Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
ei taha maale elama
 
kadri 23. mai 2005, kl 11.43
Täitsa hirm on peal,mees tahab maale elama minna aga mina totaalne linna inimene,suvel ehk jah on meeldiv seal olla.Aga nüüd plaan nii kindel ja tüli juba majja tulemas.Tahan et mu laps käiks linnakoolis(ei ole selle mehe laps),tahan ka et mu töökoht säiliks ,aga tema leiab et ka maal saab hea hariduse ja ma otsigu maal samaväärne töökoht mida ilmselgelt seal tegelikult ei ole ja minu protestide peale ütleb ,et olen linnavurle jne.Samas ei oska ma ka autot juhtida ja seega täielmääral temast sõltuksin.Mida teie minu asemel teeksite kas peaksin siis oma soovid alla suruma ja abielu õnne nimel järgnema talle ise seesmiselt õnnetu.....ma ei tea mida teha ,tõesti ei tea...
 
nikki 23. mai 2005, kl 11.44
ma arvan, et ei ole mõtet minna :(
 
kristall 23. mai 2005, kl 11.46
Kui sa juba praegu tunned, et ei taha, siis tõesti ei ole mõtet. Mina jälle ei taha linna.... Aga olen sunnitud :(
 
unistaja 23. mai 2005, kl 11.56
ja mina just tahaks niiiii maale ära...

Maal on nii tore, kõik on rahulik ja vaikne, ei oskagi kohe öelda ja kirjeldada kui tore maal elada oleks.
Ise elan hetkel korteris ja täitsa linnas, aga õnneks vanematel maal kodu, käin seal tihti külas ja saan end natukegi välja puhata.

Ma muidugi autoga ja ei karda, et kui maal elaksin, peaksin kellestki sõltuma.
Soovitan mine autokooli ja osta auto, saad endale jalad alla. siis pole probleemi kui tahad linna juuksurisse või poodi minna.

Ise ka tallinnast väljaspool koolis käinud, ei näe küll et see nii hull oleks nüüd olnud. Maal on palju toredam kasvada. Usu mind!

Kuhu kanti mees elama tahab minna ja kas hetkel oled tallinnas?
 
:) 23. mai 2005, kl 12.08
Nojah see maa on ka niiii suhteline mõiste. Tean ka peret kes mehe soovil kolis ikka lausa kolkasse kohe, aga oli asjalik mees, nüüd uus miljoni maja ja kaks autot peres (autojuhtimine tuleb sul ära õppida!!), lapsed kes käisid nn maakoolis, on nüüd üks tln erakoolis ja teine inglismaal ... et kõik sõltub ikka inimestest. kindlasti on mehel omad põhjused, miks ta seda soovib, peate asjad selgeks rääkima lihtsalt. Tegelikult on maal mõnus, loodus, vaikus, ka lapse jaoks.
 
nojah 23. mai 2005, kl 12.13
Just lugesin halvast kogemusest Tallinna ühistranspordi "võludest" ja tänasin järjekordselt taevast, et elu pole linna viinud. Muidugi-vahest kisub olemine natuke igavaks. Aga kui nii tubli mees, et juba maale tahab minna, siis järelikult tal vist päris hea sissetulek on, ehk annab siis edaspidi ka teine auto majapidamisse muretseda. Lapse pärast ka pole vaja muretseda, jutt maakoolide viletsast tasemest on üsnagi müüt.
 
t 23. mai 2005, kl 12.17
maale elama minemine on tubliduse näitaja? aga vat ei saa sellisest mehest aru kes ainuisikuliselt pere eest otsustab.
 
tegelane 23. mai 2005, kl 12.19
asi pole selles, kas linn on hea ja maa on halb või vastupidi...
asi on selles, kuidas osata oma elu korraldada, kuidas reageerida probleemidele. Kas öelda alati, oh, ei saa, ei taha, või otsida lahendusi.
Muidugi, kui asi käib nii, et peres üks dikteerib ja teine otsigu lahendusi, siis on midagi muud mäda.
 
