Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Kuidas taluvad mehed oma naiste tööl käimist
 
KA 31. jaanuar 2002, kl 14.24
mulle nimelt tundub ,et meest nagu veidi häirib see, et ka mina käin nüüd tööl ja minu sissetulek on meie pere eelarves üsna arvestatav. See ei ole suurem kui mehel ,kuid sellegipoolest on ta viimasel ajal kuidagi tõrjuvaks muutunud. Ootaks arvamusi ka meestelt, kas tunnete end kuidagi puudutatuna, et pole enam ainsad, kes koju raha toovad.
 
Niina 31. jaanuar 2002, kl 14.28
Tore mees sul! Mina tahtsin koju jääda, aga mees ei lubanud, ehkki majanduslikult oleks see võimalik olnud. Lihtsalt arvas, et ei tema küll naist ülal pidada ei kavatse. Aga sinu mehe puhul on ilmselt tal kartus, et sa nüüd tema võimupiirest ja kontrolli alt välja võid minna, sest saaksid nüüd ka iseseisvalt hakkama. Oh neid mehi küll!
 
Feliks 31. jaanuar 2002, kl 14.32
mis mehi..iga mees on omaette ja isemoodi! Sa KA vaata oma meest ja ära tee järeldusi-otsuseid teiste meeste järgi.
 
KA 31. jaanuar 2002, kl 14.35
no mulle tundub ka nii, tegelikult on ta tore ja mõistev ning toetab mind igati, kuid talle vist tundun nüüd, et peaks mehena ikka oluliselt rohkem teenima kui naine. Olen püüdnud seda temalt endalt ka uurida, kuid ei tahaks teda kuidagi haavata. Loomulikult tean ,et selgust saab ainult probleemist omavahel rääkides, kuid mõtlesin, et uurin eelnevalt kas selline asi on ka teistel mingeid probleeme tekitanud.
 
Kati 31. jaanuar 2002, kl 15.02
KA : kas oled kindel, et mees Sinu sissetuleku pärast okkaline on ? Äkki räägid talle liiga tihti sellest mis tööl keegi ütles või tegi? Äkki karadb ta , et kaod seltskondlikkus mõtte tema "kontrolli" alt. Enne kui sa tööle läksid , ootasid teda koju ja kuulasid huviga kindlasti TEMA päevauudiseid, ta ei suuda äkki leppida sellega, et Sinu jaoks midagi muud tähtsat veel eksisteerib ?
 
Marxx 31. jaanuar 2002, kl 15.12
mehel pole muud probleemi kui hirm, et sa nüüd temaga enam ei tegele vaid hoopis töökaaslastega. Lobised talle õhtul pidevalt, mis tegid tööl jne. Tema aga ei saagi sulle OMA uudiseid rääkida, mida ta varem ikka tegi...
 
Tarakan 31. jaanuar 2002, kl 15.21
Mina oleks kahel käel nõus, kui naine töötab. Tihti on mul tunne, et mu naine kulutab rohkem minu teenitud raha kui ma ise. Ja see tundub mulle ebaõiglane.
Aga see on ka tõsi, et naise tööl tekkinud itriigid ja sümpaatiad tekitavad vastakaid tundeid.
 
KA 31. jaanuar 2002, kl 15.21
no muidugi räägin talle nüüd ka oma töö asjadest, samuti kuulan endiselt teda. Ei tohiks ju olla mureks see, et naisel on nüüd peale pere teisigi tegemisi.
 
itsitis 31. jaanuar 2002, kl 15.22
mehed nagu Bantu suguharu neegrid...(sorry, bantus!)
 
Kati 31. jaanuar 2002, kl 15.30
KA : vaata mõni aeg tagasi teemaks olnud "kas kõik mehed petavad ?" Sealt selgus vägagai ,et ühele poolele ei meeldi , kui teisel veel mingid konkureerivad prioriteedid on tekkinud. Näide sealt küll naiste kohta ja petmine rängem kui töölkäimine. Aga point sama ja mehed on tegelikult tugevema omamisinstinktiga( ei tea kas on õige sõna ? ) kui naised. Juba ürgajast on mehed pealikuks tikkunud ja lasknud naisi ennast imetelda jne. See juba geenides neil sees, paljudel küll evolutsiooni käigus varjatud kujul või hoopis kadunud .
 
bebe 31. jaanuar 2002, kl 16.04
eriti huvitav...pakun et ta eeldab ikka ka, et ainult sina koristad-keedad-pesed-tegeled lastega eksju? ja tema ülesanne on vaid diivanil vedeleda...
äkki ta kardab, et sa võid ühel ilusal päeval avastada, et kui ka sina raha koju tood, võiks tema ka osa kodustest toimetustest enda peale võtta. ja muidugi, nii kole ju kui ei saagi enam kuulda kuidas naine raha mangub ja siis karmi näoga öelda et "alles ma andsin, kõik mis ma teenin sina kohe ära kulutad.."
 
