Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Kodus kõik ok, väljas - vastupidi
 
Tirts 21. jaanuar 2002, kl 14.37
Mul on selline mure. Elama elukaaslasega juba mitmendat aastat koos ja kõik justkui klapib. Kodus saame hästi läbi, arutame asju omavahel jne. Aga niipea kui uksest välja astume ja nt nädalavahetusel klubisse lähme, on kõik pea peal. Siis justkui ei oska koos olla. Mis teha?
 
tsinna 21. jaanuar 2002, kl 14.42
See on küll huvitav probleem. Tavaliselt on ju vastupidi, kodus kiseldakse, väljas aga tehakse head nägu ja kalli-kalli. Aga mis siis täpsemalt lahti, on sinu lühikesest kirjast võimatu aru saada. Kui asi piirdub ainult klubiga, ehk olete armukadedad? Kui probleemid ka nt sõpradele külla minnes, ehk on teil omavaheline võimuvõitlus, kumbki tahab sõprade jaoks lahedam näida. Mis see "pea peal" üldse tähendab, kas nääklemist?
 
Tiiu 21. jaanuar 2002, kl 14.46
Sama mure siin, kahekesi jube vahva ja armas olla, juba 6 aastat. Kui aga on seltskond, hakkab mulle märkusi tegema ("ära tee nii", "oled sa kindel, et võid seda süüa", "miks sa seda ütlesid, kurb lugu kui sa nii mõtledki"), minu asju rääkima ("Tiiu, räägi nüüd seda lugu, kuidas sa ...", "Tiiu kah eelmisel nädalal kaotas oma pangakaardi ära") või mind pisiasjades parandama ("kui sa mulle seda lugu rääkisid, Tiiu, siis sa ütlesid, et kutsikas oli kahekuune. Kui sa nüüd ütled, et see oli neljakuune, kas sa valetasid siis mulle või nüüd neile", "ei, see buss oli number 8 mitte 5"). Iga kord ma puhisen vaikselt vihast aga neelan seltskonna ees alla. Kodus, kui siis räägime, et miks ta nii teeb, saab nagu kõigest aru ja "mussu, ma enam ei tee, kulla, ma ei mõelnud seda nii".
 
Kis 21. jaanuar 2002, kl 14.56
Mina käin juba ammu vaid sõbrantsidega väljas tuuritamas, mehele eriti ei meeldigi lõbustusasutused, tema jääb hea meelega koju ja naudib vaikset üksiolekut.
 
tsinna 21. jaanuar 2002, kl 15.09
Sa nii vahvalt kirjutad, mul tekkis kohe pilt teist silma ette. Seda sinu kirjeldatud varianti ma olen oma tuttavate seas märganud vastupidiselt, st et naine norib niimoodi mehe kallal. Nagu oleks viimane miski titt. Puudub veel, et öeldaks, et võta kahvel vasakusse ja nuga paremasse kätte.
Su mees vist peab ka sind titeks või muidu alamõõduliseks, ja tahab sõprade ees näidata, kui hästi koolitatud naine tal on. Tegelikult on tal endal ilmselt alaväärsuskompleks, ta ei suuda uskuda, et temal võib normaalse naisega vedada.
 
kiisu 21. jaanuar 2002, kl 15.10
täitsa haige, vaata omale mees kellel on juba mõistus peas..poisikesed..
 
Tiiu 21. jaanuar 2002, kl 15.13
pole miski poisike, kui minust jutt, just oli mehel juubel ja sai 40. Tirts, aga sina räägi, mis täpsemalt seal klubis juhtuma teil kipub?
 
