Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Abielu arvutiga
 
Heitur 16. aprill 2002, kl 00.50
Mida arvata mehest, kes on abielus arvutiga? Tema töö on seotud arvutiga, hommikul kella üheksast kuni kuueni õhtul teeb arvutiga seotud tööd ning seejärel istub veel seitse tundi niisama, oma lõbuks arvuti taga. Mängib, on internetis, ehitab seda ümber (arvuti ei ole tema jaoks ainult vahend, vaid ka eesmärk - näiteks vahetab emaplaate, teeb ümber protsessoreid jne - ilma, et selleks oleks mingit otsest vajadust). Nädalavahetuse veedab arvuti taga. Ja nii edasi.

Siis tahtis ta vahepeal koju teha serverit, mis oleks 24 tundi ööpäevas töös - kuigi see ei ole üldse lahe, sest näiteks ühel minu sõbrannal läks arvuti põlema - st arvuti ei tohiks ikka olla ilma inimese järelevalveta. Ning seadis vahepeal sisse sellise süsteemi, mis võimaldas tal enda töö juurest koduarvutiga ühendust võtta. Mina näiteks olin kodus arvuti taga ja siis korraga näen, kuidas arvutiekraanil hiir liigub - tema oli tulnud tööarvuti kaudu koduarvutisse ja nägi kõike, mis seal ekraanil toimub.

Ise ta kinnitab, et armastab mind, aga tunnen end kui joodiku, hasartmänguri, naisteküti elukaaslane. Isegi näiteks vana-aastaöö ja jaanipäeva veedab ta arvuti taga :(
 
Siuts 16. aprill 2002, kl 01.17
Seda teemat on varem juba pikalt-laialt lahatud. Äkki loeksid varasemaid kommentaare?
 
Mutri-Villu 16. aprill 2002, kl 08.21
Sisuliselt polegi ju vahet, kas truudust murtakse kellegi või millegagi. Väga paha lugu. Aga kuidas oli siis, kui te tutvusite, kas siis polnud veel arvuteid olemas? Kas ta siis tegeles kodutehnikaga, näiteks kohviveskite ja pesumasinatega? See oleks ju peaaegu normaalne, ikka läheb tarvis.
 
Indrek 16. aprill 2002, kl 08.33
Arvata on niipalju et peaks kuhugi ravile minema, see pole enam päris normaalne. Inimesed ikka kõigepealt, siis alles mingi kast(arvuti).
 
piloot 16. aprill 2002, kl 08.56
...arvuti on parem kui sex?
Või on sul suured tissid ja sa pole blond?
 
margit 16. aprill 2002, kl 09.46
mnjah...
olin ise samasuguses situatsioonis, kus meest oli lihtsalt VÕIMATU arvutitagant ära saada. Kas ta istus jutukas, nokitses niisama või mis iganes. Absoluutselt igasuguse kriitika vastu oli ta täiesti tuim. Ta ei saanud ise arugi, et tal sõltuvus on.
Mina proovisin kõike: palumist, näägutamist, ähvardamist, ignoreerimist jne. Ausaltöeldes ei aidanud mitte miski neist...

Kas oled mõelnud mis selle põhjus võib olla? Ilmselt oskab ta ainult ühte asja HÄSTI ja tead ju seda tunnustusvajadust, mis meestel on eriti tugev?

Minu suhe lõppes paljude muude asjade kaasosalusel lahkuminekuga. Loodame, et sul see päris nii pole... Siiski tean päris palju neid sinaseid "arvutiinimesi" ja enamikel neist on oht arvutist sõltuvusse jääda ja enamik ongi. Nad võtavad isegi puhkusele läppari kaasa et maile lugeda jne. Samas enamik maile mis neile tulevad on mingitest listidest spämm ja täiesti mitte eluliselt vajalik info. Lihtsalt tahab ja kõik...
 
suss 16. aprill 2002, kl 09.59
Kole lugu... asi on ikka tõsine :( Kõikse hullem see, et tööl olles koduarvutisse piilub, seda, mida sa teed. Õudne!
 
no nii 16. aprill 2002, kl 10.55
Naised ei salli arvutiinimesi. Mees peab olema 100% naise oma.
Istuma voodil ja vahtima naisega tõtt.
 
