Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
öelge palun kuidas antidepressandid mõjuvad?
 
anneke 17. oktoober 2004, kl 17.09
Mu arst ütles, et mul on sügav depressioon ja omal jõul sellest välja ei tule. Et oleks vaja antidepressante. Kas need mõjuvad üldse? Mu seisund on selline et nädalas umbes kaks päeva olen suuteline positiivselt mõtlema ja töötama, ülejäänud päevad olen liimist lahti, nutan, mõtlen ainult negatiivseid mõtteid ja tunnen üksindust, tööd ei ole suuteline eriti tegema. Mu isiklik elu ja töö on kokku varisemise äärel, võin kaotada kõik. Kas antidepressandid annavad vajaliku stabiilsuse, normaalse enesetunde, kaotavad engatiivsed sundmõtted ja annavad tagasi jõu?
 
Sa saad hakkama 17. oktoober 2004, kl 17.12
Jah mõjuvad küll just nii, aga järjepidevust, tahet ja kannatlikkust on vaja.
 
Triin 17. oktoober 2004, kl 17.12
Mõikavad küll. Vajadus nutmise järgi kaob, tekib selline normaalne tunne ja elamisesoov ja isegi naerda saab teinekord. Minul oli kõrvalnähuna nagu konstantne laksu all olemine, uimerdasin ringi ja haigutasin 24h.

Antidepressantide mõju on tegelikult selline, et nad peaks andma jõudu probleemidega võitlemiseks, mitte nii, et uhad aga tablasid kahe peioga näost sisse ja ootad, et probleemid iseenesest lahenevad.

Kui võimalik, siis ma arvan, et probleemide algallikas tuleks leida ja hävitada.
 
urrloomusk 17. oktoober 2004, kl 17.18
Nad ehk teevad seda, kuid samas on neil piisavalt negatiivseid mõjusid.

Esiteks tekitavad nad sõltuvust. Olemine läheb klaarimaks ja kõik tundub siiski kenasti lahendatav olla, kuni... ...tabletid otsa saavad. Mul on enda tuttavaga kogemused, kes sai mõneti väiksemaid doose ning elas nende kasutamise lõpetamist täiesti hullumeelselt üle. Kuna arst enam retsepti ei pikendanud, ütles ta hiljem, et ärajätmisnähud olevat täiesti maha tampinud. Tema sõnul olevat ta mingil hetkel olnud võimeline mida iganes korda saatma, et saaks tableti kätte. Nüüd on ta veendunud antidepressantide vastane, ütleb, et nende kasutamine on hullus.

Üha enam räägitakse ka nn antidepressantide põlvkonnast. Praegu kirjutatakse antidepressante ikka väga lihtsalt välja, õnneks Eestis olukord nii drastiline ei ole kui nt USAs. Praeguste uuringute kohaselt on juba ka ühtteist avastatud antidepressantide päris rängast mõjust mälule.

Ma arvan, et kui sa netist natukene otsid, külastad kasvõi erinevaid foorumeid, saad märksa targemaks.

Enda kokkupuudete puhul (küll mitte otseste) julgeksin küll soovitada, et mõtle enne VÄGA põhjalikult läbi, millega sa end seod. Minu poolt mainitud sõltuvussuhe on täiesti kindlalt teadaolev, seniilsuse poole liikumine seoses antidepressantidega on väga aktiivselt uuritav valdkond.

Edu ja päikest sulle.
 
haldjas 17. oktoober 2004, kl 17.49
to anneke

Antidepressante on erinevaid ja aitavad, tuleb sisemine tasakaal. Sa ei pea tarvitama kõige kangemaid. Konsulteeri arstiga.
Minu tütar tarvitab juba 5 kuud ja on ise küll rahul ning paanilisi üles-alla kõikumisi pole enam olnud.
Kui tahad, võod kirjutada, annan siis aadressi.
Päikest!
 
......... 17. oktoober 2004, kl 18.00
ei tasu kuulata suvalisi jutte, vaid arsti, kes teab, mida ta räägib. mul on ema ja hea sõbranna väga raskest depressioonist tablettide abil välja tulnud. ilma mingite võõrutusnähtude ja mälu nõrgenemiseta sealjuures.
 