Tirts 21. jaanuar 2002, kl 15.49
Sel nädalavahetusel oli siuke lugu - läksime tuttava sünnipäevale. Lauda istudes istusin mina koos sõbrannadega, tema teise lauda sõpradega. Terve õhtu laudades istutigi ja nii me siis ei suhelnud. Miski pärast sain pahaseks, et ta vahepeal minu juurde ei tulnud (no nt selleks, et küsida kas mul midagi juua on vms) ja ei läinud ka ise tema juurde. Nagu mingi tõke tekib vahele. Siis olingi lõpuks nii pahane, et rikkusin peo lõpus mõlemil tuju ära. Ise olen vist kiiksuga...
 
ritike 21. jaanuar 2002, kl 16.13
Mul oli mehega sama jama, et kodus saime omavahel väga hästi läbi aga kui keegi külla tuli või välja läksime, hakkas ta teiste ees mind mõnitama. Lõpuks ei kannatanud ma seda välja, sellest hakkaski meie suhe purunema ja nüüd jumal tänatud olen üksi ja ei pea enam häbenema teiste ees.
 
Tova 21. jaanuar 2002, kl 16.35
Tirts. See ei ole nüüd mure ega miski. Läinud siis ise tema juurde. Ega tema sinu pea sisse ei näe, et sa JUST NÜÜD tahaksid, et ta tuleks ja PRAEGU tahaksid, et ta istuks või astuks. Võibolla teine võttis ennast südamest kokku, et sulle hingamiseruumi anda ja lasta sul sõbrannadega rahus jutustada.
 
Feliks 21. jaanuar 2002, kl 16.50
Ei ole ükski tüli ühepoolne....ei kodus ega mujal....aga esimene emotsioon-mõte, mis komme lugedes tuli on... et kui inimesed kodus on omavahelised suhted paika saanud - et kes domineeriv, kes alluv, siis väljaspool kodu (muus situatsionis) on see "võitlus" veel pidamata. Kas püüab nt mees ennast vähem alasurutud näida....ja või vastupidi. Loomulikult ei pea seda väidet nüüd absoluuttõeks....küllap on variandid..tegelt on mul hea meel, et mul sellist ebamugavat jama pole:)
 
Nisike Naaskel 21. jaanuar 2002, kl 16.53
Feliks, kas ka Su naisel mitte? Kindlasti? :-))
Arvatavasti arvab ka Tiiu mees ja Tirtsu peika, et "meil sellist probleemi küll ei ole". Sest nii tirts kui ka Tiiu on ehk neile öelnud "mul on sinuga nii hea", "jumal, hea, et meil omavahel kõik hea ja selge on".
Et paned käes südamele ja ütled: "Mina, Feliks, võin olla 100% kindel, et minu naisel ei ole minu suhtes seltskonnas ühtegi probleemi"?
 
Feliks 22. jaanuar 2002, kl 08.14
Nisike Naaskel: tõhja seda kätt mul kuhugi panna.:)))
Vaat, kui on kokku sattund rahumeelsed inimesed...kui puudub võimuambitsioon, kui ollaksegi võrdväärsed partnerid, kui tahetaksegi teineteisele haiget mitte teha...lomulikult on meil asju, mis teisele ei meeldi, 10 aastaga saab neis aimu..aga soovides tõhjast riidu mitte teha oled natsa rohkem taltsas...kannatad rohkem natuke...ja teine kannatab natuke vastutulekuks....saab ju kokkuleppeid teha mis mõlemale enam-vähem sobivad....ah mida ma seletan - saad aru küll:)
 
Tirts 22. jaanuar 2002, kl 08.46
Aitäh Tova, see pole tõesti probleem millest kisa teha! Mulle oligi vaja, et keegi selle lihtsalt välja ütleks (kirjutaks).
 
Tova 22. jaanuar 2002, kl 09.12
Tirts, aga kui Sul on ikka hing haige, siis vast räägid temaga... saaab selgemaks.
 
Tirts 22. jaanuar 2002, kl 09.53
Eks me ikka rääkisime ka. Ja siis sain aru, et vahel olen ikka mina ka süüdi.
 
