Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Otsin orja!
 
Rolle 17. november 2005, kl 12.51
Otsin sellist inimest kes teeks 24 tunni jooksul vastuvaidlematult ja kiiresti kõike mida ma tahan. Naisterahvas, kuni 30 a.
Ei midagi kriminaalset ega ebamoraalset. Tasu kuninglik.
 
to Rolle 17. november 2005, kl 12.55
Orjadele ei maksta palka, lammas!
 
to Rolle 17. november 2005, kl 12.57
otsib kuninglikku orja!!! Sorry, orjatari, kuningannalikku!!!
 
n26 17. november 2005, kl 13.04
Olen nõus, kirjuta mulle!
 
master 17. november 2005, kl 16.55
su meiliadre ei tööta.
 
viiger-tiiger 18. november 2005, kl 05.27
Võta tõmba ennast selle jutu peale hästi kõvasti tillist - tuled kahe jalaga maapeale tagase - jopskintropskin:D
 
Paolo Soprani 18. november 2005, kl 09.49
Ja kui orjatari saad, siis hakkab su riist jõledamat moodi tõmblema kui õhtu kõtte jõuab.
 
ablas orjatar 18. november 2005, kl 14.54
kuni kuninglik on kuninglik tasu?
 
:) 19. november 2005, kl 17.23
osta kumminaine omale... jääb papinatuke alles ja...:)
 
Orikas 19. aprill 2023, kl 19.09
Ümera lahing 1220 ja Jäälahing 1242 on ajalooõpikutes selgelt ületähtsustatud. Järjest enam levib seisukoht et tegemist oli nn mikrolahingutega ehk pigem relvastatud kampade vahelise lööminguga, kus osales 5 kuni 20 rüütlit täisvarustuses.
Üldse oli vanades kroonikates kombeks numbritele üks või mitu nulli juurde kirjutada. Et antiikaja lahingutes osales näiteks 200000 vaenlase sõdalast? Tegelikult aga 200. Eesti tingimustes siis näiteks 2000 versus 20. Mis aga tõestab eestlaste 700 aastast orjapõlve? Tänapäev tõestab. Iga teine rahvas võitleb füüsiliselt oma õiguste eest: näiteks prantslased. Eestlased aga hääletavad jalgadega ehk lasevad jalga ehkkolivad välismaale või ainult määgivad haledalt ja lasevad ülekohtul toimuda (piiramatu maksutõus kahjulikud seadused vmv). Eestlaste näol on ikkagi tegemist sajandite jooksul mõisa talli taga vitstega aretatud eriti vagura inimtõuga. Olen siinsamas lugenud uuemate ajaloolaste mõtteid meie sakslastele allutamises. Et pole viga midagi, meil läks ju hästi. Kultuur ja puha ning saksamaa mõjud.
Aga maailmas on ju kümnete kaupa maid ja rahvaid mida saksa kultuur üldse mõjutanud pole. Ma arvan, et nii on. On need "kümned maad ja rahvad" sellepärast vähem arenenumad? Mõtlen siin Euroopat ja selle maailmajaoga piirnevaid alasid. Vastupidi Igaüks neist on kindlasti temale omase kultuuri ainulaadsuse ja maa üldise arengu üle uhke. Meil siiski sellist võimalust ise areneda polnud antud mida tuleb tunnistada. Iseasi kas me nii väga seda kahetsemegi? Või kahetseme? Jüriöö ülestõus oli kindlasti oluline, aga siiski vaid üks paljudest muistse vabadusvõitluse episoodidest. Eestlased kaitsesid end oma asualal nii idast kui läänest ründavate röövvallutajate eest aastasadu, millest annavad tunnistust (sageli inimtegevusega loodud küngastel) üle terve Eesti paiknevad maalinnad. Siitkandimaade suurim muinasaegne kivilinnuski asub Eestis. Naabrid, Taani ja Norrani välja kogesid eestlaste kättemaksu- ja röövretki ning soovisid Eesti alast endale ustavate vasallide poolt valitsetavat liitlast. Veel 13 sajandil valdavalt maausulise rahva ristiusustamine on vallutajate poolt enda agressiooni õigustamiseks väljamõeldud müüt mille paikapidamatuse varjamiseks ja maarahva ajaloo hävitamiseks on ilmselt tahtlikult hävitatud (või siiani varjatud hoiul nt Vatikanis?) kõik kirjalikud materjalid. Pealegi raadiost üks ajaloolane rääkis kust see 700 aastase orjaöö müüt oli tulnud. Nimelt olid selle levitajaks olnud siinne Balti Saksa aadlik, kes juba 18. sajandi alguses peale Põhjasõda koostasid Vene keisririigi jaoks sellise toreda kirja kus rääkisid et nemad on siin 700 aastat pärisperemehed olnud ja kohalik maarahvas siis sama kaua pärisorjad. Mis siis et tol ajal sai muistsest Vabadusvõitlusest alles 500 aastat ja pärisorjuseni läks veel mõned sajad aastad. Igaks juhuks panid veidi juurde. Eesmärgiks oli siis oma privilegeeritud seisusele siin Vene keisri kinnitust saada ja seda nad ka said. Hiljem korjas selle üles juba Jakobson kes vähemalt ajaliselt oli 700 aastale juba tunduvalt lähemal. Muidugi eks selle orjapõlve mõiste on vähe hägune nagunii. Võõrvõimu all olekut kuni Eesti Vabariigi loomiseni 1918a. tuli tõesti peaaegu täpselt 700 aastat kokku. Samas inimeste pärisorjust polnud pooltki sellest.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!