Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
luuser?ebavõrdsus?
 
käkk 28. detsember 2001, kl 13.12
Selline masendav tunne tekib mul ilmselt just pühade eel-ajal.
Tegelt tahaks küsida - kas teie arvates on võimalik, et noor meesterahvas, kahe ülikooliga poole peal (avalik haldus ja juura) ei leia endale mingit sobivat tööd? Elatub tõlkimisest ja asendamisest jne. Vat aga proble selles, et ma naisterahvas. Norm välimusega, igati hakkaja ja tubli, võõrkeeled kõnes ja kirjas - ja ainuke sissetulek on tõlkimine (tükitöö) ja pakutakse ka aint sekretäritööd või muud sarnast jura. Olen masendusest proovinud ka nn "sitemaid" tööotsi leida - noh et telefonioperaator või midagi - aga sealt jälle on öeldud, et "overqualified". No mida kuradit teha. Raha ei jätku, koolis käia veel paar aastakest... Aargh. Samas ma tean täpselt, et juba teisel kursusel meesterahvaid värvatakse oi-kui-headele juhikohtadele. Sooline ebavõrdsus? Või olen tõepoolest nii luuser?!
 
n25 28. detsember 2001, kl 13.20
Väga veider öelda, kuid ........... väga sageli on ka töökohtade leidmine õnnemäng. Olen vägagi mehise alaga tegelev (ka õppinud) naishing, kellesse tööl küll minu soo tõttu teisiti ei suhtuta. Aga mu sõbranna ........ veel kenam, agaram jne jne ei leidnud tööd üldsegi nii kiirelt/lihtsalt.
 
noormees 23 a 28. detsember 2001, kl 13.32
Sa tõesti oled luuser. Tee endale kõigepealt selgeks, mida sa tahad. Kaks kõrgharidust (eriti veel lõpetamata) ei anna sulle tööotsimisel mingeid eelised. Leia endale eesmärk ja hakka selle nimel tööle, quit whining!
 
Katja 28. detsember 2001, kl 14.03
Tööandjate jaoks on väga tähtis töökogemus. Kui sul seda pole, pead lihtsalt ühest otsast alustama (kasvõi sekretärina) ja ümberkaudsetele tõestama, et sa oled hea tööjõud ja paljuks enamaks suuteline. Noort, ka vast ülikooli lõpetanut, ei puistata enam tõesti üle kõrgelt tasustatud töökohtadega--nendeni on vaja ronida. Õige on ka see, et head töökohad käivad tutvuste kaudu, aga kui sa tööl pole käinud, pole sul ka palju tutvuseid, mille kaudu head töökohad liiguvad. Otsi endale mõni assistendikoht alustuseks ja sealt saad edasi pürgida. Ole seal aktiivne, võta tööülesandeid juurde ja näita oma võimeid. Looseriks ei saa sind sellepärast küll nimetada, et sa veel väga head kohta pole saanud.
 
Tutvus 28. detsember 2001, kl 16.07
Loeb vaid TUTVUS! Otsi üles tuttavad, siis saab ka tööd. Omal nahal kogenud.
 
käkk 28. detsember 2001, kl 17.10
 
mamm 28. detsember 2001, kl 19.52
poolik haridus ei aita sind tänapäeval tõesti kuhugi, mida sa siis lootsid, et palkutakse 2 kursuse juuratudengile kohe peajuristi kohta või? läbi on need ajad. aga inimesed ei taha selelst tõesti aru saada, ikka saan cv-sid et kool pooleli või äsja lõpetatud, töökogemust sama palju kui dresseeritud ahvil aga ma tahan teile nüüd osakonnajuhatajaks tulla. hea kui sulle sekretäritöödki pakutakse, mis sellel viga peaks olema? ja kui tõesti tubli oled, siis küll sind ka edutatakse, eriti kui veel ka hariduse kätte saad.
 
Katariina 29. detsember 2001, kl 01.50
Jah, tõepoolest, mida Sa ise endas edasi arendada tahaksid? Kui tõlkimine Sulle istub ja kui oled arenemisvõimeline ja -huviline, siis on küll nagu oma viga, et Sa eluga rahul pole. Kui oled avalikku haldust nuusutanud, siis ei tohiks ka endale töölepingu otsimine raskusi valmistada.
Kui oled hea, kiire ja arenemisvõimeline tõlk, siis võiksid minu poole pöörduda. Töö on karm, aga tasu hea töö eest päris viisakas. Põhikeel inglise; soome, rootsi ja muud tulevad kasuks. Põhikoha saamiseks tuleb (olenevalt praegusest tasemest) end vähemalt pool aastat lepingulisena tõestada. Kui see Sulle huvi võiks pakkuda, võta ühendust muhv@mega.ee.
 
appi 30. detsember 2001, kl 15.47
oluline on töökogemus? ok, nõus! aga kus kohast sa seda saad kui keegi sind tööle ei võta?
endal on kaks diplomit ja omandan juba kolmandat. ühel töövestlusel öeldi konkreetselt, et me ei saa sind tööle võta, kuna jookseksid mõne ajapärast niikuinii parema koha peale ära.
aga suhtumist: sa oled naine, sellepärast ei võta... pole olnud. töötan hetkel ainsa naisena meestekollektiivis ja ei muretse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!