Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
kas mees peab naist üleval pidama?
 
kakk 19. veebruar 2006, kl 18.47
eneL, armsaken...Sind lugedes turgatas pähe üx uid, et see, kes ei oska iseendaga elada (ei talu üksindust) ei oska seda ka teistega.
* sellised sõltuvussuhted (hirm üksi plemise ees) närvutavad varem või hiljem iga koosluse
 
lihasööja lilleke 19. veebruar 2006, kl 18.48
Ei saa mitte kõrvu kikitamata jätta - "naine on mehele lapsed sünnitanud"?????!!!!!

Loodetavasti on see vaid sõnaline eksimus, selline mõtteviis tundub laste suhtes ikka kohe päris jube...:)
 
janika 19. veebruar 2006, kl 18.48
huvitav oleks küll kui kodus mängid majahoidjat, kokka ja lastekasvtajat ning mees käib tööl ja ei pea naist üleval pidama naljakas hiljuti lugesin et otsiti majahoidjat ja söögitegijad ja aupaire välismaale et selle eest makstakse raha. naljakas kui mina peaksin kõik kodus tegema ja mees ei peaks isegi mind selle eest üleval pidama. millejaoks siis meest üldse vaja on==____
 
lihasööja lilleke 19. veebruar 2006, kl 18.50
Oi, kakuga väääääga nõus:)
Kõigepealt tuleb iseenda ja oma üksinduse/üksildusega hakkama saada.

Miks mulle tundub, et suhtesõltuvus on hirm iseendaga kahekesi jääda?
 
eneL 19. veebruar 2006, kl 18.55
kakk,
huvitav, et Sa pole märganud, et inimene on karjaloom ;-)
Ka need mehed, kes naise juurest ära lähevad, lähevad enamasti KELLEGI juurde. Või siis otsivad uut. Väga vähe on neid, kes tahaksid täiesti üksi olla.
Eestlased, kes elasid varem suures peres/kogukonnas. Isegi kui mees suri, siis nad ei olnud päris üksi. Praegu tundub nende vanemate vallaliste naiste juures natuke hale see püüd, et nad reisivad, külastavad kõiki näitusi ja teatrietendusi, teevad trenni, et keha oleks viimase peal trimmis. Aga arvad, et see asendab lähedast inimest, kellega koos neid asju teha, käest kinni hoida ja naerda? Kellega olla pere?
 
kakk 19. veebruar 2006, kl 18.55
to***
ei ole naine puuk, kaan on ja häste ahne...nii, et korja varbid kõhu alla kokku..;)
 
lihasööja lilleke 19. veebruar 2006, kl 18.56
eneL, kas pere on ainult mees ja naine?:)
 
hm 19. veebruar 2006, kl 18.59
janika: aga milleks sind mehele vaja on?
 
mees 19. veebruar 2006, kl 19.06
sellise küsimuse tekkimine on märk, et suhe on sassis. Inimene EI PEA mitte midagi peale suremise ja seda ka mitte kohe. Kui on tahe koos elada, ei tekigi küsimust, kes keda ülal peab, täiendatakse teise puudujääke rõõmuga.
 
kakk 19. veebruar 2006, kl 19.08
eneLiken....
mina ei ole toeta karja ega looma mudelit inimühiskonnas. Inimene on kvalitatiivselt teistsugune..;)

pealagi plagavad pere juurest ära nii mehed kui naised. Kuhu, milleks ja kellega? Kas nemad isegi õieti teavad. See teine saab sinu oma kätte ju ikka millegi pärast. Selle millegi, mis enam ei pea ega köida..;))
Mina pean nendest vanematest naistest, kes enda eest hoolitsevad väga lugu.
 
