Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
40 päeva
 
anni 06. august 2006, kl 11.53
Lahkunu hing viibib kohal 40 päeva, siis...? Mu kallis emake suri paar nädalat tagasi, olen pea igal ööl näinud temaga seotud unenägusid, teda põetamas, talle midagi varumas, vend kuulis ema teda hüüdmas. Niisiis,see 40 päeva, ehk teab keegi sellest rohkem?
 
k. 06. august 2006, kl 12.01
mina tean, mida teada tahad?
 
www 06. august 2006, kl 12.03
40 päeva on levinud enim katoliku ja vene õigeusu kultuuriga maades. teatavasti läbib hing mingi perioodi järel puhastustule ning 40 päeva jooksul võivad maapealsed veel mõjutatada hinge edaspidist saatust oma eestpalvetega või hingele mõtlemise või küünla viimisega kirikusse.
luteriusus minu teada 40 päeva uskumist ei ole. kuidas tegelikult on, saame kord kindlasti teada, aga ilmselt oli sul väga tugev kontakt emaga ja proovida tasub kõike.
 
k. 06. august 2006, kl 12.09
sulle tegelikult soovitan lugeda vaimuderaamatut, seal on sõnasõnalt lahti seletatud mis hingega juhtub, sest nagu teada, hing ju ei sure, see rändab maa peal, käib oma armastatud lemmikkohtades ja proovib lähedastega kontakti võtta( nagu su venna hüüdmine ema poolt), mida meie aga ei tunne, ja siis on hinged lihtsalt pettunud! Ja nad tunne(ta)vad ikka veel meie armastust nende vastu!
Ja nad ootavad meie hingi kui meie sureme, nad on rõõmsad taaskohtumise üle, kuid sageli on nad kurvad, kui peame lahkuma teineteisest, sest teadupärast elavad hinged gruppides, ja sina oma emaga ei pruugi samas grupis olla.
Hingedemaailm on väga vahva, ma olen palju raamatuid selle kohta lugenud.
Endal juhtus nii, et kalli inimese surma järel jõudsin koju ja kõndides ühest toa otsast teise, kusagil poole peal, läksin läbi udumassi, sel hetkel kui udu sees olin lõi pea täiesti uimaseks, täiesti õnnis tunne oli, väsimus võttis võimust ja kui lõpuks diivanini jõudsin, siis istusin ja mõtlesin, et tohhoo tonti, mis see veel oli!
Aga jah-see ongi see, kui meie lähedased meid külastavad.
 
kaks 06. august 2006, kl 12.12
See on vist jah rohkem vene õigeusu teema. Neil on kõigepealt 9 päeva tähistamine ja siis 40 päeva. Siis kogunetakse kokku, tehakse pidu ja see on siis justkui viimane hüvastijätt.
 
priscilla 06. august 2006, kl 12.19
sügav kaastunne Sulle

peale seda aega peab katsuma kadunu hingest lahti lasta ja tal minna lubada. olen kuulnud, et muidu jäävadki uitama.
 
lesk 06. august 2006, kl 12.39
minu mehe hing/vaim käis unenäos minuga lausa riidlemas, et tahab juba ära minna, aga mina ei lase. oli lausa kuri. tuleb neist jah lahti lasta ja piir seada elavate ja surnute vahele, aga see on ikka raske ja nõuab aega.

kaastunne sulle
 
usklik mitte esodeerik 06. august 2006, kl 13.10
40päeval tee lahkumispidu.
peale seda läheb ta siit jäädavalt.
 
kogenu 06. august 2006, kl 13.56
olen ka lugenud sellist kirjandust,nagu k .Mina matsin ka alla aasta tagasi ema ja 40 päeva rääkisin temaga kogu aeg ja sättisin tema lauakest ja voodit korda,siis ikka küsisin ta käest ja ütlesin,mis teen ja kas võin seda asja teise kohta panna.40-ndal päeval jätsime emaga hüvasti surnuaial.Soovisime talle rahu taevas.Põletasin selle aja palju küünlaid ja olin pidevalt mõtetes ja sõnades temaga.Juhtus ka täiesti imelik asi ühe kaotatud väga vajaliku asjaga.olin väga endast ära ja kaotasin ühe asja,otsisin mitu päeva paaniliselt mööda õuet ja käidud teid.Kui palusin ema appi,siis isegi teadmata kandsid jalad metsa all õigesse kohta ja kummardades võtsin peaaegu sambla ja prahi alt kaotatud asja.Ema ise uskus seda40 päeva asja ja meie käitusime vastavalt.Ära ema asju enne poolt aastat puutu vaid tee tuba korda ja pühi tolmu,aga ära midagi ära viska.Kaastunne sulle!
 
ex libris 06. august 2006, kl 14.14
Asi on selles, et kui vaadelda, millest inimene koosneb, siis on tal nö neli surelikku keha. Madalamast tasemest alustades füüsiline, siis eeterkeha,mida võib pidada inimese kõrgema astme kehade kaitseks ehk skafandriks, siis astraalne keha (soovid, tunded, kired, valu jne) ja siis mentaalne keha (mõte). Edasi tuleb karma ehk kausaalne keha, mis on olemas nö inimese eri
kehastustes ja mis ei sure koos nelja eelnimetatuga. Kaks kõrgemat keha (see "keha" ei ole küll eriti täpne, aga nii saab kõige lühemalt seletada) on surematud hing ja vaim.