Ethel 16. aprill 2002, kl 11.05
Olen ka sõltlane (olnud). Päris lahti pole senini saanud. Aga olen püüdnud analüüsida, mis mind sinna ikkagi tõmbab. Midagi jääb reaalses elus puudu - mõistmist, tunnustust, eneseusku, rollimänge? Arvutis näiteks jututubades suheldes võid sa olla just see, kes ideaalis oleksid. Anonüümsena võid olla väga aus ja avameelselt kurta mõnele inimesele oma ka selliseid muresid ja mõtteid, mida reaalses elus ei julge teha või keegi ümbritsevatest ei mõista või hoopis pilkama hakkab. Seda võib muidugi ka jutukas juhtuda, aga see pole nii valus. Jututoas on elu nagu "seebiooperis", milles ise saad osatäitja olla. Rikka fantaasia puhul võid saada sealt kõike. Illusioonidel on meie üle kahjuks suurem võim, kui me seda tihti arvatagi oskame esmapilgul. Tihti pakub virtuaalne elu suuremaid elamusi ja naudinguid kui päriselu. Ah, pikalt võiks veel kirjutada, aga pole vist mõtet. Vabaneda sellest aitab huvitav ja meeldiv tegevus reaalses elus. Sest päris asjad on ikka paremad :), ehkki neid on raskem saada...
 
Psycho 16. aprill 2002, kl 12.55
Mul sama lugu mis Heiturilgi. Oluline vahe on ainult selles, et minu mees ei istu tähtpäevadel arvuti taga ning minu ja oma sõprade jaoks on tal kah alati aega kui vaja. Vat see on küll asi millga Sa leppida ei tohiks. Ülejäänu kohapealt püüa mõista miks ta kõike seda (arvutiga seonduvat teeb), mis eesmärgid tal on ja pakub see talle tõesti nii suurt rahuldust. Mina proovisin ja mõistsin. Nüüd pole enam mu mees arvutiga abielus. Pigem on meil grupikas mees-arvuti-mina. Vahest istume kahekesi õhtute viisi arvuti ees. Tean ta tegemisi ja elan neile kaasa alates mängudest lõpedades internetileheküljega millega ta tegeleb. Kui meest kodus pole, on see ilus masin minu käsutuses ja see on mõnna :)
 
Heitur 16. aprill 2002, kl 12.58
Mutri-Villu
Siis kui tuttavaks saime, tegeles ka arvutiga, aga mitte nii krooniliselt - vähemalt mitte esimestel kuudel, oli selle ilmselt lihtsalt korraks katkestanud, kui tuttavaks saime. Esimesed märgid hakkasid ilmnema siis, kui ta hakkas minu juurde elama kolima, tassis arvuti kaasa, harutas koost lahti ja hakkas siis mulle õrnalt seletama, mis seal kõik sees on.
Piloot
Ei, ma ei arva, et arvuti oleks tema jaoks parem kui seks, aga mine sa tea, ilmselt on võrdne... Või kohati on mul tunne, et ta läheneb minule ka niimoodi ee... instrumentaliseerivalt. Ma ei saa talle oma muredest rääkida, lihtsalt ei huvita. Küsisin temalt ühel õhtul, kuidas see saab nii olla, et teda huvitab see, mis on arvuti sees, aga mitte see, mis on inimese sees, hinges. Ta vastas: kui mind huvitaks see, mis on inimeses rohkem kui see, mis on arvutis, oleks ma läinud psühholoogiat õppima.
Margit
Jah, Sina vist oled tõel päris lähedal, tundub. Et ta oskab ainult ühte asja hästi ja tunneb end vaid ühe asjaga kindlalt.
 
no nii 16. aprill 2002, kl 13.18
Aga kirjuta talle oma muredest.. meil abix :=) Siia ju said kurdetud. Oma mehele võid ju ka saata.
 