Kati 22. jaanuar 2002, kl 15.24
Ohoo, ma polegi siis üksi! Huvitav, mul täpselt sama lugu.
Näide ( üks paljudest ) olen sõbrantsiga ööklubis, tean, et mees tähistab oma firma töötajatega teises klubis firma aastapäeva. Äkki vajub kogu seltskond samasse klubisse, kus meie oleme. Järgneb selline vestlus : tere , mis teed siin ? pidutsed jah, noojah egas'midagi jne. jne. Nagu oleks võõrad, koos ei tantsi ja siis kaob mees üksinda veel ära ka ( kusjuures terve tema seltskond jäi sinna )ilma , et midagi ütleks. Kas ta pole päris normaalne või mis ? Kodus on kõik ok, saame hästi läbi ja üldse nagu teisest ooperist oleks tegelane. eimaarusaa...
 
Tiiu 22. jaanuar 2002, kl 15.46
No te läksite ju eraldi pidutsema? No ja pidutsesite eraldi? Kui Sa oleksid tahtnud temaga pidutseda, siis oleksite ehk kumbki oma peo ära jätnud ja koos läinud. Ja koos tantsinud.
Said ju täpselt seda, milleks sa välja läksid. Ideaalne ju ja ma mõtlen seda tõsiselt.
 
Kati 22. jaanuar 2002, kl 15.55
Tänan vastamast , aga , Sa ilmselt ei pannud tähele, et tookordne on n.n. korduv käitumismuster tal. See oli vaid üka näide.
Ei tea kas sünnitähtkuju ka loeb, ta on nimelt kaksik ( ise olen ka , aga püüan siiski oma paremat kaksikut teistele näidata, oma kallitele seda enam ) äkki on kodus üks ja väljas teine mees?
 
k 22. jaanuar 2002, kl 16.08
Einoh, Kati juhusest saan küll aru. Mida ise oleksid teinud, kui ootamatult oleksid kusagil ööklubis võõra kambaga pidutsevale mehele peale sattunud? Oleksid SIIRALT rõõmus, et kohtasid teda ja probleemideta võõra seltskonnaga liitunud?
 
Tiiu 23. jaanuar 2002, kl 09.32
K-le
muidugi probleemideta. Kui ma oleksin talle ööklubis "peale sattunud", siis oleksin ma ju ikka ise kah ööklubis olnud. Ei hakka ju solvuma, et miks teine ööklubis pidutseb, kui ma ise seda sama teen!
Imelik oleks ju.
 
k 23. jaanuar 2002, kl 09.39
teil on siis see open relathionship, või kudas seda öeldaksegi. Aga siiski, kui teine on juba üksi läinud, võib seda lugeda märguandeks, et ta soovibki seekord ilma abikaasata olla. Siis on nagu narr minna teise üksilõbutsemise pidu ära rikkuma. Kui ta oleks tahtnud sinuga välja minna, oleks see olnud ju võimalik ka nii korraldada, aga nüüd järelikult ei tahtnud. Mina isiklikult ei poolda neid open relatsionshippe, kus mõlemad käivad omaette pidutsemas ja siis hommikuti keedavad koos putru (kui mõlemad üldse hommikuks laekuvad). Aga kui teie pooldate, peate sellega kaasneivaid ebameeldivaid emotsioone taluma - oma valik.
 
Tiiu 23. jaanuar 2002, kl 09.44
nsiis, k, puudub sul ka ju võimalus oma mehele ööklubis peale sattuda 8sest sa ju ei lähe sinna üksi) ja probleemi pole ju. Aga kui keegi siiski satub oma mehele ööklubis peale, siis ta ju ON kas ISE juba üksi ööklubis. Mis seal siis imestada, kui mees kah äkki üksi ööklubis on? Miks tema ei või?
 
k 23. jaanuar 2002, kl 09.48
ei, minul ei ole tõesti sellist probleemi, aga on omal ajal olnud ja enam ei taha seda va open relatshionsihippi
 
ehee 24. jaanuar 2002, kl 13.27
huvitav mina ka pahane (enamasti) kui koos ja mingi seltskonnaga väljas saab käidud...
enamasti tunneb mu kaasa vajaliku olevat kõik vähegi tähelepanuta jäävad naiterahvad tantsule vedada või muidu juttu vesta, vahel leitakse aega minugi tantsitamiseks aa kui mõni muu variant jälle "silma jääb" siis öeldakse, mine tantsi selle või tollega vahepeal kaa... (aga kui ma ei taha või see ja too ei tule ise selle peale...)
oleks veel, et kodus sõbralik armas ja hooliv oleks, siis vist ei tunnetaks seda "väljaelamist" nii teravalt...
 