eneL 19. veebruar 2006, kl 19.09
lihasööja,
ei ole ainult mees ja naine :-)
Minu meelest sobiks tänapäeva ühiskonna mudeliks veel paremini see mudel, kus pere on lähisugulased, lapsi kasvatab naine ja tema lähim meessoost sugulane (vend vms.) ja abielu on visiitabielu. Tänapäeva kiiresti partnerit vahetavas ühiskonnas kõige valutum nii naistele, lastele kui ka meestele :D
Nagu tolles suguharus, kellest ma kunagi lugesin
 
imelik 19. veebruar 2006, kl 19.09
ma küll ei soovi, et mind üleval peetakse. mehega maksud oma vahel ära jagatud. Mina käin poes ja mees kulutab auto peale. Ja mis mõlema palkadest üle jääb- on ühine raha, mis kõrvale saab pandud. pole siin midagi kaani kombel elamist. vot teile vereimejad.
 
kakk 19. veebruar 2006, kl 19.10
hm...mees, räägid kohe mehejuttu..:)

*aga puudujäägid ilmuvad sageli ootamatult
 
hm 19. veebruar 2006, kl 19.10
enel: kahjuks sellise mudeliga ei teha ühelegi naisele enam lapsi, polegi sul kedagi kasvatada. võimalus laps väljapetta muidugi jääb.
 
hm 19. veebruar 2006, kl 19.13
tegelt võiks uue ühiskonna luua küll. teeme maakera kolmeks, meestele/naistele oma pool ja siis valime mõlemast soost võrdarvulise grupi inimesi kes kasvatavad lapsi. nemad koos elada ei tohi, vaid kasvatavad lapsi. lapsi saadakse katseklaasis, seks ja kooselu toimub naistel omavahel, meestel omavahel või noh kuidas huvi on.
 
kakk 19. veebruar 2006, kl 19.13
....:)))..toopärast oledki sina IMELIK....:))
*ega eneserefleksooon on vajalik
 
eneL 19. veebruar 2006, kl 19.15
kakk,
et inimene on loomast millegi poolest kõrgem? ;-)
*kergitab üllatunult kulmu

Enda eest hoolitsemine on hea, aga enda eest hoolitsemine elu sisuna on hale ja kaastunnet äratav

hm,
selles Sa küll eksid. Lapsi tehakse nagunii... kasvõi sellepärast, et ei viitsita rasestumisvastaseid vahendeid kasutada. Praegugi on palju üksikemasid. Niisiis millest Sul selline idealistlik ettekujutus meestest, et nad ilmtingimata tahavad oma lapsed alati ise üles kasvatada. Muidugi selles on vast õigus, et mehed enamasti tahaksid ka oma lapsi, aga kas mitte need, keda kasvatatakse ei saa oma lasteks? Pealegi lähisugulase laps kannab üsna samu geene. Lihtsalt kaoks see omandiinstinkt, uhke mõte MINU JÄRELTULIJA. Aga noh, väideti ju, et inimene on mõtlev olend ja loomast kõrgem. Võib olla suudab väiklasest omandiinstinktist üle olla, kui taipab, et nii on lapsele parem?
 
kookon 19. veebruar 2006, kl 19.16
Nii, kuidas võrdeliselt saastub maakera igasugu prügiga - nii saastuvad ka naiste-meeste (inimeste) vahelised suhted - geneetiline aparatuur saab nii kannatata, et enam pole vahet homo-lesbi-mitte homo-mitte lesbi. Kapitalistlikus maailmas traditsioonid kaovad - igaüks püüab mugavamalt ära elada
 
kakk 19. veebruar 2006, kl 19.19
eneliken... ma ei öelnud ju kõrgem, ma ütlesin kvalitatiivselt teistsugune!....ja kust sina tead nende elusisu, kas nemad avasid end sinu ees....;))
 
sorry 19. veebruar 2006, kl 19.19
Aga varsti pole enam mehi vaha, sest teadagi iga 50 aastaga väheneb meestel spermahulk ligi poole võrra. Siis veel paar sajandit ja ei tule enam piiskagi. Teadagi, kui poogen tühi, siis pulk kah ei seisa, jääb alles ainult ajalugu meestest ja nende võimekusest. Meeút võib , siis kohata ainult loomaaias
 