Soovitan 17. oktoober 2004, kl 18.02
Kui Sul on tõsine depressioon, siis omade jõudude ja psühholoogiliste nõuannetega toime ei tule. Arstid ei olegi eriti kergemate vormide puhul nõus seda välja kirjutama. Kui depressioon on tugev, tuleb seda koheselt ravima hakata.See on nii nagu iga haigusega.Hobustega tuleb härgadega läheb.Mida hiljem alustad, seda hiljem läheb.Antidepressantide sõltuvus tuleb aeglaselt ja seniilsust ta selle ajaga küll ei tekita.Sõltuvust tekitavad rahustid üsna kiiresti.Olen selle omal ajal üle elanud ja kahjuks alustatigi rahustitest.Antidepressandi ravi tuli hiljem, kahjuks.Hiljem võitlesin hoopis rahustite ravimsõltuvusega.Mul on väga kahju, et esimene arst juhtus olema rahustite sõber, kahju, et ta ei saanud aru mis on depressioon.Sinu arst jälgib Sind ja vastavalt sinu enesetundele korrigeerib annuseid.Samuti päikest paranemisel.
Seniilsusest niipalju, et vaatamata mitmeaastasele antidepressantide kasutamisele suutsin ära lõpetada kõrgkooli ja õppida edasi magistrantuuris.
 
GNLD-lane 17. oktoober 2004, kl 18.09
on ka kergemaid looduslikke vahendeid, mis ka toimivad ja aitavad. Meili teel rohkem infot.
 
tarvitasin 4 kuud 17. oktoober 2004, kl 18.34
Ja soovitan küll. Eks see oleneb ka inimesest. Enne seda olin väga tahtejõetu ja nutsin iga päev pisiasjade pärast, täielik närvipundar. Mõju ilmnes kahe nädalaga, aga see toimis täielikult, olin väga õnnelik ja energiat täis. Toime kestis 2 aastat. Kõrvalmõjudest - sõltuvust ei tekkinud, aga kui tarbima hakkasin, valutas 2 nädalat jutti pea kummaliselt.
 
anneke 17. oktoober 2004, kl 18.41
Kas need mu tulevasi lapsi ka kuidagi mõjutavad? On selline geneetiline mõju? Appi kui loll küsimus, kuid kuidagi tekkis selline tunne, et ehk rikun midagi enda jaoks ära...
 
poStikana(katsejänku) 17. oktoober 2004, kl 18.42
kle, olin ise ka andunud deprekate eitaja, lõpuks ikka lapsepõlvest pärit ainus sõbrants võttis mind käsile ja rääkis omadest kogemustest, käisin tohtri juures ää ja võtnud nüüd 3 nädalit...esimesed 2 nädalat tudisin nagu karu koopas ja mölakast oli lukkus ( muideks magasin ennemgi ülihästi)...viimane nädal on energia tagasi tulnud ja nüüd arutan siin, kas oleks vaja veel üks kuu neelata vai mitte...tegelt. on päris inimese tunne üle pikaaja ...vat ei teagist, kas minna ühe kuu retsepti veel küsima või mitte?
* ikka täitsa loll olen olnud, ammu oleks pidanud neid rõõmupille tarvitama;) ja minu tohter ütles küll alguses, et 2 kuud peaks võtma, siis jälle inimene....
 
............. 17. oktoober 2004, kl 18.49
võtta tuleb nii kaua, kui arst soovitab. kuuri pooleli jätta ei tohi ka siis, kui tundub, et juba kõik korras ja enesetunne suurepärane. depressioon kipub korduma ja eriti veel, kui pole korralikult välja ravitud.
 
lollidemaa 17. oktoober 2004, kl 19.05
Postikana, ära pudista nagu imik, räägi korralikult! Ja 3-nädalasest võtmisest küll mingit kasu pole!
 
poStikana 17. oktoober 2004, kl 19.05
ok, panen aja kinni ( ei taha tsombi enam olla;))
* sündimata lastele ei tohiks see küll nüüd mõjuda ( selles suhtes, et kui noored asja pärast muretsevad) ja arst on sellejaoks, kellelt seda infi saab tegelikult...aga ei usu küll
 
to lollidemaa 17. oktoober 2004, kl 20.45
sa jeerum, kui sa mu tegelikku netikeelt kuulma saaksid - vaat, et tossu arvuti taga välla ei viska seal:P
* poStikana pühapäevitama arvuti tagant, aitap küll:P
 