Lihtsalt naine 29. jaanuar 2002, kl 00.11
Meil täpselt sama olukord.Nädalavahetusel oligi just selline lugu. Oleme koos elanud pea 6 aastat, meil on 1,5 laps. Kodus oleme mõlematele nii armsad, kallid, musid jne. Käisime tuttavatel külas, tuli ka teisi sõpru tuttavaid, kõik paarikesed, lapsed kaasas, kellel oli laps. Minu mees muidugi kaanib alati end mõnusaks ja siis on talle tähtsad ainult sõbrad, kellega ta koos sauna läheb(mina ei tulegi pähe).Selle peale öeldakse, et:"ma tahaks nagu meestega saunas juttu ajada ja leili visata" Mina üksi kanselda last, tema muudkui tinutab, kordagi ei istu mu kõrvale, lööme üheskoos pokaale kokku-tema minuga mitte.Mina muidugi kõik nii südamesse, lähen olen veidi omaette ja siis üritan edasi pidutseda, ise vaikselt haun kodusõda valmis. Veel mind ajas vihale, et minu mees pildistas kõiki, mind aga polnud ühegi peale jäädvustatud.Mida kuradi nad küls nii käituvad. Koju jõudes küsisin, :miks sa nii käitud? Tema mulle:" ma armastan sind, ära kujuta ette, miks sa norid tüli, ma pöörasin sulle tähelepanu-eitab kõike. Kõige rohkem närib mind see, et aastavahetusel ei soovinud tema minule Head uut aastat.Kõik löövad pokaale kokku, tema samuti, kuid mina ununesin ja jälle nutsin. koguse aeg mõtlen,et ei lähe temaga enam ühegile peole kaasa, las olla seal siis üksinda, teised kõik paarid.Nii, kui see aeg käes-mõtlen ringi ja lähen kaasa ning olen jälle lihtsalt elukaaslane,teisejärguline.(see paistab ainult mulle, tema meelest on kõik korras ja armastav perekond) Pikk ja segane jutt.
 
Krislin 29. jaanuar 2002, kl 17.00
to: Lihtsalt naine
mõistan su probleemi, sest olen ise kunagi ammu sellises suhtes viibinud, kus teine pool üritustel dominantselt ja tähelepanuta käitus.. ma arvan, et sa peaks talle ütlema, et sa oled sellepärast kellegagi oma elu jagamas ning järglasi saamas, et see mees ka muid funktsioone, peale enda fallose kandmise, teha võiks. Sellisele mehele võiks püstitada küsimuse, et kui kusagil väljaskäies sinusse nagu juhuslikku kohalviibijasse suhtutakse, siis miks peaks see mees paremat väärt olema kui ükskõik milline teine mees, kes tänaval vastu tuleb? St. et mis peaks temas sind võluma? MIllega ta enda naist võlub? Mis on ta eelised Sinu jaoks teiste ees? Sõnu õhku visata suudab igaüks, aga teatavasti räägib üks tegu rohkem kui tuhat sõna..

Ise olen enda mehega väga rahul, sest ta suudab pöörata alati tähelepanu ja olla hoolitsev, seda nii kodus kui ka väljas, olgu siis tegu teatriskäigu, klubiürituse, poeskäimise, külaliste vastuvõtmise või söögitegemisega. Ja kui tal juhuslikult ei ole aega minule tähelepanu pöörata, sest on ise hõivatud, siis hiljem ta vabandab seepärast, et ei saanud piisavalt tähelepanelik olla minu suhtes. Võimalik, et selline harmoonia on tingitud ka sellest, et me oleme mõlemad ühest tähtkujust (skorpionid) ning väga sarnase hingelaadi ja mõttemaailmaga.

Naine/Mees pole kellegi omand kooselus, vaid see on vabadus olla teise inimesega koos ja jagada oma elu, ainult üks seda ju antud ongi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!