M 23. mai 2005, kl 12.20
Oleneb, kuhu maale. Kui Tallinnast Peipsi külje alla, siis on muidugi kardinaalne elumuutus. Kui Harjumaale, elad üle.
 
MM 23. mai 2005, kl 12.20
elasin 2 a tagasi maal (umbes 1 aasta), kuna saime sinna lihtsalt nii soodsa korteri ja see oli meil esimene oma kodu. Kartsin alguses väga, et maakohas ja nii... igav oli seal tõesti. Kolisime siis tagasi linna, no hoopis teine asi... enam ei taha maale kolida, seal on hea käia, aga mitte elada.
 
Kaisa 23. mai 2005, kl 13.09
arvan, et maaletahtjatel on mitu põhjust. paljud otsivad iseennast ja arvavad, et maal leiaksid nad selle.
alati see nii pole.
 
M 23. mai 2005, kl 13.23
Mees tahtis ka maale kolida, aga ei taha, sest
- poes on toiduainete hinnad kallimad
- bussiûhendus on nii nagu on; tunni-ajase vahega
- eesti mehed surevad abikaasast varem - mûûn maja maha ja tulen siis linna korterisse (praegu eramaja linnas)
- apteegid kaugel ja arstiabi pole tasemel
- auto läheb katki - sôltun mehest vôi ootan bussi tund aega, kui maha jään
- kûlaelu ei istu; olen Viimsis töötanud - Maali tegi seda, aga Jûri käib Juulaga jne
 
kadri 23. mai 2005, kl 13.35
to M
täiesti nõus sinuga ja samade hirmude pärast sinna ei kippugi
 
õnnelik. 23. mai 2005, kl 13.42
Mina läksin maale.Olen linnas sündinud,kasvanud jne.Mees maalt pärit ja seda on tema rikkumata närvikavast ka näha-tunda.
Pean tunnistama,et alguses oli väga keeruline,kuid mõtlesin laste peale ja läksimegi.oleme ise ka alles noored(26 ja 28) ja praegu küll nuriseda ei saa.Väljas saab ikka käidud ja midagi nagu pole muutunud,kui,siis ainult rahulikumaks:)
Nii et kel vähegi julgust ja peale hakkamist,siis soovitan soojalt.
Alati saab linna tagasi tulla,kui tõesti ei sobi.
Meie mahume ilusti ära,kuigi elame koos ämmaga ja pole hullu midagi:)))
 
krõll 23. mai 2005, kl 14.03
Maal on tore. Üldiselt. Aga kui pole raha isikliku auto jaoks ega ka mitte lubade tegemiseks, on jama. Poodigi ei saa, sest sinna 5 km, üksi läheks jalgsi (olen käinud kah), aga kui väike laps kodus? Apteek kah 5 km, kui kiiresti midagi vaja ja mees sõidus - on ikka jama küll. Kui on vaja laps lasteaiast tuua-viia ja mehel pole aega, busside vahel tund-poolteist tühja aega. Talvel on eriti jama, oleme küll külmetanud tund aega peatuses, sest mingi buss jäi vahelt ära... Aga see-eest praegu on fantastiliselt ilus, laps lippab aias ringi, nartsissid, tulbid õitsevad, kuldnokad laulavad, ojakeses vesi vuliseb.
Töötame linnas, kohapeal pole midagi teha, praktiliselt kõik kohalikud töötavad linnas.
 
lähen... 23. mai 2005, kl 14.37
...ka maale elama,mees ei tahtnud ja nüüd kui oleme lahus-ei tee ma selle otsusega kedagi kurvaks vaid ennast õnnelikuks(ma loodan)Linna krt jätan ka alles,et oleks tagasitee,kui peaksin ümber mõtlema(mida ma ei usu)...
 
