Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
appi, olen elanud 22 Eesti...

väriseja 23. november 2004, kl 22.00
kliimas ja siiani pole ma sellega ära harjunud. inimesed käivad talvel pakasega rahuliku näoga ringi, nagu väljas oleks soe suvi, mina aga värisen ja selline tunne et elan antarktikas...
kuidas te suudate head nägu teha selle pakase juures????
käite plasku soojarohuga taskus ringi?

karin 23. november 2004, kl 22.04
olen väga külmakartlik, sestap on sada kampsunit seljas, kolm paari sokke jne, ilma naljata, ma lihtsalt ei kannata üle 1 kraadist külma.

ole 23. november 2004, kl 22.10
Ringi käies ei ole midagi viga, mingit pudelit pole vaja, liikumine teeb ju sooja. Riietus peab olema kohane, eriti oluline on katta käed, kael ja k6rvad, mugavad soojad jalan6ud kah. Ja et ei jääks suuri vahesid, salli ja mantli vahele v mantli ja kinnaste vahele, kust tuul halastamatult sisse puhub-siis tekibki kylmatunne.

Ise eriline kylmavares ei ole ja lumi mulle meeldib.

alexela 23. november 2004, kl 22.11
* karastatud pöhjamaa neid......
Syda hoia soojas,siis kraade ei vaata!

täta 23. november 2004, kl 22.14
ostsin sooja kunstnahast kasuka, pea maani.
väga ilus ja sossu.
mütsi kavatsen ka tänavu osta. 25a ilma käinud.

gnuu 23. november 2004, kl 22.24
minul sama lugu! ma olen sügisest kevadeni jube tigeda näoga, ja üleüldse kuri kõigi peale, sest KRT, NII KÜLM ON! mu elukaaslane teab juba ammu, et talviti tänavatel minuga
pikka juttu ei ole - kui tuppa ei saa, võin kõik @!#$ saata!
ja ausalt ütelda, kui nii korraliku elu hetkel ei elaks, oleks mul plasku tõepoolest pidevalt taskus. nagu ülikooli ajal.

p.s ja olgu need mütsid-kindad-saapad kasvõi vaalarasvast, ikka raisk külm on!

t 23. november 2004, kl 22.31
sama lugu, ei aita miski, septembrist maini värisen ja pragu on ikka nii vastik, et tahaks aknast alla hüpata.

ainuke lahendus tundib olevat ära kolimine, seega õpin korraga hispaania ja itaalia keelt..

pipi 23. november 2004, kl 22.35
mind noriti suvelgi kui külmavarest, keda ilma kampsunita nähti vaid siis, kui õues kraalde üle 27.
nii et mis siis veel talvest rääkida. tööl pistaksin hea meelega radiaatori põue, et soe oleks ning soojakotid veel lisaks igale poole.
Õue vabatahtlikult ei läheks üldse...

hark 24. november 2004, kl 00.07
sügiselt talvele üleminek on jah nats viletsavõitu... sügisene 0-+1 on tunduvalt külmem kui samasugune kevadine...

to: alexela
mul süda väga soe a kraade vaatan küll, muidu joodavad veel kanget rummi salaja sisse... alati tuleb kraade vaadata...

xxx 24. november 2004, kl 07.03
Mul sama lugu,jube külm koguaeg. Ja täna veab mul kohe eriliselt, pean auto parklasse jätma, kuni talvekummid ostan ja bussiga kooli minema, laps ka veel vaja lasteaeda viia. Jube. Siit loo moraal,ärge ostke uut autot kui ta ei ole kaasas talvekumme(soovitavalt velgedel). Vihkan talve...

poStikana 24. november 2004, kl 08.09
aga mina vahetan suvised suled talviste vastu, karge talv on mõnus ja paksu lume sees on mõnus siblida;)

P*sse need "suusarõõmud" 24. november 2004, kl 08.44
Ega põle miskit parata, maikuud ootama. Senimaani kasukad-kapukad, auto lumest väljakaevamine, maja kütmine, muud talveõnned. No miks krt ma pidin siia sündima, miks ma ei võiks kasvõi Austraalias elada - aasta läbi mõistlik kliima (kuigi neil seal autod pahupidi keeratud - vasakpoolne liiklus)...

xxx 24. november 2004, kl 09.01
Ostke maani kasukas, siis on väljas pigem palav.

