Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
kõik streikima
 
leisi 05. jaanuar 2007, kl 10.01
kas te ei arva et peaks üldstreigi korraldama?või olete oma palgaga kõik nii rahul?
 
roosmariin 05. jaanuar 2007, kl 10.03
Olen küll rahul.
 
toetaja 05. jaanuar 2007, kl 10.11
mina ei ole rahul. Streigiks hea meelega, sest olen üleväsinud, kahjuks pole meedik, elektrik ega ühistranspordijuht, nii et raban edasi. Eks kunagi tuleb ka minu aeg.
 
tigu 05. jaanuar 2007, kl 10.16
ei ole oma palgaga rahul... a kes meist niiväga oleks, mida rohkem saad seda rohkem tahad eks! ja arstidel on küll täielik õigus streikida, sest nende palgad on madalad arvestades töö iseloomu ja olulisust.
 
nii või? 05. jaanuar 2007, kl 10.20
Lapsel on ülikõrge palavik. Öö läbi kõik magamata ja mure majas. helistad oma perearstile ja kuuled, et oi- midagi pole teha, peate ise hakkama saama. Meil on streik. me saame vähe palka. Kui väga hulluks läheb, eks peate kiirabisse minema.
Kiirabis on inimestel närvid täiesti läbi, sest kõik tormavad oma hädadega sinna- hullumaja. Saad kurja häält kuulda, et kas nüüd midagi paremat ei osanud teha, kui selle tühise asjaga meid siia segama tulla- meil on tõsiseid haigeid siin! Andke rohtu või kui tahate- jääge ootama. Oodata palavikus lapsega koridoris tunde... sellises olukorras ei mõtle sugugi, et jah, nad on tõesti paremat väärt. Vaid loodad et neil õnnestub oma tahtmine läbi suruda- sest ehk hakkavad siis uuesti tööle! laps on ju haige...
Jah, sterikige aga edasi, nõudke oma palka...
Ja kui päästeamet hakkab streikima, kas ma siis vaatan pealt, kuidas mu maja maha põleb?
Inimene maksab iga kuu oma palgalt sots.maksu. osa pensionäridele, osa meditsiinile ja kuhu iganes veel. nurisemata maksab, sest nii on vaja ja teisiti ei saa. Ma ei kujuta ettegi, et minu palgast hakatakse veel suuremat sotsi maha võtma, kui paregu! Kust see palgalisa siis mujalt tuleb, kui teiste palkadest.
 
kas pole nii, et 05. jaanuar 2007, kl 10.22
sots maksu ei maksa inimene, seda maksab tööandja
 
halloo! 05. jaanuar 2007, kl 10.28
eelmisele- oma taskust maksab tööanjda või??? See arvestatakse ikka töötaja palgast maha, kullakene! Töötaja lihtsalt ei näe seda raha, ei saa seda, kuigi on nö selle välja teeninud.
neto ja bruto.
 
mønster 05. jaanuar 2007, kl 10.34
Kui palk väike, mine paremale tööle. Kui parema palgaga tööd ei leia, siis pole sa paremat palka väärt. Ma ei poolda streikimisi.
 
mörrrrrrr 05. jaanuar 2007, kl 10.34
ei ole nii. palgast arvatakse maha tulumaks. tulumaksuga on bruto. ilma on neto. sotsiaalmaksu maksab tööandja.
 
sotsiaalmaksu tasub töökoht 05. jaanuar 2007, kl 10.35
http://www.bilanss.ee/kalkulbn.htm
 
leisi 05. jaanuar 2007, kl 10.38
kas me siis hakkame streikima?palk peaks olema sama tasemel mis välismaal,et sa saad kõike omale lubada ja jõuad maksta ka eluasemelaenu,mitte nagu eestis elad nagu rott!
 
