Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Suitsu poolt.
 
Anneli 11. jaanuar 2002, kl 14.41
Tere! Olen nikotiinik ja elan ilma suitsuta juba viiendat päeva. Andke jõudu edasi minna. APPI! Nii koledasti tahaks tossata.
 
antitoss 11. jaanuar 2002, kl 15.00
mine vaata Tervisemure alt Suitsust vabax vms...
 
Tova 11. jaanuar 2002, kl 15.03
Leia mingi asendustegevus. Mina püüdsin kah maha jätta, mind aitas puzzle kokkupanemine :-) Üks oli kodus põrandal ja teine tööl ülemise lauasahtli põhjas. Käitusin nagu idioot, pidevalt ninapidi sahtlis, kui närv mustaks läks :-)
Juba tunnistada, lahti ikka ei saanud aga 14 kuud pausi tekkis küll.
 
molly 11. jaanuar 2002, kl 15.06
hoia suitsud vähemalt kuskil alles, minul näiteks tekib metsik suitsuisu just siis, kui tean, et ühtki pole.
parem on maha jätta suvel - siis kui palav, eriti tossata ei tahagi, samas ei tule siis liigsed kilod ka nii kergesti ja tegevust nagunii koguaeg palju.
 
Tova 11. jaanuar 2002, kl 15.13
Mollyl tuline õigus. Suitsu peab olema, kui tahad maha jätta. Muidu kõnnid kui kuutõbine lõpuks öösel putkasse suitsu ostma, enne kui arugi saad.
 
Arina 11. jaanuar 2002, kl 15.29
Ok, ma räägin teile.
Käisin suvel paastumas. Huvi pärast. Seal loomulikult suitsu teha ei tohi. Kolm päeva oli väga halb, hirmus suitsuisu ja tahtmine üritus kuu peale saata. Siis aga - eks vist ka kõigi nende tervise-loengute tulemusena aju kah parasjagu loputatud - mingi klõps käis ja enam ei tahtnud... ja kohe nii, et suitsuhais tundus vastik, et kuidas ma üldse sain endale seda tossu sisse hingata??!
Olin suitsuta tervelt kaks kuud, kodus kõik suitsetajad lasid vanas vaimus edasi, aga see ei häirinud mind üldse. Mingil hetkel aga sai tehtud üks mahv, siis pool suitsu, siis üks suits nädalas (lubadusega, et homme enam ei tee), ja nii ta läks.
Praeguseks jälle pakk päevas...
Järgmine suvi lähen uuesti paastuma - nii kerge oli maha jätta!
 
Anneli 11. jaanuar 2002, kl 15.30
Tunnen end kui klubist väljavisatu. Töökaaslased teevad endiselt suitsupause ja vaatavad mind kaastundlikult. Suitsude allesjätmise koha pealt on teil vist õigus. Mina ei jätnud ühtegi ja nüüd vaatan teiste laudadel olevaid nii nagu tahaks vargile minna. Tean samas juba kooliajast, et kuidas suhtuti suitsetamise mahajätnusse, kes pidevalt suitsu laenas ja loodan, et ise seda tegema ei hakka. Närin nätsu ja teesklen töötegemist. Tööd on aga püsivust seda teha ei ole. Kardan paaniliselt nädalavahetust. Kõik mahajätmise endised stiimulid hakavad tuhmiks minema.
 
muhv 11. jaanuar 2002, kl 16.34
Nõuandeid nädalavahetuseks: seo end mingite selliste tegevustega, kus pole eriti võimalik või sünnis suitsu teha. Näiteks mine kosmeetiku juurde ja juuksurisse, külasta oma esivanemaid või muid sugulasi, kelle kodus suitsetamine oleks surmapatt. Mine teatrisse või kontserdile...
Mina kogesin just äsja uuesti, et näiteks Draamateatri väikses saalis etendust vaatamas käies poleks kuigi naiselik traavida suitsuruumi otsima minna. (Tegelikult ma ei teagi, kus seal nüüd üldse enam suitsu teha võib. Garderoobis oli suitsulõhna tunda, võib-olla tehakse ikka veel WC eesruumis?)
Une-eelse aja täiteks mine aroomivanni ligunema ja pese hästi põhjalikult hambaid. Ja sea endale veel mingi lisastiimul, näiteks et hambaid tooni võrra heledamaks saada.
Igatahes jõudu Sulle, olen Su tahtejõu üle seda uhkem, et ise ainult unistan mahajätmisest.
 