ükpk 24. november 2004, kl 09.10
mulle meeldib talv...ja sügis...ja kevad...ja suvi...Kõik meeldib. Aga teie hakake rohkem sööma. Liiga kõhnad olete. Pekki vähe.

*Kaifib tänast ilma...(praegu veel, pikalt ette ei ennusta).

P.S. Tervused hargile!!!:D

qqq 24. november 2004, kl 09.22
Tahaks ka inimväärsemat elu ,mul kössitamisest varsti küür seljas.

hark 24. november 2004, kl 09.31
to:ükpk
no nii, tervitused vastu võetud...
tervitused ka sulle, no ja veel kõigile teistelegi...

kraadid sisse võetud, miskit peale võetud ja nüüd põhjatuulega võitlusse... kui ellu jään, tulen tagasi lugema...

magneesium 24. november 2004, kl 09.45
Kuulge, külmavaresed, teil vereringe vilets! Turgutage seda, saate sooja: oomega-3 rasvhaped, magneesium, kaltsium, sööge kala, rosinaid ja piimatooteid, mitte liiga lahjasid.
Võimlemine (mitte arutu karglemine, pigem jooga-tüüpi) tuleb kasuks, saate pinges kehaosad lahti ja vere käima!

soodake 24. november 2004, kl 09.48
No tänase ilma jätaksin küll välja, aga muidu, kui talvest-sügisest kolm kuud maha kriipsutada, siis...:)))) Eile õhtul oli nii kift tuisune!:)) Üldiselt eelistaksin siiski lund mägedes, et siis jälle alla soojadele niitudele kobida tagasi õhtul...

Tusklik 24. november 2004, kl 10.01
Eestlased nii patune rahvas vist et vanajumal niisuguse kliimaga karistab. Tahan suve!!!!!!!!

t 24. november 2004, kl 10.12
vat ei ole liiga kõhn ja treenitud olen ka, nii et vereringega peaks kõik korras oema. aga krt külm on ju! samas kui siin mõned korralikud suvepäevad olid 35 kraadi kanti ja muu rahvas lubas otsad anda, siis tundsin mina end kui kala vees.

to Tusklik 24. november 2004, kl 10.54
Parasvööde üsna norm kliima ju, aga kujuta ette karmis kliimas elavaid inimesi - päeval on palav, õhtul/öösel on jäine ja külm! Troopika ja lähistroopika kuumad ja niisked ilmad... pole ka suuremad asjad ju?

muljetaja 24. november 2004, kl 11.34
Ma arvan, et asi on selles, et inimesed on liiga tubaseks jäänud. Tuleks rohkem aega veeta väljas- liikuda, matkata, käia metsas vms.
Kylmaga pole kunagi suuri probleeme olnud, kyll aga talusin halvasti tuuliseid ilmasid, eriti sygisel, kui tuul ja kylm vihm korraga. Hakkasin nädalas 2-3x jooksamas käima, aastaringi ja igasuguse ilmaga (sh. vihm ja pakane).

Nyyd, kui olen mitu aastat nii teinud, tunnen ennast ka tuulise, kylma ilmaga näiteks poodi minnes palju mugavamalt. Sygisel, kui paljud kiruvad ja räägivad, et masendus tuleb peale -minul pole häda midagi, iga aastaaeg on omamoodi huvitav. Kui käid pidevalt väljas, siis näed muutusi looduses (minu "looduseks" on tegelikult Tallinna äärelinna tänavad, sealsed aiad) ja tunnetad aastaringi kulgemist.

Nii et mina arvan, et kliimaga s6braks saamiseks tuleb rohkem väljas viibida.

