10
Mehe arvamus 22:37 peegeldab hästi ilmekalt meeste suhtumist: kui ei tea, pole probleemi. St. pole neil mitte midagi ilmapeal lippavatest lapsukestest, ainult mingeid kohustusi ega südametunnistusepiinu ei tohi olla. Selles valguses, arvan küll, et küsija töökaaslane käitus igati arukalt.
 
Feliks 23. november 2001, kl 09.23
Et Sinu kogemusest: KUst sa võid nii kindlalt väita..kas sa näed tema sisse? Ja näedki kohe? Kui ta võib-olla isegi ei näe?
 
chameleon 23. november 2001, kl 09.35
Ah, et kust ma nii kindlalt võin väita? No muidugi, ma ei saa kindlalt väita. Äkki ta tõesti istub juba kümnendat aastat kuskil kännu otsas ja valab sisemas kuumi krokodilli pisaraid, et läks ja ei vaatand tagasi. Minu lapsel pole sellest nüüd küll mingit kasu ega toetust ei moraalsest, rääkimata materjaalsest!
Seega minu jaoks on see just kogemus sellest, et neil on KAMA. :)
 
Feliks 23. november 2001, kl 09.41
Kuigi oln ise samasugune, nagu kirjeldad....vaidlen ikkagi vastu..see ei tähenda tema üleelamiste puudumist. Sellised otsused ei tule (väga tõenäoliselt reeglina) kergelt isegi meesterahvale.
 
fem 23. november 2001, kl 09.48
huvitav küll, kas too mees siis ei teadnud kuidas lapsed tulevad? ja kui kartis et naine kondoomi lõhub, siis võtnud oma kondoom kaasa ja lasknud pärast kempsust veega alla. igale vahekorrale võib naise rasestumine järgneda ja kui ikka mees ei taha isaks saada, on naise rasedaks jäämise vältimine ka tema mure.
et ütles et võtab pille? räägitakse siin, et varsti tulevad sarnased pillid ka meestele, aga kas teie, naised, jätaksite end kaitsmata vaid seetõttu, et teine väidab nagu poleks selleks vajadust? mina küll mitte.
ja üldse ei ole vaja magada kõigega mis liigutab.
 
chameleon 23. november 2001, kl 09.52
No temal oli seda otsust päris kerge teha, sest... "minu ema ja vanaema arvavad samamoodi, et ärgu olgu lapsel parem üldse isa, kui et ainult pühapäeviti kokku saavad". Kõik oli kerge, lihtne ja loogiline. Ei paistnud sealt mingit rasket meelt või südant.

Seega, naised, kui teil on tahtmine ja võimalus endale lapse näol ellu natuke rõõmu tuua, siis laske aga käia! Nii või teisiti on need TEIE lapsed.
 
Lumi 23. november 2001, kl 12.05
n.ö. vanatüdruku lapsed on ju alati olemas olnud.
Mida peab tegema naine, kes meest ei leia, kuid emaks tahab saada?
Niisugused naised kasvatavad tavaliselt üles tubli lapse, pole tegemist ju kogemata rasedaks jäänud neiukesega.

Tegelikult huvitaks meeste seisukoht.
On naine (vanatüdruk), kooselule ei pretendeeri, mehelt abi ei oota, kuid võib-olla oleks nõus isale andma võimaluse lapsega suhelda.
On ta kurjategija?
 
Feliks 23. november 2001, kl 12.21
See on ju kokkuleppe küsimus...kui ta nii ilge (nii välimuselt kui loomult) et tõesti ühtegi sõpra pole, kes aitaks, kas ta siis väärt emagi oleks? Aga lahendus ju neilegi - on ju igasugused spermapangad (vist) olemas. Kas isa peaks lapsega kohtuma..ka see on kokuleppe küsimus. vanatüdrukulaps pole miskit hullu ja on jah alalõpmat aold...ei eita ma seda nüüdki.
 
Ben London 23. november 2001, kl 17.24
Sa chameleon oled küll üks kuradi räige elukas.

Isegi kui mul on kama näiteks mingist laualambist, kas seda võib siis mult ära varastada?

Ja kust kuradi kohast sa ikkagi võtad, et lapsed on NAISTE OMAD! Nii lolli juttu pole ma nii selgelt väljendatult varem iialgi lugenud.

Laps ei ole koer, ta pole KELLEGI omand. Ta on iseenda oma. Kui läheneda siiski omamiskeskselt, siis on laps ikka MÕLEMA vanema oma.
 
chameleon 26. november 2001, kl 09.42
Kallis Ben London!
Mina pole kellegi käest midagi ega kedagi varastanud. Ja nagu ütlesin, saan avaldada arvamust vaid oma mätta otsast ja minu mätas vaid nii kõrge/madal ongi. Mui EI OLE teistsuguseid kogemusi! Kahjuks on minule elu näitand ainult ühte külge ja kahjuks just seda, et mehel on oma lapsest kama.
Selle tõttu olen jah üks igavene "räige elukas" ja mida iganes veel. Võib öelda ka, et üks kibestunud mutt jne jne. Ma ei vaidle vastu ega pane pahaks.
Sinule paremat! :) (siiralt!)
 