Karia 11. jaanuar 2002, kl 16.55
Ma pole päris maha jätnud, aga kui ülikooli ajal tegin rohkem kui paki päevas, siis praegu on 3-5 suitsu päevas piir. Samuti mu mehel. Muutus toimus kergelt, kolisime uude korterisse ja otsustasime, et enam toas suitsu ei tee :))) No nüüd ikka mõtlen kaks korda järele, kas tahan sinna külmale rõdule minna suitsetama või lesin soojas voodis edasi :)) Enamus õhtuid kodus möödubki suitsutult.
 
uh 11. jaanuar 2002, kl 17.37
Tulen rõõmsasti appi, sest kunagi olin samas seisus. 5 aastat PÜÜDSIN maha jätta. Jube hais ju pidevalt man.
Niikaua kuni kopsud NII haigeks jäid, et toru selga torgatija lasti mädal-rögal välja joosta. EI SOOVITA sulle seda kogemust. ÕUDVALUS! Hoobilt jätsin maha suitsetamise, suitsetavad sõbrad. Jalutsin palju õues. Leidsin inimese, kellega kahekesi jätsime koos suitsetamist maha. Mul kestis see suitsuisu veel aasta. Olin 20 aastat väikeste vahedega tömmanud.
Ära sööma hakka!
Palju meelekindlust!
 
muhv....õigus 12. jaanuar 2002, kl 22.21
Olen minagi suitsetanud...ülikooli ajal. Vanemate juures vaheaega veetes lihtsalt ei saanud teha. Kuu aega ajas hulluks. Siis läks üle. Nüüdseks olen selline üliharv pühapäevasuitsetaja. Kui meeldib siis teen kasvõi pool pakki õhtu jooksul aga kuudeviisi ilma olla pole kaa mingi probleem. Füüsiline sõltuvus läheb suhtkiiresti üle. Muu on su enda teha...
 
nike 13. jaanuar 2002, kl 05.22
olen ka suitsu poolt
 
mm 14. jaanuar 2002, kl 13.21
Mina suutsin maha jätta. Saladus on see, et sa tõesti tahad suitsust lahti saada, kui sa seda nii eksperimendi korras teed ja kahtlevalt, siis tuleb probleeme.
Kahjuks Eestis ei räägita sellest, kui palju inimesi sureb suitsetamisest tekkinud haigustesse. Suitsus pole ju ainult nikotiin, seal on väga palju erinevaid kemikaale.
Miks sa üldse suitsetad? Kui vastus on lõõgastumiseks siis see on vale, lõõgastuda saad ka väikse jalutuskäiguga, klaasi veega või hetkeks püsti tõusmisega (eeldades, et sul on istuv töö). Mis lõõgastus see on, kui sa samal ajal oma tervist saastad.

Suitsetajatel on suurem vähioht. Minu suguvõsas on vähioht tõsine ning seega üritan vähendada asju, mis seda suurendada võiksid.

EDU!

PS palun mitte fleimida mind, ma saan aru, et palju suitsetavad ja minu pärast suitsetagu edasi, need olid lihtsalt soovitused. :)
 
veel... 14. jaanuar 2002, kl 14.41
http://www.lifetimetv.com/health/features/smoking.html
 
Anneli 17. jaanuar 2002, kl 14.13
Tere!

Olen endiselt nikotiinik
ja elan ilma suitsuta juba üheteistkümnendat päeva.
Tänan kaasaelajaid ja katsun vastu pidada.

Suudan juba ka endale soovitusi jagada:
õhtuti, kus suitsunälg tapma hakkab,
on võimalik magama minna - magajad ju ei suitseta.

Muuseas, arvan endiselt, et suitsetamine on elustiil
ja just selle muutmine on kõige raskem.
 
Tova 18. jaanuar 2002, kl 08.40
Anneli, kõva saavutus! Way to go!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!