Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
ex-mehe uus naine
 
EX 06. oktoober 2005, kl 23.03
Öelge palun, kallid naised,oma arvamus...Olen oma esimesest mehest lahus juba aastaid.Tal on uus naine,ta kasvatab naise last.Koos on nad olnud ka 4 aastat juba. Nüüd juhtus nii,et nemad sattusid koos olema minu parima sõbranna ja tema mehega. Ja siis see naine seletas mu sõbrannale ,miks tema mind vihkab. Kusjuures me pole praktiliselt teineteisega suhelnudki(kord olude sunnil veetnud paar päeva ühe katuse all)Aga temal on miskipärast selline tunne ,et mina tahan jubedalt oma exi tagasi ja avaldan talle armastust jms...ja et mu ex näitab talle kõiki smsse mis ma olen saatnud jne. Jah,me suhtleme exiga,aga poolt sellest naine ei tea(vähemalt ex väidab nii,et kodurahu huvides). Ja meie suhted ei ole enam ammu romantilist laadi.Ta isegi viitas uhkusega sellele,et mees talle ostab kõike,mis tema hing ihaldab...aga omal ajal mulle ei ostnud. Jah,ei ostnud tõesti,aga seepärast,et ta ei käinudki tööl tollel ajal ja omas suht ebaregulaarseid sissetulekuid. Ja nii edasi...jne. No mida arvate sellest naisterahvast? Mix tal oli vaja seda mu sõbrannale rääkida? Jutt sai vist suht segane,aga nördimapanev on selline jama ju....
 
vanamoor 06. oktoober 2005, kl 23.10
sel naisel on kompleksid,ta pole oma suhtes kindel ja seepárst yritab seda valedega ilustada.selgelt ju náha,et neil tösine probleem.sina aga ára tunne end puudutatuna,las löksutab,ela oma elu edasi nagu enne..tal ju probleemid mitte sul
 
Ex 06. oktoober 2005, kl 23.24
No põhiline on see,et me peame kohe varsti jälle olude sunnil kokku puutuma...huvitav mis ta siis ette kujutama hakkab?....
 
mariann 06. oktoober 2005, kl 23.29
Mul analoogne olukord.
Endise elukaaslase uus naine kujutab siiamaani ette, et ma tahan tema meest saada. Endal neil on laps ja minul suhe, aru ma ei saa, miks ta kõigile minust räägib. Seda enam, et mina ei suhtle oma ex´iga enam üldse. Ei helista, ei kirjuta, ei otsi mingil määral kontakti. Aga naine räägib siiamaani laiali, kui paha ja kole ma olen. Ka minu sõbrannade kõrva jõuavad need jutud, kuna elame väikelinnas.
Ausalt öeldes, mina olen väsinud sellest. Väsinud selle peale oma närvirakke kulutama, niisiis ma ei pööra sellele üldse tähelepanu. Proovi sina ka.
Kuna te veel kokku peate saama, siis suhtle temaga viisakalt. Nagu iga teise tuttavaga. Kõik.
 
Ex 06. oktoober 2005, kl 23.33
No mul pole kombex ebaviisakas ollagi õnnex. ja tegelikult ei häirinud see naine mind küll kuidagi...ma ei suhtunudki temasse ei hästi ,ega halvasti...kuid nüüd..ma olen suures hämmingus,et kuidas ta ikka veel on nii ebakindel? Peale kõiki neid aastaid...?
 
ruu 07. oktoober 2005, kl 00.57
Olen ka ise sellisega kokku puutunud. Eks nad kompleksides inimesed ole. Aga ebameeldiv on see muidugi igal juhul.
 
to ex 07. oktoober 2005, kl 01.13
ja huvitav, mis olude sunnid teil on siis et peate kogu aeg kokku saama ja isegi sms-ite. Ega sa ise ka puhas tibi pole. Unusta see mees ja ära tekita mingeid kahtlusehetki uuele naisele. On arusaadav, et ex jääb exiks ja see exide läbisaamine ALATI jääb praegusele pinnuks silma, sest teil oli midagi omavahel sarnast mis neil praegu ja sellele mõelda on lihtslt valus. Kao nende elust, siis pole sul ka selliseid probleeme, et neist siia rääkima tulla !!! Ära käi kummitamas ja endast jälle märku andmas.
 
swiss 07. oktoober 2005, kl 08.16
*nuriseb

miks minu peres või tuttavate-sõprade seltskonnas selliseid probleeme pole ...
 