salaja 26. november 2001, kl 10.50
To Ben London: Lapsed üldjuhul ikka on jah naiste omad. Ilmselt olen mina ka räige elukas, aga rasedaks jäädes mõtlen esmalt sellele, kas ma olen võimeline selle lapse üksi üles kasvatama, sest mehe olemasolus ei saa küll eriti kindel olla. kui temale ikka hakkavad teised rajad rohkem meeldima, siis ei pea teda miski kinni, ammugi siis veel laps. ja loomulikult ei saa last võrrelda lambi või autoga, mida omad, aga mulle tundub küll, et mehed hoolivad oma autost (asjadest siis sõna otseses mõttes) rohkem kui lastest. selline on minu reaalsus.
 
piix 26. november 2001, kl 10.51
ei oska seda teemat kommenteeridagi, sest ei tunne isiklikult ei rasedat ega rasestajat. aga räägin siinkohal yhe tillukese loo:
elas tytarlaps kokku yhe mehega, kes seitsmelapselise perekonna vanim laps oli. lastest ja kantseldamisest sai mehel juba lapseeas siiber, sest tema sebis-vastutas kõigi oma õdede-vendade eest kuna ta oli ju „vanem ja targem”. korra nagu ikka katsetas ka ise lapsetegemist, sai kahega hakkama kah, aga ei tulnud sest pereelust miskit välja. närvid, junow.
hakkas elama kokku siis eelpoolmainitud tytarlapsega, vanus neiul 20. mehel juba 39.
kohe sai selgeks tehtud, et ei mingeid järeltulijaid. ja kontrollis mees ka kogu aeg, et miskit vasakule ei läheks - kummid-särgid-värgid. aga tydruk jälle leidis, et tema tahab last ega pole syydi mehe krussis närvides.
ja ykskord pärast vahekorda kui mees lõpetas voodilinades ja pessu läks, kraapis tytarlaps linadelt kokku kogu kraami toppis kuhu vaja ja hakkaski kõhtu kasvatama. niimoodi oli. minu meelest kasvatab ta nyyd ikka yksi last....
ei hakkagi miskit ytlema, õieti polegi miskit öelda.... ;)
 
chameleon 26. november 2001, kl 11.16
piix
Väga hea lause oli sul seal vahepeal, et mees tegi kuhugi küll 2 last valmis, aga ei tulnd miskit välja, sest raske lapsepõlv ja tema närvid!
Tore, et ta siis nii mõistlikult püüdis hoiduda uutest vigadest ja selle neiu käitumise kohta ei saa kah midagi kommenteerida, sest ühtepidi see ilus ei olnud, mis ta tegi, aga keegi ei tea ju, mis põhjusel ta seda tegi või mis eesmärgid peas mõlkusid.
Kuid tahaksin teada, kas see mees nende kahe lapse eest ikka edasi hoolitseb, või on tal ikkagi "närvid" ja muud põhjused? Ja kindlasti ei lase teda naine lastega piisavalt kohtuda jne?
See on nii paradoksaalne, kuidas kuulen igalt poolt mehi karjumas, et naised ei lase neid laste juurde, aga ei endal, ega ühelgi minu tuttavate "maha jäetud" üksikemade seas ei ole ÜHTEGI, kes hoiaksid oma lapsi isade eest peidus. Ainult tulgu ja tegelegu!
Kuid nad ei tule! Jutt ei ole sellest, et ei käida igal nädalavahetusel, või iga kuu korra või aastas korra...
Nad ei tule kunagi! Ei aasta, kahe... ega ka kümne aasta jooksul KORDAGI!
Ja ei ole need "varastatud" lapsed. Ikka suures kiindumuses ja armutõotustes soetatud.
Jah, nad on nii juriidiliselt kui ka bioloogiliselt võrdselt nii nende isade kui emade omad.
Aga kas nendel meestel on ka moraalselt õigus nimetada ennast isaks?
 
mona 26. november 2001, kl 11.16
Iseseisvad naised võivad teha mida nad tahavad. Kui last vaja, siis valige hea tõutäkk välja. Ma olen spermadoonorite kasutamise poolt, sest pean olulisemaks heade geenidega ja välimusega last kui kooselu mehega.
 
Bibi 26. november 2001, kl 11.34
Kunagi avaldati uurimus,et spermadoonoritelt v6etud proovid olid ainult 20% positiivsed,s.t.20% meeste sperma sobis doonorluseks!Nii et loogiliselt v6etuna on spermadoonorlusega saadud laps igati tervem,sest algmaterjal kui selline,on igati labiuuritud.Kui on ikka tungiv soov naisel omale yksi laps soetada,siis oleks k6ige 6igem p66rduda spermapanga poole.Need mehed,kes on sinna oma seemne andnud,on teinud seda vabatahtlikult ja andnud oma n6usoleku hilisemaid pretensioone valtimaks.Nii et kui naine tahab omale last mehe teadmata,siis pole vaja selleks kasutada alatuid v6tteid!
 
Renate 27. november 2001, kl 00.43
Noh kas moni mees kolleg tahtis siis ise autoriks olla voi???
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!