soh 05. jaanuar 2007, kl 10.46
Jah, ma ikka senimaani meenutan naerdes soome töötuid, kes vingusid et sotsiaalabiga on raske ära elada, uusi kodumasinaid ei saa osta ja reisida ka eriti ei saa. Ha-haa. Mul on samad mured, kuigi käin täsikohaga tööl. Jaa, muidugi, ju ma siis pole rohkem väärt, kahjuks on Eestis nii mitmed erialad neid väärtusetuid inimesi täis, nii et raske on endale suurt ja kõrget palka kaubelda.
 
mønster 05. jaanuar 2007, kl 11.03
Eriti tobe on arstide nõudmine - nõutakse vist 2x Eesti keskmist palka. St probleem pole selles, et ära ei ela või reisida ei saa vms - tahetakse lihtsalt saada rohkem, kui teised saavad, konkreetne palganumber polegi oluline.
 
reha 05. jaanuar 2007, kl 12.05
kas keegi seletaks mulle ära kuidas üldse arstid streikida saavad? kas neil selle vastu lepingus mingit punkti pole? minu emal, kes tõõtab päästeametis dispetšerina on isegi töölepinguga keelatud streikida? (haige saad hea tahtmise korral ise ka haiglasse tuua ilma kiirabi kutsumata, aga teda terveks päris loomulikust intelligentsist ikka ei tee)
 
? 05. jaanuar 2007, kl 12.20
kiirabi ei streigi. Aga haiglad, kuidas seal on? Kas kõik haiged, kes erakorralist meditsiinilist abi ei vaja, kirjutatakse selleks ajaks välja või?
 
hämmingus 05. jaanuar 2007, kl 15.08
Arstabi puudulikkust hakkame märkama alles ise sellest ilmajäädes või oma lähedase näitel. Ei pea õigeks narkarite elustamist kui olen kursis haiglate olukorraga. Sanitar saab sama palju kuus palka kui üht narkarit kaks korda elustada. Ebaõiglane. Arstid on väärt rohkemat. Õed on väärt rohkemat ja ka hooldajad ja sanitarid on väärt tunduvalt rohkemat.
 
kuri 05. jaanuar 2007, kl 19.59
Ei anna ikka võrrelda arsti elukutset kellegi teise omaga,inimene õpib olenevalt erialast 10-12 aastat ja siis peab mingi näruse palga eest veel heameelega teid 24h ööpäevas teenindama.Samas jurist küsib tunnikese eest müstilisi summasid ja isegi juuksur kasseeris eile 1,5 h töö eest 600EEK,rääkimata ehitajastki,kes arstist rohkem teenib.arst on ka inimene,tahab ka süüa ja riideid selga osta,oma lapsi koolitada ja siis julgeb see Ansip veel telekas öelda,et ega riik pole jõuluvana,kust me küll selle raha võtame,huvitav,kust nad endale kogu aeg palgatõusuks raha leiavad.
 
karmeen 23. jaanuar 2007, kl 01.11
Olen siis lugenud nii üht,koma teist siit delfi.ee-st...Räägitakse ainult õpetajatest,arstidest..Nemad saavad oma 10000.- kuus kätte...Aga inimesed te ju mõtlete siin ainult endale...mida siis hakkavad teised tegema???Elavad ikka oma min.palgaga??Kui streikida siis juba kõik koos ja terve Eesti eest,nagu õeldud ,,Teeme Eesti elu paremaks ja kohe,,
Ma arvan,et ei ole palju palutud,me oleme seda aega oodanud ja oodanud??lubatakse aga teod???ma tahan näha tegusi....Me kõik tahame elada väärikat elu ja ka vahepeal endale midagi soetada...Kes oma palgaga on rahul sellel pole vaja ju midai teha,ela siis elu sellist,aga teised???Üks korralik üle Eestiline streik kuluks ära küll;)Kaua te veel inimesi piinate??Varsti olete kõik oma töötajatest ilma,sest kõik lihtsalt lähevad välismaale!!!Ohjumal siia võibki seda rääkima jääda,aga kes muga ühelnõul siis kirjutage aga:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!