maamees 23. mai 2005, kl 14.46
Olen maal sündnid ja kasvanud. Elan Tallinnas...siin on vastik. Naisega soetame eluaseme linna. Naine on elupõline tallinnlane ja ta tahab siin elada. Palun väga, elame linnas. Minu kodu asub minu naise südames. Koos temaga on kõikjal hea. Koos on meil kõikjal hea. Vanaduspõlves kolime maale, mul on seal talu. Suurepärane koht, armastame seda kohta mõlemad väga. Elu on planeeritud nii, et me teame kuhu püüdleme, oleme mõlemad rahul.


Räägi oma mehega! Kui ei räägi siis jääb määramatuse tunne mis ei anna asu. Lõpuks süüdistad teda, et ta sind maale vedis, kuid ise oled samavõrd süüdi oma olukorras, kuna ei avaldanud talle oma tundeid ja soove. Arutage, mõelge...küll leiate parima variandi mõlemale. Edu!
 
arvamus 23. mai 2005, kl 15.32
Kõigepealt:
miks su mees üldse maale elama tahab?
Mis tööd ta seal leida loodab?

maal on muidu tore, näiteks suvel puhkuse ajal.
Aga tööd seal samuti väga raske leida.

Seega su arutluskäik on õige-ära mine mehega maale.
Ütle mehele,et las ta läheb algul üksi,sina jääd linna ja sirvid samal ajal töökuulutusi.


kange maavajaduse saab rahuldada suvila ostuga.
 
Mairi 23. mai 2005, kl 15.39
Maamehele:
"Minu kodu asub minu naise südames." - ahhhh, kui ilus!!!
Mul ka kohe kevad südames!
 
maamees 23. mai 2005, kl 16.04
No siis kena ju, kui sul kevad südames :)

Aga ilma naljata! Ma tunnen ennast seal hästi, kus on minu naine. millest saan ainult ühte järeldada- minu kodu on minu naise südamas ja tema südame ligi. :)
 
mina aga 23. mai 2005, kl 16.24
elan maal ja linna pole kunagi tahtnud ja ei taha tulevikus ammugi. Kui oled harjunud avarusega laiutama lapsest saadik, siis ei ole mingi hinna eest nõus piirduma mingi linnamajakrundi või,hoidku jumal, korteriga. Ainus häda on jah see, et ilma autota ei tee siin midagi. Auto peab olema ikka, et oma töö tehtud saada ja iseendast sõltuda. Meie peres on igal täiskasvanul oma auto ja issil lisaks veel paar tükki kehvemal maastikul sõitmiseks. Toit ja ka kõik suuremad asjad, ka riided-jalatsid-raamatud jne. tuleb enamasti linnast tuua, see tuleb odavam kõigist sõidukuludestki ja vanaksläinud kaupa on siin küllalt ette tulnud. Mis igavusse puutub, siis kontserdile, teatrisse ja välisreisile saab end igal pool organiseerida. ja milleks siis arvuti on. Meie kandis on pea igas peres arvuti ja kõik tehingud tehakse kodus arvutis ära, kes just pensionär pole. Tööga on nii, et oleneb maakohast. Minu kodukandis on olemas absoluutselt kõik, mis eluks vaja ja nagu öeldud, ainult poed on need, mis minu vajadusi ei rahulda. Olen tähele pannud, et kõige hullemad kolkad on need, mis asuvad linnale lähedal. Kohapeal pole seal tihti midagi. Aga omaette asetsevad maa-asulad ja nende ümbrus elavad hästi ja kõik on olemas. Ja kes kurdab külajuttude üle, see mõelgu vanasõnale "Õige hõlma ei hakka keegi". Sotsiaalne kontroll on maal tugev, kes elab kõlvatult, see on jah kõigil hambus, korralik inimene äratab huvi ainult uustulnukana, siis jäävad teised vait. Keegi ei käse metsikult pidu panna ja üleaisa lüüa. Ja ka mitte teiste kohta räägitud jutte kuulata.
 
n 23. mai 2005, kl 17.58
maaelul on kindlasti oma võlud, aga auto ja load peavad olema igal inimesel omad. Kui see maa pole sinu linnast üüratult kaugel, võiksid siiski esialgu linnaelamise alles jätta ja käia nädalavahetustel mehel külas maal....ei tea, kui mind sedamoodi sunnitaks maale, mina küll ei tuleks, olengi linnavurle, ja siis?
 