kakk 19. veebruar 2006, kl 19.21
....:)))...paneme jah mehed loomaaeda...sääl neil sobilik koht...:)
*püsige terved,lähen sendu
 
eneL 19. veebruar 2006, kl 19.22
sorry,
inimrass pole väljasuremisohus. Eks looduslik valik hakkab siis toimima s.o. paljunevad ainult kvaliteetsemad isendid, kvaliteetsema spermatoodanguga jne., kui inimeste arv väheneb kriitilise piirini, aga hetkel pole seda ette näha. Maakera kogurahvastiku arv kasvab ja sellistes tingimustes pole mingi ime, et eneseregulatsioon ei toimi
*bioloogiliselt
 
hm 19. veebruar 2006, kl 19.24
enel: üksikemasi on sellepärast palju et naised ei loobu lastest mehe kasuks ja meie kohtud soosivad naisi. kas sina loobuks oma lapsest? ei loobu, kas mees peab su ära tampa et last kasvatada?

loomulikult, mida vähem üksikisasi seda vähem mehed peavad lapsekasvatamist loomulikuks. tüüpiline naise eluviis, nagu suhtes: suhe algab, naine kraabib kõik kodutööd rõõmuga enda kaela, pärast viriseb kui mees juba harjus et naine nagunii teeb.

naistel ikka suurem see omandiinstinkt nii laste kui mehe suhtes.
 
niina 19. veebruar 2006, kl 19.24
to mees:

Olen Sinuga täisa nõus:-)))!!
 
sorry 19. veebruar 2006, kl 19.27
vahet pole saast rikub kõiki. Ju see sinu jutu järgi ka loogiline, et lõunamaades parem spermakvaliteet (äkki hoopis kvantiteet, aga mitte kvaliteet) - siginevad nagu poleks miskit juhtunud. Kvaliteetne inimrass, seal hulgas mehed kes on kvalitatiivselt midagi väärt on välja suremas - ei tea, kas pole märgata tänavapildis
 
Victoria 19. veebruar 2006, kl 19.28
mees: juube tabavalt öeldud!
 
eneL 19. veebruar 2006, kl 19.30
hm,
miks ma ei arva nii. Ma isegi tean palju selliseid naisi, kelle on mees maha jätnud sellepärast, et naine on rase. Ka siin delfis on olnud selliseid teemasid. Ja paljud tahavad, et naine kasutaks rasestumisvastaseid vahendeid, aga ise küll ei soovi kondoomi kasutada. Kus Sa elanud oled, et seda ei tea?
Ma ei räägi siinkohal lahutatud paaridest, vaid neist, kes pole veel abiellunud, lihtsalt käivad, lihtsalt üheöösuhtes jms.
Ja samas - kui mees ei ole kohustatud kasvatama võõrast last, siis on murtud ka see probleem, et paljud mehed ei taha lapsega naist ;-)
 
hm 19. veebruar 2006, kl 19.31
ja mina tean palju naisi kes on rasedast peast mehe mahajätnud, sest muud naisel polnudki vaja kui last ja alimente. mis me siis nüüd teeme?

ahah, nüüd jõuame põhjusteni mida tuleb nagu varrukast. ma ju räägin et tuleb uus ühiskond teha, siis kaovad need probleemid olematusse.
 
vaatleja 19. veebruar 2006, kl 19.33
pigem esitaks küsimuse suurele ringile - kes kellest ära väsib, kas mees lastest ja/või naisest või naine - mehest ja miks väsitakse. Tahes tahtmata jääb mulje, et suhteid luuaksegi lühema aja perspektiivis kuna elu on liiga heitlik, et täie usaldusega aktsepteerida kaaslast
 
hm 19. veebruar 2006, kl 19.33
eneL: kuna sa mustade sokkideni jõuad? kuna tuleb aeg kus saab naisega arutada suuremaid küsimusi kui kellegi lotentav kõht või rasedusvastane vahend? pole ju ime kui mehed maailma valitsevad, naine ju miski koristaja tasemel veel. oskab ainult oma põrandalapist rääkida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!