Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Haisust ja ühistranspordist
 
Paruniproua 28. september 2006, kl 10.03
Lugesin siin ühistranspordi õudustest ja peenikestest preilidest ning härradest, kes lehkade all kannatavad ja ennast rohelises seebis peavad leotama pärast bussisõitu. Vat mina olen mõisaproua, aga moodne selline - käin kummikutega ja kasin hobusetalli. Elan üle. Ja elu on täitsa tore. Huvitav, mida teeks seesugune peen olevus, kui satuks istuma mu autosse? No ikka vahel juhtub, et ei jõua riideid vahetada, peab kihutama loomaarsti järele või lastele kooli järele. Selliste silmis olen mina ilmselt parm?
 
sosssepp 28. september 2006, kl 10.06
Loomasõnnik ja inimsõnnik 2 erinevat asja;loom ei oska enda eest niimoodi hoolitseda,selleks on inimene;inimene võiks ju küll selle tilga vett kuskilt leida kui ta endast muidugi hoolib;
 
1N 28. september 2006, kl 10.06
Omas autos sõidad ju kuidas tahad, aga vaevalt Sa ühistransporti haisvate riietega tuled. Endal piinlik ei hakka? Vaevalt sajandeid tagasi paruniprouad üldse tallis töötasid...
 
priks 28. september 2006, kl 10.09
elan ka maal ja loomaarsti järele sôidaks ju ka niimoodi-laudariietes
AGA lastele kooli järgi minnes leiaks ikka küll aega dushshi all käia ja riideid vahetada
 
Paruniproua 28. september 2006, kl 10.14
Sajandeid tagasi muidugi paruniprouad ei töötanud tallis. Ja muidugi ma ei lähe määrdunud tööriietega autosse. Kui sa priks tõesti maal elad, siis peaksid teadma, et talli- ja laudalõhn jääb õhu kaudu külge, sa ei peagi ennast otse määrima.
Ega ma vaidlegi, et looma- ja inimsõnnik on kaks ise asja ja roojav või urineeriv heidik trollis on ilgelt jälk. Aga need üldistused üldse ühistranspordi kohta tunduvad kuidagi eriti ülepaisutatud.
 
priks 28. september 2006, kl 10.24
mulle tundub, et sônnikuhais VALIB kellele külge jääb ja kellele mitte!
meie kandis käib môni loomapidaja ringi nagu oleks tal isegi kôik hambavahed ka seda asja täis aga mônest teisest ei saa kuidagi väljaspool lauta aru, et ta loomapidaja oleks
hügieen, kullake!
ja riideid vôiks ka vahetada
 
haig 28. september 2006, kl 10.37
priks,mis sa nüüd paruniprouat materdad,ega ta pahapärast rääkima tulnud,lajatate nagu teineteisest pisut mööda,leppige ikka ilusti ära...:)
 
priks 28. september 2006, kl 10.41
ega ma ei peksagi paruniprouat eraldi, kôik räpased saavad praegu nii et vähe pole!!!
siin kaevati ühistranspordi üle..ütle, mis tunne oleks, kui lähed maal poodi ja keegi sônnikuhaisune tuleb su kôrvale saia valima?!?!?!
laudariietes?
 
irma 28. september 2006, kl 10.42
Hohoo, või ülepaisutatud!

See esmaspäev oli mul kahtlasevõitu au kasutada ühistransporti, täpsemalt trolli. Uskuge, midagi nii jälki ei ole ma tükil ajal läbi teinud, kõigepealt, piletit ostes hoidsin torust kinni, pärast mida käsi haises ja kleepus, siis istusime koos 1 tüdrukuga kõrvuti pingil, üle vahekäigu asuva pingi aga oli hõivanud mitte päris parm, kuid siiski kergelt haisev meeskodanik, kes seal mõnusaste norises, tema maine vara, s.o. kilekotid taaraga aga asusid keset vahekäiku, mille otsa üks vanem härra komistas, maandudes peale seda ühe vanema proua süles.

Ei imesta, et inimene ostab endale kasvõi 20 aastat vana Sierra-panni, istudes iga hommik 2 tundi ummikus, et sellest jamast pääseda. See ei ole normaalne, ei ole.
 
haig 28. september 2006, kl 10.54
priks,jagan su arvamust ja irma jutt os suisa sulatõsi,omal nahal kogesin kui auole servisesse järgi läksin.ise ka maainimene enamuse ajast ja tuleb igasugust haisutamist ette aga parku tõesti on meil ju vaba juurdepääs veele ja seebile,mida võiks kõik kasutada.
 
mina 28. september 2006, kl 11.18
kasutan ühistransporti iga päev ja ei kurda, pole haisu, bussid on puhtad ja mugavad jne. aga kahjuks on see nii ühes teises riigis. puhkuse ajal eestis oli küll kõige ebameeldivam kogemus ühistransport.
 
priks 28. september 2006, kl 12.25
huvitav, mis näo paruniproua teeks, kui satuks poes vôi ühistranspordis vastastikku noh, näiteks kirurgiga kel seljas eest verine kittel ja ütleks: no ja siis? meil oli hädajuhtum!
 
