Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Imago
 
kolmas naine Päikesest 16. aprill 2002, kl 21.38
OK, peskem oma pealiskaudne, perverssustele kalduv maine puhtaks!
Lemmikud kunstnikud/skulptorid kelle taiesed teil kodus seinal ripuvad ning riiulitel uhkeldavad? Või vähemasti keda ostaksite kui tengelpung lubaks? Või kas üldse ostaksite?
 
lapsemeelne 16. aprill 2002, kl 21.45
navitrollat tahaks ikka...
 
tolerant 16. aprill 2002, kl 21.51
Kui midagi ostan, siis ikka mitte nimest lâhtuvalt, vaid lihtsalt seepärast, et üks või teine asi meeldib. Pole elades nimesid uurinud ja nende jârgi maitset-oste seadnud.
 
ylenna 16. aprill 2002, kl 22.34
Riiulil uhkeldavad lapse fotod.Enda tehtud.Hästi tehtud:)
 
Mercantile 16. aprill 2002, kl 22.49
ostaks kohe,kui võimalik oleks!
kõige sõnakuulekama mehe,kel raha nagu muda ja kes on kõige seksikam maamunapeal!loomulikult, ainult minu jaoks.
lapsepildid võivad uhkeldada,ega see segaks ostmast,mida hing unistab!
 
imaaz 16. aprill 2002, kl 23.04
ostaks kunstnikult, kes tunneb mind ja mu kodu, kas siis soovitab või teeb spetsiaalselt
 
Kavalpea 17. aprill 2002, kl 00.12
Mina ostaks Picassot. Ja Ilja Repini meremaalid on megad.
 
Allrii 17. aprill 2002, kl 02.27
Laseks endast ja mehest teha koos aktipilte, mis mustvalgetena raamiks ja seinale paneks. Aktipildid siiki kunstilise aspektiga. Muidu on hetkel Rudashi maalid seinal, kuid ostaks ka Picassot ja Viiraltit.
 
Feliks 17. aprill 2002, kl 08.00
...eelistan antiikmööblit....üks restauraator soovitas - ärge pange raha pensionifondivaid tehke parem maakodu pööningul olev vana mööbel korda.
Pilte..neid tilgubikka siit ja sealt..mõni kingiks mõni muud moodi. Ei oska hinnata kunsti kodus kui kodukaunistuselementi. Iga ese kannab endaga informatsiooni - mäletusi. Minnes ostma pilti lihtsalt selleks, et selle stiil ja värvigamma sobib tapeediga....sorry. Ja ega kõike kingitut ja saadut peagi ju alati kohe seinale panema...see võib ka oma aega oodata mujal...kuni ta ükskord sobima hakkab.
 
Ling 17. aprill 2002, kl 08.14
Nõustun Feliksiga - parem on investeerida anktiikmööblisse..
 
kassikakk 17. aprill 2002, kl 09.04
Kas (eeskujulik) kunstieelsistus peseb siis mainet?
Navitrolla on nunnu. Ülo Telgmaa on kuidagi positiivne, ka tormist-sünget merd kujutavad akvarellid jätavad heatahtliku ja sooja tunde hinge. Reeglina ta maalibki merd, päikeseloojangut, akvarellidega.
Minu arust peaks kunst kodus just hea tunde tekitama ja muidu ka meeldima. Mõni teos võib küll huvitav olla, aga kui tekitab pikemal silmitsemisel külmavärinaid, siis koju sellist ei too.
Maine vist ikka sama must kui enne ;)))
 
Fööniks 17. aprill 2002, kl 09.13
Mina ei salli, kui mulle miskeid pilte kingitakse. Vat see on küll selline asi, mille ma kas ostan ise või jääb ta siis üldse üles panemata. Ühesõnaga, just see mis Feliks ütles - pildid kannavad infot, sõnumeid, sümboleid. Ja ainult mina tean, milliseid sümboleid ja sõnumeid ma oma kodus seinalt vastu vaatamas tahan näha. Sellepärast ei arva ka, et mõni kuulus nimi seinal miskit juurde annaks. Ilmselt ka minu maine must (endiselt) :)
 
muri 17. aprill 2002, kl 09.31
Kas eeskujulik kunstieelistus ongi Navitrolla? Minul üks noorem klassik seinal, oleks nagu pärl kodule. Ringi vaadates tundub, et ka raamaturiiul ja seal leiduv näitab, mis inimestega on tegu. Räägib rohkem kui kallis maal seinal, mille taustast vähe teatakse. Eriti kui raamatuid ei leidugi. Siis on ilmselt Navitrolla tõesti intelligentsuse tipp.
 