Psycho 16. aprill 2002, kl 13.32
"Esimesed märgid hakkasid ilmnema siis, kui ta hakkas minu juurde elama kolima, tassis arvuti kaasa, harutas koost lahti ja hakkas siis mulle õrnalt seletama, mis seal kõik sees on." Kulla Heitur, see pole üldse paha märk! Tundub, et ta püüdis Sulle oma maailma valgustada, Sind sellesse väheke kaasata, aga Sina polnud huvitatud. Võib-olla suhtusid isegi põlguse ja üleolekuga sellese? Pole siis imestada, et tema pole Sinu maailmast huvitatud. Kurb küll, aga tundub, et te elate lihtsalt teineteisest mööda. Tema ei kuula Sinu muresid, aga palju Sa ise tema muredest tead? Kui ta kogu aeg arvutitega tegeleb, on ta mured ilmselt arvutitega seotud kah. Sai nüüd veic kohatu võrdlus tõmmatud inimhinge ja masina vahele aga ikkagi..
 
Heitur 16. aprill 2002, kl 13.57
Ei, Psycho, ma ei suhtunud sellesse alguses mitte mingi põlguse ega üleolekuga. See oli isegi huvitav, näha neid ilusaid siniseid emaplaate, kaarte jne. Aga siis kui asi käib AINULT selle ümber ning mina räägin nt mingist oma probleemist, näiteks mingist murest oma pereliikmetega või tööga v millega iganes, siis vastuseks kuulen ma "mhmm" ja siis voolab jutt jälle kõvaketaste juurde... Ausalt, see asi ei ole päris normaalne. Mu sõbrad nt - ma räägin neile oma elust ja oma muredest juba palju rohkem kui elukaaslasele... Ja ma ei tea, mis siin aitaks, kui üldse, või tuleks lihtsalt lahku minna...
 
maxina 16. aprill 2002, kl 15.38
see on küll haiglane, et ta näeb mida sina kodus olles arvuti taga teed...see viitaks justkui sellele, et ta ise teeb pattu(saadab naistele kirju vms.) ja nüüd kardab et äkki sina teed samamoodi...
 
Psycho 16. aprill 2002, kl 17.07
Kindlasti oled Sa talle rääkinud kah juba, kuidas selline käitumine Sind häirib. Mis ta kostab selle peale?
 
Siug 16. aprill 2002, kl 20.14
Mulle tuleb meelde mõni aasta tagasi meie teles jooksnud seriaal "Kired". Seal Merle Palmiste meest mänginud Ivo Uukkivi pidi just sellist rolli täitma - meest, kes vormiliselt küll abiellu jõudnud, kuid peale arvuti ei näe ega kuule suurt midagi ja seetõttu jookseb ka ta abielu karile.
Arvan, et ega siin muu aita, kui ikka olukorra selgeksrääkimine.
 
Maalike 16. aprill 2002, kl 23.11
Arvutil juhe seinast välja ja rääkige asi sirgeks!!
 
sinine ema 16. aprill 2002, kl 23.16
sinine emaplaat?
kui Sa mehele olulistesse asjadesse suhtud nii pealiskaudselt, ei ole ju põhjust loota, et tema sinu asjadesse suurema huviga suhtuks. kui teil pole jututeemat, mis mõlemale huvi pakuks, pole koosolemisel/elamisel mingit mõtet. ehk on see suhe end lihtsalt ammendanud?
 
murjel 17. aprill 2002, kl 11.43
a mul on naine umbes selline... muidkui asjatab
 
teadja 18. aprill 2002, kl 15.20
See on ravimatu haigus. Ja tegelikult ka! Sellist inimest ümber ei muuda, niisiis - lepi või take a hike.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!