Paruniproua 28. september 2006, kl 13.23
Ei mõtlegi nüüd hakata ennast haipima, et egas mina, mina alati lõhnan Elizabeth Ardeni järele, kui oma autosse istun. Küsimus on, nagu ka haig ütleb, milleski muus, väljendasin end ilmselt segaselt. Ja parmud ei tohiks tõepoolest saada bussiga sõita, käigu jala. Pigem häirib see hirmus peenutsemine - ah, mis, neli tonni autoliisingut, olge normaalsed, kõigil ju makstakse bensuraha kinni! Oh issand, sõidavad bussiga, oo taevas! Häirib pigem see, et inimeseks olemine algab autosse istumisest. Just see ongi osalt ehk ka põhjus, miks meie bussid on nagu nad on. Seesama peenutsemine läbib kogu ühiskonda - ulatub riigikoguni, linnapeadest rääkimata. Vaat SEE lõhnab ikka uuest rahast purjus wannabede järele.
 
iludus 28. september 2006, kl 14.12
"Pigem häirib see hirmus peenutsemine - ah, mis, neli tonni autoliisingut, olge normaalsed, kõigil ju makstakse bensuraha kinni! Oh issand, sõidavad bussiga, oo taevas!"

Sa ilmselt üritad siin minu sõnavõttu tsiteerida aga see tuleb sul halvasti välja.
Täitsa vastik on kuidas sa mu sõnu väänad. Oled ilmselt kibestunud inimene kes igas sõnas näeb enda solvamist...

Ma just rääkisin sellest et auto on kahtlemata mugavam, olen õnnelik et rohkem ei pea bussidega sõitma ning olen nõus selle mugavuse eest päris palju maksma.

Samas ma märkisin et inimeste sissetulekud on erinevad, mitte kõik ei saa endale utot lubada. On ka neid, kes põhimõtteliselt ei soovi auto peale kulutada kuigi nad saaksid endale seda lubada. Eks see on igaühe enda valik.
 
Paruniproua 28. september 2006, kl 14.19
Aga kas sa, iludus, oled mõelnud, miks mujal riikides on võimalik rahulikult ühistranspordis sõita (no metroo koha pealt see alati ja igal pool ei kehti), aga meil mitte! Pole kuhugi kadunud mõtteviis a la Jüri Mõis ja Robert Lepikson (andku issand talle rahulikku hingamist!), et inimene algab autost ja oma majast. Ja ma arvan, et suurim põhjus pole siin mitte riigi väiksus ja vaesus, vaid just nimelt kramplik püüd meie kõigi eilset vaesust unustada - seda maha raputades, minnes otsekui üle mingi barjääri. See on see liialdatud ja võltsivõitu hinge- ja ihupeenus, mis muidu rahu ei saa, kui peab end turuplatsil ika näitamas käima - äkki teised ei saa muidu aru, kuhu ollakse välja jõudnud.
 
boho 28. september 2006, kl 14.37
Nõustun Parunirouaga! Aga linnainimesena eelistaks ta autosse mitte istuda :D Ja sõidan pealegi trolliga, kuna meeldib et kõnnin paar minutit ja olen peatuses ning paari minuti pärast juba sõidan ja meeldib trollis rahulikult omi mõtteid mõelda ning lihtsalt aknast välja vaadata - nii taevast, kui ka seda kuidas isiklike autode juhid tunnevad end autos nagu kodus ning käituvad nagu viisakas inimene avalikus kohas ei käituks :D
Jah, peatused on tüütud, aga kesklinnas parkimine on seda ka, pealegi linnast väljas sugulasi ega suvilat pole, nii et auto omamine oleks suhteliselt mõttetu.

iludus, ja kuhu ööseks oma auto pargid? Naabrite akna alla murule?
 
iludus 28. september 2006, kl 14.41
boho, mul selles suhtes vedas et meie korterelamul on kinnine sisehoov.
 
viki 28. september 2006, kl 15.36
Tundub, et mu roheline seep ei meeldinud kellelegi. Lehma- ja hobusesõnnikulõhna lausa armastan ja maal olles käin naabrinaise laudas küll. (Paraku mitte linnariietega) Seahaisu ei naudi, aga on ju siga ka inimese sarnane. Loomulikult oli see üsna ülepaisutatud üldistus ja päris kõikide liinide kohta ei kehti, aga õnneks ei pea ka enam ühistransporti kasutama. Omal ajal Pääskülas elades tuli ka seda ette, et ei suutnud mõne kaaskodaniku haisu tõttu edasi sõita ja vahetsin bussi. Vot kus printsess hernel!

Kusjuures ma ei saa aru, kuidas nt Soomes on nii puhtad bussid ja meil nii räpased?
 
hihi :) 28. september 2006, kl 15.40
ju on eelstalsed räpasemad kui soomlased
 
Siga sittus silm pilkus 28. juuli 2022, kl 13.00
https://www.youtube.com/watch?v=FHxQc2mWpZs&ab_channel=%C3%9ClleLaadija
 
Ristviide 10. august 2023, kl 17.28
https://foorum.naistekas.delfi.ee/read.php?9,1182566,page=1
https://foorum.naistekas.delfi.ee/read.php?9,1184215,page=1
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!