Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
25-aastane ja ikka püsisuhteta - kas praak naine?
 
Helen 04. juuni 2004, kl 21.59
Saan järgmine nädal 25 aastat vanaks. Püsisuhet ei oma. Lühemaid suhteid on ikka olnud. Sama lugu on mitme mu sõbrannaga.
Oleme omavahel arutanud, et selles eas on kõik head mehed juba kinni või siis teisel ringil (koos lastega). Vabad on vaid halvad mehed kes teistele pole kõlvanud ühel või teisel mõjuval põhjusel. Mis peaks need meilegi kõlbama!

Hakkasin nüüd mõtlema, et meeste kohta mõtleme me nii, aga kas see mitte ei käi ka meie endi kohta?
Mis siis kui meie oleme need halvad naised kes siiani pole veel mehele saanud sest ükski hea mees meid ei taha?
Kas me peame jääma vanatüdrukuteks või võtma mehe kes on meiega samaväärne, st praak mees praak naisega?
 
* 04. juuni 2004, kl 22.24
ma kohe 24, sama olukord... pole ühtegi pikka ja nn korralikku suhet olnud.
samas tunnen, et poleks veel pereeluks valmis, nii palju veel nägemata ja kogemata.
 
Indrek K. 04. juuni 2004, kl 22.28
Lastega meestel pole ju häda midagi. Kui ikka armastus suur siis olgu mehel või mitu last. irw.
Sellistel naistel muutub tavaliselt mees armasaks siis kui teine naine on ta omale saanud.
 
piloot 04. juuni 2004, kl 22.45
Julgen arvata oma tutvusringkonna kogemustest...et sellised viimasepääl kooslused on umbes nii,et n=30 ja m=40,kusjuures m on mõningane varajasem kooselu praktika...Helen,nimeta seda nii,et saad 25a nooreks ja naudi seda!arvaja on 1955aasta väljalaske piloot:)
 
quigon 04. juuni 2004, kl 23.02
Ma ise 22 ja mehed ütlevad mulle lausa näkku,et krõõt,värvi blondiks või mine kloostrisse .
 
summ 04. juuni 2004, kl 23.03
oot,misasja? mis jutt? naised?
olen küll siin eeskõnelejatest 5 aastat noorem, kui see, et MUL või TEIL ei ole püsisuhet- see EI tee meist halvemaid naisi!! naine, kellel on püsisuhe on hea ja ÕIGE naine? parem kui Teie? ai dõunt tink sõu!
mina tunnistan kohe ülesse, et olen jube valiv ja asi on minu suhtumises ja iseloomus, miks mul ei püsi suhted kauem kui ca pool/aasta aega. mina otsin inimest, kes tooks mu head küljed välja, kellega on hea ja turvaline. siiamaani pole leidnud sellist. vale otsa toppama jäädes võib see hijem kõvasti kättemaksta.miks üldse mõelda, et ma olen halb naine, kuna mul ei ole püsisuhet?! omapärane suhtumine.
ja mis ilma meheta ei oska enam naised üldse elada? kohe minnakse segi ja hakatakse arvama, et halb naine?
kannatust! tuleb ka Teie kord, kus Te saate armastada ja tunda vastuarmastust!;)
 
unihiir 04. juuni 2004, kl 23.53
25 ja vana & mahakantud? elu alles algab. koolid läbi, töökoht käes - naudi elu. küll siis tuleb ka armastus sinu ellu. & kui sa arvad, et sa oled 25. aastaselt vana & mahakantud, hakkavad ka teised sinusse niimoodi suhtuma.
 
t 05. juuni 2004, kl 00.01
nalja teete, imelikud on need kes selles vanuses abielus ja lastekarja hankinud! paras aeg endale elada, õppida ja areneda, karjäärile alus panna, mööda maailma rännata ja lõbutseda. läänemaailmas alles 30ndate alguses hakatakse abielluma ja peret looma. seega oled väga normaalne, lase edasi.
 
ämmingus :) 05. juuni 2004, kl 00.14
Tõesti imelik teema - kommides pole ainsatki õelat, seni :)
25 a nooreks on tõsi tegelt.
Elu (see päris) alles algab, mõistus hakkab pähe tulema ja muud vahvad asjad.
Toodud parameetrite alusel pole türikutel end 'halbadeks' küll põhjust klassifitseerida; vahest küll ka mitte vastupidist. :)
Kui sellised asjad antud kontekstis nagu 'hea' ja 'halb' üldse olemas on, siis tendentsina võib täheldada nende omavahelist tõmbumist. Et siis 'hea' saab 'halva' ja vastupidi.
Mis millalgi selgub ja uuele ringile viib. Pole hullu.
Kogemused rikastavad inimest, ja lapsed üldjuhul ka :) No vahel ka vastupidi :( :))
Siiski - umbropsu 'abiellu' ja 'kuldset kodu' punuma on hulga nadim variant kui 25-selt püsisuhteta olla.
Rahu, tüdrukud, ainult rahu. :)
 
pkk 05. juuni 2004, kl 00.18
vaja hoopis suure mummiga meest
 
mari 05. juuni 2004, kl 08.31
imelikke mehi tunnete siis küll. 25selt on ikka väga vähesed teisel ringil. Hea, kui just emme põllesabast lahti on saanud.
 