Olin kord j6uluajal P6hja-Itaalias, oli 0 kraadi ringis, päeval sadas sageli vihma, hommikul niiskus ja udud. Khm, eks ole Eestiski vahel mustad j6ulud, aga mina jah, eelistan ikka lund ja pisut kylma j6uluajal!

lull 24. november 2004, kl 11.52
Eestimaa kliima on just meile,eestlastele kõige kohasem.ei usu,et te seal Austraalias pikalt vastu peate.Küllap hakkate õige varsti lund ja lörtsi taga igatsema.Olge rahul sellega mis on.Kui olete rikkad siis palun väga-puhkus talvel soojal maal ja tõepoolest seda polaarkihti võiks mõnel külmavaresel tõesti rohkem peal olla
Pakaselist ja lumerohket talve teile kõigile

jahedavereline 24. november 2004, kl 11.58
Minule meeldivad lihtsalt jahedad ilmad. Ei salli kuumust.:) Oman ka jube sooja jopet ja sooje saapaid, nii et milles probleem.:) Kuigi -20 on juba liig ka minu jaoks. Ideaalne kliima oleks mulle kus suvel oleks max. temp. +25 ja talvel -15.:)

Margit 24. november 2004, kl 12.43
Ei salli talve. Külm ja tuisune ilm ei ole mitte minu ala. Kui oleks võimalik, ma talvel üldse nina välja ei pistaks. Ja need "mõnusad" külmad trammid. Mõnel üksikul trammil on veel radiaatorid tööle panud, aga need ei anna efekti, kui iga paari minuti tagant on tükk aega kõik uksed pärani lahti. Ei meeldi mulle ka suusatamine. Eile tulin töölt koju kui külmunud jääkuubik ja istusin kampsuni sees mitu tundi enne kui sooja sain. Ei hakka ma kunagi mõistma inimesi, kes väidetavalt naudivad lund ja külma. Enamik inimesi käib silmad vesised peas ja nina punane ning mõtlevad ainult sooja toa peale.

hark 24. november 2004, kl 13.01
ja olengi tagasi... kauaks ei saanud jääda, kogu aeg anna aint intervjuud... no mul olid vildid, vatijope ja -püksid, kõik näppisid ja tahtsid teada, kust sain... ehee ja piraki, missugune tähelepanu mulle suunatud oli... soe oli küll, aga ei saanudki kõiki asju korda aetud, tähelepanu väsitas ära... nigu vilminäitleja...
a mulle talv meeldib... olen enne nõus sellise ilmaga kui et taluda niiskust ja suuri tuuli... otsingi suusad välja, annab libiseda juba küll... hoidke pöialt, et sula ei tuleks...

mh the second 24. november 2004, kl 13.28
On jah kõhe olla. Mul pluus, kaks kampsunit ja topeltsokid selga/jalga aetud - kannatab praegu käia küll. Saaks nüüd veel paksu tallaga saapad ja sooja miinusviisteistkraadijope, siis elaks üle.

Küsin siin ka, ehk keegi teab, kas Ilvese joped on soojad? Nii õhukesed, et hakkasin kahtlema... Aga midagi on kiiiiiresti vaja.

1 n 24. november 2004, kl 14.48
Olin ka kunagi kohutav külmavares, enam ei ole - sestsaadik, kui kaalus juurde võtsin nii 15 kilo. Kui varem kondid klõbisesid, siis nüüd on ikka polstrit ümber, mis külma eest kaitseb. Mu piitspeenike tütar külmetab ka nii mis hullu, isegi öösel magab mitme teki all vahel mitu kampsunit seljas. Kui soovitan tal normaalselt süüa ja paar kilo juurde võtta (ta ca 170cm/50kg, kui niigi palju kaalub)ja mitte külmetada, ta loomulikult ei kuula.
Madal vererõhk on ka kindlasti üks põhjus lisaks kõhnusele, miks osad inimesed hirmsasti külma pelgavad.

lumememm 24. november 2004, kl 15.56
nii mõnus, at juba on lund!! kuidas ma ootasin
ning reedel avatakse kütiorg ja laupäeval kuutsemägi JEEEEE
juhhei talv

ei või olla 24. november 2004, kl 16.28
Fibromüalgikud-väga külmakartlikud.neil on külm ka siis kui teistel soe eriti külmad jalad käed ninaots.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!