KA 31. jaanuar 2002, kl 16.15
Bebe, selline ta küll ei ole. Pole pidanud temalt kunagi raha manguma ja mingi diivanil vedeleja ta ka ei ole. Nii ei asi ei saa olla selles, et kardab, et peab ennast liigutama hakkama.
 
vip 31. jaanuar 2002, kl 16.48
to itsitis: jep ja naised on need kelle Bantu suguharu neegrid katla panevad ja lõunaks söövad,irw
 
leksandra 31. jaanuar 2002, kl 16.56
teema: kuidas mehed taluvad oma naiste tööl käimist.

oma kogemuste põhjal võin öelda, et minu oma talub küll stoiliselt. aeg-ajalt on mul jäänud isegi tunne, et ta lausa sallib seda, arvestades asjaolu, et selle käimise eest palka ka makstakse...
 
Ruth 31. jaanuar 2002, kl 17.15
Kui asja utreerida, tuleb välja, et on kahte tüüpi mehi.
Esiteks need, kes tahavad domineerida ja kellele ei meeldi, kui naised tööl käivad.
Teiseks need, kes püüavad vähem või rohkem naiste seljas liugu lasta ja otse ootavad, et naine võimalikult palju teeniks.
 
ehee 31. jaanuar 2002, kl 18.15
ja jahh, leksandra, ERITI hästi on talutav, kui tööl KÄIMISE eest ka HÄSTI makstakse /ehee:itsitab heatahtlikult omaette/
 
mari 31. jaanuar 2002, kl 19.07
imelik, mis peaks mehel selle vastu olema, et ta üksi ei pea raha teenima vaid et naine ka mammona kogumises osaleb?? kui naine hariduse ja kvalifikatsiooni poolest on mehest üle, siis on ka täiesti loomulik, et ka naise palganumber on suurem!ei kõlba selle peale küll mehel viriseda, peaks pigem uhke olema, et tal nii tubli naine on. kas mehed tunnevad end siis tõesti sellevõrra mehelikumalt, kui nad rohkem palka saavad??
 
vip 31. jaanuar 2002, kl 20.43
jep mari, mina olen nõus:)))
 
iia 01. veebruar 2002, kl 12.23
Ruth, sul on vist õigus. Mu mehel on see auasjaks, kui ta naine ei pea tööl käima. Ta oli ka südamest solvunud, kui kodust välja kippusin. Nüüdseks on ta harjunud. Tõsi, sooja süüa ei tehta nüüd küll enam iga päev.
Minuarust on see meestele lausa ohtlik, kui naine kodus ilutseb. Igasugused patused ja magusad mõtted tulevad pähe, kui liiga palju vaba aega on.
 
Feliks 01. veebruar 2002, kl 12.47
Minu suhtumine on lihtne - tehku mis tahab ja otstarbekaks peab, peaasi, et rahul oleks.
Ma ei kujuta ette, mis saab tollest loomult aktiivsest ja tagast naisest, kes seob ennast koduseinte vahele - ta muutub varsti nii endale kui perele kurnavaks oma ammendamata energiaga.
Kuigi kogemus puuudub, usun, et samavõrd kurnatuks muutub naine, kes lisaks omale loomupärasele koduhoidja tegevusele peab endast ka palgatööl maksimaalselt kulutama....
 
Cathy 01. veebruar 2002, kl 13.38
minu oma ei taha mind mingit moodi tööle lasta-leiutab alati ettekäände et kodune oleksin...
 
Kogenu 01. veebruar 2002, kl 14.38
Kuna Sa oma meest muidu nii kenasti iseloomustad, siis arvan, et tal võtab uue olukorraga kohanemine veidi aega. Ehk on temas ka pisi-pisike armukadeduseuss peidus, mida ta seni veel peita suudab. Seega: ära anna talle põhjust armukadeduse suurenemiseks. Kui tahad talle oma tööst rääkida, siis keskendu parem sellele, milliseid tööülesandeid ja kuidas tuleb Sul lahendada, mitte suhetele töökaaslaste, klientide või partneritega. Näita talle sellega, et Su tähelepanu on jäägitult tööl endal, mitte sellega kaasnevatel suhetel. Ning et läksid tööle eneseteostuseks, mitte suhtlusringi laiendama. Püüa talle selgeks teha, et tundsid end varem liialt ülalpeetavana, kuid nüüd oled õnnelik, et saad ühise kodu heaks ka omalt poolt veidi suurema panuse anda. Loodetavasti pole mees nii rumal, et võtaks Su töölkäimist otsese auhaavamisena (no et tuttavad hakkavad arvama, et ta ei suuda ilma Sinu tööta peret ülal pidada).
 
KA 01. veebruar 2002, kl 15.20
Tänu kõigile, eriti Kogenu jutus tundub olevat mõistmist ja süvenemist, mis tuli tegelikult positiivse üllatusena. Üllatusena seetõttu, et üldiselt käib siin ikkagi üsnagi pidev materdamine. Tõesti meeldiv, et leidub neidki, kes viitsivad süveneda ja seega on ka võimelised nõu andma. Aitähh veelkord kõigile ja päikest, varsti on kevad. ;-)
 
Kogenu 01. veebruar 2002, kl 15.53
To KA: You are welcome! Arukalt esitatud probleemid väärivad arukaid vastuseid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!