Juuli 07. oktoober 2005, kl 08.35
Mulle jääb küll mulje, et see "olude sunnil" on sinu organiseeritud. Miks sa ei või oma elu elada. Muidugi on uus naine ebakindel, kui mingi eks pidevalt ta meest tüütab. Mees ilmselt ka paras nannipunn, et ei julge sulle konkreetselt ära öelda, et ei soovi suhelda.
 
samuti ex 07. oktoober 2005, kl 08.55
Mina oma ex-i ei piina enda sundsuhtlemisega, tal on naine ja ma ei tea, milleks ma peaksin nii väga üritama mingit meie saladust viljeleda, mida mehe uus naine kohe ei tea. kas sulle on närvikõdi tekitav teadmine, et mehe uus naine teie kõiki asju ei tea jne. Ole õnnelik ja roosa, jäta nad rahule. Mehel uus ja las elavad, mis sinu asi on teada,kuidas ja miks. Ütle mehele, et tal uus naine ja tegelegu sellega, sina elad oma elu. Mis mees kiibitseb sinu juurde. Ei oska mitte omi suhteid lahus hoida, et keegi haiget ei saa. Muidugi uus naine vihkab, mina vihkaksin ka kui laseksin ex-il uue naise juurest enda juurde südamelt ära rääkima. Ise oledki rumal ja tahumatu. Oled ex, siis ole. Kas sulle endale meeldiks kui sinu mees käikks ex-i juures südant kergendamas, ei meeldiks aga kui meeldiks, siis oleksid üks kerge naine ja sellised ei kõlba kassi hänna alla ka.
 
naiska 07. oktoober 2005, kl 09.09
kusjures...mina isegi ei suhtle oma eksiga, ei saada smsse, ei helista ei saa alimente. a mis te mõtlete, et mehe uus naine mind selle eest tunnustab või? oh ei. pidevalt kuulen siit ja sealt (ja isegi oma lapse suust, kui ta on seal käinud!) - kui paha ja kole ma olen ja kuidas ma ei oska oma last kasvatada jne jne.

ma olen pikalt selle asja üle mõelnud ja mõtlesin välja, et äkki on nii:

nendel uutel on kuidagi südametunnistus must, et perekonna lõhkusid. aga kun inimene ei saa elada pidevas süütundes, siis leiavad on nö 'põhjuse', miks nende käitumine oli õige. ja see põhjus on siis 'nii paha vana naine', et oli igati õige tegu mees ära tõmmata.
 
teine naine 07. oktoober 2005, kl 09.24
Mis olude sunnil Te oma exmehega suhtlete? On Teil ühised lapsed?Normaalne,et exidega, nii abielus kui mitteabielus olnutega suheldakse.Kuid pikemat aega?Kas on valus(tegelikult on iga mahajätmine valus),et ei suuda andestada ja püüate uuele perele haiget teha?Olen aru saanud,et suurim viga on abielluda lahutatud inimesega, kui peres on lapsed. Loomulikult tekib vähemalt naises laste ees süütunne.Kuid mees elab kahte elu ja ei raske on uuel perel sellega kohaneda.Ei räägi mitte kõik uued kaasad endistest halvasti.Võib-olla olete ise selleks põhjust andnud ja jutu järgi tundub see nii olevatki.Uuel kaasal on muide ka väga valus näha, kuidas uus toimiv pere valgub laiaks kaheks pereks.Kui Teil lapsi abielust ei olnud, jätke see pere rahule, ei tohiks ju aastate järgi mingeid olusid enam olla.
 
psühholoog 07. oktoober 2005, kl 09.34
Kui luua pere mehega, kellel juba on lapsed, peab olema selleks valmis, et pere paratamatult 'valgub kaheks', võib-olla isegi kolmeks, oleneb, kui palju on mehel eelmisi peresid. sellega tuleb arvestada, ja pole õige seda takistada - vaid võtta asja täpselt nii, nagu see on. eelmine pere on osa mehe minevikust, ja miks peaks keegi loobuma oma minevikust? sama hästi võiks nõuda, et inimene loobuks ka lapsepõlvest või kooliaegsetest sõpradest jne jne.
 
eneL 07. oktoober 2005, kl 09.36
Võrdluseks tulevad kohe meelde need teemad, kus siin naine räägib, et mehe ex saadab pidevalt SMS-e ja üleüldse üritab meest üle lüüa. Eks igaüks näeb asja oma mätta otsast.
 
digi 07. oktoober 2005, kl 09.46
jah eneL, nõus. aga eks elus on kõik vastastikune - algul lõid sina minu mehe üle, siis mina sinu oma. või miks mina ei peaks tegema sulle sedasama, mida sina mulle tegid?
 
