Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
mormoonid

kes 01. november 2003, kl 19.53
Mis usku need mormoonid on ja millised tavad ning kombed neil?

mhmh 01. november 2003, kl 20.26
Need ristivad surnuid (kuigi Piibel ütleb, et Jumal pole mitte surnute, vaid elavate Jumal). Peale selle tegelevad nad ka muust usust isikute aktiivse laimamisega, adekvaatset tõendusmaterjali esitamata.

Igalühel on õigus usuvabadusele, ka mormoonidel.

flica 01. november 2003, kl 20.49
minu arust nad pooldavad mitmenaisepidamist ja on agressiivse hoiakuga oma usu propageerimises.

Norija 01. november 2003, kl 21.00
Mitmenaisepidamine on neil jah üks kuulus omapära, kuigi nad seda vist enam eriti ei praktiseeri ega propageeri. Minuteada loevad nad end kristlasteks. Lisaks piiblile peavad veel mingeid oma raamatud pühaks. Surnute ristimine oli neil vist ka, tänu sellele kombele on nad palju genealoogias ära teinud.

cash 01. november 2003, kl 21.06
mormoonid on ju need kompud valgete pluusidega ameerika poisid tallinnas, kes meeldivalt inimestele mormooniraamatutega lähenevad. ;)

mhmh-(see õige) 01. november 2003, kl 21.43
Ei tegele laimamisega ,sina tegeled .

moron 02. november 2003, kl 08.10
Minge mormoonimajja tasuta inglise keele kursustele (Ädala 6, Tallinn)! Väga kvaliteetne õpe, õppematerjalid mõistagi mormoonimeelsed.

kes 02. november 2003, kl 11.43
Tartus ka tasuta inglis keele kursused ja oma usku seal peale ei suru.

veidi teadja 03. november 2003, kl 11.25
Minu teada harrastavad nad ka aeg-ajalt ukse taga käimist. Keegi rääkis hea nipi, kuidas neist lahti sai - küsi hästi kavala näo ja häälega, et kuidas teil selle mitmenaisepidamisega lood on. See on neile paras konnasilma peale astumine ehk siis hell teema.

kristiina 03. september 2012, kl 14.13
EI tegele muust usust isikute aktiivse laimamisega.
Ei propageeri mormoonid mitmenaisepidamist ja ei ole agressiivse hoiakuga oma usu propageerimises :) Seda tean seetõttu kuna olen ise mormoon ja tean inimesi kes on kiriku liikmed.

inimene 03. september 2012, kl 14.26
No ja mis teil selle mitmenaise pidamise vastu siis on? Jagada ei taha jah?
See ikka rohkem kolmandate isikute probleem.

Liizu 03. september 2012, kl 16.36
Minuteada on nad küll väga meeldivad inimesed. Kunagi käisid meil koolis inglise keelt õpetamas ja ei ajanud üldse usuteemalist juttu mida mõned siin kardavad :)
Ja selle surnute ristimisega on ka nii, et nad ikka ise ei saa suvaliselt minna ristima. Kas elavad peavad paluma ona vanemaid ristida vms teema oli sellega.
Nad käivad mööda maailma selleks, et erineate rahvuste ja keeletega tutvust teha. ~6 kuud oli vist see aeg kui nad ühes riigis viibivad ja sealset keelt ning kombeid õpivad.
Kes täpsemalt tunneb huvi mis ja kes nad on siis kasutagu Google abi :)

teadja 03. september 2012, kl 17.22
Eks nad ole ikka mormooni usku.
See aga omakorda usub sama jumalat, mida kristlased, juudid, jehoovatunnistajad ja moslemidki.

ehh 03. september 2012, kl 19.20
No aga guugelda ja loe vikipeediast vms. Mina tean, et põhivoolu mormoonid enam mitut naist ei pea, see on ju ameeriklaste leiutatud usulahk ja sealmaal on ikka seadusega polügaamia keelatud. Aga kiriku sees on mingid fraktsioonid, kes mitteametlikult seda ikka praktiseerivad. Sel teemal saab naistekanali TLC pealt vaadata realityshowd mehikesest, kes seal oma vist u 3 naise ja 20 lapsega elab. Samuti olen ka midagi kuulnud, et nendel pidi saama surnuga abielluda ka.
Mormoonide kasuks räägib see, et iga mees teenib ise endale selle raha välja, et mere taha usku kuulutama minna + õpivad alati hämmastava kiiruse ja osavusega ära kohaliku keele. Ukse taha tulevad ka teile nunnu ämjerikän-aktsendiga eesti keelt rääkima.
Paraku seal kusagil USA padu-võpsikus elavad mormoonikogukonnad on üsna kitsarinnalised, naistele haridust väga ei luba ja teevad ka korralikku ajupesu, muuhulgas käivad nt tsivilisatsiooni ärakaranud sektiliikmeid ka hilisemas elus ahistamas ja kummitamas.
Aga võrreldes nt saientoloogidega on mormoonid ikka üsna ohutu ameerika leiutis.

Nipitiri 01. november 2019, kl 19.03
Kes tahab Mormoonidest lähemalt teada, palun, ma võin rääkida lähemalt, sest olen ka ise mormoon. Palun ainult lõpetage nende laimamine ja võrdlemine teiste usulahkudega nagu näiteks jehoovatunnistajad. Nad on imelised inimesed, tegelevad peamiselt heategevusega ja kel huvi tulge Ädala 35 ja näete ise. Nende eesmärk pole mitte oma usku peale suruda, vaid õppida tundma eri kultuure ja levitada Evangeeliumi ehk Jumala sõna. Nad tahavad vaid head, mitte halba ning mul on siiralt kahju neist, kes Jumalale ei ütlevad. Aga see on juba iga inimese isiklik asi. Kõike annab ka viisakalt teha! Minu inglise keel paranes palju kuna meil igal teisipäeval inglise keele tunnid. Ja kogu selle aja jooksul mil olen koguduse liige olnud, Jumal on mind märkimisväärselt aidanud. Seda on vblla raske uskuda aga nii on ja ma ei vahetaks kõike kogetut ega kirikust leitud sōpru, kes on mulle nagu õed-pereliikmed iial mitte millegi vastu. Rohkem armastust, hoolivust ja hoidugem eelarvamustest!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!