Keegi 23. mai 2005, kl 19.04
...aga tee ettepanek mehele Tallinna külje alla elama minna. Kasvõi kuskile asula servaalale, kus on samuti palju ruumi, kuid poed (heal tasemel), apteek (mõnel juhul ka haigla), kool (minu puhul maakonna parim) jne 500 meetri kaugusel. Tallinnasse sõidab 30 minutiga, bussid lähevad Tln´a suunas iga 30 min tagant (no peaaegu sama mis linnas sees).
 
maakas 23. mai 2005, kl 21.10
Läksin maale mehe unelmat teostama.Meest aga enam pole.Auto on.Kevad -suvi fantastilised, sügis -talv masendavad.Kui oled ikka linnainimene siis ära riski-iial ei tea mis elu ette toob.
 
maakas 23. mai 2005, kl 22.43
ei ole se maalt tagasitulek midagi nii hops-hops, kinnisvara hinnad tõusevad ja kahjuks ainult linnas
maaelu ilustavad ikka need, kes sellest tegelikult midagi ei tea
 
saara 23. mai 2005, kl 23.00
ma olen sündinud ja kasvanud Tallinnas.kolisin koos lastega aastaid tagasi maale ja ei ole seda kunagi kahetsenud. mu lapsed kasvasid turvalises keskkonnas, nende kool annab silmad ette igasugusele tallinna nn. eliitkoolile. nende närvikava ja eluvaated on terved ja ma pole pidanud muretsema et mu laps kuskil narkotsi paneb või alkoholiga endale liiga teeb.jutud maaelu raskusest on väga liialdatud. maal ei suuda elada nännipunnid aga kel käed jalad otsas ja pea õlgadel saab igal pool hästi hakkama.
 
to teemaalgataja 24. mai 2005, kl 00.37
mina ei soovitaks maale minna.siis oled varsti paras maakas valmis.oleneb kus see sinu maakoht on. igav on ja kui veel köiki mugavusi ka pole. ja talvel on nii pime.Ei ja veelkord ei. Ära mine.Suvel on muidugi tore maal.Püüa mees ümber veenda.
 
maamees 24. mai 2005, kl 10.12
to to teemaalgataja

maakaks muutud ainult siis, kui sa lased sellel ise juhtuda. Vaim tuleb erksana hoida ja mitte hädaldada. Äkki räägid mulle kuidas see maakaks muutumine käib või milles see täpselt väljendub?

sina oled kindlasti linnakas? küüned sigapikad, milledega midagi katsuda ja veel eriti maal, oleks suur patt ja inimväärikuse rüvetamine ;)



olin nädalavahetusel maal. tegin tööd millest vaid rõõmu tunnen. kaks päeva lendasid nii kiiresti, et lausa vihale ajas, et aeg nii kiirelt kaob. ja ma ei tee maatööd ainiti endale. kogu pere tunneb sellest rõõmu, seda on selgelt näha ja tunda.

talvel on tõesti maal pime, kuid maal näed midagi sellist, mida lasnamäel või mõnel teisel mäel ei näe- tähistaevast, linnuteed!!
loomaed on otse aia taga :) maal on sääsed ;)) viimased on muidugi tüütud :) ärge minge jah maale! sääsed on pahad ja väga õudsad :))
 