Ei 17. oktoober 2004, kl 20.46
Mina küll ei soovita, ühe oma tuttava pealt nägin.
Võta parem naistepunakapslite kuur ette, ausõna. Minumeelest kirjutatakse ikka väga kergelt tänapäeval neid antidepressante välja. Mõttetu - kuidas inimesed teie arvates ilma nende pillideta 50 a tagasi hakkama said, kui oli sõda, nälg ja mis kõik veel. Saad ise üle.
 
las räägivad need, kes asja .. 17. oktoober 2004, kl 21.13
Naistepunakapslid!Ja-ja, kas teate, et nad reageerivad koos hormoonpreparaatidega. Kontratseptiivide kasutajatele ei sobi.
 
Ei-le ja GLDN-le 17. oktoober 2004, kl 21.14
Kui on kliiniline depressioon ei aita ei naistepuna ega GLNd, Herbalife ega palderjan. Võta asja tõsiselt ja hakka kohe ravima, hiljem võib ravi osutuda üsna pikaajaliseks. Kui kuurid tehtud, võid laste peale mõtlema hakata.PS. jaguneb depressioon
kaheks, millest üks vajab kindlasti tugevamate ravimite mõju.
Ei tasu lasta sellise diagnoosi puhul eksitada loodusravimisest,sõbrannale väljanutmisest(seda võib teha küll,kui ta su välja kannatab lisaks ravimile),GLND-le jne.Ära kõhkle.Tegutse kiiresti.
 
Ei-le 17. oktoober 2004, kl 21.18
Sul on poolik tõde,siis ei elanud inimesed nii kohutavat elu,kui praegu.Kullake,looduslik on küll hea,kuid pideva stressi tagajärjel ei suuda inimene enam end välja lülitada,ei maga korralikult,ei suuda elule adekvaatswet hinnet anda.
Ajast,millest sina kirjutad,oli elu aeglane:praegu ei teki enam võimalustki välja lülitamiseks,muideks.Ka unes ei suuda keha enam väljalülimisnuppu üles leida.Alatine hirm ,et elu tuuseldab sind.Kohtan iga päev sellise murega inimesi ja järjest sagedamini,kuid ka tervenemisi on palju,mille üle on siiralt hea meel.
Aga ka 100 a.tagasi olid juba depreka keemilised ravimid olemas .
Ole terve veel kauaks !
 
abiks 17. oktoober 2004, kl 21.18
Ka kuulnud antidepressandikasutajate põlvkonna mõistest. Tahaksin lisada seda, et need mälunõrgenemise nähud ei ole kuuldavasti seotud mitte kasutamisajaga, vaid pigem on hakatud neid tähendama pärast pikema aja möödaminekut.

See on hetkel veel niivõrd läbiuurimata ala, et me ei tea, mis tulevik meile tuua võib. Praegu ehk saab kõik korda ja suudad kenasti oma eluga edasi minna, aga mis siis, kui tulevikus hakkavad miinused ilmnema? Praeguste avastuste põhjal on juba omajagu järeldusi tehtud. Kui see on vaid jäämäe tipp, mis siis?
 
kaak 17. oktoober 2004, kl 21.46
mõttetu sõja ja näljaga võrrelda. Need olid mööduvad nähtused ja oli enamusel ühtemoodi halb. Praegune elu on paljudele lihtinimestele lõputu õudus, tööta, õpi, pinguta palju tahes, ikka midagi helget tunneli lõpus ei paista. Massimeedia võimendab seda veelgi, kes hakkana ei saa on ise süüdi, see on ju luuser. Inimestel ei ole isegi korralikult toituda enam aega, haaratakse poest esimene rafineeritud kõhutäide, mis ainult kaloreid annab. Kulutatakse aega selleks, et saada rohkem raha ja hiljem raha, et saada tervist. Ega selle GNLD soovitus vale olegi. Kõik on looduses olemas, aga me ei söö enam korralikult, stressis inimene vajab palju rohkem igasuguseid aineid kui tavatoiduga saab. Tavatoit katab normaalse rahuliku elu vajadused, aga see elu, mida meie nüüd elama oleme pandud ei ole ju enam rahulik-turvaline.
 