amatöör 17. aprill 2002, kl 09.50
Mul on üks õlipilt seinal ja enda maalitud, vanaema maja, üks armas koht mulle.
 
kassikakk 17. aprill 2002, kl 10.10
muri: pole ju sugugi kindel, kas Navitrolla peseb mainet...
ja Sinu jutuski järeldudes, suure tõenäosusega ei pesegi.
Sellega siin enamik ju nõustus, et teos ise oma "märkidega" on oluline, mitte nimi selle all ja hind selle taga. Totrus osta midagi vaid selle pärast, et see IN on.
Raamaturiiulis olev ei pruugi ka näidata, mida inimene lugenud on. Raamatukogud ja sõbrad on ka head kirjandusteostega ajutiselt varustajad...
 
Tigr 17. aprill 2002, kl 10.21
Seinal endast tehtud profifotod ning teises seinas oma kunstnikust vanaonu joonistatud maal.....neid viimaseid on mul kodus teistes tubades veelgi....veri ikka paksem kui vesi..:)

mina isiklikult ei ostaks näiteks Picasso't vaid sellepärast, et ta Picasso on....tema stiil ei meeldi mulle absoluutselt....kõige armsamaid ja soojemaid pilte leiab tavaliselt aga tänavakunstnike poolt tehtuna...Louvre'ist ei tooks ma aga endale koju mitte ühtegi pilti....snobism ei ole minu jaoks, las see jäägu nendele, kes seda naudivad (näiteks mu ema, aga noh...)...ja kellel selleks võimalusi on muidugi :)
 
sandra 17. aprill 2002, kl 10.23
Aubrey Beardsley
 
leena 17. aprill 2002, kl 10.30
Eduard Ole "Harju tänav talvel"
Monet "baar Folies-Bergere`s"
 
Ingel 17. aprill 2002, kl 10.30
Aga mulle kinkis õde posteri millel on keerubid Rafaeli Sixtuse Madonna maalilt.Ma kavatsen selle raamida ja magamistoa seinale riputada.Vot.
 
leena 17. aprill 2002, kl 10.31
Pagan, see viimane oli hoopis Manet.
 
väikeMy 17. aprill 2002, kl 10.35
seinal on fotod ja maalikunstitudengist sõbranna õlimaal.
aga kui saaks siis ostaks van Goghi "Päevalilled", kasvõi mitu, ja impressioniste: Manet, Monet... Monet´"Vesiroosid"...
pakutakse ju ka nende klantspilt-koopiaid kuldraamis brrrrrrrrr
ja üldes mitte sellepärast, et on maailmakuulsad nimed :P
 
Norija 17. aprill 2002, kl 10.36
Kui seda va rahakest rohkem oleks, siis kraabiks endale kokku suht tundmatute vanemate Eesti autorite töid. Loomulikult valides, mis meeldib ja mis mitte. Ja siis prooviks neid autoreid muidugi ka tunda.
 
ylenna 17. aprill 2002, kl 10.41

Minule isiklikult ei meeldi absoluutselt Mona Lisa maal.Minuarust on see naine ütlemata inetu, mis sest, et nii kuulus...
 
kenny 17. aprill 2002, kl 10.41
ostan ainult seda mis meeldib olgu või tundmatu, samas kõik mis meeldib ei lase elada, seepärast koju ostes valin eriti
 
Coff 17. aprill 2002, kl 11.13
Hetkel seinad tühjad, olen ka just antiikmööblisse investeerinud. Kuulsatest nimedest igatseks impressioniste Monet, Manet töid ning kohalikest Navitrolla ja Epp-Maria Kokamägi maale.
 
