Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
unenägude vahetus
 
kil 13. detsember 2001, kl 11.28
tahaksin öelda, et ma näen endale ebameeldiva ja suht vale (mitte ebareaalseid, aga võimatu) sisuga unenägusid. millest need küll tulevad ja kas on võimalik kuidagi muuta seda, et ma ei näeks neid või näeks midagi muud? on ehk keegi midagi sarnast läbi elanud?
 
Pipa 13. detsember 2001, kl 11.34
Unenägudes nähtu tähendab tihti kardinaalselt vastupisist. Mis see vale-võimatu asi oli?
Ise olen suur unenägija, koledasti meeldib!
Imelik fenomen oli kord mu parima sõbrannaga kellega nägime samal ööl sama und.
Oma mehega nägin ka kord sama und, mina olin juba sellise asjaga harjunud aga tema sai küll totaalse šoki...
 
kil 13. detsember 2001, kl 11.43
näen oma meest minuga halvasti käitumas ja tema sõpru samuti. pole seda sarnaselt unenäole teinud ei tema ega ka tema sõbrad... toredad inimesed kõik...
 
pri 13. detsember 2001, kl 11.50
mul on sama mure,enamus unenägudest jubedad,tekitavad hirmu tunde.tavaliselt ma põgenen kellegi eest ja mul on surmahirm,kätte pole veel saadud.tahaks ka teada mida see tähendab.
 
Bella 13. detsember 2001, kl 11.55
See ei tähendagi mitte midagi. Lihtsalt aju kombineerib kõike nähtut -tuntud omal moel ja mängib siis selle "video" ette. Sealt tähendust otsida pole küll mõtet.
 
k 13. detsember 2001, kl 11.58
ma olen enda toimetusi ja mõtteid seoses unenägudega palju võrrelnud. Seos on täiesti olemas, nimelt unes ilmuvad välja meie hirmud, ka alateadlikud. Mõnikord on ka mõnusad unenäod, siis on need käsilolevate unistuste teemadel.
 
kil 13. detsember 2001, kl 12.00
ma usungi, et see ei tähenda midagi, aga eriti ei taha kyll, et unenäost ainuyxi hommikul tuju halb olex! seega tahax mingit lahendust asjale... kas pean enne magamaminekut mõtlema millelegi või peaks ennast nii ära väsitama, et uni olex sygav ja "pilditu" või mida?
 
Pipa 13. detsember 2001, kl 12.24
Ära vaata vägivallast ja õnnetust armastusest rääkivaid filme vahetult enne magamajäämist ja püüa jah mõelda millestki õnnestavast enne kui silmad looja vajuvad.
 
Tess 13. detsember 2001, kl 12.31
Kil
Kui üksi magad, võid mõne karvase kaisulooma turvlisuse tundeks kaissu võtta.
Või paned rahuliku muusika vaikselt mängima ja uinud selle saatel.
Ka mind painavad vahest need unenäod.Tihti olen näinud end lendamas.Ja seda, et tahad joosta, aga jalad on rasked, ei suuda...on vist enamus inimesi tundnud.
 
tsinna 13. detsember 2001, kl 13.22
Eks alateadlikud hirmud painavad sind. Võibolla oled sisimas ebakindel inimene ega suuda uskuda, et sinu mees ja teie tuttavad sinuga tõsimeeli hästi käituvad ja ootad (alateadlikult) millal nende tõeline suhtumine välja lööb? Sisenda endale, et sa vääridki head kohtlemist. Ja tee ehk trenni õhtuti, et end füüsiliselt rohkem väsitada. Loe ehk mõnda mõnusat "naistekat" enne uinumist ja võta ka klaasike veini.
 
muhv 13. detsember 2001, kl 13.30
mina olen hommikuks unenägude vaatamisest nii väsinud nagu oleks öö otsa telekat vaadanud. tihti näen unes end mingi prominendiga koos (mitte intiimses olukorras), lihtsalt niisama. täna öösel näiteks olin elton johni ja tema elukaaslasega koos, kes hoidis süles nende just adopteeritud last. läksime mingile kontserdile ja tuli ronida tohutu mäetippu, millelt ma koguaeg alla libisesin ja siis tuli teekonda jälle ostast peale alustada. no kus kohast tulevad sellised ajuvabad unenäod??? kas keegi oskab seletada? ja kõigele lisaks näen ma väga värvilisi unenägusid ja tunnen lõhna unenäos.
 
