Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
eesti kaitsejõud ja naine
 
tator 19. detsember 2001, kl 16.42
tuli mul kord idee minna kodumaad teenima, s. t. ühineda kaitsejõududega. kõige pealt sain teada, et naine kui nähtus on selles meesteühiskonnas tekitab kaheseid arvamusi. osad kiidavad selle heaks, isegi pooldavad. teiste arvates tuleb sellele naisele teha sanitaarlask.
väeosas kus ma nn. töö intervjuul käisin kostusid esimesena sõnad:"te peate juuksed ära ajama!" ühesõnaga see hirmuäratav väide oleks pidanud minu kaitsetahet kõvasti vähendama, kusjuures unustati üks väike fakt: naiste kiilastamine on määrustiku vastane!
kadalipp oli õudne ning mul ei õnnestunud seda seekord läbida, kuid ma ei jäta. ühel hetkel saab eesti vabariigi sõjavägi mind tundma.

MEHED EI TAHA SAGELI MINNA JA KUI MÕNI NAINE END PAKUB SIIS EI TAHETA! Huvitav, millist ohtu naised neile kujutavad!

teatage endist sõjardist naised! ühinegem ülla eesmärgi nimel.
 
s 19. detsember 2001, kl 16.45
See Robinsoni-Siiri ju oli ohvitser?
 
crissu:) 19. detsember 2001, kl 16.49
tahtsin just sama öelda, mis s kirjutas
ja veel, et Siiril ju üsna pikad patsid - vaevalt et teenistusaja jooksul kasvatatud kogu pikkuses
 
tator 19. detsember 2001, kl 17.11
ma ei väitnud, et eesti kaitsejõududes naisi pole. on ja isegi minu tutvusringkonnas, kuid nad KÕIK on pidanud läbima tõelise kadalippu. kui meessoost olendil piisab vaid riigikaitsekomisjoni ilmumisest, siis naine peab kõik absoluutselt ise tegema. alatest väeosa otsimisest kuni visiidini mustamäe haiglasse. sinna vahele mahub väga palju tüütuid etappe ning ka sel juhul ei ole veel kindel, et sind aksepteeritakse.

minu ülekutse hõlmas neid naisi, kes tunnevad tõsist huvi militarismi vastu ning tahavad oma kogemusi vahendada.
 
politseinik 20. detsember 2001, kl 08.50
tunduvalt parem on naispolitseinikel-vähemalt mina ei tajunud küll mingit vahetegemist politseikoolis õppimise või hiljem töötamise ajal. pigem oli selline soojem suhtumine, et kui ikka VÄGA jube pilt oli või väga raske ülesanne täita, siis meeskolleegid aitasid nõu ja jõuga:) sõjavägi võiks eeskuju võtta!
 
Lo 20. detsember 2001, kl 13.27
Seoses uue seadusega, et keskkooli lõpetanud noormehed peavad kohustuslikus korras kohe sõjaväkke astuma, on meie sõjaväed puupüsti täis. Ja kehtib kirjutamata seadus, et naisi enam sõjaväkke üldse ei võeta. Öeldakse stiils a la meil pole praegu ruumi, tulge järgmisel aastal. Aga kuna ka järgmisel aastal tulevad uued koolilõpetajad peale, siis ei mahu sa ka siis sõjaväkke. Ja ohtu ei kujuta naised kaitsejõududele teps mitte, kuid üks rist ja viletsus on nendega kindlasti, sest teadupärast on naised füüsiliselt nõrgemad ja vajavad nad ka erilisi tingimusi (pesemine, magamine)
Võibolla mõtled uuesti läbi kui põhjalikult tahad isamaad kaitsta ja valid mõne teise rühmituse - kaitseliit või politsei.
 
ohh aeg... 20. detsember 2001, kl 13.34
no mis kuradi vajadus on naisterahval sõjaväkke trügida???
Olen ise ka naine, aga ei leia, et oleks vajadust end sel viisil tõestada. Mul on tõesti targematki teha.
Kuid kes kutsumust tunnnevad, andke minna.
 
tydruk 20. detsember 2001, kl 15.17
tegelikult on see muidugi probleem, sest sõjarditest naiste ja mehelike naiste hulk on ühiskonnas päris suur. Ise olen kohanud naiste hulgas, kes tahavad sõjaväkke minna tõsist probleemi, kuna ei leita omale tavatingimustes kaasat. Sõjaväes on aga naiste hulk nii väike, et ka mitte nii ilusad saavad otsapeale...

On muidugi ka erandeid.

Kui võtta Siiri näiteks, siis minumeelest on parem, kui sõjaväkke tõesti naisi ei võetaks, sest Siiri lause Robinsonisaates, et Robinsoniks peab saama mees ja sellepärast meestega punti lüüa ning naine välja hääletada ... mnjah ... Naised peavad kokku hoidma mitte naistevihkajateks hakkama puhtalt sellepärast, et meeste poolel on jõud.
 
kylle 24. detsember 2001, kl 10.32
Loll oled kui vabatahtlikult end sellisese kohta topid!!!!!

NB: asi pole vaid selles, et naine oled, vaid just, et end VABATAHTLIKULT SIHUKESSE KOHTA TOPID!
 
tator 24. detsember 2001, kl 13.28
pean tunnistama, et kõik muud variandid on minu poolt järele proovitud või põhjalikult läbi kaalutud. muidugi oleks tore, kui saaksin väita,et teen seda mingi enese tõestamise pärast. ki8ndlasti on see üks aspekte, kuid mitte peamine. mulle lihtsalt pakub sõjandus huvi ja oma tahtmisest ma ei kavatse loobuda. samuti pole ma nii loll, et ootaks meest poolt mingit allahindlust. olen kohanud nii mõndagi sellist, kes on füüsiliselt kui ka psüühiliselt nõrk ning kellele pean mina järele andmisi tegema (kaitseliidu õppustel). isegi mitmendat korda järele mõeldes otsustan väga suure tõenäosusega sõjanduse kasuks.
 
Mallikas 28. detsember 2001, kl 15.22
Ääremärkusena olgu öeldud, et Siiri on allohvitser, oluline vahe.
 
Kristiin 06. jaanuar 2002, kl 00.13
Tean naisi kes töötavad väeosade staapides ja kõik vähegi nooremad on ohvitseride "madratsid".
Muidugi see ei pruugi kõigis väeosades olla nii, aga mõnes tean kohe kindlasti.
Aga igaühel on enda otsustada mida ja kuidas ta oma elu elab.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!