eneL 07. oktoober 2005, kl 09.50
digi,
Sa said valesti vist aru sellest, mis ma ütlesin. Või ma lihtsalt ei saa aru, kuidas Su jutt teemasse puutub?!
Tahtsin lihtsalt öelda, et sama lugu erinevate inimeste poolt jutustatuna kõlab erinevalt. Ja alati tasuks uurida, mis paneb tolle teise poole nii arvama
 
ohoo 07. oktoober 2005, kl 09.52
Ütlen armukeste lemmiklause: Kui suhe tugev, ei pääse keegi vahele, ka eksnaine mitte. Ma ei tahtnud praegu kõige sellega öelda, et kõik uued naised armukeste rollist naiseks saanud. Kui ise eksnaise rolli sattuksin, siis suhtlen oma laste isaga nii palju kui tahan, sest perekond on ja jääb. Perekond on ema, isa ja lapsed. Kui uus naine nii kardab mehe vana elu, siis abiellugu vaba mehega. Kui otseselt teemasse minna, siis ma küll kogu ilmale oma ebakindlust ei näitaks välja. Piinlik oleks ja see annab ju eksile, kes tõesti tagasi tahaks, omamoodi trumbid kätte. Siin, nagu ma aru sain, polnud tahtmist endist meest tagasi saada.
 
kah ex 07. oktoober 2005, kl 09.58
Ma arvan samuti, et uued naised kardavad, et vana naine mõtleb samuti nagu nemad oma peakoluga. Seda sellisel juhul , kui on niiöelda abielu vahele trügitud. Ütlen ausalt, et ei sorgi kuidagi nende ellu, aga räägitakse ikka sama juttu halvast exist, nagu eespool kirjeldati. Samuti ei kavatse oma elu seada selle järgi, kus või kellega minuexmees oma uue nauisega kläib. Nõuda kellegi käest, et ta arvestaks nüüd selle uue naisega ja kaoks kusagile ära , on minu meelest naeruväärne. Iga inimene elab ja käib seaöl kus tahab. Mina küll ei hakka sellepärast oma vanu sõpru maha jätma, et minuex ja uus ka nendega suhtlevad. Seda enam, et tunnen neid inimesi peaaegu 20 aastat. Ka nemad ei ole mind ja lapsi unustanud. Ma arvan küll, et neil uutel on kompleksid ja pidev hirm. Ei ole siis vaja trügida elama mehega , kellel on pere, kui hiljem sellega hakkama ei saada. Arvatakse, et saadakse mees endale ja siis endine pere on olematu, selle nimel ka nähakse vaeva, sellest ka see pidev exide kirumine. Olen aru saanud, et naised, kes jäävad oma lastega üksi on palju tugevamad ja palju arukamad ning ka palju kaastundlikumad inimesed, kui uued naised, kes ei saa arum, et ka nendel exidel ja lastel on süda ja hing, mis on kannatada saanud kogu selle lahutuse ja lahkukolimise pärast. Arvan, et tänapäeval puudub inimestel empaatiavõime, oskamatus ennast teiste inimeste olukorda asetada ning nad ei saa aru, kui palju haiget saavad lapsed sellises situatsioonis. Ollakse egoistid ning nähakse kõike oma mätta otsast. Pelaegi, kas keegi teab lapsi, kes ei sooviks oma isaga koos elada. Sellest ei saada ka aru.Ei viitsigi tegelikult sellest rohkem rääkida, see on nii mõttetu teema, aru nagunii need uued ei saa, et nemad ei ole maailma nabad ja peale nende on maailmas ka veel teisi inimesi, kes samuti sellest inmesest, kellega nad nüüd elavad, hoolivad. keegi ei saa keelata lapsi oma isa armastamst, ega ka exnaist oma endist meest armastamast. Keegi ei ole kellegi omand.
 
eneL 07. oktoober 2005, kl 10.01
Ja veel - mina ei lugenud kusagilt välja, et teemapüstitajal on oma eksmehega laps. Kas kõik oskavad lugeda ridade vahelt või jäi mul midagi kahe silma vahele?
*nõutult
 
ohoole 07. oktoober 2005, kl 10.05
tore, et ütlesid ära, mida mina mõtlesi: armukeste lemmiklause. Siia juurde, mida aermukesed uskuda ei taha, mida külvad , seda lõokad. Tore elada pidevas exihirmus. Exnaisena ajaks see mind selles suunas just tegutsema. Kuule ex teemaalgataja, sa järgmisel korral, kui kokku saate, fliri natuke oma exmehega, see on alati lubatud.
 
swiss 07. oktoober 2005, kl 10.13
bingo!

mida oligi tarvis tõestada

ohoo arvab, et mees jääb ka peale lahkuminekut TEMA OMAKS. Sinu pere peale lahutust olete sina, sinu lapsed, laste vanaemad-vanaisad... sinu mehest saab sinu endine mees ja teie omavahelisest sidemest peaks alles jääma ühendav lüli laste jaoks ... ja see ühisosa on õigel juhul neutraalne, sõbralik, konstruktiivne, toetav jne.

igasugused sõnavõtud teemal - suhtlen eksmehega palju tahan, millal tahan jne. viitavad ikkagi intriigitsemisele ja manipuleerimisele.
 
