Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Ärakasutamine
 
LooraL 18. veebruar 2002, kl 11.21
Kas te olete kedagi ära kasutanud?
Kas teid on ära kasutatud?
Mida te üldse peate ärakasutamiseks?
 
tolerant 18. veebruar 2002, kl 11.48
See on see, kui keegi kasutab sinu isikut oma hoopis teistsuguste plaanide realiseerimiseks, kus sinule igal juhul kohta pole ette nähtud.
Umbes nagu taignarulli kasutatakse- töö tehtud, pannakse see sahtlisse tagasi. Vajadusel võetakse muidugi uuesti vâlja ka, aga seda juba ei juhtu, et rulli väärtus tõuseks. Rulli saab alati asendada pudeliga või millegi muuga.
Mina olen inimesi ära kasutanud küll- kes poleks? Peaasi, et see halvasti välja ei kukuks. Me kõik kasutame paratamatult kedagi.
Psüühiline ärakasutamine e. siis vaimne terror on aga kõige hullem.
Parim on mängida lahtiste kaartidega- öelda, et milleks ühte või teist inimest vaja on. Alati on neid, kes on ka siis nõus oma panuse andma ja samas ei saa nad petetud olema.
 
pille 18. veebruar 2002, kl 12.25
Peaasi on ennast mitte lollilt tunda, kui oled äratabanud, et sind on ärakasutatud.
Teisi on hea kasutada oma eesmärkide täideviimisel. Ärakasutamisel tuleb kasuks hea inimesetundmine. Et oskaks vajutada just sellele nupule, mis kõrvalseisja liikvele ajab. Inimene peab ikka veidi mõtlema ka, kui reageerib teise soovidele. Pidev soov enda arust head teha ja pugeda viibki lõpuks selleni, oled lükatav-tõmmatav.
 
Tigr 18. veebruar 2002, kl 12.26
Pille: 'Teisi on hea kasutada oma eesmärkide täideviimisel'.....misasja? tõsiselt räägid? ja kui Sind ennast ära kasutatakse, siis nutad silmad peast....
 
pille 18. veebruar 2002, kl 12.29
to Tigr
Ei ma ei nuta sest, alati on võimalus tagasi teha.:) Kavalust peab ka ikka veidi olema.
 
Tigr 18. veebruar 2002, kl 12.32
Pille: tagasi teha....? mis maailmas Sa elad? liivakastis tehti teisele tagasi, öeldi: "sinu liivakasti ma enam ei pissi ja sina märga liiva ei saa"

kas elu koosneb teise ärakasutamisest, vastastikku piinamisest?

kavalus? seda ma ei nimeta kavaluseks, see on pigem lauslollus (vabanda, aga see on minu arvamus)...kui Sulle tehti, ole uhke ja väärikas, kõnni minema, mitte ära hakka vastu sepitsema midagi.
 
pille 18. veebruar 2002, kl 12.42
Vat, see uhkelt püstipäi minemakõndimine ongi viga. Jah, seda võib teha nii visuaalselt, aga tegelikult sinu seest ei kao solvumistunne kunagi. :) Kahju küll, aga me kõik elame ilmas, kus kasutatakse ära sind ja kasutad ka sina teisi, nii halvas kui heas mõttes.
 
Mann1 18. veebruar 2002, kl 12.43
Mis on ärakasutamine? See on siis, kui annad mõista, aga ei mõista anda.
 
Tigr 18. veebruar 2002, kl 12.46
Kui tegu on nn heas mõttes ärakasutamisega, pole ju probleemi, eks?
aga kui ikka hakkad hammas-hamba vastu teemat aretama, siis tekitad vastaspooles vaid põlgust ning naerualuseks satud niikuinii, mis sest et ise 'tagasi teha' saad ja hingerahu taastad.

mina pooldan eneseväärikuse alalhoidmist, mitte muidugi äärmuslikult, kuid kui oled nina pihta saanud, tunnista seda, solvu, aga kõnni minema....mis sitast puudud, läheb veel haisema...:)
 
pille 18. veebruar 2002, kl 12.57
to Tigr
Nii, et las irvitab jne. Mina olen uhke ja väärikas. Justkui filmis või raamatus. Ninapihta saamine ei ole ju teise inimese ärakasutamine. Näiteks annab sõber keda usldad sulle ühe paki vms. ja palub see ,noh näiteks, üle piiri viia. Pakis tuleb välja, et on midagi keelatut. See on ju selge ärakasutamine. Oled siis ka uhke ja istud aastad ära. Näide oli veidi räige.:)
 
Tigr 18. veebruar 2002, kl 13.07
ja ausalt öeldes ei pidanud ma küll oma arvamust avaldades silmas kriminaalkaristusi jne. pigem ikka hingehädasid.

ilmselge möödarääkimine, aga seda juhtub, võõrad inimesed ikkagi :)
 
Feliks 18. veebruar 2002, kl 13.34
Loomult on teise aitamine kah omamoodi ärakasutamine.....kutsun sõbra appi kappi liigutama - loomulikult kasutan ma ta ära - täiesi enesekasupüüdlikult. Ja pole mul kahju sõpragi aidata..aidata mitu kordagi...kuni ta oma abipalumistega mulle pähe ei istu:)
 
pille 18. veebruar 2002, kl 13.37
to Feliks
Aga kui on juba pähe istunud. Mida sa siis teed?
 
Feliks 18. veebruar 2002, kl 14.03
Pille: hiivan alt ära...ja kaalun võimalust ta oma sõbrade "nimekirast" kustutamiseks....ja õpin sellest kuidas ise sedasi sõpru ei kaotaks.
 
LaTetra 18. veebruar 2002, kl 14.05
Aga mõnele meeldibki kui neid ära kasutatakse, tunnevad, et nad on vajalikud ja enesehinnang tõuseb. Muidugi on see illusioon, aga paraku meile enamuses meeldib elada oma illusioonides ja me ei anna naljalt andeks kui keegi need ära lõhub...
 
kk 18. veebruar 2002, kl 14.20
Koike kasutatakse siin ilmas ära.Moni kasutab ära ka oma töökohta,et mehi endaga magama saada....
 
Feliks 18. veebruar 2002, kl 14.23
To KK: ja mõni kasutab töökohta ära, et igapäevaleiba teenida..:)))))
 
kk 18. veebruar 2002, kl 14.32
Seegi peab paika,eriti kui nende aktivistide peale moelda,kes siin päevast-päeva kommib! (minu kohta see ei käi,sest teen seda vabal ajal ja palka selle eest ei saa).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!