Kui inimene sureb, siis kolmandaks päevaks pärast surma laguneb tema eeterkeha (ehk see skafander). Seetõttu ei tohi inimest enne kolmandat päeva matta - astraalkeha ei saa varem skafandrist läbi ega saa lahkuda.

9. päevalon oluline lahkunut mälestada ja palvetada, sest siis laguneb astraalkeha,mis on lahkunule valus protsess: skafander on ju juba lagunenud, tundedteravnenud. Palve on lahkujale energeetiline abi.

Edasi kuni 40. päevani toimub mentaalse keha lagunemine, keha unustab kõik - seda perioodi tähistab venekeelne termin strašnõi sud. Lein on vajalik, et inimese hinge aidata.

Pärast 40. päeva hakkab kausaalne keha - karma - planeerima uut elu. Surematud kehad - hing ja vaim ehk budhi ja atma arenevad igas inimese kehastuses edasi (st igas uues ehk järgmises elus. Seetõttu nimetatakse neid ülestõusmise kehadeks. Kui öeldakse näiteks, et Jeesus on surmast üles tõusnud, siis peetakse silmas just seda, et ta viibib neis kahes kehas ehk struktuuris, saab nende kaudu tulla oma õpilaste juurde, olla valgus ja mida
kõike veel. :)
 
Ing 06. august 2006, kl 14.34
sellel on jah põhjus, miks su ema üritab teiega kontakti võtta. sa räägi temaga,et saate kenasti hakkama ja ärgu muretsegu ja et ta võib rahulikult edasi liikuda. see ei ole hea kui hing jääb kahe maailma vahele pendeldama, seda teevad tavaliselt vaid need hinged, kes on enesetapu läbi lahkunud või kellel midagi nii olulist pooleli jäi, et veel ei saa lahkuda.
 
mary 06. august 2006, kl 15.17
ex libris, tänan ilusa seletuse eest!
 
kati 06. august 2006, kl 17.20
ma nägin unes,et mu mees sõitis autoga kuristikku ja pärast,kui auto oli üles veetud, tõsteti ta autost välja ja temast olid saanud mahlased küpsed lihatükid, jube isuäratavad:S
 
mnjaa 06. august 2006, kl 19.17
Mulle meeldivad need unenäod, kus oma vanaema näen. Hommikul ärkan naerul näoga ja tean, et päriselt ma temast ilma ei jäägi. Vahest ta ikkagi tuleb mulle külla.
 
mina, õigeusklik 06. august 2006, kl 21.50
Jah, 40 päeva pärast läheb lahkunu hing taevasse. Mu mitmed lähedased on lahkunud, kuid ma ei ole seda 40 päeva kuidagi eriti tundnud.
 
anni 06. august 2006, kl 21.58
Suur tänu vastajatele, eriti exlibrisele, prindin endale vastused välja, tahaks need asjad korralikult üle mõelda. Ema oli vana ja põdes pikemat aega, äraminek juhtus üsna äkki, kardan, et ta ise vast ei saanudki aru, mis toimub, kogu aeg lootis ta ikka terveks saada, väga terase mõistusega intelligentne vana daam oli, talle meeldis elada.Mõttes küsin emalt iga päev, kuidas tal läheb, viimasel ajal ei ole küünlaid põletanud aga ema pilt on mul laual, ütlen talle tere hommikust ja head ööd, küsin, kas ma saaksin tema heaks veel midagi teha, ütlen talle, et tema koht on minu südames kuni ma elan. Võibolla me ei saagi enam kunagi kokku, olen sellelegi mõelnud, me oleme emaga arutanud, et surm on ju tegelikult suur seiklus, mitte keegi ei tea ette, mis hakkab juhtuma, loodan, et emal on kõik hästi.
 
mina, õigeuslik 06. august 2006, kl 22.41
Anni,
ema on Sul vist esimene lähedane lahkunu? Mul on pea kõik lähedased surnud ja nad elavad mu südames. Loodan nendega kohtuda tulevikus.
Elu ja surm on seiklus. :))
 
leinaja 28. detsember 2014, kl 20.53
Täpselt 40 ndal ööl peale oma kalli mehe surma,nägin unes,et minu kallis mees hyydis ,tule siia,nägin eemal kaugemalhöbedast ovaalset kujutist.Mina ei läinud,siis oli minul käes minu mobiil,mille kinnisele tumedale taustale ilmusid heledad numbrid,Seejärel läks eraan valgeks ja sinna ilmus söna KÖIK.Hommikul möeldes nendele numbritele,kuna need olid mul selget meeles sain aru,et need olid mu mehe mobiili viimased kolm numbrit.See asi vapustas mind hingepöhjani,aga kuidagi helge tunne on ka,et ta jättis minuga niimoodi hyvasti.
 
