Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Mis on rämpstoit?
 
uugu 24. november 2004, kl 14.37
McD saab ju friikate asemel vötta salati,on rukkileiva hamburger!Coca asemel vöib ju mahla,piima vöi vett juua!soome mäkkides vähemalt,ei tea kas ka eestis.
 
Kratiplika 24. november 2004, kl 14.45
Asi on vist ka valmistamisviisis. See, et mitmekordselt kasutatud rasva sees praetakse neid pihve ja muu säärane asi.
 
seda mina ei tea, 24. november 2004, kl 14.49
aga kas sina oled äkki seesama uugu,kes koleilusasti internetis kusagil linuxit kiitis?
Igaljuhul väga meeldiv kui oled.
 
alu 24. november 2004, kl 14.52
uvitav, kui kodus praadida pankooke, siis kujuneks seegi ju rämpstoiduks Kratiplika teooria kohaselt????

seda et, mu meelest on sedamoodi liigitamine seotud ainult mingi põlgusega ja primitiivse, harjunud eelistusega. umbes nii, nagu paljudel juhtudel on eesti mees siga ja välismaa mees mitte. sealjuures on see välsimaa mees toitunud kindlasti enam just sestsamast põlatud ja kallist (onju nii mõnelegi eestlasele) "rämpstoidust":))
 
uugu 24. november 2004, kl 14.56
to seda mina ei tea,
linuxist olen mina igatahes täitsa kaugel,ei ole kiitnud ega laitnud.:D
 
kulinaaria 24. november 2004, kl 15.15
Söön McDonaldsi-laadsetes kohtades ainult välismaal viibides. Eelistan ikkagi ehtsat ja tervislikku toitu ja söön palju puu- ja köögivilju, kokat ja limonaadi joon haruharva. Friikartulid ja burgerid on ikkagi rasva sees praetud, seega midagi tervlikku neis paraku ei ole.
 
maari 24. november 2004, kl 15.19
jah, alu, pannkoogid on ka rämpstoit. Vahel võib neid ju süüa, muul ajal aga juurikaid, salatit, tailiha ja värsket mahla! Magustoiduks sobivad paremini kohupiimavorm, jogurt või puuviljad.
 
alu 24. november 2004, kl 15.19
vaat, mis välja tuleb-välismaal justkui Mc oleks ok, aga kodumaal kujuneb sellest välja rämpstoitla...nyyd ma hakkan tasapisi pihta saama ka sellele välismaa mehe kultusele siin:)))
 
alu 24. november 2004, kl 15.22
maari,

hääd isu..mul oleks mitmeid nimetusi su toidueelistusele...noh ilmselt samaplju, kui sul argumenteeritud eelistusi välismaa mehe kohta:)
 
maali 24. november 2004, kl 15.32
maarir on täiesti õigus ju. rasvas kärsatatud valgest jahust ei ole kohe päris kindlasti tervislik toit.
 
Kratiplika 24. november 2004, kl 15.52
to alu: mitte praadimine, vaid praadimine korduvalt kasutatud rasvas. Dioksiini teke võib olla?
 
alu 24. november 2004, kl 15.58
Kratiplika,

kle, ma pole veel kuulnud, et pann steriliseeritakse peale koogi praadimist-ikka uus tilk õli otsa ja läks...:)
 
*** 24. november 2004, kl 16.01
Minul on ka tekkinud küsimus, kas burgeriputkas pakutavad friikartulid on rohkem rämpstoit, kui restoranis taldrikule pandud friikartulid?
Kas siis kodus kukli vahele pandud kotlett koos salati ja kastmega on ka rämpstoit?
Süsivesikud on kahjulikud. Kas kõik kommid on ka rämpstoit?
Või on küsimus hoopis mõõdukuses - mõõdutundes.
 
Kratiplika 24. november 2004, kl 16.02
to alu: räägitakse, et see on kahjulik. Rasva/õli kõrvetamise saadus. Ja räägitakse, et mida sagedamini rasva vahetada, seda tervislikum. Kes ütleb, et kõik kodus kokatud on tervislik?
 
rasvarull 24. november 2004, kl 16.08
käisin hiljuti tuttava sünnipäeval. pidu toimus restoranis. sain suure pettumuse osaliseks. kuna olen ülekaaluline, siis nagu ikka väldin puhta rasva söömist. aga see, mis ette toodi, oli lihtsalt üks suur rasvakäkk, mitte praad. taignas kana, mis oli täiesti nagu suur krõbe rasvarull, natuke kana ka sees. pool taldrikut oli kuhjatud rasvaste friikartulitega üle. lisasnäkkideks laual olid ka mingid rasvarullid, milles üldse midagi sees polnud (ümmargused, õhku täis pallikesed) ja taignas rasvased kalad. ei-no tõesti, kõige parem on kodus süüa teha, siis saab teha seda, mis soovid.
 