Mo Moa 18. august 2022, kl 15.50
Normaalse regionaalpoliitika korral puuduks niisugusel uhamisel vähimgi vajadus, Tallinna suunduvad trassid kaotaksid poole oma liikluskoormusest ning puuduks igasugune vajadus neljarealiste teede järele. Aga maaelu saaks nende teede rahade arvelt tugeva positiivse tõuke ja Eesti asustuskoormus ühtlustuks ka märgatavalt. Mismoodi selle väiketaluga peaks majanduslikult toime tulema. Kuni 2 hektarit maad tähendab aastas käivet alla kümne tuhande euro millega peaks toitma pere ja katma kõik toorme, väetiste ja masinate ja kütuse kulu. No see ei ole reaalne. Täiesti loogiline et need talud lõpetavad teist varianti polegi. Nii suur talufänn ka keegi pole et selle nimel ennast võlgadesse matta. Kõike peab ikkagi mõistusega võtma. Kui ei ole võimalik, siis ei ole võimalik ja peab tegema seda mida teha saab Talu tootmisüksusena jääb loomulikult suurtootjale alla. Suurtootjal on vaja talude maid, et veel laieneda ja kasumlikumalt toota. Tootmise jaoks inimesed aga tuuaks Ukrainast sest kohalik maamees naine sellistel tingimustel tööle ei tule me elame ikkagi 21 saj Euroopa riigis mitte aga Nigeeriaga samal majanduslikul arenguastmel olevas Ukrainas. Ja toimubki maapiirkondade kiire venestumine uutelt tulijatelt keegi eesti keele oskamist ei nõua ja nad ei näe ka selle neile raske keele õppimiseks mingit vajadust. Lõpu algus on käima lükatud sest see on lühikeses plaanis majanduslikult kasulik. Igasugused sõjad, katkud, okupatsioonid oleme üle elanud aga see vabadus läheb kalliks maksma, oma särk on kõigil ligem ja pärast mind tulgu mis tahes. EKRE üritas midagi ära teha selle eest kartellid olid 24/7 kukil. Näis kas neil jätkub vastupidamist Eesti immigrantidega üleujutamise vastu seista. Samas on olemas soovijad mustmullavööndi supertalunikud ukrainast. Koostöös nigeeria finantsistide keenia ja somaali it gurudega loovad nad eestist unistuste riigi paradiisiaia Ja otse loomulikult suruvad nad veel viimased eestlased oma hällist välja minge kuhu tahate Ja kahjuks peabki minema kasvõi taevastele avarustele kui muud üle ei jää. Selline liberalism vabadus kui demokraatia suunas liikumine mis algas eelmise sajandi üheksakümnendate algusest pihta. Ja tuul pühib jäljedki või siis loodus võtab tagasi kunagi nii raske tööga rajatu. Süsimustad toidukullerid hakkavad kardulast laiali vedama. Sibulaid ka Taaskord saab tsiteerida klassikuid Ja Eesti on väga ilus maa ainult et eestlasi on siin paljuvõitu Elamine on paksu kuusemtsa taga väikse veesilma ääres. Lähima naabrini läbi metsa u 400m mööda teed u 600m. Suurema käidava teeni u kilomeeter, seda kilomeeter teed hooldan hoian ise atv ja traktor abiks. Kunagi sai linnadzunglis elatud, kuid soov oli vaikusesse, eraldatusesse saada. Olen ikka aeg ajalt ka lastelt (põhi ja keskastmeaeline) küsinud et kas nad sooviksid pigem linnas elada? Seni on ikka ja veel veenvalt EI vastatud. Mis sellest et kool on kaugel. Mis sellest, et pood on kaugel. Mis sellest et ise peab tee talvel lahti hoidma et saada kooli ja poodi. Nägin ise kuidas 1 talu kadus. Noored panid plagama. Vanamees suri ära mutt jäi järele. Kuid tema enam taluga hakkama ei saanud. Andis naabrile. Too ka vana. Mutt