Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
kas mees peab naist üleval pidama?
 
õelus 20. veebruar 2006, kl 13.21
et naine peab siis kodu, mehe ja laste eest hoolitsema ning lisaks veel mehega võrdselt teenima ka?!? kas kodused tööd siis polegi midagi väärt, kui ei siis las mehed palkavad omale koduabilise.
 
selline juhus 20. veebruar 2006, kl 14.37
oli pikk abielu, tuli kriis, mehel uus nõuandja, kes selgitas siis mehele, et naine ja lapsed elavad mehe kulul ning kasutavad teda ainult rahakotina/ mehel ja naisel ühine firma, kus mõlemad võrdselt tööd tegid/. Nüüd hiljem see uus on kodune, mehe ülalpeetav. Kes siis mehe kulul tegelikult elab ja kes tegelikult rahakotti kõige rohkem piilub.
 
K 20. veebruar 2006, kl 14.47
Ma ei tea, mis seltskondades sina liigud ja milliseid naisi tunned..minu tutvuskonnas pole ühtki kodust ja mehe kulul elavat naist.
See,et mehed keskeakriisis oma pered maha jätavad ja noored tibid võtavad-pole midagi pistmist antud teemaga.
 
üks 20. veebruar 2006, kl 15.07
Mul on aga sõbranna, kes alati paneb mehe ennast üleval pidama, ise tööl ei käi. Alati on mehi, kes seda heal meelel teha tahavad, vaata et lähevad veel kisklema, kes kiisukest üleval saab pidada. Nii et selliseid mehi leidub palju, kes tahaksid head vana aega tagasi ja kes soovivad end tõelise lõvina tunda.
 
Naene 20. veebruar 2006, kl 15.30
Minu küsimus oli, kas mees peab naist üleval pidama, laste ülevalpidamine on ju loomulik, lapsed on mõlemal. Naine pole ju tegelikult miski õnnetu kannataja, vaid ise oma valikud teinud täiskasvanud inimene. Kui naine jätab mehe maha ja mees temast tunduvalt vähem teenib, kas naine peab siis meest hakkama toetama ja üleval pidama? Miks naised tahavad olla väga võrdsed igal pool aga selles valdkonnas ikka poetakse naiselikkuse ja hädisuse taha?
 
ei 20. veebruar 2006, kl 15.52
 
Victoria 20. veebruar 2006, kl 15.58
paljud naised ei julgegi koduseks jääda, sest kardavad üksindust või ei saagi nad kodus hakkama.- nad on omandanud hariduse, elukutse.
miks peaksidki nad nii mitmekülgsel alal, kui koduperenaine, hakkama saama, kui nad on õppinud ühte kindlat ala.
mees ei pea naist üleval pidama, kui ta seda õigeks ei pea!
 
naiska 20. veebruar 2006, kl 19.44
ei jaksa kõike eestpoolt ära lugeda, aga tundub, et kokkulepet pole saavutatud? no jumal tänatud, siis saab see mees, kes naiste peale kulutada, leiab ka endale kaasa :))
 
to victoria 21. veebruar 2006, kl 09.37
Kui aga oled juba laste tõttu koduperenaine olnud, siis ihkad midagi muud, teostada ennast ka väjaspool kodu. Pealegi ei meeldi olla sõltuv materiaalses mõtte, meeldib omada oma raha ja teha tööd, mis annab elule sisu ka siis, kui lapsed on suured. Paratamatult kodune inimene mandub, ka ei saa lootma jääda, et suhe on igavene ja siis kaks kätt taskus keset kõnniteed ilma tööta ja elukohata seisma jääda, kui mees uue leiab , ei ole just õnnelik variant. Olin sellele väga lähedal, et lastega oleks kuuse alla pidanud kolima pärast pikka abielu, sest minu sõbranna, kes otsustas minu mehe endale võidelda, just seda mehel soovitas teha. Õnneks siiski oli nüüdseks minu exmehel natuko rohkem kaastunnet hinges kui minu endisel sõbrannal ning õnneks oli mul korralik töökoht, mis nüüd mind ja minu kahte last toidab. Nii, et valik on teie.
 
Victoria 21. veebruar 2006, kl 14.31
täiesti õige, kuid usu mind, mõni inimene ei mandu ka koduperenaisena. kõik sõltub indiviidist endast.
ole kes oled!
 
;)) 21. veebruar 2006, kl 14.55
Juhhuuu, ma olen sajas kommar! Nüüd on ümmargune number, ilus kohe vaadata.
 
naiska 21. veebruar 2006, kl 19.06
eks palju sõltub ka mehest ja ümbruskaudsete suhtumisest, kas te ei leia?

kui mees annab raha pika hambaga, pidevalt toonitades su sõltuvust, siis on muidugi alandav.

kui aga mees tunnustab sind laste kasvatajana, kodu perenaisene ja kannab igasugu kobinata iga kuu arvestatava summa üle - sind sealjuures austades ja hellitades - milles siis oleks küsimus?

aga riigil on muidugi kasulik, et naised ka tööd rabaks, ja nii ka neid mehi vaikselt suditakse - nää, sul naine kodu priileivasööja ...
 
rina 14. aprill 2022, kl 11.22
Hi, how are you, contact me via my email
I have something very important to discuss with you
rinaconer33@gmail.com
 
rina 14. aprill 2022, kl 11.37
Tere, kuidas läheb, võtke minuga ühendust minu meili teel
Mul on teiega midagi väga olulist arutada
rinaconer33@gmail.com
 
Agneke 22. aprill 2022, kl 20.20
Kui ühiseid lapsi pole, siis ilmgingimata Ei pea! Naine saab Ise ka jätta, igasugused naudingud ostmata, suitsud, alkod, kleidid, Aga kui on ühised lapsed Siis Naine on tundnud Valu ja need lapsed sünnitadud, moraaalne ja õiguslik suhtumine oleks Ikkagi, et tuleb aidata, ükskõik kellel, Kas vallal või, mehel, või kellegil teisel!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!