küsimus 19. märts 2015, kl 11.32
paluks abi - kuidas lugeda seda 40 päeva?
kui inimene lahkus 04.03 keskpäeval? kas siis alustatakse lugemist 4. märtsist või esimeseks päevaks on 5.märts?
 
esimeseks 19. märts 2015, kl 13.26
esimeseks päevaks on 5.märts.
 
veider 26. märts 2015, kl 11.04
Kui hing on ülepea olemas, siis ei tohiks tema käitumine kuidagi religiooniga seotud. Kopsud- maksad funktsioneerivad ikka ühtmoodi nii kristlastel, moslemitel kui paduateistidel. Seega 40 päeva vene õigeusu teemaks tembeldada pole küll põhjust.
 
Onyx 26. märts 2015, kl 12.29
Hing ei olegi religiooniga seotud. Religioonid on vaimuilma varjuna tekkinud. Hing viibib üldjuhul veel 40 päeva maal, aga ta võib soovi korral ka varem lahkuda oma igavesse kodusse. Ka sealt saab maale jäänud sõpru-sugulasi vaatamas käia, aga seda tehakse siis juba harvemini.
Ex librise jutt üldjoontes õige kui välja arvata mõned asjad: pole tõsi see osa, et inimest enne 3 päeva matta ei tohi, et nagu siis ei saaks astraalkeha "skafandrist" välja. Saab ikka, sest maine mateeria ju astraalkehale ei loe. Teda võivad kinni hoida pigem maised arusaamised-uskumused, kuid vaimuilma poolt on talle garanteeritud igakülgne abi edasi liikumisel.
Astraalkeha lagunemisel ei tunta valu ja mentaalse keha lagunemine ei too kaasa mälukaotust. Samuti ei hakata uut elu kohe peale 40 päeva ette valmistama. Kõik need ajalised pikkused on väga tingliku tähendusega ja võivad toimuda sõltuvalt hinge arenguastmest väga erinevalt.
 
mina 26. märts 2015, kl 13.34
Minu kallis ema läks kaks aastat tagasi. Me saime väga hästi läbi temaga ja ma tunnen temast siiani suurt puudust, kuid arvan ise, et ei ole selline klammerduja tegelane. Peale ema surma terve aasta ma nägin teda kogu aeg unes. Uned olid nii reaalsed, et ma oleks nagu olnud oma lapsepõlvekodu köögis koos oma rõõmsatujulise ja terve emaga ja ma täiesti riidlesin temaga, et mismoodi nüüd siis nii, me oleme su maha matnud ja sa oled jälle siin, kuidas me nüüd edasi läheme. Tegelikult oli see väga häiriv, sest mind kogu aeg painas mõte, et mis nüüd jäi ütlemata või tegemata, et ta rahus minna ei saa. Tal lõpupoole ei olnud vahete vahel täielikku arusaamist reaalsusest enam. Ma olen kogu aeg olnud suur küünalde põletaja ja oli ka ema pilt kapil koos teiste piltidega aga nüüd panin ära selle sealt. Ja viisin surnuaiale üksiku punase roosi ja panin küünla ja rääkisin temaga pikalt, Nüüd ei ole ma õnneks enam pikka aega teda unes näinud. Aga igatsen ikka, näiteks tänagi tuli suur kurbus korraks, et teda pole enam.
 
käesolev sajand, uskumatu uskumine 27. märts 2015, kl 03.52
käesolev sajand ja te uste sellist ebausku?

hämmastav, koolis ka ju natuke ikka käidud?
 
viimaselem 27. märts 2015, kl 12.19
Ütleks vastupidi: käesolev sajand, kus vaimu olemasolu hakkab juba teaduslikult tõestatuks saama (on filmitud, kaalutud ja mitmel muul moel fikseeritud), aga osa inimesi ikka veel ei usu ning tugineb oma nõukaajal saadud ateismipropagandale.
 
Sooviks teada? 22. jaanuar 2020, kl 03.46
Kunasest, ma peaksin lugema 40 päeva kadunukese lahkumist kas see kuupäev kui ta suri, st.10.12.2019 või siis kui tuhastati ja toimus peied???Jutt , siis minu abikaasast.
 
Karin Otto 20. mai 2023, kl 07.44
Mu elukaaslane tegi enesetapu minu kodus, meie voodis. See oli 11 aprillil. Meil oli kaugsuhe. Olime olnud aasta lahus ja leidsime uuesti üksteist. Ta oli minu juures ja 10 ndal päeval siis enesetapp, kui ma olin tööl. Täna siis 40 päeva, kuidas ta väärikalt ära saata. Või jääbki ta minu juurde. Mul pole selle vastu ka midagi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!