suri ära talu jäi tühjaks. Naabrimees suri ära, kedagi asemele ei tulnud. Tütar linnas pani müügikuulutuse lehte 5 aastat ootab ostjat hinda on 5 korda alla lasknud. Juba hooned lagunevad elu sees ju pole. Koht on samuti kolgas tänases mõttes. ENSV aegu oli kena kolhoosiküla. Ei jäägi muud üle kui oota et Kalda Kaja hakkab ellu viima Rõiva Taavi kava meile tuhandeid kirurge ja itikaid talutöid jätkama meelitama. Kuskil 10 aastaga sai tagastatud talu uuele omanikule selgeks praktikas kas ta on suuteline olema põllumajandusettevõtja või on mõttekas sülle kukkunud talu koos maaga müüa sellele kes oskab maal ettevõtjana tegutseda. Seega peale vabanemist ja sellele järgnenud 10 aastast filtreerimise perioodi terade sõkaldest eristamiseks hakkas elu maal üles mäge minema Põllumajanduse eeskujulik mehhaniseerimine ja automatiseerimine on viinud maal töökohtade arvu minimaalseks. Selle asemel et kaotatud põllumajanduslikud töökohad maal asendada tööstuslikega st väiketehaste omadega on vallavanemad taibanud tahta vaid külakiikesid rahvamaju muuseume. Tehase tekitamisele oma vallas seisab vallalavanem vastu tulumaksu pearaha seaduse kasutamisega. Tehas koos oma segavate faktoritega üritatakse suunata vallast välja kuid töökohad kohalikele kõlbavad küll. Aus hinnang põhjustest on ikkagi regionaalne poliitika kujundamine ja toetuspoliitika suunad. Esimese osas tõdetakse et kõik koondub ja linnastumine on paratamatu, teises osas on suured põllumajandustootjad need kes on on kujundanud toetusmeetmed. Alati on võimalik luua võrdsemat regionaalset arengut kuid seda on ikka aeglasti tehtud ja vähe panustatud. Tootmisstruktuuris aga on teadlikult võetud suund suurmajanditele enamik toetusmeetmeid ja hektaritoetusi jõuab suurmajanditeni. Äriloogika ütleb, et sellise valiku puhul ei saagi väiksemad turul ellu jääda. Äriloogika ütleb ka et varem või hiljem sellised üksused jõuavad võõrkapitali manu ja tootmisstruktuur ja maaelu vaesustub veelgi. Mida saaks saanuks teha teisiti tasakaalukas toetuspoliitika kus arengut ja efektiivsust soositakse vastavalt struktuurile. Suurmajanditele 80+ % EL raha laiali jagades puudub põllumajandustoetustel sellisel kujul mõte. Toetustega ei hoia ühtegi äri püsti. Ka praegused suurtootjad maal pole mingid rikkad sest kogu nende raha kulub tehnika uuendamisele. Teist võimalust ei ole. Veneaegsed inimesed on vanad nad ei oska teha tööd tänapäevaste masinatega. Labida ja hanguga töö on kadunud. Nende tööealisteks sirgunud lapsed on suundunud maalt linnadesse. Ja linnast maale kolimiseks on linnaelul suuremad eelised kui maal. Ka Laari valitsus ehitas näidistalusid, mis anti üle tasuta. neist pole minu teada piirkonnas mitte ühtegi alles. Vene ajal olid külad rahvast täis, sest maainimesel polnud võimalik linna elama saada teisiti kui vaid läbi abielu. Töökoha said linna need kellel linnas korter. Ja korterijärjekorda said ennast panna need kellel töökoht linnas. Maal elamine polnud inimestel vabatahtlik vaid sunnismaisus. Maale jäävad edaspidi alles need hobitalunikud väiketootjad, kellel linnas tasuv töökoht et vabast ajast linnas teenitud palgaga maal talupidadamist arendada Täiesti lubamatu on müüa põllumaad ja