Päike 05. juuni 2004, kl 11.37
25-aastane ei pea mitte olema juba abielus ja lastega. Küll aga lähiaastatel peaks selle peale mõtlema, sest 30-aastane lastetu ja (vaba)abielukaaslaseta on küll sealmaal kus midagi peab viga olema.

Teisalt arvestades kui vara tänapäeval noored end seksuaalselt avastavad, siis 25-eluaastataks on 10 aastat vähemalt vastassugupoole vastu huvi tuntud. Kui 25-daks eluaastaks pole suudetud luua suhet mis poleks pelgalt lühi(voodi)suhe, siis tõenäoliselt sellel inimesel puudub oskus suhet hoida. Paraku nii see on. Nii palju halbu mehi nüüd ka ei ole, et kogu aeg nende otsa sattuda. Võibolla on tegu kibestumusega kui kõiki mehi halvaks peab ja oma ainust-õiget leidnud pole.
 
sass 05. juuni 2004, kl 11.45
Oma viga ise ütled, et vabad mehed sulle ei kõlba.
 
Krokodill 05. juuni 2004, kl 13.15
Arvan, et nii peaks tegelikult olema. Ise juba natuke üle 30 ja siiamaani mitmeaastast suhet ei ole olnud. Kuigi nüüd hakkan ka sellele mõtlema et võiks olla küll kui leiduks soobivat naist.

Minu arvates on see vara abiellumine just probleemide allikas. Oodatakse et 20a. naine peaks olema juba abielus. Aga vanusevahet meestega ei tohiks ka eriti suur olla. Mis juhtub on see, et noor naine abiellub siis mingi 23a. kuttiga. Aga kuna mehed küpsetavad hiljem kui naised on tema umbes samal intellektuaalsel tasemel kui mingi 15a. tüdruk. Laps sünnib, mees ei ole veel isarolliks valmis, läheb ära ja probleem ongi käes. Naistele kõlbab vist abielluda 25-30 a. ringi ja meestele 30-40a. ringi. Ja mees võiks olla umbes 10 a. vanem. Siis on mõlemad juba kogunenud ja arenenud inimesed samal tasemel ja teavad mida vaadata kui oma partnerit valida.

Ja kui oled juba tükk aega elanud, siis tead ka, et elus pole kõik roosa, vaid on alati ja igalpool tõsised probleemid olemas. Niisiis sa ka ei lähe kohe lahku kui suhes tekkib probleeme. Noortel on tihti selline eeskuju et kõik peab olema perfektne. Ja kui tekkib probleem, siis nad arvavad et olevat vale partneri valinud ja otsivad teist. Kõigi tema ka ei pea parem olema.

Nii et ära karda Helen. Ole rõõmus selle üle et sa oled ise oma elukogemusi teinud. Ja korralikud mehed on sinuvanusele naistele ka olemas. Mina igaksjuhuks küll ei arva, et oleksin mingi praakmees.
 
Indrek2 05. juuni 2004, kl 13.41
Kuule krokodill, ära aja naerma. See et 23a. mees on samal intellektuaalsel tasemel nagu 15a laps on täielik jama. Kui just autor ainult ei suhelnud vaimsete puuetega tegelastega.
 
to Indrek 2 05. juuni 2004, kl 14.07
Tundub, et mõni tundis ennast kohe puudutatuna;)
 
qqq 05. juuni 2004, kl 14.57
Mina arvan nii, et kui 35 aastaks pole püsisuhet, siis on midagi vähe viltu selle inimesega. Need, kes põhimõtteliselt ei tahagi partnerit, need on süüst puhtad.Mõni elab endale ja oma vanematele.
 
donna 05. juuni 2004, kl 15.37

ohh, minu tutvusringkonnas on küll vabu mehi jalaga segada. vanuses 22-40 :) nii et pole midagi. nõustun täiesti krokodilli arvamusega, et mees võiks olla 10 aastat vanem. mul endal ka just selline suhe käsil, kus mees minust 13 aastat vanem.
 
anneli 05. juuni 2004, kl 16.25
Võib ju olla, et oleks hea, kui mees on umbes kümme aastat vanem. Mina siiski valisin endavanuse kanti mehe, sest endast viis ja enam aastat vanemad mehed ei tekitanud minus soovi millekski enamaks kui sõpruseks. Kui ikka 25 aastaselt pole õiget suhet olnud, pole midagi katki, sest vägisi suhet, ettenäitamiseks endale ja ka teistele, pole mõtet aretada.
 