Proff 17. oktoober 2004, kl 22.03
hästi mõjuvad, võrreldes sellega, mida Sa praegu tunned.
 
annekesele 17. oktoober 2004, kl 22.18
Kui arst on Sulle antidepressandid määranud, siis järelikult ta arvab, et nendest oleks Sulle abi. Usalda teda ja tee kuur läbi.
Endal kogemus puudub, pole sedavõrd puuse oma eluga kunagi läinud, et medikamentidest abi oleks otsinud. Kunagi, "läbikõrbemise" ohus soovitas perearst puhkust ja lähedaste abi. Mõikas väga edukalt. Nüüd, aastaid hiljem, meenub vaid see, et abi tuli otsida aegsasti.
Kui juba arstile oled jõudnud, siis tegutse tema toel. Usalda teda ja ennast ja kindlasti oled varsti tugevam ja kindlam. Edu edenemiseks!
 
Eeva 17. oktoober 2004, kl 22.52
Lisaksin ,et toidulisandid ei ole sugugi süütu mäng.Abiks (küsitav)individuaalselt ja samuti üks lüli rahamängust!
Toit ,mida me sööme ei ole enam ammugi toit,vaid mingi keemiliste ühendide tasakaalustamata sodi.
On meil enam ühtegi geneetiliselt mundamata toidumaterjali? Kõik on millegi tagajärjel muudetud kooslusega.
Naturaalset toitu ei ole maakeral enam olemaski,kõik on eelmise sajandi rahahaide poolt tümaks litsutud.
Pole ime,et kõik hakkab lagunema,nii keha,kui hing ja vaimu vägistamine käib iga päev ja üha kiirema tempoga.
 
no, no, no 18. oktoober 2004, kl 00.46
mina võtsin xanaxit, andis hea une ja oli sisemine rahu.. kuniks kuur läbi sai (kolm nädalat, üle selle ei soovitata).. siis nutsin ja nutsin ja nutsin!!! Vaatasin telekat või linnas mõnda noorpaari või mingit hulkuvat koera ja pistsin kohe töinama! Õhtuti und ei tulnud, rahutus näris hinge, mure tuleviku pärast, nutsin ja nutsin..
Lõpuks kuidagi tulin sellest välja, umbes nädal poolteist hiljem, sedagi vaid iseenda tahtejõule, andsin aru, et masendamine ei aita, tuleb tegutseda, otsida võimalusi, et rahuldada enda soove jne
Nüüd olen totaalne antidepressantide vastane.
 
bray 18. oktoober 2004, kl 00.55
Armas inimene, Xanax on rahusti, mitte antidepressant (ja seetõttu sõltuvusttekitav, nagu sa isegi tunda said). Antidepressandid on ikka midagi muud:)
 
kati 18. oktoober 2004, kl 06.34
Meil on väga palju läbiuurimata alasid. Kui ravi ei alusta kiiresti, võib juhtuda, et hilisemaid tulemusi polegi võimalik kuulda. See oli nüüd küll väga kole jutt. Muuda oma elukvaliteet arsti toel taas elamisväärseks ja mida kiiremini, seda kiiremini see tuleb tagasi.
 
k 18. oktoober 2004, kl 13.02
Mul perearst tark tohter kirjutas eelmisel aastal Helariumit, kallis teine, 158 krooni aga mu enesetunne muutus paremaks, mäletan, et jõudsin rohkem tööd teha ja inimestega sain paremini hakkama.See on naistepuna kuivekstarakt. Konsulteeri arstiga.Praegusel ajal on ka mingit sorti masendus kallal, äkki teen jälle sellesama ravikuuri.
 
to bray 18. oktoober 2004, kl 16.14
armas brady, no kui inimene on depressioonis, siis ongi ju sisemine rahutus, unetus, jõuetus midagi teha ja kõik muu seesugune ja rahusti on see, mis annab rahulolu.. vähemalt mulle andis, aga samas ka suht korraliku sõltuvuse.. kõik nad ühesugused.. vahet pole, kas nimetad neid rahustiks või antidepressandiks
 
triceps 18. oktoober 2004, kl 16.20
to to bray.Paistab,et sa depressioonist,neurofüsioloogiast ja farmakoloogiast õnneks suuremat ei jaga.Rahustid ja antidepressandid erinevad nii toimelt kui ka selle poolest,et ei tekita sellist sõltuvust
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!