Pipa 13. detsember 2001, kl 13.36
Neid ronimisi ja libisemisi näen mina siis kui mingi vastik ja raske periood kipub venima jube pikax ja kui päris 100% kindel ei ole et hakkama saan...
 
Arina 13. detsember 2001, kl 14.44
Mina näen tihti unes, et mind tulistatakse. Ja rääkides, mis tunne on pihta saada, on teadjad inimesed väitnud, et nii ongi.
Huvitav, kust sellised teadmised?:))
 
tsinna 13. detsember 2001, kl 15.02
äkki eelmisest elust ...
Mina olen näinud elus paari korduvat unenägu. Kohe mitu korda. Üks oli lapsepõlves selline, et olime ema ja noorema õega bussijaamas. Õde kes oli siis u 5 ja mina mõni aasta vanem, läks kogemata vale bussi peale, buss pani uksed kinni ja sõitis minema. Õde oli esiuste taga nuttis ja tagus kätega vastu uksi, mina jooksin bussi kõrval järele ja nutsin ka ja buss sõitis minema. Seda nägin lapsepõlves kohe mitu-mitu korda. Mingi kordusunenägu oli veel, aga mis teemal, ei mäleta.
 
Arina 13. detsember 2001, kl 16.00
Minu kohutavaim kordusunenägu (lapsepõlvest siiamaani) on selline, et maal hakkavad öösel metsloomad majja ronima....
Ma ei julge seal eluseeski üksi olla, ja selle unenäo peale ärkan alati külm higi otsaees...
 
kil 13. detsember 2001, kl 16.42
mees on igal öösel kõrval (ei mäletagi, kui teda polnud) ja trennis käin ka kõvasti... lihtsalt enesetunde pärast, aga ikka ei aita :( seda veinivärki võix kyll proovida :)
 
Mymla 13. detsember 2001, kl 17.04
Borghes on öelnud, et unenäod on see pragu, mille kaudu inimene võib põrgut näha. See hirm, mida tuntakse unenäos, on suurem ja hirmsam kui päriselus.Pole tähtis, milline on unenäo sisu, seda tunnet sõnades edasi anda ei saa. Eriti jubedad on nn. valed ärkamised - omastarust oled üles tõusnud, tegelikult läheb uni edasi ja nii korduvalt.Tegelikult on unenäod siiamaani ka teaduse jaoks seletamatud.
 
Õudsamast Õudsam 13. detsember 2001, kl 21.59
Ükskord nägin und kus ärkasin ülesse peagi tuli Eesti Vene sõda madistasin jne. tuli peaaegu happy end ja siis see juhtus - jäin unenäos magama. Algul polnud topelt unel vigagi, aga siis keeras see ka hulluks kätte ära - sain seal surma - ärkasin järgmisse unne ja seal seisis üks tibla ja sihtis mind automaadiga näkku, siis ponud enam aega mõelda, et magad, ... põmm - näed kuidas aegluubis tuleb püssitorusrt leek välja - vaikus ... vaikus ... vaikus ... Järgnesid taeva värav ja Peetrus, vestlemine pattude teemal (kõik oli nähtaval) otsus -põrgu!!! Siis äratas kell ülesse.

Vot selline lugu vastu ööd. Head und!
 
Andra 14. detsember 2001, kl 18.11
Aga mina nägin sellist und:
Olin mere kaldal koos väga paljude teiste inimestega ja me vaatasime merele. Taevas oli pea kohal must, mere kohal läks järjest punasemaks ja otsekui hõõgus. Silmapiiril oli juba oranzhikasroosa. Meri aga oli nagu sulakuld ja heitis kullahelgile sekka punaseid ja musti taevapeegeldusi kui vesi laisalt lainetas... Äkki tõusis kaugel-kaugel meres veest välja parv valgeid haldjaid või ingleid (õrnad ja ilusad), nad lendasid mere kohal mõnda aega ringis ja hakkasid siis vaikuses ranna (meie) poole lendama. Nad lendasid reas, üksteise järel ja neil olid käes imeilusad mattkuldsed tähekesed ja medaljonid. See rivi lendas üle minu pea. Istusin maas ja sirutasin käed pea kohale. Tähekesed ja medaljonid jäid mu sõrmeda taha ja pudenesid robinal mulle sülle kui haldjad üle mu pea lendasid.
Küllap ennustusuni, sest elu tõi seejärel ohtralt head:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!