Vanainimese arvamus 05. juuni 2004, kl 17.26
Kui ma sain 25 olid minuvanused meie suguvõsas kõik peale minu eranditult abielus. Kuna olen ise väga noorte vanemate laps, siis olin väga teravalt tundnud, mida selline olukord tegelikult tähendab. Ja ma ei loonud teadlikult püsivamaid suhteid, vaatamata suguseltsi ilkumisele ja ahastamisele, et kas sa siis tõest endale kedagi ei leia..... Samas, ei olnud mul probleemi, et ma sellist inimest ei oleks leidnud. See oli minu soov.
Kui 30 sain, tndsin, et üks etapp minu elus on läbi. Abiellusin. sündisid lapsed. Nüüd hakkan varsti 50 saama. Enamus neist, kes enne mind suguvõsas abielus olid, pole seda enam või on teisel ringil. Aga mina olen endiselt õnnelikus (hilises) abielus.
Pole tähtis, kui vana sa oled kui püsisuhte lood. Tähtis on, et see on sinu jaoks õige aeg, et sa ise oled selleks valmis
 
JG 06. juuni 2004, kl 01.11
Väga hea kommentaar Krokodillilt minu arust. Täiesti nõus, et mehed on oma arengus naistest pidevalt mõned aastad maas. Varakult abielluvad mehed on "ema vahetajad".
 
juus 06. juuni 2004, kl 07.49
mina olin 32a kui oma praegust elukaaslast kohtasin. Koos oleme olnud üle 2a. Eelnevalt on olnud mõned pikemad (st ~6 kuulised suhted :)
Kunagi ammu oli ka 1 pikem distantssuhe.
 
ameli 06. juuni 2004, kl 11.34
Parim aeg abiellumiseks oleks 35-36.Naistel, kes õpivad, peavad lugu heast tööst ja näevad maailma avaramalt kui vaid potid-pannid.
 
täna 06. juuni 2004, kl 11.44
täna õnne,et oled arukas olnud ja ei ole 25-selt teisel ringil.Miks peaks 25 juba abielus olema? 25-sel peaks olema juba mingi eriala või tööoskus,oskus ennast olemasolevaga ära majandada,teadmine mis suunas edasi arendada ennast jne.Need on tähtsad asjad,enne kui ringi peale minna.Hea kui leiaks oma 30. sünnipäevaks selle õige.Ja kui see ei juhtu õige olema,siis selles eas on rohkem arukust ja tugevust loodetud suhte katkemise valu üle elada,üksi last kasvatama jääda jne.Loodame muidugi ,et sina ei ole see üks enamuse hulgas,kes oma abielu kunagi lahutab.
 
kahh 25 kukkunud 06. juuni 2004, kl 12.28
Ära muretse, sa pole üksi selline. Ausalt öelda, kui vaatan milliste mõttetute kuttidega mu 21-aastased tuttavad sebuvad ja siis hädaldavad, olen rahul, et endal selliseid muresid pole.
 
55 06. juuni 2004, kl 12.34
Mis mõtet nö käia noorelt ja veel poisikesega, kes veel õpib või emme-issi tiiva all elab. Enne õpi, otsi töökoht ja siis vaata terasemalt ringi, et kuda selle valikuga on.
 
arvamus 07. juuni 2004, kl 12.49

25 a on paras aeg lihtsalt tööd ja karjääri teha, ringi vaadata ja üldse mitte enne 30-t end püsisuhetele raisata.
 
Kägu 21. veebruar 2021, kl 12.29
Ma olen ilmselt see, kes on 6 sellise otsa sattunud ja pidevalt mõelnud, et kuidas minul küll selline ebaõnn on olnud. Ju olen ära teeninud :D A muus osas on kõik alati hästi läinud, ainult meestega ei vea
 
Kägu 21. veebruar 2021, kl 12.34
Päike Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> 25-aastane ei pea mitte olema juba abielus ja last
> ega. Küll aga lähiaastatel peaks selle peale mõtle
> ma, sest 30-aastane lastetu ja (vaba)abielukaaslas
> eta on küll sealmaal kus midagi peab viga olema.
>
>
> Teisalt arvestades kui vara tänapäeval noored
> end seksuaalselt avastavad, siis 25-eluaastataks o
> n 10 aastat vähemalt vastassugupoole vastu huvi tu
> ntud. Kui 25-daks eluaastaks pole suudetud luua su
> het mis poleks pelgalt lühi(voodi)suhe, siis tõenä
> oliselt sellel inimesel puudub oskus suhet hoida.
> Paraku nii see on. Nii palju halbu mehi nüüd ka ei
> ole, et kogu aeg nende otsa sattuda. Võibolla on
> tegu kibestumusega kui kõiki mehi halvaks peab ja
> oma ainust-õiget leidnud pole.

Tahtsin vastata sellele postitusele:

Ma olen ilmselt see, kes on 6 sellise otsa sattunud ja pidevalt mõelnud, et kuidas minul küll selline ebaõnn on olnud. Ju olen ära teeninud :D A muus osas on kõik alati hästi läinud, ainult meestega ei vea
 
Opus... 21. veebruar 2021, kl 14.19
Kellel ei vea õnnemängus, sel veab armastuses! Ja tõenäoliselt on ka vastupidi. Eks igaüks on mingil alal Mihkel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!