metsamaad välimaalastele teatud tingimustel võiks rentida kui ise midagi ei tee aga kindlasti välismaalastele müük peaks olema keelatud. Elamumaa ja kinnisvara müüki välismaalastele tuleks kontrollida rangemalt mingid piirangud kus kellele ja kui palju Maad peab müüma välismaalastele samadel tingimustel jumala pärast eestlastele erandeid teha ei tohi. Heina laseme põllul ära mädaneda aga heina hinda alla ei lase ning traktoriostuks võta suur laen siis PRIA vaatab kas annab sulle selle maksumusest miinus käibemaks 40 prossa tagasi. Loomad ja põld vajavad töökäsi vaatamata koroonale vaatamata sitale ilmale või sellele et oled ise haige ja suremas. Loomad ja põld vajavad pidevat tööd. Kui kord pole elektrit või netti või vett jms siis on raske stabiilselt tööd teha maapiirkonnas. Lubage kaneputurismi talusid ning joodikutele kanepiravitalusid ning noored tormavad maale elama. Riik saaks Iisraeli eeskujul rikkaks Iisrael saab aastas meeletuid summasid ja 2019 aastal Iisrali riik Times if Israeli uudises lükkas kanepikasvanduste plahvatuslikuks paisutamiseks ka riikliku rahastuse sellele sektorile alla pluss teaduslikud sordiaretused. Ja sotsid pakuks välja homoturismi talud ja geilaagrite korraldamuse välismaa homodele Andrese kaevatud kuivenduskraave ajame nüüd erorahadega jälle kinni et sood taastada kuigi looduse normaaalseks toimimiseks tuleb kõigepealt linnad maatasa hävitada Alles siis Andrese kravide kinniajamise peale mõtlema hakata! See küsimus tuleks esmalt Laarile esitada Eks sellega see maalaste genotsiid algas. Ja järgnevate küsimustega järgmistele valitsustele kes suurte euro direktiividega kaasa on läinud. Algas samuti sellest kui memmekestel kadus ka võimalus oma ainukese lehma piima puki otsa viia Mitte üheski arenenud riigis ei ole põllumajanduses tööl üle 4-5% tööhõivest. Meil on nõukaaja lõpus 20 See tööhõive oli tänu ropule käsitööle, enamik töökohtadest. Selle järel pole ammu enam vajadust ikka nutetakse aastakümnete taguseid aegu kui mõni sitaviskaja oma koha kaotas Mina defineeriks maaelu debiilse nostalgiana kadunud aegade järgi kus nutetakse taga nõukaaegset kolhoosi. Saaks ikka elu põlvini sitas veeta ja söögi alla ja söögi peale ühte õnnetut lehmakronu lüpsta küll siis oleks hea maaelu. Talud ei jää tühjaks vaid nad muudavad nime On turismitalud suvekodud Lihtsalt tootmine läheb suurtalunike kätte mis on konkurentsivõimelisem kui väike Võrreldes Venemaaga on meie maaelu ikka väga tasemel Noori peresid kolib pidevalt maale ajalehekuulutustes on pidevalt lugeda et noor pere tahab osta maakodu On hoopis maakodude defitsiit Minge tehke üks tiir ümber Peipsi järve ja te näete tõelist "maaelu". On lausa terveid tühju külasid Meie maaelu ihkavad noored võiksid sinna minna ning taastada seal kunagised Katariina aegsed õitsvad eesti asundustalud Talupidamine ja maal elamine ongi luksus tänapäeval, mis taskukohane vähestele. Üldiselt on nii et kui oled linnas end finantsiliselt vabaks töötanud siis võib maale minna närve puhkama ja kanu kasvatama. Praeguses nukuvabariigis võivad maal elada ainult kas väga rikkad või väga vaesed ausal proletaarlasel pole seal teha midagi
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!