eneL 07. oktoober 2005, kl 10.14
kõigile ohoodele,
veelkord. Kust te välja loete, et see uus naine tuli teiste suhte vahele? Ka seda ei loe ma välja, et nende suhe polnud juba varem lõppenud. Teine küsimus, et mis tähendab "võtta vaba mees"? Selline, kellel kunagi pole ühtegi suhet olnud? Siin nimetatakse eksideks väga erinevaid asju: mehi, kellega on pere; mehi, kellega lihtsalt sai käidud.
 
swiss 07. oktoober 2005, kl 10.17
* juba pisut ärritunult

tsiteerin: "Ma arvan küll, et neil uutel on kompleksid ja pidev hirm. Ei ole siis vaja trügida elama mehega , kellel on pere, kui hiljem sellega hakkama ei saada. Arvatakse, et saadakse mees endale ja siis endine pere on olematu, selle nimel ka nähakse vaeva, sellest ka see pidev exide kirumine...

KUST KURADI kohast need endised naised võtavad selle arvamuse, et UUEAD TULEVAD JA TRÜGIVAD NENDE MEESTEGA ELAMA ?????????

selle peale pole mõelnud, et äkki hoopis teie mehed trügivad teie juurest minema????
 
are 07. oktoober 2005, kl 10.24
S u p e r!

Tõepoolest see eks , kes mõtleb ka juba lahus elades, et tema kuulub veel oma mehe p e r e k o n d a on tõeliselt haiglane ja väga suur omamine just eksi poolt. Sina ei ole tema perekond vaid mehe perekond on tema lapsed.
Sa võid teda armastada.
Naera tõepoolest ribadeks, et mõni peab lahutatud ja lõhkiläinud asja veel suure auga perekonnaks.
 
digi 07. oktoober 2005, kl 10.25
swiss

nagu siin eespool öeldud, ei saa keegi keelata oma endist meest armastamast, ükskõik, mida formaalne seadus selle kohta ütleks. ja armastusel on armastuse õigused. ja manipulatsiooniga pole see rohkem seotud, kui mistahes teine armastus, olgu see siis ema-lapse vms.

ja kuna keegi pole kellegi oma, siis pole mees ka selle uue naise omand. seega on kõigil võrdsed õigused temaga suhelda (ja teda armastada)
 
swiss 07. oktoober 2005, kl 10.27
digi jutt on kamarajura
 
digi 07. oktoober 2005, kl 10.37
tead swiss, on kaks võimalust - kas sa oled veel väga noor, või siis mitte enam nii noor, aga elad silmaklappidega.

ma räägin sulle, mis tegelikult on (suures osas):

mina olen vaba naine. mõnikord tekib mõte, et vaataks ringi nö meesteturul. ja siis saab kodunt välja mindud ja noh nii, nagu see ikka käib - kuskil suheldud, kuskil tutvutud. ja tead, mida ma olen täheldanud? eriti palju kõnnib ringi vilavate silmadega isaseid, kellel on kodus väikesed lapsed. see oleks nagu miski reegel. kui ma vaid tahaks, oleks neid väga lihtne ära lohistada ja endale hoida - vabal naisel ikka paremad võimalused kui lastega pereemal, eks ole. ja kui ma seda teeks, siis mõne aasta pärast avastaks ma ennast nende uute naiste ridadest, kes arvavad ühte teist ja kolmandat, kui mu mees aru pähe võtab ja hakkab uuesti oma lastega suhtlema. seega - mõelda tuleb enne, mitte tagant järele. ära tee teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehakse. sest ükskpäev oled sina see, kes on väikeste lastega kodus...
 
swiss 07. oktoober 2005, kl 10.48
subjektiivne jällegi... või vaba naine ... olgu

vaata, mina kannan endas väga paljusid rolle:
olen kellegi endine ja olen ka nn uus
olen oma laste ema ja olen ka plika
olen jahitav kuid teoorias ka jahtija
olen hingeliselt seotud kuid samas ka vaba

eksole...

valides meest, valin ikka selle, kes vastab minu standarditele ja kelle omadega mina kokku käin. kilavate silmadega väikeste laste isad ja emad minu maailmapilti ei mahu niikuinii. olgugi, et nad on olemas. siit ka vahe minu elukvaliteedis ja kellegi teise omas.

*niiet mõnes mõttes tõesti silmaklappidega
 
digi 07. oktoober 2005, kl 10.52
tead swiss,

kui kõik inimesed oleksid sellised nagu Sven Mikser(maailmavaatelt, intelligentsusastmelt), siis ma valiksin kindlasti sotsiaaldemokraate ;)
 
swiss 07. oktoober 2005, kl 10.55
see oli hea :))))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!