mink 17. aprill 2002, kl 11.28
Kunsti kogutakse mitmetel eesmärkidel:

1. hea investeering, praeguse kaootilise arengu juures on selge, et kunst on alahinnatud. Kuid märkimisväärne tõus tuleb, kui kujuneb kindel kesklass, kes suudab muretseda endale kujutavat kunsti ja mööblit. Ostmise otsus tehakse kaalutletud argumentide põhjal. Investeeringu tegemisel peab teadma:
- kõige väiksem risk on osta aktsepteeritud tegijaid, hind on kõrge. Vanema kunsti puhul on oht sattuda võltsingu peale.
- suurim risk on osta noorte kunstnike töid, võib näkata, aga võib ka mitte. Riski vähendamiseks on mõistlik osta võimalikult erinevate ja andekate noorte kunstnike töid. Kunstniku promomisel saab ise kaasa aidata, see tõstab tööde hinda, mis sina temalt ostsid.

Investeeringu mõttega kunstikogu loomine ja haldamine on tõsine vaev ja töö. Kunstnike kohta peab saama võimalikult palju infot. Kõige olulisem on teada kunstniku tööde müügiinfot, millised olid hinnad, kus müüdi, millised tööd. Sellest infot oleneb mingil määral hind ka tulevikus.

2. kauniduse pärast, siia käivad ka mälestused, sümbolid, tõekspidamised. Ostmise otsus on emotsionaalne.

3. kombineeritud variant, seega teadlik kunstihviline langetab otsuse silmas pidades kunstniku väärtust ja isiklikku sümpaatiat töö vastu.

Mina soovitan suuremad ostud teha variandi nr. 3 järgi. Päris navitrollat ja tänavakaupmehi ei ostaks. Crap!
 
cat 17. aprill 2002, kl 11.42
Mulle meeldib käia kunstisalongides ja vaadata maale. Pilt peab minema hinge ning peaks tekkima soe ja mõnus tunne. Siiani on see tekkinud ainult ühe maaliga- E.Valter"Kratt". Käisin tihti seda pilti vaatamas ja nutsin salamisi, mis mul ei ole nii palju raha, et ma võiksin seda endale lubada(ligi 5000.-eeki). Mingil kunstioksjonil müüdi see maal ära. Mõni üksik meremaal on mulle veel meeldinud, aga mitte nii hirmsasti, kui just see pilt.
 
chameleon 17. aprill 2002, kl 12.33
Hunnik lilli saaks vist kokku. :) Kõik need Van Gogh´i päevalilled ja iirised, Manet sirelid ja pojengid. Aga hirmsasti meeldivad paljud Monet maalid ja üks venelene, kellel sarnane stiil. Ja veel Morani "Moonlight in Venice".
Samas piisavalt huumorimeelt, et hinnata ka mõningaid Navitrolla maale. :)
 
Pantaloone 17. aprill 2002, kl 13.57
cat! olen ise ka niiviisi piinlemas käinud!
kingitud on palju Lapinit (kes mulle tegelt üldse ei meeldi)
Arrakut on (ise ostsin)
irrw, kui noor, loll ja egomaniakk olin, siis riputasin ka Tenno tehtud akte (minustendast) mööda tuba üles.
Navitrollasse armusin ülepeakaela kui 10a tagasi pirta sööklas(nüüdne exflamingo) ta näitust nägin, 'Siga nikub koera' pani mind vaikselt vaimustusest lausa ruigama..
hmh, antiikmööbli kunsti välistavast mõjust pole midagi kuulnud. mul existeerivad ilusti kõrvuti.
pudipadfi graafikat(Lill, Neidre) on ka.
kui raha kotiga selgas oleks, siis ostaks S.Dali asju, mmm...Munchi ka vist, A.Vint meeldis ka kunagi
 
väikeMy 17. aprill 2002, kl 15.35
navitrolla ostaks lastetoa seinale, fantaasia missugune! vahest muidugi mitte selle Pantaloone nimetatud töö ;)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!