alu 24. november 2004, kl 16.10
Kratiplika,

räägitakse paljugi...räägitakse ja ka suitsupakile on kirjutet, mis on kahjulik

mis puutub suhtumisse rämpstoit, siis pole siin keegi veel väitnud, et midagi kodusest tarbitust kukuks samasse kategooriasse, pigem on see kivinenud arusaamadega tädide tuletus hamburgerist nt:)
 
l-m 24. november 2004, kl 16.17
ka pizza kohta ütleb mõni 'kivistunu', et rämpstoit :(

kodust pizza't ei nimetaks isegi kiirtoiduks. kui ise teed pärmitaina, keedad tomatikastme, hakid singi, riivid juustud - ei kulu mitte väga vähe aega.
 
sale salat 24. november 2004, kl 16.20
no nii tervislikult toitujad


miks siis meie planeedil ikka veel täispuhutud rasvarulle ringi luugub salatid ja porgandid ju kaloreid ei anna

ärge valetage iseendale.
 
t 24. november 2004, kl 16.31
loomulikult on kommid rämpstoit, mis siis veel? mida kasulikku on suhkrus ja toiduvärvides? üks pizzatükk sisaldab reeglina liiga palju nii saia kui rasvast juustu ning igasugu rasvast liha ja vorsti, seega pole ka just eriti tervislik.

ning loomulikult saab ka kodus rämpstoitu teha.
 
sale salat 24. november 2004, kl 16.35
pekk ja tai

no nii ennemuiste saadi mõlemit sea küljest
aga
tänapäeval jookseb pekk seale järgi
 
aljona 24. november 2004, kl 17.51
Pizzatükk koos salatiga on täiesti tervislik toit - usaldan rootsi toitumisteadlaste hinnangut.
Paaniliselt kaalu jälgijale hästi ei sobi, aga ega seepärast pole veel rämpstoit: tomat kuumutatult vägagi kasulik (sisaldab lükopeeni, mis hea südamele), juustust saad kaltsiumi, ka 'saia' ei ole nii palju kui hamburgeris, kate ei pea olema vaid rasvane vorst, võib lisada seeni,tuunikala,ananassi,banaani...
 
arwan 24. november 2004, kl 18.29
enamik maitsvaid toite on ebatervislikud :)
mcdonaldsi hamburger on tõenäoliselt tervisele ohutum kui mõne keldribaari kotlett ja nende friikad pole hullemad kui suvalise ühikaköögi praekartulid ketsupiga.
rämpstoit on lihtsalt restoranipidajate välja mõeldud termin, et oma ohtlikke konkurente kuidagi tõrjuda. samuti nagu plekk-katuse tootjad avastasid, et eterniit on surmavalt ohtlik.
 
dell 25. november 2004, kl 08.09
Rämpstoit on see, kus on elutegevuseks vajaminevast rohkem soola, suhkrut ja rasva. Kõik need maitsevad hästi, kuid tekitavad ka mingil määral sõltuvust. Ei saa eitada, et friikartulid maitsevad head, kuid nad koosnevad peamiselt süsivesikutest ja rasvast. Kui nt lapsed kasvavad sellise toidu peal üles, ei harju nad enam nn lihtsama toiduga ja rasvuvad. See on arenenud maailma häda. Inglismaal käib praegu suur vaidlus koolitoidu üle, sealmaal süüakse friikaid peaaegu iga toidu juurde ja keedukartul nende jaoks praktiliselt toit ei ole.
40 % lastest pole enam lihtsalt ülekaalulised vaid suisa rasvunud. Vot.
 
kulinaaria to alu 25. november 2004, kl 11.10
Kle, ma ei saa sinu loogikast aru. Teemaks ei olnud välismaa mehed. Välismaal viibides puudub võimalus ise kokata ja restoranis söömine 3x päevas on minu jaoks liiga kulukas. Seega jääb üle kiirtoit. Muul ajal eelistan tervislikumat toitumist.
 
näljane 25. november 2004, kl 13.01
Oh, kuidas praegu tahaks rämpstoitu, kõht niii tühi.
 
kõht täis 25. november 2004, kl 13.14
näljane, loe ka ka kööginõu rubriiki :)
 
Rämpstoidutempel 27. detsember 2023, kl 18.27
Igasuguseid kiir ja valmistoite pole üldse vaja üks tervise rikkumine ja sõltuvuse tekitamine. Olla võiks ainult sool leib ainult rukkist sai ainult nisust käkk ainult kaerast ja sepik ainult odrast ja kui neid ei ole siis võib ka ainult jahu olla igaüks teeb kodus ise. Mitte konserveeritud ja moosistatud puu ja juurviljad mille hulka kuuluvad ka päevalilleseemned pähklid kinoa ja läätsed ning naturaalne liha kala aga ka täispiim. Ja sellest saab juustu jogurtit kohupiima võid kefiiri hapupiima igaüks ise teha kodus. Ka õlisi praadimiseks ning erinevaid jahusi millest pudru teha võiks ka olla. Magusast ainult mesi ja puuviljad sisaldavad magusat ka. Ja kui on liha siis igasugu süldid vorstid singid pasteedid hakklihad saab igaüks ise teha. Ja ei mingeid restorane pubisi baare kohvikuid ainult töölissööklad. Kui seda rämpstoidutööstust ei oleks kus siis vabaneks töökäsi mida võiks kas kosmose või sõjatööstuses kasutada sest vaata ega imperialist ka ei maga
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!